Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bonduelle

Bonduelle recepten (388) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Kipfilet met spinazie-mozzarella vulling

De kipfilets krijgen een lichte paneerlaag waardoor de vulling goed in de kipfilets blijft zitten. Door de kipfilet snel rondom bruin te bakken en daarna in een voorverwarmde oven verder te garen blijven ze heel erg sappig. Terwijl de kip in de oven staat heb je je handen vrij voor de andere gerechten. Ik heb dit gemaakt voor een familiediner en het viel bij allemaal heel erg in de smaak.

INGREDIENTEN

4 halve wat dikkere kipfilets -, 300 gram spinazie (ik heb diepvries bladspinazie gebruikt: zak van Bonduelle) -, peper, zout -, tabasco -, 1 bol (buffel) - mozzarella -, 4 gedroogde tomaten (op olie) -, 1 groot ei (los geklopt) -, bloem -, paneermeel -, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekkere BBQ aardappelsalade

Gisteren BBQ gemaakt met deze salade .Iedereen was er zo enthousiast over dat ik het jullie niet wilt onthouden . Ik was vergeten foto`s te maken maar die komen er nog wel, bij de volgende BBQ.

INGREDIENTEN

800 gr vastkokende aardappelen, 125 ml crème fraiche, 3 el Zaanse mayonaise, 3 augurkensticks, 1 oranje paprika, 3 eieren, 1 tomaat, 1potje Mexicaanse groeten mix (bonduelle), 2 el van het augurkenvocht, Peper Zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zomersalade - een heerlijke maaltijdsalade!

Deze heerlijke salade maak ik vaak als het erg mooi weer is. Je kunt natuurlijk heel goed variëren met de ingrediënten. Ik gebruik meestal wat er zo in huis is. De salade viel erg in de smaak bij onze vrienden.

INGREDIENTEN

2 blikjes tonijn, 4 hardgekookte eieren, 1 blikje ansjovis (mag je ook weglaten als je dit niet lust), 1 rode ui, 1 oranje of rode paprika, 8 kerstomaatjes, 1 klein blikje witte bonen of groene kidneybonen (bijv. Bonduelle), 100 gram gekookte sperziebonen (eventueel uit blik), 1/2 komkommer, eventueel zwarte en/of groene olijven, wat sla om te garneren (ik heb deze keer wat gemengde sla gebruikt), Dressing:, 2 eetlepels witte balsamico-azijn of wittewijn-azijn, 6 eetlepels olijfolie, versgemalen zwarte peper, 1 flinke eetlepel vloeibare honing, 2 theelepels mosterd, 1 theelepel gedroogde oregano

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2012
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Barbecue, salade

Oma's barbecue-salade, lekker fris en iets anders van smaak dan "huzarensalade"!

INGREDIENTEN

Ca. 1 pond aardappelen, kleine ui, blikje bonduelle mexicaanse mix (doperwten, mais en paprika), enkele zoetzure komkommerschijven, pakje ham en kaas blokjes (Albert Heijn), ca. 2 el. olijfmayonaise, blaadjes sla, gewassen, peper, zout, peterselie, knoflookpoeder en bieslook, 2 gekookte eieren, 1 tomaat, ontveld

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  •  
  •  20-30 min.

Spaanse bonensalade

Een overheerlijke bonensalade bijv. ook lekker bij de barbecue

INGREDIENTEN

2 blikken reuze witten bonen (bijv. van Bonduelle), 2 blikjes tonijn op olie, 1 gesnipperde ui, 2 tenen knoflook geperst, mosterd, 1/2 rode Spaanse peper in kleine stukjes (zonder zaad), 2 rode uien in ringen, 6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels sherry-azijn, peper en zout, verse bladpeterselie, 2 trostomaten of pomodori tomaten, 1 citroen, zwarte olijven, 1 zak rucolasla

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2008
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Paëlla

Paëlla kun je op verschillende manieren maken, maar ik prefeer mijn eigen manier

INGREDIENTEN

300 gram kipfilet (voor de gemengde paella), 1 bakje fruits de mer, goede stevige witte vis (kabeljauwfilet of zo) (voor de vispaella), 200 gram snijbonen, 2 tenen knoflook, 2 lente-uitjes, 1 rode paprika, 1 blik Bonduelle Mexico Mix (zit maïs,erwten in), 2 vleestomaten, 1 grote mok vol met rijst, 1 liter kippenbouillon OF 1 liter visbouillon (je kunt of gemengde paëlla maken of gewoon met vis), tabasco, koenjit (je kunt saffraan gebruiken, maar dat is prijzig en het gaat erom dat het geheel een "vrolijke" gele kleur krijgt), olijfolie, peper, zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-09-2008
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Tortillarolletjes met roomkaas, parmaham en gegrilde paprika

Een heerlijk rolletje met een verrassende smaak. Ik had dit als klein voorgerecht bij een dinertje. Per persoon 2 rolletjes tegen elkaar. Zag er super uit en viel duidelijk in de smaak.We vonden het allemaal verrukkelijk. Snel klaar, dus ook geschikt als borrelhapje. Maken dus!

