Ananas met pinda-gehaktbolletjes - Mah ho
Curry: Is een verzamelnaam voor pikant gekruide stoofgerechten welke van oorsprong uit India afkomstig zijn.
Ingrediënten 10 personen
1 ananas, 375 g. varkensgehakt, 5 eieren, 10 tenen knoflook, fijngehakt, 10 rode Spaanse pepers, 20 eetl. pinda's ongezouten, fijngemalen, 5 mespunten zout, 40 eetl. sojaolie, 10 blaadjes rode sla, 5 citroenen, 5 sjalotten fijngesnipperd, 5 theel. gele currypastaBereidingswijze
1. Breng het gehakt op smaak door het te mengen met een mengsel van gevijzelde knoflook, pepers, zout, gele currypasta en het ei.2. Vorm kleine balletjes en rol deze door de gemalen pinda's, rol de balletjes tussen de handpalmen zodat de gemalen pinda's in het gehakt gedrukt worden.3. Snijd de ananas zodanig in parten dat de schil verwijderd is maar de pluim vast blijft voor de show.4. Meng het citroensap met 4 eetlepels olie en de sjalot en gebruik dit als dressing.5. Bak de balletjes in hete olie bruin, leg ze in een blaadje rode sla en