1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bonen
  5. Borlottibonen

Borlottibonen recepten (39)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

borlottibonen

Makkelijk met enorm resultaat

INGREDIENTEN

320gr eiertagliatelle - 1 rode ui - 2 knoflooktenen - 500gr pancetta - 500gr borlottibonen (uit blik) - 200gr gepelde tomaten - 3 eetl slagroom - 3 eetl verse basilicum - 50gr geraspte parmezaanse kaas - extra vergine olijfolie

Voorbereiding

Ui en knoflook schoonmaken en snipperen - pancetta in stukjes van 1 cm snijden - bonen afspoelen

Bereidingswijze

2 eetlepels olie verhitten in braadpan, ui en knoflook hierin fruiten, pancetta toevoegen en deze glazig laten worden. Tomaten toevoegen en 5 minuten laten meeverwarmen. Voeg dan de bonen en de slagroom toe en laat dit weer 5 minuten staan. Als laatste de basilicum erbij doen en 2 eetlepels olijfolie, peper en zout naar smaak. Ondertussen de pasta al dente koken, uit laen lekken en enkele lepels van het kookvocht opvangen om door de saus te roeren. Meng tot slot de pasta en de saus door elkaar, sprenkel er nog wat olijfolie over en serveer er parmezaanse kaas bij.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-03-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mousseline van Borlottibonen

MOUSSELINE VAN BORLOTTIBONEN, RUSSISCHE SIGARET MET MARJOLEIN.(een spies van tonijn, met een mousseline van borlottibonen (droge Italiaanse bonen) en marjoleinsigaretje) voor 4 pers.Voorbereiding: 15 minuten Bereiding: 15 minuten Marineren: bonenpuree 2,5 uur

INGREDIENTEN

4 stevige plakken tonijn, elk van ca. 225 g, 250 g droge borlottibonen, week ze een nacht van tevoren.(Te verkrijgen in supermarkt), 1,5 liter gevogelte bouillon, stukje zwoerd van een lekkere ham, 2 laurierbladeren, 2 kruidnagels, 1 pak filodeeg, verse marjolein (of evt. oregano), 3 sprieten citroengras, 50 g gedroogd spek (dunne plakjes spek een aantal uren in een geopende oven op 100?C laten drogen), arachideolie, olijfolie, peper en zout, nootmuskaat

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Minestrone met borlottibonen

Maaltijdsoep vol vezels en gezonde koolhydraten en toch vetarm

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 2 uien, gepeld, gesnipperd, 2 wortels geschrapt, in stukjes, 1 stengel bleekselderij, schoongemaakt, in stukjes, zeezout en zwarte peper, enkele takjes tijm, 1 laurierblaadje, 80g gerookt spek, ontdaan van vet, in stukjes, 2 el tomatenpuree, 2x 400g borlottibonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt, 150g kerstomaten, gehalveerd, 6-8 dl kippenbouillon of water, 75g spaghetti, in kleine stukjes, flinke handvol basilicum, parmezaanse kaas, om te raspen

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2010
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Venkelsalami, borlottibonen en tomaat

INGREDIENTEN

1 kg. verse borlottibonen, 2 knoflookteentjes, 3 el. rodewijnazijn, 4 pruimtomaten, 300 gr. salami finocchiona (venkel), ev olijfolie, zout en peper

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2010
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Risotto met pancetta, borlottibonen & radicchio

Door de combinatie van gerookte pancetta, romige borlottibonen en bittere radicchio krijg je een weldadige risotto die uitstekend dienst doet als avondmaal op een doordeweekse dag, maar je kunt er ook prima mee voor de dag komen als je een chic etentje geeft.

INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel boter, 1 ui, gepeld en gesnipperd, 280 g pacetta, in blokjes gesneden, 3 knoflooktenen, gepeld en fijngehakt, de blaadjes van een paar takjes tijm, 250 gram risottorijst, 1 glas witte wijn, 500 ml hete kippenbouillon of groentebouillon, 400 gram gekookte borlottibonen, 1 kropje radicchio, 30 g boter, 30 g geraspte Parmezaanse kaas, handvol verse basilicumblaadjes

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Borlottibonen op Italiaanse wijze

In Portugal zijn de Borlottibonen of kievitsbonen, zoals ze in Nederland genoemd worden, nu vers te koop op boerenmarkten. Als je ze in Nederland vers kunt kopen, beslist eens doen, ze zijn heerlijk, een beetje nootachtig en je kunt er veel gerechten mee maken met telkens een andere smaak. De Franse receptuur geeft niet precies de hoeveelheden aan, doe dit naar eigen inzicht, is ook wel eens leuk en je leert ervan, je wordt daardoor steeds vrijer in je eigen smaakaanpassingen.

INGREDIENTEN

500 g verse, gedopte Borlottibonen, dat is ca 800 gr. met dop., 1 Grote tomaat, 200 ml passata van tomaten, 1 liefst verse, rode ui, 2 teentjes knoflook, 1 laurierblaadje, Enkele verse takjes tijm, Groente- of kippenbouillon, Paneermeel, geraspte Parmezaan, Zout, peper en piment d'Espelette, olijfolie

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2016
  • Italiaans
  •  30-60 min.
Populaire bonen recepten

Borlottibonen (kievitsbonen) met salie

Borlottibonen worden in Nederland kievitsbonen genoemd. Ze zijn rood-wit gespikkeld. Prachtig voor in de moestuin met hun gespikkelde doppen. Als je ze in de komende maanden vers in de dop kunt kopen moet je dat beslist eens doen, ze hebben een zachtere en romiger textuur dan de gedroogde bonen. Vermijdt bonen uit pot of blik, die zijn al helemaal stuk gekookt of ze gaan meteen stuk zodra je er iets mee doet. Gedroogde bonen is, na de verse bonen, een goed alternatief. Week ze dan de nacht van te voren in ruim water. Door het koken verdwijnen de spikkeltjes. Kook de bonen ZONDER zout, anders knapt het velletje en dat is een minder fraai gezicht. Voeg zout toe in een later stadium.

INGREDIENTEN

500 gr verse borlottibonen, of 250 gedroogde bonen een nacht in koud water geweekt., 1 teen knoflook, gepeld, 10 gr salieblaadjes, fijngesneden plus veel extra om te bestrooien, 3 eetl extra vergine olijfolie, plus wat extra, 100 gr. pancetta (Italiaanse ontbijtspek, maar compleet andere smaak dan ons ontbijtspek), heerlijk., Scheut rode wijnazijn, 2 eetl dijonmosterd, Zout en zwarte peper, 3 handenvol rucola- of spinazieblaadjes (naar keuze)

  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2016
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kip met pancetta en borlottibonen

We hadden 40 gasten op onze nieuwjaarsborrel van 2016. Tsja, wat maak je dan? Deze borlottibonenschotel was de basis. Voor ons vegatarisch bezoek heb ik gewoon het vlees weggelaten. En ook zij vond het heerlijk. Ik had natuurlijk veel te veel gemaakt (dat zit nu eenmaal in mij), dus Maarten en de kinderen hebben nog weken borlottibonen gegeten. Voorlopig maar even niet meer maken....

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor vier personen:, - 400 g gekookt kippenvlees, - 400 g gekookte borlottibonen, - 150 g pancetta, in dunne reepjes, - 4 sjalotten, in halve ringen, - 2 stengels selderij, in dunne plakjes, - 1 grote wortel, in dunne plakjes, - 4 tenen knoflook, in hele dunne plakjes, - 2 eetlepels tomatenpuree, - 750 ml kippenbouillon, - 1 eetlepel dijonmosterd, - takje verse rozemarijn, - 2 theelepels gedroogde tijm, - 2 theelepels gedroogd bonenkruid, - 1 theelepel gemalen kaneel, - 1 laurierblad, - boter of reuzel om te bakken, - balsamicoazijn, - extra vierge olijfolie, - zeezout en zwarte peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfslever met borlottibonen en spek

Een perfect gebakken kalfslever is krokant van buiten en rosé van binnen. Dit is een gerecht waar oude en nieuwe smaken samenkomen. 

