Franse klassieke Boeuf Bourguignon
Belangrijk voor dit SUPER gerecht echt een goede wijn te nemen. Is echt een TOPPERTJE
1 kilo magere runderlappen, in grove stukken 300 gr wortelen 3 teentjes knoflook 4 rode uien 250 gr kastanje champignons in plakjes 3 el olijfolie halve pot vleesfond 2 el bloem 100 gr spekreepjes 500 ml rode wijn (bourgogne)
In ovenvaste braadpan olie verhitten en vlees rondom bruinbakken. Ui, knoflook en wortel 2 minuten meebakken. Tijm, bloem en zout en peper er over strooien. Langs rand van de pan fond en wijn erbij schenken. Braadpan afgedekt met deksel in midden van oven schuiven en vlees in 2 uur zachtjes gaarstoven. Af en toe omscheppen en eventueel nog scheutje wijn of water toevoegen. In koekenpan spekreepjes zachtjes uitbakken. Champignons toevoegen en 3 minuten op hoog vuur meebakken. Pan uit oven nemen en champignonmengsel door vlees scheppen. Pan nog 15 minuten in oven laten staan. Lekker met aardappels en broccoli.
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-03-2006Frans Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Klassieke Franse Boeuf bourguignon in wijn/cognacsaus
Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder.
1 kg magere riblappen, in blokken, 250 gr. zilveruitjes, 4 teentjes knoflook, fijn, 250 gr. gerookte magere spekreepjes, 1 grote winterwortel in stukken, 400 gr champignons in plakjes, 4 stengels bleekselderij in partjes, Bosje peterselie (gesnipperd), 3 el bloem, 4 dl rode wijn (zie boven), 2 flinke scheuten cognac, 4 dl runderbouillon, 2 takjes verse tijm, 3 laurierblaadjes, 50 gr roomboter, Zeezout, Zwarte peper uit je molen
- Frans
- > 120 min.
- Geplaatst op19-09-2012Frans> 120 min.
Boeuf Bourguignon
Alom bekend en helemaal niet moeilijk om zelf te maken. Je moet alleen even rekening houden met de stooftijd, hoe langer hoe lekkerder!
800 g sukadelappen; 3 el olie; 200 g ontbijtspek, in reepjes; 20 kleine uitjes (of 2 grote uien in ringen); 1 winterwortel, in plakjes; 1 teentje knoflook; 2 el bloem; 1 fles rode wijn; evt. vleesbouillon; 2 takjes tijm; 3 peterseliestelen; 1 blaadje laurier; 2 stengels bleekselderij; 2 kruidnagels; 250 g champignons, in vieren gesneden;
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op02-02-2007Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Boeuf bourÂguigÂnon
2 schaaltjes Boeuf Bourguignon (à 275 g), 2 zakken minikrieltjes (à 450 g), 2 pakken rode kool met appel (diepvries à 450 g), 1/2 zakje verse peterselie (à 30 g)
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-02-2013Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Boeuf Bourguignon
Een Franse stoofschotel van rundvlees in rode wijn. Ideaal gerecht voor een groot gezelschap.
1 kg. mager rundvlees.3 uien fijngesneden,2 teentjes knoflook, uitgeperst,200 gr. mager rookspek of ontbijtspek in hele kleine blokjes,300 gr. champigons of andere paddestoelen,1 1/2 dl. water, 1/2 ltr. rode wijn, 2 eetl. bloem,zout,peper,verse groene kruiden (wat peterselie,oregano,basilicum)van de laatste 2 kruiden, elk ongeveer 2 takjes)Je kunt de kruiden ook fijnsnijden en in een leeg theezakje doen en mee laten trekken.1 eetl. tomatenpuree en evt. 1 glaasje cognac.Olijfolie om in te bakken.
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op01-04-1999Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Boeuf bourguignon
Heerlijk winters stoofgerecht a la Julia Child, wat nog lekkerder wordt als je het een dag van te voren maakt.
