Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Boemboe

Boemboe recepten (1.265) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Boemboe bali ikan

Gebakken vis met saus dit keer zonder knoflook... heerlijk gerechtje en lekker met rijst en groenten. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

700 g witte vis (kabeljauw of koolvis), 1 vol t zout, 1/2 t peper, 1 e citroensap, 5 e bloem, 3 e olie, 2 grote uien, fijn, 2 t sambal, 1 vol t laos, 1 t gemberpoeder, 3 t suiker, 2 e sojasaus, 40 g tomatenpuree, 1 kop water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

boemboe boemboe roedjak

INGREDIENTEN

1500 gram varkenspoulet, 1 ui gesnipperd, 3 tenen knoflook gesnipperd, 1 sereh in stukken, 1 tl trassi verkruimeld, 3 cm laos in vijzel fijngemaakt, 6 citroenblaadjes, 3 cm verse gember fijngestampt, 1/4 deel tamarinde (in heet water opgelost en alleen het vocht gebruiken), 3 el sambal, 1 lombok in kleine stukjes, 2 schijven goela djawa, 110 gr kemeri noten fijngestampt in vijzel, scheut zoete ketjap, 1 el suiker, zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Boemboe ajam

Kip met gebakken groente en mihoen

INGREDIENTEN

* 500 gr kipfilet, * 1 bakje Boemboe Ajam van Conimex, * 1 rode peper, * 200 gr grote champignons, * 150 gr mini-maiskolfjes, * 150 gr broccoli, * 125 gr tauge, * 1 pak mihoen, * scheutje sojasaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Boemboe Bali

Hete kip

INGREDIENTEN

1 hele kip, teentje knoflook, zout peper, 1 bakje boemboe bali 1 bakje ajam peniki (beide van conimex of vogel) rijst, klontje boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-02-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Boemboe bali

Oud origineel Indisch stoofgerecht

INGREDIENTEN

2 uien, -2 teentjes knoflook, -2 tl. Sambal oelek, -2 tl. laos, -4 geraspte kemiri noten, -2 tl. djahe, -olie, -750 gr. mager rundvlees (sucade), -2 el. ketjap manis, -water, -stukje santen,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Boemboe Balie

INGREDIENTEN

1 braadkip of 8 drumsticks, 2 uien, 4 teentjes knoflook, 1 Spaanse peper, of 2 à 3 theel. sambal oelek, 2 theel. laos, 1 theel. tamarinde, 1 theel. trassi, 1 eetl. suiker, ketjap manis, olie om te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Boemboe Opor

INGREDIENTEN

1 ui, 4 tenen knoflook, 5 kemiries, 1 theel trassi, 50 gr tjerime, 1/2 eetl laos, ? theel sereh, ? eetl ketoembar, ? eetl djinten, ? eetl suiker, 1 of 2 lomboks, schil van 1 citroen, 1 salamblad, zout, 1 dl santen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-1999
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Indische Macaroni

Als je gasten krijgt kan met dit gerecht je avond niet meer stuk.

INGREDIENTEN

450 g magere hamlappen, 1 zakje boemboe nasi goreng, 2 el olie, 1 gesnipperde ui, 1 bami pakket, 1 prei, 1 plak ham 50 g, sambal, 1 el ketjap manis,eventueel 2 tenen knoflook en 250 g elleboogjesmacaroni

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Boemboe Bali

Een heerlijk rundvleesgerecht.

INGREDIENTEN

400 gram runderlappen, 6 el olie, 4 uien, 2 teentjes knoflook, 2 tl sambal oelek, 2 el djahepoeder, 2 el laos, 2 el geraspte kemirienoten (of pinda's), 2 el ketjap bentang manis, 2 dl santen (of melk met zout), zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-05-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Boemboe Besengek

INGREDIENTEN

500 gr runderlappen/ olie/1/2 blok santen, Kruiden: 3 eetl. uien/ 2 teentjes knoflook/ 1 volle theelepel sambal trassi/ 3 kemiri/1 theelepel ketoembar/1/2 theelepel djinten/ 2 cm koenjit/ schijfje laos/ 2 salam blaadjes/ 2 sprieten sereh/zout/2 eetl asemwater(gemaakt van stukje asem ter grootte van een walnoot geweekt in 3 eetl warm water

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-03-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Boemboe Bali

Mild Indonesisch gerecht, per portie 305 kilocalorieën.