INGREDIENTEN

2 bloemtortilla`s - 100 gr roomkaas - 4 mooie plakken parmaham - 4 geroosterde paprika`s (pot bijv- Bonduelle) - gehakte peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2004
  •  
  •  0-10 min.

Kruidige Kip met Paprika en Linzen

Dit recept is het resultaat van een greep uit mijn kruidenpotjes. Vooral komijn vind ik heerlijk, het heeft een heel warme geur. Het gerecht viel zeer in de smaak bij mijn gasten.

INGREDIENTEN

400 a 500 g. kipfilet, zout, gemalen komijn-koriander-kardamom-kaneel-cayenne, olijfolie, 2 uien, 1 rode en 1 gele paprika, 2 tenen knoflook, 1 blik linzen (Bonduelle), bosui, evt. verse koriander.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Stoofpotje van kikkererwten en kip

Een stoofpotje doet het altijd goed en het genieten begint al tijdens het bereiden! Doe het eens anders en maak een stoofpotje van kikkererwten met kip en rozemarijn. Verrassend lekker!

INGREDIENTEN

1 blik Bonduelle Kikkererwten (300g), 500 g kippenfilet, 2 sjalotten, 1 courgette, 4 tomaten, enkele takjes rozemarijn, kippenkruiden, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2016
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Power Salade met linzen

Heerlijk lichte salade boordevol powerfood! Een supersalade die zowel als voor- of als slank hoofdgerecht gebruikt kan worden.

INGREDIENTEN

1 blikje Bonduelle Linzen à 310g, afgespoeld, 1 in dunne plakjes gesneden venkel, 2 eetlepels granaatappelpitjes, 2 eetlepels appelciderazijn, 2 eetlepels olijfolie, snufje grof gemalen zwarte peper, 2 eetlepels verkruimelde feta, 2 eetlepels bladpeterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-05-2016
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Goulash

Heerlijke goulash die iedereen lekker vindt!!!

INGREDIENTEN

1 kilo runderriblappen (goulashvlees is vaak te grof gesneden, soepvlees kan ook),2 tenen knoflook, 2 grote uien, 1 grote rode paprika, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 2 blikjes tomatenpuree, runderboullion, 3 laurierblaadjes, 1 pak diepvrieserwten van bonduelle, flink paprikapoeder, zout en peper, bindmiddel (arrowroot)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-10-2008
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Salade van sperziebonen, komkommer en bonenkruid

Heerlijke zacht zure salade. De knapperige schijfjes komkommer maken de salade extra lekker. Ik heb gele sperziebonen gebruikt die je hier in Duitsland gemakkelijk kunt kopen. Je kunt ook gewone groene sperziebonen gebruiken. Net zo lekker. (Bonduelle heeft de gele bonen in blikjes!)

INGREDIENTEN

500 gram sperziebonen -, 1/2 komkommer -, 1 kleine ui -, 2 eetlepels witte (wijn) azijn -, 1 theelepel suiker -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, zout, peper -, 2 eetlepels gehakte bonenkruid (eventueel gehakte dille - is ook heel lekker)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Mexicaanse ovenschotel met knapperig korstje

Makkelijk en lekker snel.

INGREDIENTEN

350 gram rundergehakt, 1 a 2 sjalotjes, blik mexico melange (Bonduelle) en/of een vers groente pakket, blik red kidney beans, bekertje creme fraiche, tacokruiden (Casa Fiesta), zak nacho cheese, geraspte licht belegen kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-1999
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Spaanse Groentestoofschotel

Kleurige schotel, te bereiden op het fornuis of in de oven, heerlijk met wat knapperige broodkruimels.

