Italiaanse witte bonen met pesto en gedroogde tomaten
Wat restjes groenten uit je koelkast wokken. Voeg er een potje of blikje uitgelekte witte bonen en wat stukjes gedroogde tomaten aan toe. Op smaak maken met pesto en Parmezaanse kaas. Snel klaar en ....smullen maar.
Ingrediënten 2 personen
Grote pot of blik witte bonen (uitgelekt en afgespoeld), 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, 1 flinke prei, 1 stengel bleekselderij, 1/2 rode paprika, 100 gram champignons, 3 gedroogde tomaten op olie (fijn gesneden), 2 flinke eetlepels groene pesto, 2 flinke eetlepels geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas, peper, zout, 2 theelepels of meer gedroogde oregano, 2 eetlepels olijfolieBereidingswijze
Doe de witte bonen in een vergiet. Spoel ze af met warm water. Laat de bonen goed uitlekken.Pel en snipper de ui en de knoflook.Maak de champignons, prei, bleekselderij en paprika schoon en snij deze in kleine stukjes of plakjes.Verhit de olie in de koekenpan.Bak hierin eerst de ui en de knoflook glazig.Voeg dan de champignons toe en bak deze snel mee.Voeg de prei toe en bak mee tot deze zacht is.Doe op het laatst de gedroogde tomaten, paprika en bleekselderij erbij. Heel even roerbakken. De groenten moeten knapperig blijven. Dan de witte bonen mee bakken tot ze goed warm zijn.Voeg de pesto toe en roer deze door de witte bonen.Maak op smaak met peper en zout.