INGREDIENTEN

4x 150 gram kalfslever, 1 kg borlottibonen, 1 liter kippenbouillon, 2 appels, 2 cevennes uien, 50 gram boter, 1 teen knoflook, 1 takje rozemarijn, 8 grotchampignons, 100 gram bloem, 8 plakjes spek, 4 takjes kervel, 2 eetlepels gemalen pistachepoeder, 4 eetlepels granaatappelpitjes, zout en peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Brandade van borlottibonen (kievitsbonen)

Dit gerecht is afkomstig uit Marseille en wordt bij lamsvlees geserveerd. de Fransen leggen er nog in olijfolie gebakken croutons op. Een machtig robuust en heerlijk gerecht dat ook goed op crostini smaakt.

INGREDIENTEN

250 gr verse borlottibonen ( of 125 gr gedroogde bonen, een nacht in koud water geweekt), 1 ui, gehalveerd, 1 wortel, 2 laurierblaadjes, 6 kruidnagels, Half bolletje knoflook, 45 minuten gepoft in de oven op 180 graden, bestrooid met peper en zout, takje tijm en takje rozemarijn erbij. Zie voor een snelle magnetronversie onderaan het recept., 5 ansjovisfilets, 100 ml melk, 75 ml ev olijfolie (extra vergine), 1-2 eetl. citroensap, Zeezout en zwarte peper

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gevulde aubergine met borlottibonen en citroenyoghurt

De Italiaanse keuken is misschien wel de meest geliefde keuken ter wereld. En als je deze gevulde aubergines hebt geproefd, dan weet je weer precies waarom dat zo is! Buon appetito!

INGREDIENTEN

1 blik Bonduelle Borlotti bonen à 425 ml, afgespoeld en uitgelekt, 2 aubergines, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 2 takjes tijm, blaadjes fijngehakt, 1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt, 6 eetlepels olijfolie, 400 gram lams- of rundergehakt, 1 grote ui, fijngesnipperd, 150 ml Griekse yoghurt, 125 ml crème fraîche, 1 citroen, de helft uitgeperst, 2 takjes munt, blaadjes fijngehakt, Foccacia of 200 gram ovenaardappeltjes p.p, peper en zout

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-08-2015
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste borlottibonen recepten

Borlotti bonen (maaltijd)soep

Een heerlijkeBorlotti bonen soep. Ik ben zelf niet een bonensoep liefhebber, maar deze is verrukkelijk. Ik had zelf verse (ingevroren) bonen, dus ik weet niet precies of de hoeveelheden kloppen. maar ik heb hier het originele recept aangehouden. Je akn met de hoeveelheden van de ingredienten spelen naar eigen inzicht en smaak.

INGREDIENTEN

- 200 g gedroogde borlottibonen of verse borlottibonen (kan je eventueel vervangen voor witte bonen, -groentebouillon, -1 el olijfolie, -2 of 3 stengels bleekselderij, fijngesneden, -2 tenen knoflook, fijngesneden, -1 ui, fijngesneden, -100 g pancetta of ontbijtspek, in blokjes, -5 salieblaadjes, fijngesneden, -1 takje rozemarijn, de blaadjes afgerist en fijngesneden, -handje verse marjoraan of oregano, fijngesneden, - 1 blikje tomatenpuree, - 1 snufje gemalen kruidnagel, -1/4 tl gemalen nootmuskaat, - snufje kaneelpoeder, - 250 g verse porcini of shiitake, in plakjes, -extra vierge olijfolie voor het besprenkelen