Ca. 1300 g. stoofvlees, rund; riblappen of sukadelapjes; niet te vet., 1/2 l.rode wijn; bourgogne, cotes du Rhone o.i.d; in ieder geval lekkere wijn die je er ook bij wil drinken., 1/2 l. bouillon van blokje; vlees of paddenstoel, ca. 2 el. tomatenpuree, 4 laurierbladen, 1/2 tl tijm, 4 flinke tenen knoflook gehakt., 1 el olie, ca 30 gr. bloem, 200 gr. gerookt spek in blokjes, 1 flinke ui in plakken, 1 wortel in stukken., , 1 boter en 1 el olie., ca. 15-20 kleine uitjes., 4 takjes peterselie, 1 laurierblad, 1 takje tijm., , 1 el olie en 2 el boter., 500 gr. kastanje champignons in kwarten., beetje zout en peper;, eventueel een heel fijn gehakt sjalotje., , gehakte peterselie ca. 2 el.
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op10-12-2009Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon (Bourgondische stoofpot)
500 gr. riblappen * 75 gr. ontbijtspek * 2 sjalotjes * 70 gr. boter * 20 zilveruitjes * 1 klein blikje tomatenpuree * 1 el. bloem * 2 dl. rode wijn * 2 dl. runderbouillon (van 1/2 tablet) * peper en zout naar smaak toevoegen * takje verse thijm * 1 laurierblad * 100 gr. champignons * 1 el. maïzena * 1 el. verse, gehakte, peterselie.
- Frans
- > 120 min.
- Geplaatst op07-09-2006Frans> 120 min.
Boeuf Bourguignon
Het is een "echt Frans "gerecht, dat heerlijk is geserveerd in een diep bord, waarna je met stokbroodin de saus kunt dopen maar ook met aardappelpuree, rode kool en appelmoes is het een heerlijk feest! Je kunt de ingredienten makkelijk aanpassen en wat over is kun je invriezen.Als je dit een dag van te voren maakt smaakt het nog lekkerder en als je dan bezoek krijgt hoef je tenminste niet de hele tijd in de keuken te staan.
600 gr rib/runderlappen, 150 gr spekblokjes, Klein blikje tomatenpuree, 1 eetlepel bloem, Halve pot zilveruitjes, 4 sjalottjes of 2 uien, 5 teentjes knoflook Heel grof gehakt), 75 gr boter, kwart liter rode wijn, kwart liter krachtige rundvleesbouillon, 2 Ã 3 laurierblaadjes, (verse) tijm een paar takjes, 1 Ã 2 gehakte gedroogde chilliepepertjes (als je van wat pittiger houdt), peper, zout, 400 gr worteltjes, 250 gr champignons of andere soorten paddestoelen, maizena, , ,
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op04-11-2007Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Boeuf bourguignon
Een echt herfstgerecht, met mals draadjesvlees in volle rode wijn. De riblappen worden heerlijk mals door de zuren in de wijn: die zorgen ervoor dat het bindweefsel zachter wordt. Lekker met aardappelpuree.
750 gram riblappen (in stukken van 2x2 cm), 2 uien (in ringen), 250 gram winterpeen (in plakjes), 3 tenen knoflook (in plakjes), 750 milliliter rode wijn, 180 gram gerookt ontbijtspek, 1 blikje tomatenpuree (70 gram), 2 takjes verse tijm, 2 laurierblaadjes, 20 gram verse peterselie, 250 gram champignons (schoongemaakt), 1 potje zilveruitjes (240 gram)
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-10-2013Frans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
boeuf bourguignon
Lekkere winterse weekend maaltijd die een groot deel van de dag door het huis heen geurt.
