Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bonbon

Bonbon recepten (138) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Bonbon van tonijn met avocado, komkommer en sesam

Geleerd tijdens een van de workshops van Librije`s Atelier. Heerlijke amuse van tonijn.

INGREDIENTEN

- 150 gram mooie verse tonijn, - 1 rijpe avocado (geprakt), - 1/4 komkommer geschild in kleine blokjes, - 1 el creme fraiche, - citroensap, - zout en peper, - sojasus, , Voor de dressing:, - 30 gram wit sesamzaad, - 2 el limoensap, - 1/2 teentje geperste knoflook, - 1/2 spaanse peper zonder zaadjes, - 1 el sesamolie, - 70 ml zonnebloemolie, - 1 el honing

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2008
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Chocoladepotjes, een toetje die haast een bonbon is.

Je serveert het dan ook in een heel kleine hoeveelheden, met een heel klein lepeltje om er lekker lang van te genieten.

INGREDIENTEN

100 ml geslagen room (23 procent vet), 80 ml melk, 100 gr chocolade (70 procent cacao), 50 ml versgezette, sterke (espresso)koffie. Gewone sterke koffie kan ook., Mespuntje kaneelpoeder, 25 gr suiker,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2009
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

kaas bonbon

Een heerlijk borrelhapje

INGREDIENTEN

Benodigdheden per bonbon: 1 blokje kaas (2 bij 2 cm), 1 plak rauwe slagersham of parmaham, 1 tl. roomkaas, 1/2 tl provencaalse kruiden, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-12-2001
  •  
  •  0-10 min.

CARPACCIO BONBON

Een nieuwe manier voor de ouderwetse carpaccio...

INGREDIENTEN

Ongeveer 100 gr. ossehaas, wortel, komkommer, courgette, ijsbergsla, parmezaanse kaas, pijnboompitten, pesto, room, sprietje bieslook

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Bonbon van gerookte..

Bonbon van gerookte heilbot op een kruidensalade.Een heerlijk voorgerecht.

INGREDIENTEN

2 plakjes gerookte heilbot, stukjes gerookte zalm, kervel, dille en citroen.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

KAAS BONBON

INGREDIENTEN

16 blokjes kaas jong of jongbelegen kaas van ong. 2 bij 2 bij 2 cm8 plakken dungesneden rauwe slagersham of parmaham2 el roomkaas4 tl provencaalse kuidenpeper bieslook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-2005
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Bonbon Van Parmaham

Een luxe bonbon van Parmaham met een lekkere vulling.

INGREDIENTEN

4 plakken Parmaham (2 per persoon), handje walnoten, gehakt, blikje flageolet, uitgelekt, basilicum dressing, handje bleekselderij snippers, 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten, gemengde sla,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-07-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Rosbief bonbon

Een voorgerechtje met champignons of paddestoelen en rosbief. Makkelijk om te maken en ziet er sjiek uit! Bekijk ook mijn filmpje en andere recepten en blogs op http://www.kootjekookt.nl. Het filmpje kan je ook direct kijken via https://youtu.be/OZwpIz42Px4 . Ik zou het erg leuk vinden als je, je zou willen abonneren op mijn youtubekanaal.  

INGREDIENTEN

250 gram kastanjechampignons, 1 sjalotje, 1 grote knoflookteen, 15 gram peterselie, 10 gram boter, 200 gram roomkaas, 8 plakken rosbief, Rode wijn om af te blussen, 1 theelepel rozemarijn, Peper en zeezout, Huishoudfolie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2016
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Aardbeien bonbon

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

leerdammer bonbon

Geen zoete Belgische bonbon maar een hartige variant

INGREDIENTEN

* 1 blokje Leerdammer (2 bij 2 cm)* 1 plak rauwe slagersham of Parmaham* 1 theelepel roomkaas* 1/2 theelepel Provenciaalse kruiden* peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2000
  •  
  •  10-20 min.

Room bonbon

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2010
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Vloeibare Bonbon

Cocktail met daarin alle smaken van een overheerlijke bonbon

INGREDIENTEN

2 cl De Kuyper Amaretto, 1 cl De Kuyper Coconut, 1 cl De Kuyper witte creme de cacao, 1 cl De Kuyper Raspberry, 2 cl Wodka, 6 cl chocomel, ijsblokjes, eiwit, geraspte kokos, 8 verse frambozen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-08-2008
  •  
  •  0-10 min.

havuclu bonbon

Bonbons van wortelen.

INGREDIENTEN

5 wortelen-2 kopjes suiker-250 gr babykoekjes-1kopje fijngehakte walnoten-1 eetlepel kanneel-en een beetje kokos.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2004
  • Turks
  •  20-30 min.