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2011
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

****KNAPPERIGE BONENSALADE MET PERZIK EN GORGONZOLA****

1 Gerecht op tafel ?  SAMEN ETEN !

INGREDIENTEN

=1 Zak biologisch Broodmandje (300 gram), =4 Perziken zonder pit en gehalveerd., =2 Eetl.Olijfolie., =2 Blikken Borlottibonen (400 gram) uitgelekt, en afgespoeld., =2 Zakken Rucola (a 80 gr.), =1 Paksoi in reepjes., =6 Eetl. La Place Saladedressing Pesto, =1 Pakje Gorgonzola Cremosa (150 gram), Voor nog meer pit !!!

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

bonenpotje met tijm

Borlotti-bonen zijn een italiaanse specialiteit. ze zijn niervormig, hebben lichtbruine vlekjes en er bestaan kleine en grote. gekookt zijn Borlotti-bonen blauwachtig roze en boterzacht. eventueel kunt u ze vervangen door kidneybonen.

INGREDIENTEN

6 dl groentebouillon, 300 g borlotti-bonen, 1 kleine ui, 1 takje selder, 1 kleine wortel, 2 teentjes knoflook, 300 g gezeefde tomatenpuree, 4 el olijfolie, 3 el geraspte pecorino(of parmezaan), 300 g bruin brood(in dunne sneetjes), 3 takjes verse tijm, peper en zout.

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Winterse room minestrone soep

Een smeuige en lekkere winterse roomsoep uit Italië

INGREDIENTEN

4 aardappelen in blokjes, 2 wortelen in blokjes, 1 preistengel in ringen, 1 fijngehakte ui, 2 gehakte teentjes knoflook, 300 g gekookte borlottibonen, 4 el olijfolie, 1 l rundsbouillon, 200 ml room, 1 handvol geschaafde Parmezaanse kaas, 4 geroosterde sneden stokbrood, peper - zout

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2018
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Tonijn met paddestoelen en bonen

Oud Italiaans koud voorgerecht

INGREDIENTEN

-175 g paddestoelen op olie, -300 g borlottibonen (blik), -1 blik tonijn (400 g), -4 bosuitjes (fijngesneden met het groen), -3 el extra vergine olijfolie, -2 el balsamicoazijn, -zout en peper naar smaak

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Tomaten-borlottisoep

INGREDIENTEN

2 middelgrote bruine uien - 2 teentjes geperste knoflook - 11 grote pruimtomaten - 500 ml kippenbouillon - 1 eetlepel worcestersaus - 2 eetlepels fijn gehakte peterselie - 800 gram borlottibonen uit blik

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Caribische kipsalade

Caribische kipsalade De mango en avocado zijn in deze Caribische kipsalade heerlijk verfrissend en dat is wat je in de zomer met warm weer wel kunt gebruiken.  De lijst met ingrediënten lijkt misschien wel lang maar daardoor krijg je ook een goed gevulde maaltijdsalade. Beetje brood erbij en je kunt er weer eventjes tegen

INGREDIENTEN

- olijfolie, - 250 gram kipfilet, in reepjes, - 1 klein blikje maïs (150 gram), - 1 klein blikje kidneybonen of borlottibonen (150 gram), - 1 rode peper, zaadjes en zaadlijsten eruit, fijngehakt, - 1 el witte wijnazijn, - sla (gemengd, kropsla of ijsbergsla) +/- 100 gram, - 1 mango, in blokjes, - 2 avocado's, in stukjes, - 2 tomaten, in blokjes, - 1 rode ui, in halve ringen, - 1 limoen, rasp en sap, - ½ bosje koriander, grof gehakt, - peper en zout

  • Caribisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2019
  • Caribisch
  •  20-30 min.

