Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Boerenbrood

Boerenbrood recepten (591) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Boerenbrood

Lekker stevig brood.

INGREDIENTEN

800 gram volkorenmeel - 200 gram tarwebloem - 1/2 eetlepel zout - 20 gram gist - 6 dl. water - 2 eetlepels olie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-12-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Boerenbrood

INGREDIENTEN

800 gram volkorenmeel - 200 gram tarwebloem - 1/2 eetlepel zout - 20 gram gist - 6 dl. water - 2 eetlepels olie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  • Frans
  •  60-120 min.

Boerenbrood

Noors.voor 1 broodvorm van 30 cm lengte

INGREDIENTEN

Zetsel: 500 g roggekorrels - 1 zakje (= 15 g) zuurdeegextract - 1/2 liter lauwe karnemelk brooddeeg: 200 g tarwekorrels - 40 g gist - 100 g keukenstroop - 1/2 eetlepel zeezout - 1 theelepel versgemalen kardemom Voor de vorm: boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-02-2000
  • Scandinavisch
  •  60-120 min.

Boerenbrood

INGREDIENTEN

500 gram roggekorrels * 1 zakje (= 15 gram) zuurdeegextract * 1/2 liter lauwe karnemelk *, 200 gram tarwekorrels * 40 gram gist * 100 gram keukenstroop * 1/2 eetlepel zeezout * 1 theelepel versgemalen kardemom.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2004
  •  
  •  30-60 min.

Boerenbrood

Van "dzjen"

INGREDIENTEN

Ingredienten voor 1 broodvorm van 30 cm lengte:, zetsel: 500 g roggekorrels - 1 zakje (= 15 g) zuurdeegextract - 1/2 liter lauwe karnemelk, brooddeeg: 200 g tarwekorrels - 40 g gist - 100 g keukenstroop - 1/2 eetlepel zeezout - 1 theelepel versgemalen kardemom, Voor de vorm: boter, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Scandinavisch
  •  30-60 min.

Stevig boerenbrood

Een recept uit grootmoeders keuken.Voor 1 brood.Voorbereiden:30 min. Laten rusten: 100 min. Bakken : 50 min.

INGREDIENTEN

1 brokje verse gist 942 gr), 300 gr bloem, 150 gr roggemeel, 100 gr volkorenmeel, 2 theel zout, 1 theel stroop, 1 eetl vruchtenazijn, ? theel gekneusde anijszaadjes, ? theel gekneusde korianderzaadjes, En,, Vet om mee in te vetten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-07-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

STEVIG BOERENBROOD

INGREDIENTEN

1 brokje verse gist (42 g), 300 g bloem, 150 g roggemeel, 100 g volkorenmeel, 2 tl zout, 1 tl stroop, 1 el vruchtenazijn, 1/2 tl gekneusde anijszaadjes, 1/2 tl gekneusde venkelzaadjes, 1/2 tl gekneusde korianderzaadjes,, EN, vet om mee in te vetten, bloem om mee te bestuiven, 1 tl zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-04-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Engels Boerenbrood.

INGREDIENTEN

680 gram ongebleekte tarwebloem, of een mengsel van ongebleekte tarwebloem en fijn volkorenmeel, of bruin tarwemeel (85%) - 15 gram zeezout - 15 gram verse gist - ca. 400 ml koud water extra meel voor bestuiven - plantaardige olie voor invetten kom - 1 losgeklopt ei voor garneren.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Engels
  •  > 120 min.

Opdienen Met Boerenbrood.

INGREDIENTEN

400 g kabeljauwfilet, sap van = citroen, peper en zout, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 kleine venkelknol, 2 eetlepels olijfolie, 1 glas witte wijn, = l visbouillon ( instant ), blikje gepelde tomaten, = pakje diepvries erwten, blikje mosselen natuur,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-1999
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Venetienne van boerenbrood en superanohesp

INGREDIENTEN

8 schijven boerenbrood-8 schijven Superanohesp (of andere hesp).,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Super Italiaans boerenbrood

Dit is een van de originele Italiaanse boerenbroden (maar komt niet voor in Toscane waar het regionale PANE ROSCANO zonder zout wordt gemaakt). Als u het met allen boter serveert, kunt u het brood het beste dezelfde dag nog eten: brood van een dag oud kunt u prima gebruiken voor het maken van brucshette en crostini

INGREDIENTEN

`GISTBESLAG: 1.75 dl lauwwarme melk 2 tl honing 1 tl gedroogde gist 125 gr bloem DEEG:1 tl gedroogde gist 2 1/2 tl zout 500 gr bloem

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-01-2004
  • Italiaans
  •  60-120 min.

