Borlottibonen recepten (44)
Borlottibonen (kievitsbonen) met salie
Borlottibonen worden in Nederland kievitsbonen genoemd. Ze zijn rood-wit gespikkeld. Prachtig voor in de moestuin met hun gespikkelde doppen. Als je ze in de komende maanden vers in de dop kunt kopen moet je dat beslist eens doen, ze hebben een zachtere en romiger textuur dan de gedroogde bonen. Vermijdt bonen uit pot of blik, die zijn al helemaal stuk gekookt of ze gaan meteen stuk zodra je er ie …
Ingrediënten 6 personen
500 gr verse borlottibonen, of 250 gedroogde bonen een nacht in koud water geweekt., 1 teen knoflook, gepeld, 10 gr salieblaadjes, fijngesneden plus veel extra om te bestrooien, 3 eetl extra vergine olijfolie, plus wat extra, 100 gr. pancetta (Italiaanse ontbijtspek, maar compleet andere smaak dan ons ontbijtspek), heerlijk., Scheut rode wijnazijn, 2 eetl dijonmosterd, Zout en zwarte peper, 3 handenvol rucola- of spinazieblaadjes (naar keuze)Kalfslever met borlottibonen en spek
Een perfect gebakken kalfslever is krokant van buiten en rosé van binnen. Dit is een gerecht waar oude en nieuwe smaken samenkomen. …
Ingrediënten 4 personen
4x 150 gram kalfslever, 1 kg borlottibonen, 1 liter kippenbouillon, 2 appels, 2 cevennes uien, 50 gram boter, 1 teen knoflook, 1 takje rozemarijn, 8 grotchampignons, 100 gram bloem, 8 plakjes spek, 4 takjes kervel, 2 eetlepels gemalen pistachepoeder, 4 eetlepels granaatappelpitjes, zout en peperBrandade van borlottibonen (kievitsbonen)
Dit gerecht is afkomstig uit Marseille en wordt bij lamsvlees geserveerd.de Fransen leggen er nog in olijfolie gebakken croutons op. Een machtig robuust en heerlijk gerecht dat ook goed op crostini smaakt. …
Ingrediënten 4 personen
250 gr verse borlottibonen ( of 125 gr gedroogde bonen, een nacht in koud water geweekt), 1 ui, gehalveerd, 1 wortel, 2 laurierblaadjes, 6 kruidnagels, Half bolletje knoflook, 45 minuten gepoft in de oven op 180 graden, bestrooid met peper en zout, takje tijm en takje rozemarijn erbij. Zie voor een snelle magnetronversie onderaan het recept., 5 ansjovisfilets, 100 ml melk, 75 ml ev olijfolie (extra vergine), 1-2 eetl. citroensap, Zeezout en zwarte peperBorlottibonen op Italiaanse wijze
In Portugal zijn de Borlottibonen of kievitsbonen, zoals ze in Nederland genoemd worden, nu vers te koop op boerenmarkten. Als je ze in Nederland vers kunt kopen, beslist eens doen, ze zijn heerlijk, een beetje nootachtig en je kunt er veel gerechten mee maken met telkens een andere smaak.De Franse receptuur geeft niet precies de hoeveelheden aan, doe dit naar eigen inzicht, is ook wel eens leuk e …
Ingrediënten 2 personen
500 g verse, gedopte Borlottibonen, dat is ca 800 gr. met dop., 1 Grote tomaat, 200 ml passata van tomaten , 1 liefst verse, rode ui, 2 teentjes knoflook, 1 laurierblaadje, Enkele verse takjes tijm, Groente- of kippenbouillon, Paneermeel, geraspte Parmezaan, Zout, peper en piment d'Espelette, olijfoliePopulaire bonen recepten
Soja bonen Capucijners Tuinbonen Edamame bonen Haricot verts Bruine bonen Sugar snaps Kouseband Bonenschotel KidneybonenRisotto met pancetta, borlottibonen & radicchio
Door de combinatie van gerookte pancetta, romige borlottibonen en bittere radicchio krijg je een weldadige risotto die uitstekend dienst doet als avondmaal op een doordeweekse dag, maar je kunt er ook prima mee voor de dag komen als je een chic etentje geeft. …
