Boerenkoolstamppot
Bevat per eenpersoonsportie: energie 680 kCal - eiwit 28 g - vet 43 g - koolhydraten 45 g
1 kg aardappels (kruimig), 600 g boerenkool (panklare), zout, 2 rookworsten (a 250 g), 25 g boter of margarine, 1 eetlepel azijn, versgemalen peper
1. Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. Boerenkool in grote pan doen en aardappels erop leggen. Ca. 2 1/2 dl water en 1 theelepel zout toevoegen. Op matig hoog vuur boerenkool en aardappels afgedekt aan de kook brengen. Boerenkool in ca. 10 minuten laten slinken. 2. Rookworsten uit verpakking nemen en op aardappels leggen. Boerenkool en aardappels afgedekt in nog ca. 15 minuten zachtjes gaar koken. Rookworsten uit pan nemen en onder deksel warm houden. 3. Boerenkool en aardappels afgieten en kookvocht opvangen in kom. Met aardappelstamper boerenkool en aardappels fijnstampen. Boter en azijn toevoegen. Alles goed door elkaar roeren en al roerend steeds scheutje kookvocht toevoegen tot alles smeuïg is. 4. Al roerend stamppot nog enkele minuten doorwarmen. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel nog scheutje azijn. Boerenkoolstamppot op vier borden scheppen. Rookworst in plakjes snijden en op boerenkool leggen.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-11-2006Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Boerenkoolstamppot
Heerlijke ouderwetse boerenkoolstamppot uit grootmoeders tijd
300 a 400 gram gesneden boerenkool, 12 medium aardappelen, 1 pakje gerookte dobbelsteentjes spek (ong. 125 tot 150 gram), 1 rookworst, 1 pot augurkenreepjes, zout, boter, verse jus of jus uit een pakje
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-01-2004Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Boerenkoolstamppot
Makkelijke boerenkoolstamppot
Aardappelen, 1 grote pot boerenkool van Hak, 1 flinke ui, pittige mosterd, peper en zout, 1 bakje spekreepjes, boter, azijn
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-02-2002Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Boerenkoolstamppot
BOERENKOOLSTAMPPOT ETEN WIJ ALLEMAAL.PROBEER OOK DEZE VARIANT MET ZACHTE BRIE EN DE PITTIGE SMAAK VAN DE WORST EENS.
1 kilo aardappelen600 gr boerenkool5 el melkzout en peper150 gr brie350 gr boerenmetworst150 gr walnoten
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-02-2003Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Boerenkoolstamppot
Boerenkoolstamppot.
Ingredienten voor 2 personen:, 400 gr aardappelen, 250 gr gesneden boerenkool, 1 kuipje verse roomkaas met kruiden van 150 gr, 100 cl halfvolle melk (of 50 cl melk en 50 cl kookvocht)
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-01-2014Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Boerenkoolstamppot
Aardappelen, boerenkool gewassen en gesneden, melk, boter, spekjes, rookworst, augurken, zilveruitjes, mosterd
- Geplaatst op22-12-2010
boerenkoolstamppot
Lekkere kruidige boerenkoolstamppot, anders dan anders
Aardappelen-boerenkool-boursin-boter-slagroom-geraspte kaas-nootmuskaat-peper-zout-naar eigen inzicht en trek vlees erbij
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-01-2002Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Boerenkoolstamppot
1 1/2 - 2 kilo aardappelen, boter reuzel, melk, 500-750 gram boerenkool (meer als het struiken zijn), zout, citroensap, rookworst
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-04-2001Nederlands0-10 min.