PX bonbon

INGREDIENTEN

8 grote blanke sultana rozijnen, 0,6 dl PX sherry, 1/2 blaadje gelatine, zachte chocoladeroom, beetje groene theepoeder, , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-2009
  •  
  •  10-20 min.

bonbon van gerookte zalm

Met een heerlijk frisse vulling van aardappel, avocado en hollandse garnalen

INGREDIENTEN

* 1 grote stevige aardappel, * zout, * 1 rijpe avocado, * 1/2 el. Citroensap, * 1 kleine tomaat, * 200 gr. Hollandse garnalen, * 1/2 el. Fijne dille, * handjevol blaadjes van het hart van een krop friseesla, * 6 el. Vinaigrette op basis van olijfolie, * 6 plakken gerookte zalm, * 1/2 krop lollo rossa-sla

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-06-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Bonbon gevuld met écrevisse

INGREDIENTEN

300 gram gerookte zalm, 200 gram rivierkreeftstaartjes, 100 ml cocktailsaus, 2 handjes bieslook, 150 gram rucola, bosje basilicum, 2 eetlepels Parmezaanse kaas, 2 eetlepels pijnboompitten, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gerookte Zalm bonbon met citroenpate

Een heel bijzondere manier van presenteren is de pate in extra gerookte zalm wikkelen in ramequinbakjes zodat je een soort bonbon krijgt.

INGREDIENTEN

3oo gram gerookte zalm dungesneden 1, 5 dl slagroom 1 el mayonaise sap en geraspte schil van 1 citroen zout en peper., ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-12-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zalm bonbon met tonijn

INGREDIENTEN

300 gram gerookte zalm (dun gesneden), blikje tonijn, 100 gram ruccola, 4 á 5 eetlepels pijnboompitjes, Balsamicostroop, 1 á 2 eetlepels mayonaise, Peper en zout uit de molen, 50 gram geraspte belegen kaas,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2009
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bonbon van ardennerham en salade

INGREDIENTEN

* 8 grote plakken Ardennerham, * 50 gram rucola, * 100 gram gemengde salade, * 5 sprieten bieslook, gehakt, * 50 gram Boursin Knoflook & Fijne kruiden, * halve meloen, * 50 gram cashewnoten, grof gehakt, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2009
  • Frans
  •  10-20 min.

witte chocolade bonbon

Lekkere luchtige bonbons makkelijk te maken van producten uit de supermarkt.

INGREDIENTEN

1 vanillepeul/boon van verstegen, 300 gram witte chocolade huismerk of verkade, maakt niks uit hoeft geen smeltchocolade te zijn., 110 gram slagroom, 250 gram blue band boter *gewoon de blokken bakboter*, 150- 200 gram poedersuiker., 400 gram pure chocolade huismerk of verkade maakt niet uit, hoeft geen smeltchocolade te zijn., 1 pakje cacao

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-05-2008
  • Afrikaans
  •  60-120 min.

bonbon van gerookte zalm met kaviaar

Bonbon van gerookte zalm met kaviaarsaus

INGREDIENTEN

Pl.m. 100/150 gr gerookte zalm, sla, eieren, pijboompitten, , Hazelnootolie, knoflook, zout/peper, Mayonaise of Creme fraiche, peper, bieslook, 1 theel.poedersuiker,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Carpaccio bonbon met truffelmayonaise

Wil je iets bijzonders en lekkers maken... Probeer dan deze heerlijke carpaccio bonbon!   

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 8 plakjes dungesneden carpaccio, gemengde sla, 2 eetl pijnboompitten, geroosterd, Paar blaadjes verse basilicum, 2 eetl geraspte Parmezaanse kaas, Truffelmayonaise:, 1 eidooier, 1 theel mosterd, 1 eetl witte wijnazijn, 150 ml zonnebloemolie, 1 a 2 eetl olijfolie met truffelaroma

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2015
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Pistache marsepein bonbon

INGREDIENTEN

300 gram marsepein, beetje poedersuiker, zakje rauwe gepelde pistachenootjes, 200 gram pure chocolade,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2000
  •  
  •  30-60 min.

Bonbon van geitenkaas met cranberry's en noten

Deze geitenkaasbonbons met cranberry's en noten zijn een heerlijk kersthapje of borrelhapje! Je maakt ze gemakkelijk van te voren en zijn te bewaren in de koelkast. Lust je geen cranberry's? Je kan cranberry's vervangen voor ander gedroogd fruit zoals dadels. Een snel en overheelijk hapje.

INGREDIENTEN

200 gram geitenkaas, 2 EL gedroogde cranberry's, 2 EL noten naar keuze

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-2018
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Bonbon van zalm en tonijn

INGREDIENTEN

300 gram gerookte zalm (zeer dun gesneden), 150 gram tonijn, 100 gram jonge ruccola, 4 á 5 eetlepels pijnboompitjes, Balsamicoazijn, 1 á 2 eetlepels mayonaise, Peper en zout uit de molen, 50 gram geraspte belegen kaas,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Bonbon van gerookte zalm met kaviaar

INGREDIENTEN

16 plakken gerookte zalm, 1,5 eetlepel azijn, 1 theelepel fijne Dijonmosterd, 4 eetlepels maisolie, 1 theelepel poedersuiker, versgemalen peper, 150 g fijngesneden ijsbergsla, 2 eetlepels mayonaise, 6 eetlepels creme fraiche, 2 eetlepels fijngeknipt bieslook, 100 g sevrugakaviaar, 1 eetlepel kervel, 4 theelepels kaviaar, 4 toefjes friseesla

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-09-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gerookte zalm bonbon

INGREDIENTEN

4 vellen fillodeeg (diepvries), 1 dl olijfolie, 80 g gerookte zalm, in reepjes, 4 gedroogde tomaatjes (ca. 10 min. geweekt in heet water), in reepjes, 8 blaadjes basilicum, in stukjes, zout, peper, 1 dl slagroom

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2004
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Fraises-au choclat, lekkere bonbon

Een lekkere aparte bonbon!!