Mexicaans stoofvlees met bonen

Mexicaans stoofvlees met bonen

INGREDIENTEN

100 g chorizo pamplona (worst), 3 uien, 800 g runderriblappen, 1 el specerijenmelange Al-Andalus, 3 tl tabasco, 2 tl gedroogde oregano, 2 el bloem, 1 tl zout, 800 g tomatenblokjes, 850 g borlottibonen, 24 tacoschelpen

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-10-2016
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Tex-mexgroenten in de oven

Makkelijk en erg lekker als bijgerecht voor de BBQ of als hoofdgerecht 

INGREDIENTEN

2 gele paprika's, 2 rode uien, 500 g Griekse yoghurt, 6 el olijfolie, 1 bussel koriander, 1 rode chilipeper, 1 knoflookteen, peper en zout, 110 g groene miniasperges, 3 zachte rode Ramiropaprika's, 1 gekookte biomais, 1 blik borlottibonen (240 g), 1 dl slaolie, 1 zakje fajitakruiden (Santa Maria)

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2019
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Pastakrulletjessla

Pastakrulletjessla met drie soorten bonen: rode bonen, pintobonen, borlottibonen

INGREDIENTEN

-olie, -300 g driekleurige pastakrulletjes, -2 diagonaal in schijfjes gesneden bosuitjes, -1 gehakte rode paprika zonder kern of zaad, -125 g uitgelekte roden bonen uit blik, -125 g uitgelekte pintobonen uit blik, -125 g uitgelekte borlottibonen uit blik, -200 ml slagroom, -4 eetlepels melk, -3 eetlepels versgehakte dille, -peper en zout, -dilletakjes voor de garnering

  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2000
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Salade van warmgerookte zalm met zoete pepertjesolie.

Na het maken van de pepertjesolie en het roken van de zalm volgt hier een overheerlijk salde recept!

INGREDIENTEN

-600 gram wamgerookte zalmfilet-500 gram verse borlottibonen(1,5 kg bonen in de dop)-400 gram groene asperges-handjevol bladsla-2 advocado's-sap van 1 citroen-1 bosje kervel-handjevol tuinkruiden(tijm,oregano,salie,rozemarijn...)-grof zeezout en peper uit de molen.

  • Internationaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-05-2006
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Bonensoep

Deze soep kan naar eigen smaak mixen of niet. Wil je stukjes groeten en hele bonen zien in je bord snijd de groenten dan heel fijn of mix slechts een gedeelte van de soep.

INGREDIENTEN

1,5 l kippenbouillon, 2 blikken borlotti-bonen of bruine bonen, , 1 dikke ui, 1 dikke aardappel, 2 wortels, 1 kleine selder of 5 witte selderstelen, 40 gr gerookte spekblokjes, 2 laurierblaadjes, 2 EL olijfolie, balsamico-azijn, peper en zout,

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Minestrone 'tradizionale'

Begin de maaltijd eens op z'n Italiaans, met een echte minestrone: groentesoep met pasta of rijst voor 4 a 5 personen; Bereiding 25 min.

INGREDIENTEN

500 g minestronegroenten, (diepvries, mengeling van wortelen, tomaten, prei, bloemkool, aardappelen, erwtjes, gebroken bonen, Borlotti-bonen, courgettes, knolselder), , - 4 eetl. stellini (deegwaren in de vorm van sterretjes), , - 70 g tomatenpuree, , - 2 blokjes ontvette vleesbouillon, , - 1 eetl. basilicum, , Voor bij de soep:, , - gemalen parmezaan, , - ciabatta (plat Italiaans stokbrood)

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2004
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Avocado`s uit de oven met bonensalade

INGREDIENTEN

1 avocado`s, 1 tomaten, olijfolie om in te bakken, 75 g cheddar aan stuk, 75 g plakjes bacon, 125 g kastanjechampignons, 0.5 teentje knoflook, 100 g sperziebonen, 200 g cannellinibonen, 200 g borlottibonen, 0.5 bos bladpeterselie, olijfolie extra vierge,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2013
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spaghetti met tonijn, erwtjes en bonen

Lekkere tonijnpasta met erwten en bonen in een tomatensaus.