500 g runder riblappen, 100 g gerookt spek, 4 sjalotten of 2 uien, 50 g boter, 2 teentjes knoflook, 20 zilveruitjes, 1 klein blikje tomaten puree, 1 eetl. bloem, 2 dl. rode wijn, 2 dl bouillon [vers of 1/2 van een bouillonblokje], peper zout, mespuntje tijm, 500 g champignons, 1 eetl. maizena, 1 eetl. fijn gegehakte peterselie, fles rode wijn
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-11-2008Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Boeuf Bourguignon
Herfstrecept
, , 800 gr runderlappen, , 200 gr blokjes gerookt spek, , 300 gr sjalotten, , 1 teen knoflook, , 75 gr boter, , 2 lp olie, , 400 gr wortel(bolletjes), , 3 lp bloem, , 2 theelp tijm, , 2 dl heet water, , 2 dl rode wijn, , 100 gr champignons, , 1 bosje peterselie, , peper en zout.,
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-10-2005Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon
900gr rib/runderlappen, 25gr boter, 1/2 duo bakje magere spekreepjes, 2 uien fijngesnipperd, 1 winterpeen in kleine blokjes, 2 eetl. bloem, 1/2 fles volle rode wijn, 1 pot vleesfond, 1 potje zilveruitjes, 1 runderschenkel met been, 2 laurierblaadjes, 2 takjes rozemarijn, 5 takjes tijm, 1 teentje knoflook gepeld en geplet, 1-2 gedroogde chilipepertjes (silvo), 2 bakjes grotchampignons schoongeveegd
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-01-2005Hoofdgerecht> 120 min.
Boeuf bourguignon
EEN KLASSIEKE BOURGONDISCHE STOOFSCHTEL
5oo gram runderriblappen.100 gram ontbijtspek.4sjalotjes of 2uien.75 gram boter.20 zilveruitjes.1 klein blikje tomatenpuree.1 eetlepel bloem.2 dl rode wijn.2 dl bouillon{van 1/2 bouillontablet.peper.zout.mespuntje tijm,1 laurierblad.250 gram champions.{1 eetlepel maizena}1 eetlepel fijngehakte peterselie
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op13-11-2003Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Boeuf Bourguignon
Gestoofd rundvlees uit de Bourgogne. Dit gerecht is misschien wel het meest bekende uit de Bourgognestreek. De meningen over de juiste bereiding lopen nogal uiteen. Smmige recepten schrijven marineren voor, andere weer niet. Hier zet ik de niet gemarineerde versie neer. Het recept is voor 4 personen, maar met dezelfde moeite maak je de dubbele hoeveelheid, want de dag erna smaakt de boeuf zeker zo lekker. Bovendien kun je het makkelijk invriezen.
3 el olie, 800 gr rundvlees (b.v. sucadelappen) in, dobbelstenen van 4 x 4 cm, 200 gr mager ontbijtspek, in reepjes, 20 kleine uitjes of 2 grote uien, in ringen, , 1 kleine winterwortel, in plakjes, 1 teentje knoflook, geperst, 2 el bloem, 1 fles rode wijn (bij voorkeur een bourgogne), , vleesbouillon (blokje), 1 bouquet garni van:, 2 takjes tijm, 3 peterseliestelen, 1 blaadje, , laurier, 2 stengels bleekselderij, 2 kruid-, , nagels, zout en versgemalen peper, 250 gr champignons, in vieren, (beurre manie),
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-11-2001Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Boeuf bourguignon
Mijn versie van dit klassieke gerecht. Een aanrader. Door de bereidingswijze 'redelijk' mager.
200 gr ontbijtspek. beetje (olijf)olie. 1 kg doorregen runderlappen of riblappen (Het vlees mag best al een beetje aan de 'rijpe' kant zijn. De boeuf wordt daar alleen maar lekkerder van).1 grote ui, twee eetlepels boter. 1 opgetaste eetlepel bloem. 2 tenen knoflook. 1 fles fruitige rode wijn. paar takjes thijm en rozemarijn, 2 bladen laurier, zout, peper. 1 winterwortel. 150 gram champignons. peterselie.
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op17-08-1999Frans Hoofdgerecht> 120 min.
boeuf bourguignon
Echt een aanbeveler!