Boerenkoolstamppot
1 kg aardappels (kruimig), ? 600 g boerenkool (panklare), ? zout, ? 2 rookworsten (` 250 g), ? 25 g boter of margarine, ? 1 eetlepel azijn, ? versgemalen peper,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-12-2002Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Boerenkoolstamppot
Net ff anders
400 gr aardappelen, 300 gr gesneden boerenkool, 1 pakje light verse roomkaas met knoflook en kruiden a 80 gr, 1 dl magere melk, 2 eetlepels azijn, 1 plak magere achterham a 100 gr, zout en peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-10-2004Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
*****BOERENKOOLSTAMPPOT*****
Grolsch Herfstbok is een traditioneel karaktervol bier met een stevige zachtzoete smaak. Heerlijk bij deze winter-stamppot!
=2 zakken gesneden boerenkool (a 300 gram), =1.5 kg kruimige Aardappelen,geschild en in stukken., =1 Gelderse Rookworst (275 gram)., =40 gram Roomboter., = 2 eetl. witte Wijnazijn. = 3 Uien in ringen van 1/2cm., =200 gram Piccallily
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-10-2017Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Boerenkoolstamppot
1 kg aardappels (kruimig), -600 g boerenkool (panklare), -zout, -2 rookworsten (` 250 g), -25 g boter of margarine, -1 eetlepel azijn, -versgemalen peper,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-10-2002Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Boerenkoolstamppot
Boerenkoolstampot met ui en tomaat
600 a 800 gram aardappelen, 600 a 800 gram boerenkool, 2 eetlepels boter of margerine, 2 uien in ringen, 4 a 6 tomaten in partjes, 1 eetlepel mosterd, 1,5 dl. melk, zout en peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-02-2000Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Boerenkoolstamppot
, 1 kg aardappels (kruimig), 600 g boerenkool (panklare), zout, 2 rookworsten (a 250 g), 25 g boter of margarine, 1 eetlepel azijn, versgemalen peper,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-08-2004Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Boerenkoolstamppot.
1 1/2 kg kruimige aardappelen, zout, 600 gr boerenkool, 1 ui, 1 bakje oesterzwammen, 1 bakje kastanjechampignons, 150 gr gezouten cashewnoten, 1 eetlepel boter, 1 dl melk, 1 eetlepel mosterd, peper, 50 gr geraspte oude kaas
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-03-2000Hoofdgerecht0-10 min.
Boerenkoolstamppot
Het basisrecept
1 Kg kruimige aardappelen, 600 gr panklare boerenkool, zout, versgemalen peper, rookworst, 25 gr boter/margarine, 1-2 eetl azijn
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-02-2001Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Boerenkoolstamppot
Een lekkere en simpele stamppot
1 kg boerenkool(of 600 gram schoongemaakte), 1250 gram aardappelen, 1 eetlepel azijn, zout, peper, boter of margarine, 1 sjalotje, 400 gram rundergehakt, 100 gedroogde tomaten, 1 dl tomato frito, 2 theelepels majoraan, 150 gram geraspte oude kaas
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-03-2002Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Boerenkoolstamppot
Vega variatie op de bekende stamppot
- 4 grote aardappelen, - 400 gram gesneden boerenkool, - 200 gram schapenkaas, - 2 eetlepels mosterd, - 1 eetlepel groente bouillonpoeder, - 2 eetlepels pompoenpitten, - 1 bosje lente uitjes, - 2 vega rookworsten,
- Biologisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-03-2004Biologisch Hoofdgerecht30-60 min.
Boerenkoolstamppot
Met bospaddestoelen en noten
1 kg kruimige Aardappelen -, 500 g gesneden Boerenkool -, 1 grote Ui -, 250 gr. Paddestoelenmix -, 25 g Boter, 1 dl. Melk -, Zout & Peper - Mosterd, 150 gr. Pecan- of Walnoten,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-12-2001Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Boerenkoolstamppot
1 1/2 kg kruimige aardappelen, Zout, 600 gr boerenkool, 1 ui, 1 bakje oesterzwammen, 1 bakje kastanjechampignons, 150 gr gezouten cashewnoten, 1 eetlepel boter, 1 dl melk, 1 eetlepel mosterd, Peper, 50 gr geraspte oude kaas
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-05-2003Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Boerenkoolstamppot
=1 kg kruimige aardappelen, =2 Uien=1,5 kg gesneden boeren-, kool[500 gram diepvries], =125 gr.magere spekblokjes, =1 dl melk=Scheutje natuurazijn, =Nootmuskaat = 1 Gelderse worst., [275 gram]
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-11-2009Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Boerenkoolstamppot
500 g boerenkool, 2 zakjes aardappelpuree voor stamppotten, 1 liter water, 350 g rookworst, peper, zout
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-01-2001Goedkoop en snel Hoofdgerecht20-30 min.