INGREDIENTEN

1 braadkip of 8 drumsticks, , 2 uien, 4 teentjes knoflook, 1 Spaanse peper of 2 à 3 theelepels sambal oelek, 2 theelepels laos, 1theelepel tamarine, 1 theelepel trassi, 1 eetlepel suiker, ketjap manis olie om te bakken, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2007
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Boemboe Balivlees

INGREDIENTEN

300-400 g doorregen runderlappen, 6 eetlepels maosolie of andere olie, 4 middelgrote in plakken gesneden uien, 1-2 teentjes knoflook uit de knijper, 2 theelepels sambal oelek, 2 theelepels laos, 2 theelepels djahipoeder, 2 eetlepels geraspte kemirienoten, 2 eetlepels ketjap benteng manis, 1-2 dl santen, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-05-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

dadar boemboe

Pikante omeletjes....

INGREDIENTEN

4 Eieren; 4el Water; 1grote Lombok of Sambal oelek naar smaak; 1 kleine Ui(gesnipperd); 1 teentje knoflook; mespuntje Trassi; eventueel zout.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

boemboe roedjakvlees

INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes knolook,1 theel djintin,2 eetl ketoembar,4 geraspte kemiriewortel,1/2 theel trassi,olie,500 gr mager rundvlees,water,1theel laos,2 laulierblaadjes,zout,stukje santen 1 1/2 cm,santenmix

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-11-2004
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Dadar boemboe

Omelet met sambal

INGREDIENTEN

4 eieren/ 1 kleine ui/ 1 teentje knoflook/ 1 tl sambal oelek/1 stukje trassi/ 2 stengels bosui/ 1 el fijngesneden selderij/ olie/ peper en zout.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-11-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Boemboe tjin

INGREDIENTEN

1 ui, 4 tenen knoflook, 2 lente-uitjes, 5 gepofte kemiries, 1/2 theelepel kencur, gemberwortel, ketumbar, djinten, peper, zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Boemboe lawar

INGREDIENTEN

1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 el sambal oelek, 1 tl trassie, 5 kemirienoten, 1 tl laos, 1/2 el sereh, 1/2 el djintan, 1 el ketumbar, 2 daon djeruk purut, 1 daon salam, zout, santen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Boemboe dendeng

INGREDIENTEN

500 gr vlees naar keuze, 1 el ketumbar, 1/2 el djintan, 2 teentjes knoflook, 1 el asem, 1 el zout, 1 el laos

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Boemboe Dendeng

E.v.t te gebruiken bij de indonesische rijst tafel (zowel bij als hoofd gerecht)

INGREDIENTEN

Ruim 500 gr vlees naar keuze, 1 1/2 el ketoembar, 1 el laos, 2 t knoflook, 1 tl djintan, 1 el zout, 1 el asem

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-07-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Boemboe Opor

INGREDIENTEN

5 fijngeraspte kemirienoten, 4 tl knoflookpasta, 2,5 tl laospoeder, 2 tl ketoembar, 2 rode lomboks, 2 cm santenblok, 1 gesnipperde ui, 1 salam blad, 1 fijngemaakte serehstengel, 1 tl komijn, 1 tl trassipoeder, ? el suiker, ? tl citroenrasp, zout naar smaak,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Boemboe Lawar

INGREDIENTEN

5 fijngemaakte kemirienoten, 4 tl ketoembar, 3 tl knoflookpasta, 2 tl serehpoeder, 2 cm bloksanten, 2 tl komijn, 1 tl sambal oelek, 1 tl laospoeder, 1 gesnipperde ui, 1 tl trassipoeder, 1 salam blad, zout naar smaak,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Boemboe Dengdeng

INGREDIENTEN

500 gr varkenslappen, 4 tl ketoembar, 4 el asem zonder pit, 4 tl laospoeder, 2 tl knoflookpasta, ? tl komijn, zout naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Boemboe Lawar

E.v.t. te gebruiken bij een Indonesische rijst tafel

INGREDIENTEN

1 ui, 3 t knoflook, 1 el sambal oelek, 1 tl trassie, 5 kemirienoten, 1 tl laos, 1/2 el djintan, 1/2 el sereh, 1 el ketoembar, 1 daon salam, 2 daon djeroek poeroet, zout santen

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Boemboe Opor

Dit kun je gebruiken bij een indonesische rijst tafel.

INGREDIENTEN

1 fijn gesneden kleine ui, 4 teentjes knoflook, 5 kemirienoten, 1 thl trassie, 4 sch laos, 1 st sereh, 1/2 el ketoembar, 1/4 el djintan, 1/2 el suiker, 2 rode spaanse pepers, citroenschil, 1/4 bl santen, 1 daon salam, zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Boemboe Balie

Dit gerecht kan ook gemaakt worden met runder- of varkenslappen. Neem voor een vegetarische versie in plaats van vlees hardgekookte eieren. Laat deze even meewarmen in het uien- knoflook-kruidenmengsel.

