Boerenquiche
5 eieren 600 gr. prei 300 gr. cr?me fra?che 200 gr. Goudse kaas, geraspte 150 gr. mager spek, in dobbelsteentjes 1 stuk ui, gesnipperde 2 el. olijfolie Nootmuskaat Zout Peper
Was de prei en gebruik alleen het witte en malse groene gedeelte. In stukken van 1 tot 2 cm. snijden.
Bak de spekjes op zacht vuur uit, tot ze het meeste vet kwijt zijn. Warm houden. Fruit op zacht vuur de gesnipperde ui en in stukken gesneden prei in de olijfolie. Laat alles 20 minuten afgedekt stoven. Af en toe roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Klop de eieren met de cr?me fra?che en breng het mengsel op smaak met een beetje zout, peper en nootmuskaat. Kaas, spekjes, uien en prei (zonder kookvocht) toevoegen en goed dooreen mengen. Giet het mengsel in een ingeoliede ovenschotel en bak het 40 minuten au-bain-marie in de warme oven.
- Nederlands Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-11-2005Nederlands Bijgerecht60-120 min.
Boerenquiche
5 stuks eieren, -600 gr. prei, -300 gr. creme fraiche, -200 gr. kaas, Goudse, geraspte, -150 gr. spek, mager, in dobbelsteentjes, -1 stuk ui, gesnipperde, -2 el. olijfolie, -Nootmuskaat, -Zout, -Peper,
- Frans Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-09-2002Frans Bijgerecht60-120 min.
Boerenquiche
5 stuks eieren, 600 gr. prei, 300 gr. creme fraiche, 200 gr. kaas, Goudse, geraspte, 150 gr. spek, mager, in dobbelsteentjes, 1 stuk ui, gesnipperde, 2 el. olijfolie, Nootmuskaat, Zout, Peper
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-04-2004Nederlands60-120 min.
Boerenquiche
, , , , , 5 stuks eieren, 600 gr. prei, 300 gr. creme fraiche, 200 gr. kaas, Goudse, geraspte, 150 gr. spek, mager, in dobbelsteentjes, 1 stuk ui, gesnipperde, 2 el. olijfolie, nootmuskaat, zout, peper, , , ., , , , , , , , , , , , , , , , , ,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-11-2003Frans30-60 min.
Boerenquiche met spinazie, ricotta en ham
250 gr broodmix voor ciabatta, 2 eetl. olijfolie, een beetje bloem, 2 uien, 1-2 teentje knoflook, 450 gr bladspinazie(diepvries), zout en peper, 100 gr gekookte ham, 250 gr ricotta, 2 eieren, boter voor het invetten of bakpapier, 3 eetl. pijnboompitten,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-11-2010Nederlands60-120 min.