Ingrediënten 4 personen
1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel boter, 1 ui, gepeld en gesnipperd, 280 g pacetta, in blokjes gesneden, 3 knoflooktenen, gepeld en fijngehakt, de blaadjes van een paar takjes tijm, 250 gram risottorijst, 1 glas witte wijn, 500 ml hete kippenbouillon of groentebouillon, 400 gram gekookte borlottibonen, 1 kropje radicchio, 30 g boter, 30 g geraspte Parmezaanse kaas, handvol verse basilicumblaadjesGevulde aubergine met borlottibonen en citroenyoghurt
De Italiaanse keuken is misschien wel de meest geliefde keuken ter wereld. En als je deze gevulde aubergines hebt geproefd, dan weet je weer precies waarom dat zo is! Buon appetito! …
Ingrediënten 4 personen
1 blik Bonduelle Borlotti bonen à 425 ml, afgespoeld en uitgelekt, 2 aubergines, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 2 takjes tijm, blaadjes fijngehakt, 1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt, 6 eetlepels olijfolie, 400 gram lams- of rundergehakt, 1 grote ui, fijngesnipperd, 150 ml Griekse yoghurt, 125 ml crème fraîche, 1 citroen, de helft uitgeperst, 2 takjes munt, blaadjes fijngehakt, Foccacia of 200 gram ovenaardappeltjes p.p, peper en zoutBorlotti bonen (maaltijd)soep
Een heerlijkeBorlotti bonen soep. Ik ben zelf niet een bonensoep liefhebber, maar deze is verrukkelijk. Ik had zelf verse (ingevroren) bonen, dus ik weet niet precies of de hoeveelheden kloppen. maar ik heb hier het originele recept aangehouden. Je akn met de hoeveelheden van de ingredienten spelen naar eigen inzicht en smaak. …
Ingrediënten 4 personen
- 200 g gedroogde borlottibonen of verse borlottibonen (kan je eventueel vervangen voor witte bonen, -groentebouillon, -1 el olijfolie, -2 of 3 stengels bleekselderij, fijngesneden, -2 tenen knoflook, fijngesneden, -1 ui, fijngesneden, -100 g pancetta of ontbijtspek, in blokjes, -5 salieblaadjes, fijngesneden, -1 takje rozemarijn, de blaadjes afgerist en fijngesneden, -handje verse marjoraan of oregano, fijngesneden, - 1 blikje tomatenpuree, - 1 snufje gemalen kruidnagel, -1/4 tl gemalen nootmuskaat, - snufje kaneelpoeder, - 250 g verse porcini of shiitake, in plakjes, -extra vierge olijfolie voor het besprenkelenMexicaans stoofvlees met bonen
Mexicaans stoofvlees met bonen …
Ingrediënten 6 personen
100 g chorizo pamplona (worst), 3 uien, 800 g runderriblappen, 1 el specerijenmelange Al-Andalus, 3 tl tabasco, 2 tl gedroogde oregano, 2 el bloem, 1 tl zout, 800 g tomatenblokjes, 850 g borlottibonen, 24 tacoschelpenToscaanse Ribollita
Ribollita is een stevige Toscaanse boerensoep die een beetje lijkt op een winterse variant van minestronesoep. Het grootste verschil echter, is dat er brood aan de soep wordt toegevoegd in plaats van pasta.De basis is tomaten, een koolsoort, bonen en natuurlijk brood. Verder kun je je eigen fantasie laten werken of gewoonweg de restjes uit de koelkast gebruiken (al klinkt dat niet zo sympathiek). …
Ingrediënten 8 personen