BOERENBROOD MET GANZENLEVER, TRUFFEL EN OLIJFOLIE

INGREDIENTEN

, 4 sneden ganzenleverterrine, 4 truffeltjes, , 4 aardappelen, 4 sneetjes boerenbrood, , olijfolie van de eerste persing, zout en peper, , 8 groene blaadjes selder, gehakte bieslook, , aceto balsamico, , , ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Geroosterd boerenbrood met aioli en serranoham

INGREDIENTEN

Grof boerenbrood, 4 teentjes knoflook, 1 eierdooier, 2,5 dl olijfolie, zout, enkele druppels citroensap, Rucola sla, Serrano of Iberico ham

  •  …
  •  
  • Geplaatst op30-12-2010
  •  
  •  

Boerenbrood voor de bbm.

Voor een brood van 900 gr.

INGREDIENTEN

-630 gr.mix voor boerenbrood -2 theel.droge gist -0,5 theel.zout -3 a 4 eetl. maïssiroop(of 40gr. bruine suiker) -350 ml.water -1,5 eetl.olijfolie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2007
  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Boerenbrood met linzen en feta

Lekker voor bij de lunch, brunch of borrel!

INGREDIENTEN

1 bruin boerenbrood, 1 blikje linzen, 1 blok feta, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel kerriepoeder, peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-2014
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Boerenbrood met pittige Hoemoes

Een heerlijk gezonde lunch.

INGREDIENTEN

Bruin boerenbrood, Hoemoes, Tomaat (in plakjes), Jonge bladsla melange, Surinaamse sambal, sesamzaadjes (kort geroosterd)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2013
  •  
  •  0-10 min.

Boerenbrood met kruiden en geitenkaas

Rustieke gevoelens komen naar boven bij de geur van dit versgebakken brood... en nog niet eens zo moeilijk ook!

INGREDIENTEN

* 1 pak volkoren broodmix, * 100 ml olijfolie, * 3 eetlepels rozemarijnnaaldjes, fijngehakt, * 150 gram harde geitenkaas, geraspt

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-2002
  •  
  •  10-20 min.

PANZANELLA,SALADE VAN TOMATEN,KNOFLOOK EN BOERENBROOD

DE BASIS VAN DEZE BEROEMDE TOSCAANSE SALADE ZIJN RAUWE,VERSE,KNAPPERIGE GROENTEN,OVERGOTEN MET LEKKER KOUDGEPERSTE OLIJFOLIE.HET BROOD VORMT EEN BINDENDE FACTOR TUSSEN DE VERSCHILLEN IN SAMENSTELLING,KLEUR EN SMAAK.

INGREDIENTEN

1 rode paprika1 gele paprika2 wortelen2 kleine rode uien2 komkommers2 rijpe vleestomaten2 stelen bleekselderij2 venkelknollen200 g oudbakken boerenbroodzout en vers gemalen peper3 el rode-wijnazijn2 dl koudgeperste olijfolie1 teentje konoflook,gesnippperdverse basilicumblad,grof gescheurd

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2003
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Boerenbrood met feta en olijven

INGREDIENTEN

1 pond witte bloem, 15 gr, zout, 14 gr.gedroogde gist, 15 gr. suiker,3 dl. lauwe melk, halve plak feta (zelf heb ik driekwart gedaan) olijven naar smaak (zelf heb ik zwarte olijven gedaan 1 oo gr.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-07-2011
  •  
  •  > 120 min.