INGREDIENTEN

1 Reep pure chocolade;1 bakje aardbeien;witte rum

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-07-2000
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Zalm bonbon met creme fraiche

INGREDIENTEN

40 g zalm, 40 gram garnalen, 1 etl. Creme fraiche, bieslook, selderie, zout en peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-02-2003
  •  
  •  10-20 min.

PISTACHE HONINGKARAMEL BONBON

INGREDIENTEN

Ingredienten voor 20 bonbons:, , 100 gram slagroom ongezoet, 200 gram klaverhoning, 150 gram pijnboompitten, 150 gram pistachenoten, Snufje zout, 200 gram pure chocolade (bij voorkeur met minimaal 70% cacao)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Bonbon Van Witte Chocolade

Met Pedro Ximenez sherry Een recept van De Librije, chef-kok Jonnie Boer

INGREDIENTEN

50 gram rozijnen, 3 dl Pedro Ximenez sherry, 50 gram suiker, 300 gram witte chocolade, 25 gram boter (gesmolten), 2 eierdooiers, 4 dl geslagen slagroom (net stijf), 1? dl Pedro Ximenez sherry, 3 blaadjes gelatine (geweekt), 6 eiwitten, 100 gram suiker, Om te vouwen: 250 gram pure couverture, 50 gram witte chocolade, 6 cellofaan plastic van 6x6 cm.,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-03-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

Bonbon de Nivelles

Dit Belgisch koekje wordt om 4 uur bij de koffie geserveerd

INGREDIENTEN

-125 g boter, -300 g suiker, -1 pakje vanillepoeder, -500 g zelfrijzend bakmeel, -1 dl water, -wat melk om te bestrijken

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Bonbon van ribeye met kruidensalade

Erg lekker

INGREDIENTEN

4 eetlepels Dressings, 75 gr. Rucola, 15 gr. Koriander, 15 gr. Basilicum, 100 gr. Carpaccio runder, 1 snufje Zout, 1 snufje Peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bonbon Recept Basis

Dit is en basis recept van hoe je bonbons moet maken.

INGREDIENTEN

300 gram chocolade (puur of wit voor de kern van de bonbons), 200gram chocolade (puur wit of melk voor de buiten kant), 150 gram ongeslagen room,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2012
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Bonbon In Een Eierdopje

Verrukkelijk chocoladedessert in een eierdopje

INGREDIENTEN

400 gram extra bittere chocolade (minstens 70% cacaobestanddeel)/ 0,4 deciliter melk/ 200 gram boter.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Bon-Bon Kip Met Pikante Sesam

INGREDIENTEN

1 hele kip van circa 1 kg - 1,25 l water - 1 eetlepel sesamolie - reepjes komkommer, ter garnering -, voor de saus: 2 eetlepels lichte sojasaus - 1 theelepel suiker - 1 eetlepel bosuitjes, fijngesneden - 1 theelepel rode- chiliolie- 1/2 theelepel Szzechuan-peperkorrels, gemalen - 1 theelepel wit sesamzaad - 2 eetlepels sesampasta of 2 eetlepels pindakaas met wat sesamolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-07-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bonbon van zalm met garnalenpasta

Simpel om te maken. De sensatie zit net als bij een echte bonbon van binnen. Een heerlijk vishapje om mee te beginnen.

INGREDIENTEN

225 roze garnalen, 80 gr Hollandse garnalen, 30 gr komkommer, geschild en in kleine stukjes, 125 gr zure room, 3 takjes dille, fijngehakt, rasp van een kwart citroen, 8 plakjes gerookte zalm

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2014
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

gevulde cherrytomaat met serrano-ham

Een hartige bonbon.

INGREDIENTEN

Voor 10 amuses/borrelhapjes., 10 cherry tomaatjes, 10 dunne plakjes serranoham, 2 el pompoenpitten, 80 g Boursin roomkaas Knoflook & Fijne kruiden, 10 prikkers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-07-2009
  • Frans
  •  0-10 min.

Amuse als geitenkaas bonbon met abrikoos en sesam

Weer zo'n heerlijke amuse als is die van Meneer Heijn

INGREDIENTEN

1 bosuitje 1 tl olijfolie 2 el sesamzaad 75 gr zachte geitenkaas 2 gedroogde abrikozen grillpan

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2007
  • Frans
  •  10-20 min.

Een TOPPIE bonbon van pure chocolade als koffiegarnituur

Echt een plaatje om te zien. Weinig ingredieenten en niet te veel werk

INGREDIENTEN

1,5 dl slagroom, 500 gram pure chocolade gebruinde geschaafde amandelen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-2004
  • Frans
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top