INGREDIENTEN

2,5 el extra vierge olijfolie, 1 ui, fijngehakt, 3 tenen knoflook, fijngehakt, 90 g tomatenpuree, snuf gedroogde chilivlokken (gedroogde gemalen pepertjes - maal evt. zelf gedroogde pepertjes fijn of gebruik cayennepeper), 4 trostomaten, gepeld, zaadjes verwijderd, gehakt, 1 blik borlottibonen à 400 g, afgespoeld en uitgelekt (te koop bij Italiaanse delicatessenwinkels - neem evt. kidneybonen of witte bonen), 400 g tonijn op water, uitgelekt, in stukken, flinke handvol gehakte bladpeterselie, 120 g diepvries doperwten, ontdooid, 400 g spaghetti, basilicumblaadjes

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Soep met knolselderij, venkel en bonen

Deze soep is ontstaan toen de koelkast maar wat restjes had en ik geen zin had om naar de winkel te gaan. Buiten was het koud en wat is dan lekkerder dan een warme kom soep met ´body´. Slank, vol en geurig hebben wij zitten smullen met lekker brood erbij!

INGREDIENTEN

1/2 knolselderij, 3 grote aardappelen (ik gebruikte 1/2 tapioka en 1 zoete aardappel), 1 prei, 1 courgette, 1 venkel, 1 blik borlottibonen, 1 potje kippenbouillon (die je moet verdunnen), koriander (heb gevroren van AH gebruikt maar vers is natuurlijk nog beter), 1/2 gedroogde Spaanse peper, 2 dl melk, 1 dl Griekse volle yoghurt (of citroensap - om de smaak wat op te peppen met een zuurtje), En klein scheutje olijfolie, zout

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2012
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

chiliconcarne ala my

Te varieren naar eigen smaak, neem peulvruchten die je lust

INGREDIENTEN

1 groot blik borlottibonen (c1000), 1 middelgroot blik zwartebonen, 1 middelgroot blik dopewerten, 1 pakje chiliconcarne kruiden, 1 bakje huttenkase, 3 grote aardappels of 6 kleine, 1 zak tortillachips of bugels

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2012
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Panissa

Bonenrisotto.

INGREDIENTEN

300 gr gedroogde borlotti-bonen (liefst verse), 4 el olijfolie, 1 grote ui, in dunne plakjes, 100 gr pancetta, in kleine blokjes, 400 gr risotto (carnaroli of arborio), 1 dl rode wijn, liefst nebbiolo of spanna, 2 liter kippebouillon, zout en peper.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-06-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bonenpotje met tijm

INGREDIENTEN

6 dl groentebouillon, 300 g borlotti-bonen, 1 kleine ui, 1 takje selder, 1 kleine wortel, 2 teentjes knoflook, 300 g gezeefde tomatenpuree, 4 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels geraspte pecorino (of parmezaan), 300 g bruin brood (in dunne sneetjes), 3 takjes verse tijm, peper en zout.

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-10-2001
  •  
  •  60-120 min.

Heerlijke broodvervanger met borlotti bonen, met dank aan Jamie Oliver

Altijd lekker om dit te maken met de bonen die je over hebt....