Voor de bouillon: , - runderbouillon (van 1-2 mergpijpjes en een stukje soepvlees van +/- 300-400 gram) , - enkele takjes rozemarijn , - enkele takjes tijm , - +/- 10 peperkorrels , - 2 blaadjes laurier , - 1 of 2 korsten van Parmezaan , , Voor de vulling:, - 2 uien, - 2 teentjes knoflook, - 2 st bleekselderij, - 2 wortel en (of 1 wortel en 1 pastinaak), - 1 prei, - 200 gram savooiekool (oorspronkelijk cavolo nero) , - 1 blikje tomatenpuree (140 gram), - 1 blik gepelde tomaten (400 gram), - 1 tl gedroogde oregano, - 4 runderbouillonblokken, - 1 blik of pot cannellini bonen (240 gram) je kunt ook borlottibonen, witte bonen of bruine bonen gebruiken (of een mix), - 4 sneden witbrood (geroosterd en in blokjes gesneden), - pezo, - basilicum (voor garnering), - olijfolie, om de groenten in te bakken en om erbij te serveren,Nieuwste Borlottibonen recepten
Toscaanse Ribollita Tex-mexgroenten in de oven Caribische kipsalade ****KNAPPERIGE BONENSALADE MET PERZIK EN GORGONZOLA**** Winterse room minestrone soep Heerlijke broodvervanger met borlotti bonen, met dank aan Jamie Oliver Mexicaans stoofvlees met bonen Kalfslever met borlottibonen en spek Borlottibonen op Italiaanse wijze Brandade van borlottibonen (kievitsbonen)Soep met knolselderij, venkel en bonen
Deze soep is ontstaan toen de koelkast maar wat restjes had en ik geen zin had om naar de winkel te gaan. Buiten was het koud en wat is dan lekkerder dan een warme kom soep met ´body´. Slank, vol en geurig hebben wij zitten smullen met lekker brood erbij! …
Ingrediënten 4 personen
1/2 knolselderij, 3 grote aardappelen (ik gebruikte 1/2 tapioka en 1 zoete aardappel), 1 prei, 1 courgette, 1 venkel, 1 blik borlottibonen, 1 potje kippenbouillon (die je moet verdunnen), koriander (heb gevroren van AH gebruikt maar vers is natuurlijk nog beter), 1/2 gedroogde Spaanse peper, 2 dl melk, 1 dl Griekse volle yoghurt (of citroensap - om de smaak wat op te peppen met een zuurtje), En klein scheutje olijfolie, zoutSurf & Turf wintersoep
Een ideale soep voor vis en schelvishaters. Met kippenbouillon als basis en de scampi`s of garnalen als tegengewicht, is dit een soep die iedereen in de soep valt. Gebruik kruiden die je lekker vindt. Ik heb zelf verse tijm en dragon gebruikt. Je kunt ook peterselie, munt, dille of koriander (of een combinatie daarvan). Als je geen verse gember heeft, kun je die vervangen door een teentje knoflook …
Ingrediënten 4 personen
1 pot geconcentreerde kippenbouillon (of gebruik 3 bouillonblokjes), 1 blik witte (borlotti)bonen of andere lekkere bonen, 1/2 dl zilvervliesrijst (of gewone rijst), 1 kleine zak soepgroente (of wat prei, uit en wortel fijn gesneden), 1/4 - 1/2 kg. rauwe gevroren garnalen (met of zonder schil), 1 gedroogde rode peper (of 1 verse) - anders 1 tl sambal, 1 klein bosje tijm, 1 el tomatenpuré, 3-4 cm verse gemberwortel, 1/2 (biologische) citroen, (opt.) 1 grote bloemige aardappel, 1/2 dl. room (echte slagroom - puur natuur) of 1 dl. kokosmelk (hoofdzakelijke de dikke room die bovenop drijft).Spaghetti met tonijn, erwtjes en bonen
Lekkere tonijnpasta met erwten en bonen in een tomatensaus. …
Ingrediënten 4 personen
2,5 el extra vierge olijfolie, 1 ui, fijngehakt, 3 tenen knoflook, fijngehakt, 90 g tomatenpuree, snuf gedroogde chilivlokken (gedroogde gemalen pepertjes - maal evt. zelf gedroogde pepertjes fijn of gebruik cayennepeper), 4 trostomaten, gepeld, zaadjes verwijderd, gehakt, 1 blik borlottibonen à 400 g, afgespoeld en uitgelekt (te koop bij Italiaanse delicatessenwinkels - neem evt. kidneybonen of witte bonen), 400 g tonijn op water, uitgelekt, in stukken, flinke handvol gehakte bladpeterselie, 120 g diepvries doperwten, ontdooid, 400 g spaghetti, basilicumblaadjesCaribische kipsalade