*1 kg rundvlees (sucaddelappen kan ik aanbevelen), *olijfolie, *boter, *circa 20 a 15 kleine sjalotjes(heel houden), *200 gr mager rookspek in blokjes, *2 el bloem, *1 1/2 dl water, *1/2 l rode wijn (uiteraard bourgogne), *zout, *versgemalen peper, *2 teentjes knoflook, *peterselie, *oregano, *rozemarijn, *1 el tomatenpuree, *250 gr kleine champignons (heel laten), *1 glaasje cognac
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op29-03-2002Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Boeuf Bourguignon
Heerlijk recept
1 kilo lendenlappen, 100 gram varkensvlees, 1 dikke plak ontbijtspek (150 gram), 50 gram boter, 2 eetlepels zonnebloemolie, 12 sjalotjes, 25 gram bloem, 1,5 dl bouillon, 2 teentjes knoflook, zwarte peper, 1 klein blikje tomatenpuree, zout, 1/2 liter rode wijn (bordeaux), 150 gram champignons, peterselie en een laurierblad
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-12-1998Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Boeuf bourguignon
Franse vleesschotel
300 gram sjalotjes, 1 kleine winterwortel, 1 kilogram sukadelappen, zout, peper, 2 el olijfolie, 75 gram boter, 200 gram magere spekblokjes, ? liter rode wijn (Bourgogne), 4 el bloem, 1 vleesbouillontablet, 1 tl tijm, 1 teentje knoflook, 1 doosje diepvries erwten, 1 bakje champignons, 6 takjes peterselie, 5 el zilveruitjes.,
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-12-2001Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Boeuf Bourguignon
Gekregen van een ex-collega die het kreeg van een chef in Trebas (zuid Frankrijk)
800 gr. stooflappen, 150 gram vers spek, 150 gram champignons, 25 kleine uitjes of enkele grote in grove stukken, 2 teentjes knoflook, 1 sjalotje, 1 bouquet garni, 5 dl rode (kook)wijn, 1,5 dl bouillon, 1 glaasje cognac, boter, bloem, zout en peper.
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-09-2001Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Boeuf Bourguignon
Heerlijk recept voor het traditionele gerecht Boeuf Bourguignon. Doet het altijd goed!
- 900 gram runderriblappen in grove stukken gesneden, - 25 gram roomboter, - 4 uien in ringen, - 4 stronken bleekselderij, - 1.5 liter kippenbouillon, - 2 kleine blikjes tomatenpuree, - 2 bakjes kastanjechampignons (a 150 gram), - 2 laurierblaadjes, - 3 takjes tijm, - 2 takjes rozemarijn, - 1 rode peper, - 3 tenen knoflook (gepeld), - 1/2 fles rode wijn uit de Bourgogne, - 1 funghi tablet
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-09-2014Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Boeuf Bourguignon
Heb 10 recepten voor Boeuf Bourguignon gevonden,allemaal net even anders met de mijne erbij zijn het er dus 11 (ook een lekkere)
1,5 kg. sucadevlees -15 sjalotten -350 gr. champignons -200 gr. gerookt spek aan een stuk -runderbouillon -2 flessen rode wijn -bouquet garni (van alles een stukje winterpeen, prei, selderie en een halve ui, 2 blaadjes laurier, 1 kruidnagel, 1 tak peterselie) -1tl. tijm -boter en olijfolie om te bakken -versgemalen zwarte peper
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op08-12-2004Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Boeuf Bourguignon
Smakelijk en mals (stoof)gerecht.
500 gram magere runderlappen, 50-100 gram gerookt mager spek, 1 flinke ui, 2 bospeentjes (anders worteltjes), 100 gram champignons, 1 teentje knoflook, 1 tomaat, 2 dl. water, 2 dl. rode wijn (neem goedkope), 1 flinke eetlepel bloem, 1 laurierblaadje, 1 kruidnagel, boter, 1 volle theelepel (engelse) kerry, zout, peper,
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op24-02-1999Frans Hoofdgerecht> 120 min.
boeuf bourguignon
Bourgondische runderstoofpot
100 gr. ontbijtspek, 1 netje sjalotjes, 1 kg magere runderlappen, 1 eetl. olie, 50 gr. boter of margarine, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 eetl. cognac of vieux, 1/2 fles rode wijn, 4 takjes peterselie, 1 theel. tijm, 1 bakje champignons, 1/2 eetl. maizena.