INGREDIENTEN

€ 500 g verse gedopte borlottibonen, € 1 kleine rode ui, in dunne ringen, € 1 kleine komkommer, in plakken, € 1 kleine chilipeper, zaadjes verwijderd, in ringen, € 10 groene olijven, € 1 el kappertjes, uitgelekt, € 4 el extra vergine olijfolie, € 1 el granaatappelstroop, € sap van 1 citroen, € 1 tl za'atar

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2017
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Antipasta van gemarineerde groenten

INGREDIENTEN

50g raketsla - citroensap en olijfolie, Worteltjes : 500g wortelen - 75ml olijfolie - 4 tenen knoflook - aceto balsamico - 50g pijnboompitten geroosterd, Paprika's : 2 rode paprika's - 2 gele paprika's - 2 el olijfolie - 1 el balsamico - verse basilicum, Bonen : 1 blik borlottibonen - 1 teen knoflook gesnipperd - 1 verse rode peper, fijngehakt - rasp van 1 citroenschil - 2 el fijngehakte peterselie - 1 el citroensap - 2 el olijfolie

  • Italiaans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Paddenstoelenministrone

Soep van Carluccio

INGREDIENTEN

1 kg gemengde paddenstoelen,1 ui fijn gesneden,200 gram parmaham in blokjes,6 eetlepels olijfolie,2 tenen knoflook fijn gesneden, 5 verse laurierblaadjes, 1takje rozemarijn, 3 eetlepels fijngesneden peterselie,5 dl kippenbouillon, 300 gram gekookte borlottibonen (uitpot of blik), 6 sneetjes goed italiaans brood, geroosterd voor bruschetta, gerapste verse parmazansekaas,zout en peper naar smaak

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2005
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vegetarisch pompoen en bonenschotel

Heerlijke schotel gebaseerd op de seizoensgroente in het najaar. Heb je geen prei, gebruik rustig ui. Je kunt ook andere type bonen gebruiken. Lensen of kikkererwten zijn ook goede alternatieven. Perfect voor een ruwe herfstdag. De zonnige stukjes pompoen, de contrast tussen pit, de zachte pompoen en de kruidige koriander is gewoonweg zalig!

INGREDIENTEN

1/4 - 1/3 biologische pompoen (ongeschild en in kleine stukjes gesneden of grof gehakt), 1 blik borlottibonen, 1 pakje vegetarisch gehakt, 1 klein blikje tomatenpuré, 2 el. indiaase currypasta, 1 fijn gesneden prei, 1-2 tenen geraspte knoflook, 1 tl. geraspte gember, 1/2 - 1 bosje verse koriander, 1 buljongblokje (1 tl.), zout, peper of sambal., Desgewenst een beetje (vers) citroensap

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-10-2012
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Surf & Turf wintersoep

Een ideale soep voor vis en schelvishaters. Met kippenbouillon als basis en de scampi`s of garnalen als tegengewicht, is dit een soep die iedereen in de soep valt. Gebruik kruiden die je lekker vindt. Ik heb zelf verse tijm en dragon gebruikt. Je kunt ook peterselie, munt, dille of koriander (of een combinatie daarvan). Als je geen verse gember heeft, kun je die vervangen door een teentje knoflook extra. In plaats van garnalen kun je zalmfilet of inktvis gebruiken. Wat verse mosselen erbij is ook geweldig! In feite kun je alle kanten op met deze soep. En als je een wat voller smaak verlangt, doe een grote aardappel in kleine stukjes erbij vanaf het begin (bloemige soort) of 1 dl. kokosmelk of 1/2 dl. room aan het eind. Zelf doe ik het niet, maar druppel aan het eind wat lekkere olijfolie erbovenop, en dan niet teveel, omdat ik aan de lijn moet denken! Bon appetit!

INGREDIENTEN

1 pot geconcentreerde kippenbouillon (of gebruik 3 bouillonblokjes), 1 blik witte (borlotti)bonen of andere lekkere bonen, 1/2 dl zilvervliesrijst (of gewone rijst), 1 kleine zak soepgroente (of wat prei, uit en wortel fijn gesneden), 1/4 - 1/2 kg. rauwe gevroren garnalen (met of zonder schil), 1 gedroogde rode peper (of 1 verse) - anders 1 tl sambal, 1 klein bosje tijm, 1 el tomatenpuré, 3-4 cm verse gemberwortel, 1/2 (biologische) citroen, (opt.) 1 grote bloemige aardappel, 1/2 dl. room (echte slagroom - puur natuur) of 1 dl. kokosmelk (hoofdzakelijke de dikke room die bovenop drijft).