Boerenkoolstamppot
N.a.v. een oproepje het recept van mijn moeder
1 1/2 tot 2 kg. aardappelen, 1 grote zak gesneden boerenkool (dit is anders dan vroeger, dan kocht je de struiken), 1 grote rookworst, zout, peper, klontje boter, scheutje melk (kan ook koffiemelk zijn).
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-12-1999Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
boerenkool-stamppot
Vooral makkelijk na een reisdag
1 pak Honig stamppot boerenkool
- Nederlands Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-07-2001Nederlands Hoofdgerecht0-10 min.
Boerenkoolstamppot
Uit avro's slank menu, voor 4 personen, ca. 530 Kcal p.p.
1,5 kg boerenkool of 1 kg gesneden boerenkool, 1 kg aardappelen, 300 gr mager varkensvlees, 100 gr ontbijtspek, 25 gr boter of margarine, melk, peper, aroma of zout,
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-12-2001Slanke keuken Hoofdgerecht30-60 min.
Boerenkoolstamppot
1 1/2 kg aardappelen, 750 g (schoongemaakte) boerenkool, 50 g havermout, 1 rookworst, zout, 30 g reuzel of 40 g boter, azijn,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-01-2002Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Boerenkoolstamppot
1,5 kg geschilde aardappelen(een kruimig kokende aardappel), 1,5 kg fijngesneden verse boerenkool, 150 gr gerookt spek in blokjes, 75 gr roomboter, zout, 1 grote of 2 kleiner rookworsten
- Belgisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-02-2003Belgisch Hoofdgerecht0-10 min.
Boerenkoolstamppot Met Mosterd
Voor hele koude dagen. Lekker stamppotje.
500 gram aardappelen, 250 gram gesneden boerenkool, 0,5 eetlepel azijn, 20 gram margarine, 1 dl halfvolle melk, 1 eetlepel Zaanse mosterd, 2,5 eetlepel geraspte kaas, 0,5 uitje, zout en peper naar smaak, 1 rookworst.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-08-1999Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Boerenkoolstamppot met ui, gehakt en Monchou
Een Boerenkoolschotel is in een ander (maar zeer makkelijk jasje gestoken.)
1 kilo aardappels geschild 500 gram boerenkool gesneden 2 flinke uien gesnipperd. 1 pond gehakt zout en peper klein pakje Mon Chou ca. 50 ml koksroom of slagroom olijfolie zout en peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-10-2003Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Mediterrane boerenkoolstamppot
11/2 kg aardappelen (Eigenheimers of Irene), 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 500 gr gesneden boerenkool, 175 gr salami in dikke plakken, 1 mozzarellakaasje, 50 gr zwarte olijven zonder pit, zout, peper, 3 eetlepels olijfolie, 1 dl hete melk, 3 eetlepels pijnboompitten, ,
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-01-2011Mediterraan Hoofdgerecht20-30 min.
boerenkoolstamppot met shoarmavlees
Een boerenkoolpot voor de lijner dus kalorie beperkend en vlug klaar
3 kleine aardappelen, 200 gr. boerenkool (panklaar), 1 kleine ui, 1/2 paprika, 100 gr. shoarmavlees, 1/2 groentebouillontablet, boter of margarine, tomatenpuree, zout en peper,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-11-1999Nederlands20-30 min.
romige boerenkoolstamppot
Door toevoeging van creme-fraiche wordt je boerenkoolstamppot zacht en romig van smaak.
