bonbons
Makkelijkste manier om bonbons te maken.Leuk voor op kinderfeestjes om samen te doen.
1 a 2 repen chocolade ( 75 gram chocola is voldoende voor 4 grote bonbons), nootjes,marsepein,kersjes wat je zelf lekker vind.
1.Smelt de chocolade in een steelpan (niks toevoegen), 2.Smeer de ijsblokjesvorm in met de chocola( je hoeft deze niet eerst in te vetten), 3,vul het choco cupje met een nootje( of iets dergelijks), 4.giet de rest van de chocolade eroverheen, 5.Laat alles afkoelen in de koelkast( niet in de vriezer,daardoor worden de bonbons gauw te hard en kun je ze niet makkelijk uit de vorm duwen.) Klaar!!
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-02-2005Belgisch0-10 min.
Bonbons
Verschillende recepten voor bonbons en truffels
Zie bereidingswijze
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-03-2003Internationaal20-30 min.
bonbons
Heerlijke zelfgemaakte bonbons
100 gram pure chocolade, 100 gram witte poedersuiker
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-08-2006Internationaal0-10 min.
Bonbons
Eigengemaakte bonbons van pistache pitten espresso en tia maria
Pistache pitten, gezoete slagroom, klopklop, dubbele espresso en tia maria, kant en klare bonbon cupjes
- Nederlands Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-09-1998Nederlands Nagerecht0-10 min.
- Eigen recept
Bonbons
Speciaal voor de prinsessen van Nederland ga je natuurlijk prinsessen bonbons maken.
Voor bonbonnetjes:, , 1 pak zachte nougat (a 200 gram, 18 stuks), 1 pak eetpapier, 1 zakjeDr.Oetker Chocoglazuur, 1 reep witte chocolade met rice crispies, suikerfiguurtjes met prinsessen thema, , Bonbon- of fonduevork
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-05-201430-60 min.
Bonbons
Een goede maaltijd afsluiten met een kopje koffie en zelfgemaakte bonbons. Heerlijk! Deze hoeveelheid is goed voor ongeveer 20 bonbons.
1 dl slagroom, 200 g pure chocolade, 1 tl (espresso)oploskoffie, 1 el Grand Marnier, 1 el poedersuiker, papieren bonbonvormpjes, 1 zakje gepelde walnoten (garnering)
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-06-200230-60 min.
bonbons
Voor de zoetjes onder ons...
Voor ca. 30 stuks: 1, 25 dl. creme fraiche, 500 gr. pure chocolade in stukjes, 2 eetlepels Grand Marnier
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-01-2004Belgisch60-120 min.
Bonbons
Met een vulling van noten, rozijnen en kersen. Makkelijk te maken en heerlijk bij een kopje thee!
(voor 20 stuks), 50 g rozijnen, 50 g gekonfijte kersen, 1 scheutje kirsch, 75 g pure chocolade, 25 g gehakte noten, 25 g poedersuiker, Voor de afwerking: poedersuiker of pure chocolade
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-01-2004Belgisch10-20 min.
bonbons
Lekkere dikke bonbons
1) 100 gr. ongeblancheerde amandelen, 100 gr. suiker, 1 eetlepel water. Olie om in te vetten., 2)150 gr. (melk)chocolade, 0,8 dl room, 1 borrelglaasje likeur of cognac., 3)ongeveer 300 gr. chocolade (of couverture),
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-02-2003Nederlands60-120 min.
bonbons
Bonbons en truffels
Room, verschillende soorten likeur, cacao, event hagelslag gemalen hazelnoten
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-12-200720-30 min.
Bonbons
5 dl vanille-ijs, 400 g bittere chocolade, 10 g geconfijte sinaasappelschil, in stukjes
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-10-200530-60 min.
bonbons
Heerlijk en zo makkelijk
Chocoladereep(en) (melk of puur wat je zelf het lekkerst vind),
- Kinderkeuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-01-2006Kinderkeuken0-10 min.
Bonbons
Van rum en marsepein. Om cadeau te geven met kerst
75 ml rum (40 0/0), 100 gr geraspte sinaasappelschil, 400 gr marsepein, 175 gr poedersuiker, 50 gr Nougatine(Baukje), 300 gr melkchocolade en 50 gr Nougatine ter versiering
- Duits
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-06-1999Duits60-120 min.
- Eigen recept
Bonbons
Chocola (melk, wit en puur), room, Licor 43, koffieboontje
- Geplaatst op17-01-2011
Bonbons
Halve liter room, 60 gr suiker, 50 gr boter, 2 zakjes klopvast, een zakje vanille, 200 gr chocolade (wit,puur,of melk), cocao poeder
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-02-2000Frans Nagerecht20-30 min.