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op16-08-1999Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Boeuf Bourguignon,
Boeuf Bourguignon, ook wel boeuf à la Bourguignonne, is een Frans gerecht op basis van rundvlees gestoofd in rode Bourgogne-wijn, champignons, uitjes, en reepjes spek. Andere combinaties zijn ook mogelijk, zoals met wortelen of aardappelen. De naam betekent: 'Rund op zijn Bourgondisch' en het is dan ook een typisch gerecht voor de Bourgognestreek. Het is een van de vele voorbeelden van Franse boerengerechten die zijn doorgedrongen tot de haute cuisine. Langzaam stoven was een manier om taai vlees mals en smakelijk te maken. Â
500 gr. rundvlees, 3 tenen knoflook of een theelepel knoflookpasta, 1 winterpeen, 1 selderiesteel, 1 bosje krulpeterselie, 1 Bouquet Garni (peterselie, tijm en laurier), of een volle theelepel Provencaalse kruiden, 500 ml. rode (Bourgogne) wijn, 250 gr. verse zilveruitjes (of sjalotjes), 200 gr. kastanjechampignons, 250 gr. ontbijt spekblokjes (of reepjes), 2 eetlepels bloem, een flinke klont boter, 1 grote blok rundvleesbouillon (of rundvleesfond), zout en peper naar smaak
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-11-2014Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Boeuf Bourguignon
Stoofpotje van sucade
500 gr sucadevlees, 3 uien, 2 knoflooktenen, ongeveer 250 gr spekjes, 1 el bloem, 1 fles rode wijn, 1 el tijm, 1 laurierblaadje, 1 el peterselie, 1 a 2 doosjes champignons (al naar gelang de lust voor champignons), 1 blokje runderbouillon, rijst (360 gr), klontje bakboter, allesbinder
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-02-2002Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon op boerenwijze
- 1 pakje Honig Mix voor Hachee, - 250g champignons, in plakjes, - 75g mager rookspek, in blokjes, - 400g magere runderlappen in blokjes, - 1 winterwortel. in plakjes, - 1 teentje knoflook, - 2 uien, gesnipperd, - 5 dl rode wijn
- Geplaatst op12-12-2014
Boeuf Bourguignon
600 gram runderriblappen, 5 tenen knoflook, 3 lauriersbladeren, 1 blikje tomatenpuree, 0,25 liter runderbouillon, 0,3 liter rode wijn, 2 uien, 250 gram wortelen, 250 gram bleekselderij, 125 gram spekreepjes, 250 gram kastanjechampignons, Tijm (eventueel rozemarijn), Peterselie (1 bosje), 20 zilveruitjes, Bloem of maizena om te binden, Boter of olie, Zout en peper
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-12-2011Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Boeuf Bourguignon
Originele franse vleesgerecht
500g sukadelappen, 100g ontbijtspek, 2 uien, 2 ten knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 1/2 l rode wijn, 1/4 l vleesbouillon, 1 laurierblaadje, 1 winterwortel, 250g champignons, 25g zachte boter, 25g bloem
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op02-02-2000Frans Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Boeuf bourguignon
Een vrij authentiek recept voor een lekkere Franse stoofschotel. Lijkt heel bewerkelijk, maar het eigenlijk vrij eenvoudig en is voornamelijk "wacht"tijd. zeker de moeite waard!
600 g riblap of sukadevlees, 2 tenen knoflook, 2 (rode) uien, 3 wortels of 1 winterpeen, 1 stengel bleekselderij (evt), 1 bos peterselie, 3 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, 500 ml rode wijn, 250 g zilveruitjes, 250 g champignons, 250 g niet-gerookt spek (bijv. zuurkoolspek)
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-08-2011Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Boeuf Bourguignon
Een heerlijk winters stoofpotje! Het hele huis gaat er ook zo lekker van ruiken...