  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-11-2012
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Toscaanse Groentesoep met Kool en Bonen

Een echt puur natuur zomers soepje met recept voor vegetariers en niet-vegetariers.

INGREDIENTEN

3 el olijfolie extra vierge , 1 middelgrote ui, fijngehakt , 2 delen bleekselderij in blokjes , 1 peen in blokjes , 4 tenen knoflook, fijngesneden , snufje gedroogde rozemarijn , 1 middelgrote aardappel in blokjes , 300 g kool (je kan hierbij denken aan boerenkool, savooiekool, snijbiet, broccolli of paksoi), grof gehakt , 400 g italiaanse bliktomaten in stukjes gehakt (grand italia) , 400 g bonen (witte bonen, flageolets, cannelini, borlottibonen of kikkererwten) uit blik uitgelekt en gespoeld , 1,5 liter groentebouillon , zout en zwarte peper , Nog wat olijfolie extra vierge , 4 el vers geraspte parmezaanse kaas , Handje gebroken spaghetti , 4 el basilicumpesto, Niet vegetariers te gast maak dan een aparte pan met deze ingredienten en 2 plakken kleingesneden ontbijtspek. Neem eventueel kippenbouillon van tablet ipv groentebouillon.

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2003
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Soep van 3 bonen

Een erg lekkere hartige soep, die snel klaar gemaakt kan worden

INGREDIENTEN

-1 eetlepel olijfolie, , -2 middelgrote uien, gepeld, in schijfjes gesneden, , -2 wortelen, geschild, grof gehakt, , -2 selderstelen, schoongemaakt, grof gehakt, , -3 teentjes look, gepeld en fijngehakt, , -1 blikje van 400 g gepelde tomaten, , -175 g borlotti-bonen (in blik), afgespoeld en uitgelekt, , -175 g witte bonen (in blik), afgespoeld en uitgelekt, , -175 g cannellini-bonen (in blik), afgespoeld en uitgelekt, , -1,5 L plantaardige bouillon, , -1/2 bosje bladpeterselie, gehakt, , -1 eetlepel pesto met tomaat, , -1 eetlepel pesto met basilicum, , -kruidentuiltje, , , , , ,

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Trippa A Modo Antonio Carluccio

Pens op de manier van Antonio Carluccio

INGREDIENTEN

1 kg pens van verschillende structuur, onder andere de fijnmazige, 2 wortelen, 3 stengels bleekselderij, 2 teentjes knoflook, 5 eetl. olijfolie, 2 grote rijpe tomaten of 1 middelgroot blik gepelde tomaten, 2 laurierblaadjes, 1 takje rozemarijn, zout en versgemalen zwarte peper, 2 gedroogde rode Spaanse pepertjes, een half glas droge witte wijn, 2 dl bouillon, desgewenst gemaakt van een tablet, 2 middelgrote blikken grote witte bonen (borlotti-bonen), , , ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-03-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Warme kastanje-bonensoep

Warme kastanjes en vreugdevuren, donkere avonden en koude dagen.: de herfst is begonnen, tijd om binnen te eten

INGREDIENTEN

1 ui, fijngehakt, 4 eetl. olijfolie, bosje peterselie, fijn gehakt, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 stengel bleekselderij, fijngehakt, 2 wortels, fijngehakt, 1 takje rozemarijn, 1 laurierblaadje, 2 blikjes(250 gr) bonen naar keuze, uitgelekt, zout en peper, 1 liter kippenbouillon, 200 gr. gepelde kastanjes

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2001
  •  
  •  60-120 min.
Nieuwste borlottibonen recepten
Populaire bonen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top