Caribische kipsaladeDe mango en avocado zijn in deze Caribische kipsalade heerlijk verfrissend en dat is wat je in de zomer met warm weer wel kunt gebruiken. De lijst met ingrediënten lijkt misschien wel lang maar daardoor krijg je ook een goed gevulde maaltijdsalade.Beetje brood erbij en je kunt er weer eventjes tegen ;) :) …
Ingrediënten 2 personen
- olijfolie, - 250 gram kipfilet, in reepjes, - 1 klein blikje maïs (150 gram), - 1 klein blikje kidneybonen of borlottibonen (150 gram), - 1 rode peper, zaadjes en zaadlijsten eruit, fijngehakt, - 1 el witte wijnazijn, - sla (gemengd, kropsla of ijsbergsla) +/- 100 gram, - 1 mango, in blokjes, - 2 avocado's, in stukjes, - 2 tomaten, in blokjes, - 1 rode ui, in halve ringen, - 1 limoen, rasp en sap, - ½ bosje koriander, grof gehakt, - peper en zoutWinterse room minestrone soep
Een smeuige en lekkere winterse roomsoep uit Italië …
Ingrediënten 4 personen
4 aardappelen in blokjes, 2 wortelen in blokjes, 1 preistengel in ringen, 1 fijngehakte ui, 2 gehakte teentjes knoflook, 300 g gekookte borlottibonen, 4 el olijfolie, 1 l rundsbouillon, 200 ml room, 1 handvol geschaafde Parmezaanse kaas, 4 geroosterde sneden stokbrood, peper - zoutTex-mexgroenten in de oven
Makkelijk en erg lekker als bijgerecht voor de BBQ of als hoofdgerecht …
Ingrediënten 4 personen
2 gele paprika's, 2 rode uien, 500 g Griekse yoghurt, 6 el olijfolie, 1 bussel koriander, 1 rode chilipeper, 1 knoflookteen, peper en zout, 110 g groene miniasperges, 3 zachte rode Ramiropaprika's, 1 gekookte biomais, 1 blik borlottibonen (240 g), 1 dl slaolie, 1 zakje fajitakruiden (Santa Maria)Paprika"s gevuld met linzen en rijst van ellen
Ingrediënten 4 personen
3 dl groente of kippenbouillon., 150 gr zilvervlies of volkoren rijst., ¼ tl tijm., ¼ zout, 1 kleine winterwortel geraspt., ½ courgette in kleine blokjes, 2 eetl peterselie fijngehakt., 1,8 dl pastasaus (vetarm), 1 ei., 2 eetl parmezaanse kaas., 1 blik linzen uiptgelekt en afgespoeld 5,4 dl., 4 grote ronde paprika`s (kleur naar keuze)., 1,25 dl waterBonensalade met mais en chorizo
Een snelle en gezonde maaltijdsalade …
Ingrediënten 4 personen
5 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook (fijngehakt), 1 eetlepel oregano of, 1 theelepel gedroogde oregano, 400 gram zwarte bonen (afgespoeld, uitgelekt, blik), 1 rode paprika (in blokjes, zonder zaadjes), 2 tomaten (in blokjes), 250 gram mais (uitgelekt, blik), 1 theelepel hete pepersaus, 2 citroenen (sap), 250 gram chorizo (in plakjes), 2 eetlepels koriander (gehakt)Borlottibonen
makkelijk met enorm resultaat …
Ingrediënten 4 personen
320gr eiertagliatelle - 1 rode ui - 2 knoflooktenen - 500gr pancetta - 500gr borlottibonen (uit blik) - 200gr gepelde tomaten - 3 eetl slagroom - 3 eetl verse basilicum - 50gr geraspte parmezaanse kaas - extra vergine olijfolieMousseline van Borlottibonen
MOUSSELINE VAN BORLOTTIBONEN, RUSSISCHE SIGARET MET MARJOLEIN.(een spies van tonijn, met een mousseline van borlottibonen (droge Italiaanse bonen) en marjoleinsigaretje) voor 4 pers.Voorbereiding: 15 minuten Bereiding: 15 minuten Marineren: bonenpuree 2,5 uur …
Ingrediënten