INGREDIENTEN

3 el olijfolie , 2 uien fijngesnipperd , 3 teentjes knoflook , 1 el paprikapoeder , 1 groene paprika zonder zaadlijsten en in repen , 1 rode paprika zonder zaadlijsten en in repen , 25 g boter , 50 g grof broodkruim , 500 g aardappels in stukken , 2 el tomatenpuree , 600 ml groentebouillon van tablet , 400 g limabonen uit blik (bonduelle) gewassen en uitgelekt , 200 g spinazie , Dit gerecht kun je ook prima maken met andere knolgewassen en groenten zoals pastinaak, koolraap, knolselderij, fijngesneden bladgroenten en courgettes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Oosters gekruid stoofpotje van linzen en kip

Heerlijke kipdijfilet met pittige Oosterse gekruide linzen. We hebben ervan gesmuld!

INGREDIENTEN

Plm. 8 kipdijfilets of 400 gram kipfilet, 2 el olijfolie, 4 teentjes knoflook, 2 rode uien, 20 groene olijven, 1 dl droge witte wijn, 2 blaadjes laurier, zout - peper, 1 eetlepel harissa, 1 afgestreken theelepel (gerookte)paprikapoeder, 1 eetlepel tomatenpuree, 1/2 theelepel komijnpoeder (djinten), 1 afgestreken theelepel korianderpoeder (ketoembar), 1 dl kippenbouillon (van blokje), 250 gram rode of groene linzen of 2 blikjes linzen van Bonduelle, 2 el fijngehakte peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2013
  • Turks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Linzensalade met mozzarella en tomaat

Deze linzensalade met tomaat en mozzarella is een geliefde combinatie van smaken. Ideaal als bijgerecht bij een Italiaans diner of als frisse avondmaal tijdens een warme zomerdag.

INGREDIENTEN

1 blik Bonduelle Linzen (300 g), 2 bollen mozzarella, handvol fijngesneden lenteui, 25-tal kerstomaten, 50 g rucola, balsamicoazijn, 1 handvol pijnboompitten

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2016
  • Europees Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Roerbakschotel met linzen, feta en serranoham

Heerlijk snel en verrukkelijk van smaak. Heb je weinig tijd dan komt dit heel goed van pas. Super gezond! Ik heb deze keer blikjes linzen gebruikt omdat ik weinig tijd had (Bonduelle!) maar zelf gekookt nog lekkerder! Je kunt dit natuurlijk ook met andere peulvruchten maken.

INGREDIENTEN

2 blikjes linzen (à plm. 340 gr) of 250 gram linzen zelf koken volgens gebruiksaanwijzing op het pak (plm. 20 min koken!), 4 plakken serranoham, Parmaham of andere rauwe ham, 1/2 gele paprika, 3 tomaten (ontveld, pitjes verwijder en in stukje gesneden) of 3 gedroogde tomaten op olie( in reepjes gesneden), 1/2 eetlepel gedroogde oregano, 1 eetlepel olijfolie of olie van gedr. tomaten, 1 middelgrote ui, 2 teentjes knoflook, 50 gram feta in kleine blokjes, 2 eetlepels (witte) balsamico-azijn, 1 eetlepel vloeibare honing, gehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2013
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Cowboywrap

Er zijn van die dagen dat je gewoon lekker wilt eten zonder al te veel poespas. Deze smaakvolle wraps zijn zo klaar en kun je gewoon uit de hand eten!

INGREDIENTEN

1 blikje Bonduelle Crispy Mais (212 ml), 1 blikje Bonduelle Rode kidneybonen (212 ml), Ijsbergsla, in repen, 100 g tortillachips (nacho's), verkruimeld, 1 pot bolognaisesaus (400 g), Tabasco, 4 tortilla's

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2015
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Chili con carne met rode kidneybonen

Tip: je kan de rijst ook vervangen door een wrap. Houd je van een vegetarische variant, gebruik dan meer groenten.

INGREDIENTEN

2 uitjes, 1 teentje knoflook, 400 g rundergehakt, 1 blik Bonduelle Rode kidneybonen (300 g), 1 blik Bonduelle Crispy Maïs (150 g), 2 blikken gepelde tomatenblokjes (400 g), 1 groene paprika's in blokjes, 1 zakje Mexicaanse kruiden, Peper & zout, Zure room, Koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2016
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Maismuffins

De zoete smaak van mais leent zich heel goed voor nagerechten. Wel eens gedacht aan het maken van maismuffins? Zelfs als je geen echte zoetekauw bent is een muffin moeilijk te weerstaan!  