Basisrecept bonbons
In een half uurtje kan je heerlijke bonbons maken! In dit recept vind je de basis voor het maken van bonbons.
300 gram pure of melkchocolade, 200 gram chocolade (puur, wit of melk - naar keuze), 150 gram ongeklopte room, 75 gram chocola voor decoratie
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-03-2011Belgisch20-30 min.
Handgerolde Oreo Bonbons
Deze Oreo-bonbons zijn zo ongelooflijk lekker en makkelijk te maken. Dit recept is van mijn zus, die deze bollen ooit eens voor mij maakte. Nu heb ik er mijn eigen draai aan gegeven! Deze bonbons zien er feestelijk uit en smaken heerlijk. Ze zijn goed voor speciale gelegenheden, weekenden, vakanties of gewoon omdat het kan
- twee pakjes Oreo koekjes, - 300 gram melk chocolade, - 175 gram roomkaas, - een witte chocolade reep (optioneel, kijk stap 7), - 1 theelepel vanille extract
- Nagerecht
- Geplaatst op09-05-2014Nagerecht
Mascarpone Bonbons
Superlekkere (fase II) montignac bonbons, uit montignac stap voor stap, de eerste 6 weken van Ria Tummers
1 bakje mascarpone (250 gram), 100 gram chocolade (> 70% cacao)
- Montignac
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-11-2000Montignac0-10 min.
Mars bonbons
Heel simpel te maken bonbon.
2 marssen van 58 gram per stuk, 4 eetlepels cornflakes
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-10-200010-20 min.
Omhulde bonbons
Heel leuk om te doen met kinderen op een regenachtige dag.
150 gram marsepein, 250 gram pure chocolade
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-07-20040-10 min.
Chocolade-MonChou bonbons
* 1 pure chocoladereep a 75 gram, * 100 gram MonChou, * 2-3 eetlepels poedersuiker, * 48 halve walnoten, ca. 100 gram
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-10-2004Internationaal10-20 min.
zelfgemaakte bonbons
100 gram mascarponeroom, 1 dl slagroom, 200 gram chocolade, 1 zakje vanillesuiker
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-08-2005Internationaal20-30 min.
- Eigen recept
zalm bonbons
Plakken gerookte zalm, bakje (kruiden)roomkaas, kappertjes, rucola, evt. kleine garnaaltjes
- Goedkoop en snel Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-12-2010Goedkoop en snel Voorgerecht20-30 min.
Zelfgemaakte Bonbons
Allerlei soorten in een recept
Zie bereiding
- Internationaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-10-2000Internationaal60-120 min.
Speculaas Bonbons
Lekkere bonbons van gevuld speculaas overgoten met chocolade
150 gr. Amandelspijs, ? ei, ? geraspte citroenschil, , Voor het deeg:, , 90 gr. Zelfrijzend bakmeel, 40 gr. Donkere bastertsuiker, 5 gr. Speculaaskruiden, zout, 60 gr. Koude boter, 20 gr. Gehalveerde amandelen, 1-2 el melk, 200 pure chocolade, in stukjes, ,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-09-1998Nederlands60-120 min.
Karamel bonbons
Maak zelf met dit eenvoudige recept Uw lekkere karamelbonbons ; dit recept is goed voor 40 stuks
-1/2 l slagroom, -250 g suiker, -1 pakje vanillesuiker, -50 g poedersuiker, -1 eetlepel olie (smaakloos)
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-08-2002Belgisch30-60 min.
Carpaccio bonbons
Heerlijk voorgerecht voor feestdagen
8 plakjes dungesneden carpaccio, 50 gr sla, 2 eetl pijnboompitten, geroosterd, Paar blaadjes verse basilicum, 2 eetl geraspte parmezaanse kaas, , Truffelmayonaise:, 1 eidooier, 1 theel mosterd, 1 eetl witte wijnazijn, 150 ml zonnebloemolie, 1 a 2 eetl olijfolie met truffelaroma, peper en zout,
- Italiaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-11-2018Italiaans Voorgerecht20-30 min.
Chocoladebekertjes bonbons
Heerlijke kliederboel voor kinderfeestjes. En het is nog lekker ook.
Chocolade 1, 2 of 3 repen., Wit, melk of puur. Na eigen smaak!, Eventueel M&M's of andere kleine snoepjes. En misschien slachroom.
- Kinderkeuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-01-2002Kinderkeuken10-20 min.
