Smida (griesmeel-)broodjes gevuld met La vache qui rit
Deze broodjes kan je bereiden in een tajine of in een koekenpan met dikke bodem.
Ingrediënten
250 gram fijn griesmeel;, 150 ml volle melk;, 100 ml zonnenbloemolie;, 1/2 lepeltje zout;, 1 zakje bakpoeder;, La vache qui rit (puntjes smeerkaas).Voorbereiding
Doe de griesmeel samen met het bakpoeder en hetzout in een kom en vermeng goed. Giet de olie bij het griesmeelmengsel en bewerk het deeg met de hand. Meng er dan de volle melk door heen en bewerk tot een mooi deeg; maak daar kleine bolletjes van.(foto 2) Gebruik La vache qui rit of een andere smeltkaas naar eigen smaak.
Bereidingswijze
Neem een bolletje deeg, maak het plat en leg in het midden een stukje La vache. Vouw het deeg er omheen en vorm opnieuw tot een bolletje dat je opnieuw plat maakt. Bak de smidabroodjes aan beide kanten op een hete tajine of in een koekenpan met dikke bodem.