4 stevige plakken tonijn, elk van ca. 225 g, 250 g droge borlottibonen, week ze een nacht van tevoren.(Te verkrijgen in supermarkt), 1,5 liter gevogelte bouillon, stukje zwoerd van een lekkere ham, 2 laurierbladeren, 2 kruidnagels, 1 pak filodeeg, verse marjolein (of evt. oregano), 3 sprieten citroengras, 50 g gedroogd spek (dunne plakjes spek een aantal uren in een geopende oven op 100?C laten drogen), arachideolie, olijfolie, peper en zout, nootmuskaatMinestrone met borlottibonen
maaltijdsoep vol vezels en gezonde koolhydraten en toch vetarm …
Ingrediënten 4 personen
2 el olijfolie2 uien, gepeld, gesnipperd2 wortels geschrapt, in stukjes1 stengel bleekselderij, schoongemaakt, in stukjeszeezout en zwarte peperenkele takjes tijm1 laurierblaadje80g gerookt spek, ontdaan van vet, in stukjes2 el tomatenpuree2x 400g borlottibonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt150g kerstomaten, gehalveerd6-8 dl kippenbouillon of water75g spaghetti, in kleine stukjesflinke handvol basilicumparmezaanse kaas, om te raspenKip met pancetta en borlottibonen
We hadden 40 gasten op onze nieuwjaarsborrel van 2016. Tsja, wat maak je dan? Deze borlottibonenschotel was de basis. Voor ons vegatarisch bezoek heb ik gewoon het vlees weggelaten. En ook zij vond het heerlijk. Ik had natuurlijk veel te veel gemaakt (dat zit nu eenmaal in mij), dus Maarten en de kinderen hebben nog weken borlottibonen gegeten. Voorlopig maar even niet meer maken.... …
Ingrediënten 4 personen
Ingrediënten voor vier personen:, - 400 g gekookt kippenvlees, - 400 g gekookte borlottibonen, - 150 g pancetta, in dunne reepjes, - 4 sjalotten, in halve ringen, - 2 stengels selderij, in dunne plakjes, - 1 grote wortel, in dunne plakjes, - 4 tenen knoflook, in hele dunne plakjes, - 2 eetlepels tomatenpuree, - 750 ml kippenbouillon, - 1 eetlepel dijonmosterd , - takje verse rozemarijn, - 2 theelepels gedroogde tijm, - 2 theelepels gedroogd bonenkruid, - 1 theelepel gemalen kaneel, - 1 laurierblad , - boter of reuzel om te bakken, - balsamicoazijn, - extra vierge olijfolie, - zeezout en zwarte peperParmezaanse Burgers
Vegetarische burgers voor op de BBQ... we hadden er 2 per persoon en die waren in een half uurtje op! …
Ingrediënten 4 personen
Olijfolie; 2 uien; 125 gram champignons; 1 theelepel verse tijm; 50 gram vrsgeraspte parmezaanse kaas; 50 gram versgeraspte cheddar of goudse kaas; 150 gram bonen (bijv. borlottibonen of kidnybeans); 100 gram vers broodkruim; 1 eetlepel sojasaus; 2 eetlepels rode wijn; 1 theelepel mosterd; 1 ei; 1 eetlepel maizena; zout; zwarte peperMinestrone 'tradizionale'
Begin de maaltijd eens op z'n Italiaans, met een echte minestrone: groentesoep met pasta of rijst voor 4 a 5 personen; Bereiding 25 min. …
Ingrediënten 4 personen
500 g minestronegroenten , (diepvries, mengeling van wortelen, tomaten, prei, bloemkool, aardappelen, erwtjes, gebroken bonen, Borlotti-bonen, courgettes, knolselder), , - 4 eetl. stellini (deegwaren in de vorm van sterretjes), , - 70 g tomatenpuree, , - 2 blokjes ontvette vleesbouillon, , - 1 eetl. basilicum , , Voor bij de soep:, , - gemalen parmezaan, , - ciabatta (plat Italiaans stokbrood)Tonijn met paddestoelen en bonen
Oud Italiaans koud voorgerecht …
Ingrediënten 2 personen
-175 g paddestoelen op olie, -300 g borlottibonen (blik), -1 blik tonijn (400 g), -4 bosuitjes (fijngesneden met het groen), -3 el extra vergine olijfolie, -2 el balsamicoazijn, -zout en peper naar smaakTomaten-borlottisoep
…
Ingrediënten 4 personen