750 gram gekookte aardappelen, 450 gram diepvriesboerenkool in deelblokjes, zout, peper, nootmuskaat, 125ml. creme-fraiche, 125gr. spekblokjes, 1 rookworst.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-02-2003Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Boerenkoolstamppot met cashewnoten
Een oerhollandse boerenkoolstamppot met lekkere knapperige cashewnoten en rookworst
75 g ongezouten cashewnoten, 1 kg stamppotaardappelen, 1 ui, 1,5 el vloeibare margarine, 600 g panklare boerenkool, 2,5 el milde currypasta, 1 rookworst
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-11-2020Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Italiaanse boerenkoolstamppot
Olijfolie, 3 rode uien, 4 eetlepels mascarpone, 1 fijne slagersrookworst, 4 dunne plakjes Italiaanse rauwe ham, 2 teentjes knoflook, 800 g kruimige aardappelen voorgekookt, 500 g boerenkool gesneden, zout en peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-09-2010Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Boerenkoolstamppot met worst
Ouderwetse Hollandse winterschotel, traditioneel met Geldserse rookworst en spekjes
1 kg boerenkoolbladeren of 750 gr panklare borenkool; 1,2 kg aardappels; zout; 1 grote rookworst; 1/2-1 dl melk; 30 gr margarine of boter; 1/2 el slaolie; 100 gr doorregen gerookt spek in kleine blokjes; nootmuskaat; peper; zout; 1-11/2 tl mosterd; 1 el azijn
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-12-2002Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Boerenkoolstamppot met worst
De kleine kunst van een oer-Hollandse stamppot. Boerenkoolstamppot smaakt ook heerlijk met een balletje gehakt, een saucijsje, een karbonade of runderlapje.
Boter of margarine, 250 gr. gesneden boerenkool, zout en peper, 1 kilo aardappels, 1 225 gr. rookworst, 1/2 eetl. azijn
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-01-2019Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Oosterse boerenkoolstamppot
Dit recept stond ooit op een AH-kaartje en is sinds jaren één van onze favoriete stamppotten. De oosterse ingrediënten maken dit een zeer smakelijke stamppot!
1000 gram kruimige aardappels, 600 gram boerenkool, 50 gram boter of margarine, +/- 12 (vegetarische) balletjes, 2 el ketjap, 3 tl sambal, 125 ml water, 200 ml melk, 100 gram gebakken uitjes
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-03-2015Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
Pittige boerenkoolstamppot
2 personen
, 600 gram voorgekookte aardappelen, 1 ui], 1 kleine rode paprika(s), 1 klein of halve rode peper, stukje 150-200 gram chorizoworst, 50 gram ontpitte zwarte olijven, 300 gram gesneden boerenkool, 50 gram magere gerookte spekreepjes
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-09-2004Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Boerenkoolstamppot Met Shoarmaspekjes
800gr Aardappelen, 1 Grote zak boerenkool, 4 speklapjes in blokjes gesneden, Boterom te bakken, Boter,melk, peper,zout, shoarmakruiden
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-11-1999Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Boerenkoolstamppot met tomaat
1,2 kilo aardappel, 800 gram gesneden boerenkool, 2 uien, 6 tomaten, 4 eetlepels boter, 3 eetlepels azijn, 1 dl melk, zout en peper.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-09-2002Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Mediterrane Boerenkoolstamppot
1 grote ui, 2 kg kruimig kokende aardappelen, 3 el pijnboompitten(bij Xenos zijn ze zeer goedkoop), 50 gr boter, 750 gr panklare boerenkool, zout, 1 dl melk, 6 el groene pesto, peper
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-10-2003Mediterraan Hoofdgerecht20-30 min.