Boerenbrood met ei en bosui

Dit is een eenvoudige boterham die je terugvoert naar eenvoudiger tijden. Gebruik het beste grove brood dat je kunt vinden (of neem zelfgebakken brood) en verse eieren. Als de bosui uit eigen tuin komt, is het helemaal perfect. Vergeet niet je bord schoon te vegen met de knapperige korst...

INGREDIENTEN

1 eetlepel boter, 2 grote verse eieren, 2 sneetjes grof brood, 2 gehakte bosuien met loof, zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-06-2002
  •  
  •  0-10 min.

boerenbrood met aardappel en ham

INGREDIENTEN

VBeleg geroosterd brood met aardappelsalade. doe daarop wat uiringen, sla en beleg dan royaal met plakken achterham.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Thaise Salade in rond Boerenbrood

INGREDIENTEN

1 boerenbrood-uitgehold, 2 biefstukken, peper, zout, 3 el jonge ui-fijngehakt, 16 kerstomaatjes, 1/3 komkommer, 2 el koriander-fijngehakt, gemengde sla., VOOR DE DRESSING:, 1 rood chilipepertje-fijngehakt, 1 teentje knoflook-fijngehakt, 2 el vissaus, 1 el citroensap, 1 el fijne suiker.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  •  
  •  20-30 min.

Pane casereccio : Gevuld boerenbrood uit Puglia

Een recept van Antonio Carluccio uit zijn kookprogramma "Carluccio" over de gastronomie in de 12 streken van Italie, ditmaal "Puglia" (Canvas). In "pane casereccio" kunt u allerlei restjes kaas en vlees verwerken die nog steeds eetbaar zijn maar te taai om ze in plakjes te snijden. Elke harde kaas en alle resten salami, ham of worstjes zijn bruikbaar.

INGREDIENTEN

1 3/4 dl lauw water * 25 gr verse of 15 gr gedroogde gist * 2 tl zout * 1 tl zwarte peper, grofgemalen * 3 el extra vergine olijfolie * 2 eieren, losgeklopt * 600 gr doppio zero (00) bloem * 150 gr restant salami, in kleine blokjes * 150 gr restant kaas, in kleine blokjes * 2 el paneermeel

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-09-2001
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Bruschetta

Toast met tomaat en basilicum!

INGREDIENTEN

Je hebt nodig:, 2 dikke sneden stevig,wit boerenbrood *, 2 teentjes knoflook,gepeld *, 6 bladen basilicum *, 2 eetl. extra vergine olijfolie *, zout en versgemalen peper(naar wens), 2 grote,rijpe tomaten *

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-10-2001
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gebakken steak tartaar

Dit recept komt uit het nieuwe kookboek van Mathijs Vrieze Gezond en prijsbewust koken. Kijk voor meer info op http://mathijsvrieze.nl/

INGREDIENTEN

400 gram rundertartaar, 1 teentje knoflook, 1 ui, 2 augurken, 2 theel. komijnzaad, 4 eetl. kappertjes, 4 takjes verse kervel, ½ boerenbrood, 2 eieren, 4 blaadjes kropsla, snufje peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bospeen

-

INGREDIENTEN

Bospeentjes, olijfolie, beetje citroensap, wat zeezout, grof boerenbrood

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Castiliaanse knoflooksoep

"Sopa de ajo a la castellana", Emeterio Martin en zijn vrouw Pilar zijn de trotse eigenaars van een schattig hotelletje, "Tres Coronas de Silos" in een indrukwekkend achttiende-eeuws huis in Santa Domingo de Silos, in de Provincie Burgos. Zij bestieren er ook het restaurant in Castiliaanse stijl dat bij het hotel hoort, en ik heb daar genoten van de beste sopa de ajo die ik ooit geproefd heb.