INGREDIENTEN

1 blik Bonduelle Crispy Maïs à 425 ml, 70 gram boter, op kamertemperatuur, 70 gram suiker, 20 gram Drambuie of Grand Marnier, 2 grote eieren, 120 gram yoghurt, 30 gram gekonfijte sinaasappel, 50 gram witte chocolade, in kleine stukjes, 180 gram bloem, gezeefd, 15 gram bakpoeder

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2015
  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Power salad

Een Power Salad bomvol energie.

INGREDIENTEN

1 blikje Bonduelle Linzen à 310g, afgespoeld, 1 in dunne plakjes gesneden venkel, 2 eetlepels granaatappelpitjes, 2 eetlepels appelciderazijn, 2 eetlepels olijfolie, snufje grof gemalen zwarte peper, 2 eetlepels verkruimelde feta, 2 eetlepels bladpeterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2015
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 1 geroosterde paprika (Bonduelle), 12 zwarte olijven, 4 gedroogde tomaten op olie, 1 sjalotje, 50 gram roomkaas, 4 plakjes gerookte ham, olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Franse ratatouille

Heerlijk snelle en gezonde ovenschotel

INGREDIENTEN

1 blikje bonduelle ratatouille,ui,gehakt aardappelen of mix voor aardappelpurree, geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-02-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke Griekse salade met linzen

Overheerlijk lunch- of hoofdgerecht op warme dagen. Ook heerlijk bij de bbq

INGREDIENTEN

1 blikje linzen (bijv. Bonduelle) 425 ml., 1 (gele) paprika, 2 stevige tomaten (liefst Roma), 2 lente-uitjes met groen, 100 gram Griekse feta, plm. 10 zwarte olijven (liefst de droge met pit), DRESSING, 1 eetlepel witte (wijn)azijn, 3 eetlepels olijfolie, versgemalen peper, eventueel wat zeezout, 2 theelepels honing, 1 theelepel mosterd

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2009
  • Grieks
  •  10-20 min.

linzensoep

Deze smaakvolle en stevig gevulde soep is met wat brood een goede maaltijd voor 2.

INGREDIENTEN

1 grote aardappel, 1 winterpeen, 1 ui, 1 rode paprika, 1 prei, 1 blik met tomaten blokjes, 2 groente boullion tabletten, blik lizen van bonduelle (400gr), 1 afgestreken eetlepel gemengde kruiden, 3 teentjes knoflook, 1 liter water,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mooi rood

Heerlijke amuse van hollandse bodem. Wanneer u restjes over heeft is dit het ideale borrelhapje om te maken.

INGREDIENTEN

2 eetlepels mayonaise, 10 druppels citroensap, 1 klein blikje bonduelle rode bietjes, 100 gram parmaham., stengeltje bieslook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-11-2009
  • Nederlands
  •  0-10 min.

salade Mexicana

Een lekkere maaltijdsalade, bijzonder geschikt voor een warme zomeravond

INGREDIENTEN

1 klein blikje rode kidneybonen (bonduelle, 212 ml), 5 flinke eetlepels maiskorrels(bv. Bonduelle),1 bakje kerstomaatjes,1 rode paprika, 1 flinke ui, 1 bakje magere spekreepjes, 1 rijpe avocado, 1 zakje rockett sla melange(AH),tuinkers, rucola, 4 eieren, olijfolie extra virgine, azijn(bv.dragonazijn) zout en versgemalen peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2001
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Happie slank

Veel, mager, en je gewoon klem eten!

INGREDIENTEN

Krop ijsbergsla., Blikje tonijn op water.(mogen er ook twee zijn, de tonijn overheerst dan wel), Blikje fijne doperwten (Bonduelle), 2 tomaten., 1 hard gekookt ei., Linera mayo (of yogonaise), citroensap, scheutje ketchup, twee theelepels kerriepoeder, Beetje knoflookpoeder., peper, zout, drie theelepels (zachte) mosterd., Wat vloeibaar zoetstof van Natrena., Klein beetje gembernat (optioneel), Eventueel een restje komkommer of andere rauwkost., Bieslook., , (het gaat allemaal wat op gevoel)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-06-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Frango picante con arroz

Pikante kipschotel bereid met jalapenopepers, ui en champignons; geserveerd met zure room, gekruide smeuiige rijst en mango