2 middelgrote bruine uien - 2 teentjes geperste knoflook - 11 grote pruimtomaten - 500 ml kippenbouillon - 1 eetlepel worcestersaus - 2 eetlepels fijn gehakte peterselie - 800 gram borlottibonen uit blikAntipasta van gemarineerde groenten
…
Ingrediënten 4 personen
50g raketsla - citroensap en olijfolie, Worteltjes : 500g wortelen - 75ml olijfolie - 4 tenen knoflook - aceto balsamico - 50g pijnboompitten geroosterd, Paprika's : 2 rode paprika's - 2 gele paprika's - 2 el olijfolie - 1 el balsamico - verse basilicum, Bonen : 1 blik borlottibonen - 1 teen knoflook gesnipperd - 1 verse rode peper, fijngehakt - rasp van 1 citroenschil - 2 el fijngehakte peterselie - 1 el citroensap - 2 el olijfoliePaddenstoelenministrone
Soep van Carluccio …
Ingrediënten 6 personen
1 kg gemengde paddenstoelen,1 ui fijn gesneden,200 gram parmaham in blokjes,6 eetlepels olijfolie,2 tenen knoflook fijn gesneden, 5 verse laurierblaadjes, 1takje rozemarijn, 3 eetlepels fijngesneden peterselie,5 dl kippenbouillon, 300 gram gekookte borlottibonen (uitpot of blik), 6 sneetjes goed italiaans brood, geroosterd voor bruschetta, gerapste verse parmazansekaas,zout en peper naar smaakToscaanse Groentesoep met Kool en Bonen
Een echt puur natuur zomers soepje met recept voor vegetariers en niet-vegetariers. …
Ingrediënten 4 personen
3 el olijfolie extra vierge , , 1 middelgrote ui, fijngehakt , , 2 delen bleekselderij in blokjes , , 1 peen in blokjes , , 4 tenen knoflook, fijngesneden , , snufje gedroogde rozemarijn , , 1 middelgrote aardappel in blokjes , , 300 g kool (je kan hierbij denken aan boerenkool, savooiekool, snijbiet, broccolli of paksoi), grof gehakt , , 400 g italiaanse bliktomaten in stukjes gehakt (grand italia) , , 400 g bonen (witte bonen, flageolets, cannelini, borlottibonen of kikkererwten) uit blik uitgelekt en gespoeld , , 1,5 liter groentebouillon , , zout en zwarte peper , , Nog wat olijfolie extra vierge , , 4 el vers geraspte parmezaanse kaas , , Handje gebroken spaghetti , , 4 el basilicumpesto , Niet vegetariers te gast maak dan een aparte pan met deze ingredienten en 2 plakken kleingesneden ontbijtspek. Neem eventueel kippenbouillon van tablet ipv groentebouillon.Vegetarisch pompoen en bonenschotel
Heerlijke schotel gebaseerd op de seizoensgroente in het najaar. Heb je geen prei, gebruik rustig ui. Je kunt ook andere type bonen gebruiken. Lensen of kikkererwten zijn ook goede alternatieven. Perfect voor een ruwe herfstdag. De zonnige stukjes pompoen, de contrast tussen pit, de zachte pompoen en de kruidige koriander is gewoonweg zalig! …
Ingrediënten 2 personen
1/4 - 1/3 biologische pompoen (ongeschild en in kleine stukjes gesneden of grof gehakt), , 1 blik borlottibonen, , 1 pakje vegetarisch gehakt, , 1 klein blikje tomatenpuré, , 2 el. indiaase currypasta, , 1 fijn gesneden prei, , 1-2 tenen geraspte knoflook , 1 tl. geraspte gember, 1/2 - 1 bosje verse koriander, 1 buljongblokje (1 tl.) , zout, peper of sambal., Desgewenst een beetje (vers) citroensapChiliconcarne ala my
te varieren naar eigen smaak, neem peulvruchten die je lust …
Ingrediënten 3 personen
1 groot blik borlottibonen (c1000), 1 middelgroot blik zwartebonen, 1 middelgroot blik dopewerten, 1 pakje chiliconcarne kruiden, 1 bakje huttenkase, 3 grote aardappels of 6 kleine, 1 zak tortillachips of bugelsSalade van warmgerookte zalm met zoete pepertjesolie.