INGREDIENTEN

6 el olijfolie - 4 teentjes knoflook, fijngehakt - 275 gr boerenbrood van een dag oud, zonder korsten, in boterhammen van 1 cm gesneden en dan in stukjes ter grootte van een crouton gescheurd - 2 tl paprikapoeder, edelzoet - 4 teentjes knoflook, gepeld en licht geplet - 1,1 liter water - zout en versgemalen peper - 1 liter runderbouillon (bv van geconcentreerde runderbouillon van Garde d'Or, zie mijn produktrecensie) 6 eieren (naar keuze) - 6 el gehakte gedroogde Spaanse bergham (Serannno) in blokjes van 1/2 cm

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  • Spaans
  •  30-60 min.

tomaten-knoflookbrood

Past goed bij tapas

INGREDIENTEN

4 sneetjes boerenbrood 1 knoflookteen 2 rijpe tomaten 2 eetlepels olijfolie zeezout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-05-2004
  • Spaans
  •  0-10 min.

uitsmijter

INGREDIENTEN

1 grote snede boerenbrood,2 eieren,1 snede ham,boter,peper en zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2003
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Ouderwetse Kogelbiefstuk

INGREDIENTEN

1 kogelbiefstuk van 1 kilo*, zout*, peper*, 250 g margarine*, 2 dl water*, 1 boerenbrood*,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Toastjes met scampi

INGREDIENTEN

100 g groene tapenade- 12 kleine sneetjes boerenbrood zonder korst.12 gekookte scampistaarten en basilicumblaadjes.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-11-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Stoofpotje van kikkererwten en kip

Een stoofpotje doet het altijd goed en het genieten begint al tijdens het bereiden! Doe het eens anders en maak een stoofpotje van kikkererwten met kip en rozemarijn. Verrassend lekker!

INGREDIENTEN

1 blik Bonduelle Kikkererwten (300g), 500 g kippenfilet, 2 sjalotten, 1 courgette, 4 tomaten, enkele takjes rozemarijn, kippenkruiden, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2016
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Crostini zachte geitenkaas, kerstomaatjes en pesto

Geroosterde stukjes brood met zachte geitenkaas, in plakjes gesneden kerstomaatjes en wat pesto en dan nog even onder de grill. Smullen!

INGREDIENTEN

Sneetjes boerenbrood (wit of bruin) of plakjes stokbrood, zachte geitenkaas, kleine kerstomaatjes mag geel of rood, basilicum-pesto

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2013
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Boterham met aardbeien

Een gerecht dat zo evident is in heel Belgie, dat nog niemand eraan gedacht heeft om het openbaar te maken. Bovendien gaat het hier om een all-round recept dat het uitstekend doet bij het ontbijt, als dessert of als vieruurtje.

INGREDIENTEN

4 sneden wit boerenbrood, 50 gr boter, 250 gr aardbeien, 1 citroen, 2 eetl griessuiker,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Bruschetta met gegrild fruit

INGREDIENTEN

4 plakken boerenbrood, 40 g boter, 3-4 el suiker, 2 rijpe perziken,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-07-2001
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Tapa: Catalaans knoflookbrood met tomaat

INGREDIENTEN

1 grof boerenbrood of rond brood, ongesneden, 4 teentjes knoflook, 6 el aromatische olijfolie, 6 rijpe tomaten, zeezout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-10-2009
  • Spaans
  •  0-10 min.

Terrine van verse geitenkaas met prei en rode biet

INGREDIENTEN

, 1000 g verse geitenkaas, , 12 preiwitten, , 8 rode bieten, , 10 cl hazelnootolie, , 5 cl balsamicoazijn, , peper, , 4 sneetjes boerenbrood,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.

Terrine van verse geitenkaas met prei en rode biet

INGREDIENTEN

1000 g geitenkaas (vers), -12 preiwitten, -8 rode bieten, -10 cl hazelnootolie, -5 cl balsamicoazijn, -peper, -4 sneetjes boerenbrood,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Brood met kaas en kruiden

INGREDIENTEN

8 sneden stevig boerenbrood, reuzel of boter,diepvriesbieslook of waterkers, Tilsiter kaas.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-03-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Pan amb tomacat

Catalaans broodontbijt, maar ook lekker bij avondeten en hapjes

INGREDIENTEN

1 gesneden boerenbrood ( zo'n ronde bol), een paar tomaten, olijfolie ( niet te sterk van smaak), zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2003
  • Spaans
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top