INGREDIENTEN

Voor de Frango Picante:, 5 dl kippenbouillon (blokje), 4 kipfilets (blokjes van 2x2 cm), peper, zout, chilipoeder, bloem (gezeefd), 1 el tacokruiden en 1 el fajitakruiden (casa fiesta).., 4 teentjes verse knoflook (heel fijn gesnipperd), 2 sjalotjes (heel fijn gesnipperd), 3 el jalapenopeper-ringetjes (casa fiesta) of 1 spaans pepertje (heel fijn gesnipperd), 5 grote champignons (schijfjes), 1 grote ui (heel grof gesnipperd), 50 gr boter, 2 grote theelepels tomatenpuree, 2 el tacokruiden, 2 el fajitakruiden, 3.5 dl kookvocht van de kip, 1.5 dl creme fraiche........, Voor de Arroz:, 5 dl kippenbouillon (van tablet), 250 gr rijst, 1 el jalapenopeper-ringetjes of 1 spaans pepertje (heel fijn gesnipperd), 25 gr boter, 1 blik (425 gr) Mexico-melange van Bonduelle (uitgelekt), 1 el tacokruiden, 1 el fajitakruiden, 0.5 kippenbouillontablet, 1 dl kookvocht van de kip..., En Verder:, potje zure room, een rijpe mango, in kleine blokjes, en evt een tacoschelp, of burrito, of: wrap, fajita, soft-taco of een frisse salade...

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2004
  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Maïskoekjes met tzatziki

Begin de avond goed met deze knapperige maiskoekjes. Serveer er een lekker glas wijn of een koud biertje bij en het feest kan beginnen!  

INGREDIENTEN

1 blik Bonduelle Maïs à 425 ml, 1 ei, 150 ml melk, 100 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd, 2 lente-uitjes, in ringetjes, 1 rood pepertje, fijngehakt, 150 ml tzatziki, 100 ml zonnebloemolie, zout,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2015
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Italiaanse linzensalade met artisjokharten en feta

Zalige salade. Eigenlijk een zomersalade, maar ook in de winter smaakt deze ons heerlijk. Was een onderdeel van ons feestbuffet in september 2009. En...een topper!

INGREDIENTEN

2 blikjes linzen van Bonduelle (uitlekgewicht per blikje plm. 400 gram), 1 el. sherry-azijn of witte wijn azijn, 3 el. olijfolie, 1 theelepel honing, 6 stuks artisjokharten uit blik, 1 middelgrote rode ui, 100 gram feta, (Zee)zout, peper, 3 eetlepels gehakte verse groene kruiden (bijv. peterselie, bieslook, basilicum

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2009
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Poké bowl met gegrilde tonijn, mango en sesam

Deze poké bowl met tonijn, kidneybonen en mango is heerlijke comfort food om te eten bij een avondje bankhangen. De combinatie van de bonen met tonijn, zoete mango en frisse komkommer maken dit een gevarieerde maaltijd. De sojasaus en sesamolie maken het helemaal af.

INGREDIENTEN

1 mini pack Bonduelle crispy maïs (75 gr), 1 mini pack Bonduelle rode kidneybonen (80 gr), 1 mini pack Bonduelle kikkererwten (80 gr), 75 gr verse tonijnfilet, ½ el olijfolie, 1 tl sesamzaad, ½ mango, 2 snackkomkommers, ½ bosui, 1 ½ el sojasaus, 1 el sesamolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-05-2019
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Preistoofpotje met kruidenkaas en kikkererwten

Als je fan bent van kikkererwten, dan doe je er goed aan om dit stoofpotje uit te proberen. Bij een stoofpotje denk je meestal aan de winter, maar door de frisse smaak van kruidenkaas smaakt deze variant ook heel lekker in de zomer.

INGREDIENTEN

1 blik Bonduelle Kikkererwten à 425 ml, afgespoeld en uitgelekt, 2 eetlepels olijfolie, 1 ui, in halve ringen, 1 kg prei, in ringen, 250 gram kastanjechampignons, in vieren, 1 bakje kruidenkaas, melk, 2 theelepels kerriepoeder, 1 rookworst, in plakken, peper en zout, Boerenbrood of 200 gram krieltjes per persoon

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vegetarische poké bowl met avocado

Poké bowls moeilijk? Helemaal niet! Deze poké bowl met rijst, avocado en kikkererwten is een heerlijke vegetarische variant die in een handomdraai op tafel staat. Je kan zelf eindeloos variëren met groenten en er je eigen bowl van maken. Alles smaakt lekkerder in een bowl! 