800 gram runderriblappen (runderlap kan ook, maar is wat taaier), 200 gram gerookt spek in blokjes, 300 gram sjalotjes, 2 tenen knoflook, 400 gram winterpeen in plakjes, 3 eetlepels bloem, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 theelepels gedroogde tijm of een paar takjes verse tijm, 2 dl heet water, 2 dl rode wijn, 100 gram champignons, 1 bosje verse peterselie, zout, peper, boter, olie.
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-11-2005Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Boeuf bourguignon
Een maaltijd met boeuf bourguignon is echt bourgondisch genieten! Bij deze Franse lekkernij krijgt men een gestoofd rundvlees voorgelegd, die gedipt wordt in rode Bourgogne-wijn, met uitjes, champignons en spekreepjes. Je kunt het gerecht bovendien bereiden lang voordat je daadwerkelijk gaat eten. Je eet boeuf bourguignon in combinatie met een glas rode wijn uit de Franse streek Bourgondië. Maar ook heerlijk bij een glas Moscato of Jupiler voor de diehards. Het rundvlees voor dit originele gerecht komt ook uit deze streek vandaan. Boeuf bourguignon is het meest geschikt om te eten in diepe borden, naar de Franse traditie. Dus dat doen we dan weer niet! We aten dit met het Wijnclubke op zaterdag 23 januari 2016 bij Frank en Mary. Het thema was Frankrijk.
• Geduld: neem 5 uur de tijd om dit gerecht perfect klaar te maken., • 1200-1500 gram runderpoulet of riblappen, • 100 tot 150 gram rookspek, in blokjes, • 8-10 tenen knoflook, • 250 gram bleekselderij, • 250 gram worteltjes, • 6 laurierblaadjes, • 1/2 liter wijn, • 4 ui, • 400 gram (kastanje)champignons, • (1 eetlepel maïzena), • 1,5 bouillonblokje, • 2 blikjes tomatenpuree, • Boter om in te bakken,
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-02-2016Frans Hoofdgerecht> 120 min.
boeuf bourguignon
600 g riblappen, 100 g spekblokjes, 250 g champignons, 1 winterwortel, 1 ui, 1 eetlepel bloem, 350 ml rode bourgogne wijn, 200 ml runderfond, 40 g boter, 2 eetlepels zilveruitjes
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-09-2012Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Boeuf Bourguignon
Deze Bourgondische stoofpot is zelfs nog lekkerder wanneer u hem een dag eerder maakt en hem de volgende dag weer zachtjes opwarmt.
500 gram sukadelappen (of doorregen runderlappen), 50 gram boter, 100 gram mager rookspek in blokjes, 1 grof gesneden ui, 100 gram boter, 1 el bloem, 1 tl tijm of Provencaalse kruiden, 1 laurierblad, 1 takje peterselie, 1 teentje knoflook, 1,5 dl bouillon, 1,5 dl rode wijn, 100 gram champignons, klontje boter
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op26-01-2000Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Boeuf Bourguignon
Totaaltijd is lang, maar kan middels een snelkoker flink ingekort worden (20 minuten kooktijd)
750 g riblappen, in stukken, 2 uien, in ringen, 1 winterpeen (250 g), in plakjes, 3 tenen knoflook, in plakjes, 750 ml rode volle wijn, 125 g gerookt ontbijtspek (stukje), in reepjes, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, 1 verse peterselie (30 g), 1 bakje champignons (250 g), 1 pot zilveruitjes (340 g)
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-12-2012Frans60-120 min.
- Eigen recept
boeuf bourguignon
Draadjesvlees, maar dan wel lekker
700 g rib-runderlappen, op kamertemperatuur en in grove dobbelstenen, 2 eetlepels bloem, 25 g boter, 1 duobakje gerookte spekblokjes (250 g), 2 uien, gesnipperd, 1 teen knoflook, fijngesneden, 500 ml krachtige rode wijn, 1 bak kastanjechampignons (250 g), schoongeveegd, 1/2 bos peen, schoongemaakt en in stukken, 2 laurierblaadjes
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-04-2009Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon
500 gr rosbief, 3 sjalotjes, 200gr champignons, 75gr boter, 100gr magere gerookte spekjes, 20 zilveruitjes, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 eetl. bloem, 2dl rode wijn, 2dl vleesbouillon, peper en zout, 1 laurierblad, 1 eetl. maizena of allesbinder, 1 theel. gedroogte tijm
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-08-2004Hoofdgerecht30-60 min.