Kaapse bonbons
Kaapse bonbons
? 1 bakje Kaapse Goudbes (physalis 100 g), ? 100 g pure chocolade, ? olie om in te vetten,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-12-2003Nederlands0-10 min.
amaretto bonbons
Is niet moeilijk te maken, en je zal zien dat je er suxes mee hebt!
Bij dit recept moet je rekening houden met een wachttijd van een uur!, , 100 gr. monchou, 2 eetlepels rozijnen, 1 dl. amaretto, 4 eetlepels poedersuiker, 1 dl. slagroom, 1 doosje chocoladecups
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-03-2001Nederlands10-20 min.
Vijgen-port bonbons
12 gedroogde vijgen, 100 ml rode port, 2 eetl. gepelde pistachenoten, fijngehakt, 200 g chocolade
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-12-2011Nagerecht10-20 min.
kogel bonbons
Heb je kruimels cake over van een taart of van pop cakes, gebruik dan dit eens voor makkelijke bonbons.
Cakeresten, Een scheutje Rum, Abrikozenjam 1 pak pure hagelslag, 2 repen pure chocolade, , , ,
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-05-20120-10 min.
Kaapse bonbons
Kaapse bonbons
? 1 bakje Kaapse Goudbes (physalis 100 g), ? 100 g pure chocolade, ? olie om in te vetten,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-12-2003Nederlands0-10 min.
Bonbons van kerstomaatjes
(Moederdag) Hapje, 12 stuks
12 kerstomaatjes, 100 gr verse roomkaas, op kamertemperatuur, 2 eetl tropische vruchten-limonadesiroop, mespunt Mexicaanse kruiden, peper en zout, bieslook, 12 bonbonpapiertjes,
- Kinderkeuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-05-2002Kinderkeuken10-20 min.
ijs bonbons
Lekkere koude bonbons en erg feestelijk na de barbeque.
Vanille roomijs, Pure chocolade,
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-05-200630-60 min.
Cornflakes bonbons.
Een heel aparte toepassing van een typisch ontbijtgerecht.. Cornflakes spelen de hoofdrol in deze gemakkelijk te bereiden bonbons. Voor 18 stuks
100 gr melkchocolade, 1 eetl kokosboter, 20 gr gemalen kokos, 25 gr cornflakes.,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-12-2004Nederlands30-60 min.
rozemarijn bonbons
Voor ongeveer 22 bonbons
Vulling:, 1 dl slagroom, 1 tl verse rozemarijnblaadjes, snufje zout, 1 el rodewijnazijn, 100 gr pure chocola, 20gr witte chocola, 25 gr roomboter, , bodem en omhulsel:, 250 gr pure chocola, grof zeezout, , , ,
- Italiaans Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op22-06-2006Italiaans Nagerecht> 120 min.
Bonbons van sierfruit
Om je vingers erbij op te eten
, , 450 gr sierappeltjes(bv John Downy)of sierpeertjes(gaaf en rijp met steeltje, , 125 gr suiker, , 1/2 liter brandewijn of rum, , 200 gr chocolade (puur of melk), , zakje nougatinekruimels
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-09-2005Nederlands0-10 min.
Frankfurter Bonbons
Voor 10 stuks.
10 cocktailworstjes, 10 plakjes bladerdeeg, 1 losgeklopt ei, katoenen garen.
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-07-199930-60 min.
Cointreau bonbons
Lekker bonbons voor bij de koffie of thee en tussen door. Met coeverture en Cointreau..
1/4 liter slagroom, 50 gr eigeel, 100 gr suiker, 475 gr couverture, 1 dl cointreau
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-02-2004Nederlands20-30 min.
Gevulde bonbons
Een chocolaatje van Chinees-Engelse afkomst, met lychees en gembervulling.
Ca 565 gr. lychees, uit blik60 gr. gemberbolletjes, in stukjes, gehakt170 gr. bittere- of melkchocolade1 eetl. roomboter
- Chinees
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-05-2002Chinees0-10 min.
-
bonbons
van kleinerikje , 40 recepten, 0 volgers
-
Bonbons
van dpglier , 11 recepten, 0 volgers
-
snoep en bonbons
van pwiggers , 7 recepten, 0 volgers
-
bonbons
van motor0babe , 7 recepten, 0 volgers
-
Truffels/bonbons
van Evelyn9 , 6 recepten, 0 volgers
-
Bonbons
van Ciske3 , 5 recepten, 0 volgers
-
Bonbons
van SanderVisser , 4 recepten, 0 volgers
-
Bonbons
van Maverick1974 , 2 recepten, 0 volgers
-
bonbons
van zijdemans , 1 recepten, 0 volgers
-
bonbons
van sanne_wijnja , 1 recepten, 0 volgers
-
chocola
van orphan , 2 recepten, 0 volgers