INGREDIENTEN

1 mini pack Bonduelle crispy maïs (75 gr), 1 mini pack Bonduelle kikkererwten (80 gr), 40 gr (sushi)rijst, 1 tomaat, ½ avocado, ½ rode ui, 15 gr jonge bladsla, 1 el sesamolie, ½ citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-05-2019
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Linzencurry met doperwt, bloemkool en mangochutney

Op zoek naar inspiratie voor een dagje zonder vlees? Dan moet je zeker deze hartige linzencurry eens uitproberen! De heerlijke smaken en extra knapperige groenten maken van dit wereldse gerecht een echte topper!  

INGREDIENTEN

1 zak Bonduelle Bloemkoolroosjes diepvries à 400 gram, 1 zak Bonduelle Doperwtjes diepvries à 400 gram, 1 blik Bonduelle Linzen à 425 ml, afgespoeld en uitgelekt, 300 gram basmati rijst, 3 eetlepels olijfolie, 1 grote ui, grof gesnipperd, 2 eetlepels milde Indiase currypasta, 1 blik tomatenblokjes, 100 ml kruidenbouillon (van tablet), 8 papadums naturel, 4 eetlepels mangochutney

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vega salade bowl met gegrilde groente

Op zoek naar een snel hoofdgerecht met veel groente? Deze snelle vega salade bowl met gegrilde aubergine, courgette en rode paprika is de perfect maaltijd. Serveer de salade met een yoghurtdressing, wat knoflookcroutons en klaar is je salade met Mediterraans tintje.

INGREDIENTEN

1 Mini Pack Bonduelle Edamame bonen (1 x 80 g), 1 Mini Pack Bonduelle Kikkererwten (1 x 80 g), 1 ei, 1 el olijfolie, 75 g Bonduelle Gegrilde aubergine, courgette & rode paprika (diepvries), 25 g krulsla melange, 2 el yoghurtdressing, 15 g knoflookcroutons

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-05-2019
  • Europees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mexicaanse chilibowl met ananas

Deze Mexicaanse chilibowl met ananas is een echt feestje! Behalve dat het er geweldig uit ziet met de toppings en tortillachips, smaakt het ook super. De combinatie van de zoete ananas, zure room, crispy maïs en het kruidige gehakt maken deze bowl een heerlijke smaaksensatie.

INGREDIENTEN

1 Mini Pack Bonduelle Rode Kidneybonen (1 x 80 g), 1 Mini Pack Bonduelle Crispy Maïs (1 x 75 g), 75 g witte rijst, 1 el zonnebloemolie, 1 klein teentje knoflook, fijngehakt, 75 g rundergehakt, ¼ tl gemalen komijn, 75 g cherrytomaatjes, gehalveerd, 75 g verse ananas, in blokjes, 1 eetlepel zure room, ½ bosuitje, in ringetjes, 15 g tortillachips

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-05-2019
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Poké bowl met zalm, edamame en een wasabi kick

Een snelle maaltijd nodig voor vanavond? Dit recept voor een poké bowl met rijst, zalm en edamame staat supersnel op tafel en je hebt er niet veel voor nodig! De romige mayonaise met een kick van wasabi maakt het recept een echte must-try.

INGREDIENTEN

1 mini pack Bonduelle kikkererwten (80 gr), 1 mini pack Bonduelle edamame bonen (80 gr), 125 gr (sushi)rijst, 2,5 el rijstazijn, ½ tl suiker, 65 gr warm gerookte zalmfilet, 25 gr worteljulienne, 50 gr zeewiersalade (wakame), 1 el wasabimayonaise, 0,5 limoen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-05-2019
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pittige broccolisoep met een bite

Zin in een lekker soepje? Deze pittige broccolisoep met een bite is goedgevuld en vol van smaak dankzij de knoflook, peper en kokosmelk. De speltgranen en het geroosterde amandelschaafsel zorgen voor een heerlijke bite. Een heerlijk en gezond lunchgerecht!

INGREDIENTEN

1 Mini Pack Bonduelle Spelt (1x 70 g), 150 g Bonduelle broccoliroosjes (diepvries), ½ kleine rode peper, 1 teentje knoflook, 1 el zonnebloemolie, ½ groentebouillontablet, 1 el amandelschaafsel, 100 ml kokosmelk

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-05-2019
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Spinazie met koriander en pijnboompitten

Spinazie met een verrassend smaakje

INGREDIENTEN

Spinazie Deelblokjes Bonduelle (diepvries), 3 sjalotjes, zakje pijnboompitten (ca. 60 gram), 10 gedroogde tomaatjes op olie (potje), bosje koriander, peper,zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2003
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top