Boeuf bourguignon
Lekker lang laten stoven, dan ruikt de hele kamer. Heerlijk!!
700 g rib-runderlappen (op kamertemperatuur en in grove dobbelstenen), 2 eetlepels bloem, 25 g boter, 1 duobakje gerookte spekblokjes (250 g), 2 uien (gesnipperd), 1 teen knoflook (fijngesneden), 500 ml krachtige rode wijn, 1 bak kastanjechampignons ((250 g), schoongeveegd), 1/2 bos peen (schoongemaakt en in stukken), 2 laurierblaadjes
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op28-03-2016Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Boeuf Bourguignon
Benodigdheden voor 4 personen, , 600 g magere runderlappen, in stukken van 4 cm, , 3 eetlepels olijfolie, , 50 g spekblokjes, , 250 g kastanjechampignons, gehalveerd, , 2 uien, in dunne partjes, , 2 tenen knoflook, fijngehakt, , 500 g winterwortel, in dunne plakjes, , 1 eetlepel bloem, , 375 ml rode wijn, , 250 ml vleesbouillon, , 1 eetlepel verse tijmblaadjes, , 2 laurierblaadjes
- > 120 min.
- Geplaatst op20-01-2013> 120 min.
- Eigen recept
Boeuf Bourguignon
Benodigdheden, 500 gram sucadelappen, 150 gram Blue Band Vloeibaar, 100 gram ontbijtspek in blokjes, 1 grof gesneden ui, zout, peper, 1 eetlepel bloem, 1 mespuntje tijm, 1 laurierblad, 1 takje peterselie, 1 teen geperste knoflook, 1.5 deciliter Knorr Rundvleesbouillon, 1.5 deciliter rode wijn, 100 gram champignons,
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op16-10-2008Frans Hoofdgerecht> 120 min.
boeuf bourguignon
De enige echte Franse manier van bereiden van deze stoofpot. Het is voor acht personen, maar omdat de bereidingstijd lang is toch de hoeveelheden aanhouden. Na afkoeling is het prima in te vriezen!!!
1,5 tot 2 kilo runderstoofvlees (sukadestuk, riblapjes), 250 gram ontbijtspek, 1 eetlepel olie, 100 gram boter, 36 verse zilveruitjes, gepeld, 300 gram champignons, 2 eetlepels peterselie, 3 eetlepels marc de bourginonne (of cognac), 0.5 liter runderbouillon, 1 fles rode bourgogne, 1 eetlepel citroensap, 2 theelepels maizena, 2 eetlepels koud water, zout en versgemalen peper
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op01-06-2005Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Boeuf bourguignon .
Heerlijk winters gerecht. Â
1 kg dikke riblappen (iets doorregen mag komt de smaak ten goede), 250 gram rookspek, in blokjes, 4 tenen knoflook, 4 stengels bleekselderij niet al te fijn gesneden, Net gemengde kleine zilveruitjes (jumbo), 3 winterwortels, 2 laurierblaadjes, 1/2 liter wijn of iet wat meer naar gelang wat je lekker vind, 2 uien niet al te fijn gesneden, 250 gram champignons, 1 eetlepel maïzena, 1 eetlepel gele of bruine basterd, 2 bouillonblokken Rund, 1 blikje tomatenpuree, Boter en olie
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-11-2017Frans Hoofdgerecht> 120 min.
-
boeuf bourguignon in de bk slowcooker
van ineke61 , 1 recepten, 0 volgers
-
Boeuf Bourguignon Uit De Romertopf
van griet44 , 1 recepten, 0 volgers
-
Boeuf Bourguignon
van DRT57 , 1 recepten, 0 volgers