Na het maken van de pepertjesolie en het roken van de zalm volgt hier een overheerlijk salde recept! …
Ingrediënten 4 personen
-600 gram wamgerookte zalmfilet-500 gram verse borlottibonen(1,5 kg bonen in de dop)-400 gram groene asperges-handjevol bladsla-2 advocado's-sap van 1 citroen-1 bosje kervel-handjevol tuinkruiden(tijm,oregano,salie,rozemarijn...)-grof zeezout en peper uit de molen.Warme kastanje-bonensoep
Warme kastanjes en vreugdevuren, donkere avonden en koude dagen.: de herfst is begonnen, tijd om binnen te eten …
Ingrediënten
1 ui, fijngehakt,, 4 eetl. olijfolie,, bosje peterselie, fijn gehakt,, 2 teentjes knoflook, fijngehakt,, 1 stengel bleekselderij, fijngehakt,, 2 wortels, fijngehakt,, 1 takje rozemarijn,, 1 laurierblaadje,, 2 blikjes(250 gr) bonen naar keuze, uitgelekt,, zout en peper,, 1 liter kippenbouillon,, 200 gr. gepelde kastanjesBonenpotje met tijm
Borlotti-bonen zijn een italiaanse specialiteit. ze zijn niervormig, hebben lichtbruine vlekjes en er bestaan kleine en grote. gekookt zijn Borlotti-bonen blauwachtig roze en boterzacht. eventueel kunt u ze vervangen door kidneybonen. …
Ingrediënten 4 personen
6 dl groentebouillon, 300 g borlotti-bonen, 1 kleine ui, 1 takje selder, 1 kleine wortel, 2 teentjes knoflook, 300 g gezeefde tomatenpuree, 4 el olijfolie, 3 el geraspte pecorino(of parmezaan), 300 g bruin brood(in dunne sneetjes), 3 takjes verse tijm, peper en zout.Panissa
Bonenrisotto. …
Ingrediënten 6 personen
300 gr gedroogde borlotti-bonen (liefst verse), 4 el olijfolie, 1 grote ui, in dunne plakjes, 100 gr pancetta, in kleine blokjes, 400 gr risotto (carnaroli of arborio), 1 dl rode wijn, liefst nebbiolo of spanna, 2 liter kippebouillon, zout en peper.Bonenpotje met tijm
Ingrediënten 4 personen
6 dl groentebouillon, 300 g borlotti-bonen, 1 kleine ui, 1 takje selder, 1 kleine wortel, 2 teentjes knoflook, 300 g gezeefde tomatenpuree, 4 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels geraspte pecorino (of parmezaan), 300 g bruin brood (in dunne sneetjes), 3 takjes verse tijm, peper en zout.Bonensoep
Deze soep kan naar eigen smaak mixen of niet. Wil je stukjes groeten en hele bonen zien in je bord snijd de groenten dan heel fijn of mix slechts een gedeelte van de soep. …
Ingrediënten 4 personen
1,5 l kippenbouillon, 2 blikken borlotti-bonen of bruine bonen, , 1 dikke ui, 1 dikke aardappel, 2 wortels, 1 kleine selder of 5 witte selderstelen, 40 gr gerookte spekblokjes, 2 laurierblaadjes, 2 EL olijfolie, balsamico-azijn, peper en zout,Avocado`s uit de oven met bonensalade
…
Ingrediënten 2 personen
1 avocado`s , 1 tomaten , olijfolie om in te bakken , 75 g cheddar aan stuk , 75 g plakjes bacon , 125 g kastanjechampignons , 0.5 teentje knoflook , 100 g sperziebonen , 200 g cannellinibonen , 200 g borlottibonen , 0.5 bos bladpeterselie , olijfolie extra vierge ,****KNAPPERIGE BONENSALADE MET PERZIK EN GORGONZOLA****
1 Gerecht op tafel ? SAMEN ETEN ! …
Ingrediënten 4 personen
=1 Zak biologisch Broodmandje (300 gram), =4 Perziken zonder pit en gehalveerd., =2 Eetl.Olijfolie., =2 Blikken Borlottibonen (400 gram) uitgelekt, en afgespoeld., =2 Zakken Rucola (a 80 gr.), =1 Paksoi in reepjes., =6 Eetl. La Place Saladedressing Pesto, =1 Pakje Gorgonzola Cremosa (150 gram), Voor nog meer pit !!!Heerlijke broodvervanger met borlotti bonen, met dank aan Jamie Oliver
Altijd lekker om dit te maken met de bonen die je over hebt.... …