INGREDIENTEN

* 8 drumsticks, * 2 uien, * 4 teentjes knoflook, * 1 spaanse peper, * 2-3 theel sambal oelek, * 2 theel laos, * 1 theel tamarinde, * 1 theel trassi, * 1 eetl suiker, * naar smaak ketjap manis, * olie om in te bakken,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2010
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Boemboe Bali

INGREDIENTEN

1 braadkip of 8 drumsticks, 2 uien, 4 teentjes knoflook, 1 Spaanse peper, of 2 a 3 theel. sambal oelek, 2 theel. laos, 1 theel. tamarinde, 1 theel. trassi, 1 eetl. suiker, ketjap manis, olie om te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ikan boemboe

In Indonesische gerechten worden vaak veel pepers gebruikt en de gerechten zijn dan ook meestal pedis (scherp van smaak). Door het aantal pepers te minderen krijgt u een milder gerecht.

INGREDIENTEN

400 gr. kabeljauwfilet (diepvries), 1 limoen, peper, 5 rode pepertjes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, stukje gemberwortel (4 cm.), 1/4 theel. koenjit, 50 gr. geschaafde amandelen, 1 winterwortel, 200 gr. kousenband (of sperzieboontjes), 150 gr. panklare bloemkool, 2 el. arachideolie, 1/2 zakje santen, 2 el. bruine basterdsuiker, 2 el. azijn, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-06-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Boemboe opor

INGREDIENTEN

1 kleine fijngesneden ui, 4 teentjes knoflook, 5 kemirienoten, 1 tl trassie, 4 schijfjes laos, 1 stengel sereh, 1/2 el ketumbar, 1/4 el djintan, 1/2 el suiker, 2 rode Spaanse pepers, citroenschil, 1/4 blok santen, 1 daon salam, zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Dadar boemboe

INGREDIENTEN

6 eieren, 40 gr. boter, zout, 1 ui, zwarte peper, 1 grote rode lombok.,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-01-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Boemboe Balivlees

INGREDIENTEN

500 gr rundvlees,3 uien,2 teentjes knolook,2 theel sambal oelek,2 theel laos,4 geraspte kerimienoten,2 theel djahe,olie,2 eetl ketjap,1 eetl santenmix water,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-11-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ajam boemboe

INGREDIENTEN

1 kip, zout, peper, slaolie, stukje trassi, 3 grote uien, fijngesneden, 2 knoflookteentjes, fijngesneden, stukje sereh, 1 tl ketoembar, 1 el sambal, 1 kopje melk, 1 kopje heet water, 1 klein blikje tomatenpuree of, 2 a 3 tomaten, fijngesneden

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Boemboe Cina

INGREDIENTEN

Magere speklappen of kip, tahoe, knoflook, gemberwortel, uien, bouillon, 1 pond spitskool, pala, zout, peper, tahoe, 3 eieren, selderij

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Boemboe Bali

INGREDIENTEN

800 gram varkensvlees of kipfilet, 1 ui groot, 1 teentje knoflook groot, 1 theelepel laos, 1 theelepel serehpoeder, 4 eetlepels ketjap, 1 eetlepel sambal, beetje azijn, 1 bouillon blokje, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ikan boemboe

In Indonesische gerechten worden vaak veel pepers gebruikt en de gerechten zijn dan ook meestal pedis (scherp van smaak). Door het aantal pepers te minderen krijgt u een milder gerecht.

INGREDIENTEN

400 gr. kabeljauwfilet (diepvries), 1 limoen, peper, 5 rode pepertjes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, stukje gemberwortel (4 cm.), 1/4 theel. koenjit, 50 gr. geschaafde amandelen, 1 winterwortel, 200 gr. kousenband (of sperzieboontjes), 150 gr. panklare bloemkool, 2 el. arachideolie, 1/2 zakje santen, 2 el. bruine basterdsuiker, 2 el. azijn, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Vis met boemboe Bali (Ikan Bali)

Heerlijk als hoofd- of bijgerecht met witte rijst

INGREDIENTEN

6 ons stevige vis (Victoriabaars of Tilapiafilet), 2 grote uien, 2 teentjes knoflook, 1 grote lombok (Spaanse peper), 2 stengels sereh (citroengras), 2 plakjes laos (evt. vervangen door 1 th.lepel gemalen laos), 1 stuk santen (kokos"boter" ), scheutje Ketjap Asin, mespunt Ve-tsin, 2 flinke eetlepels zonnebloemolie, kopje water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2009
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rijsttafel - Boemboe Bali

Lekker pittig rundvleesgerecht

INGREDIENTEN

, 500 gram biefstuk, 1 bosje lente-uitjes, 250 gram kerstomaatjes, 1 gele paprika, 1 bakje Boemboe Smoor Vlees, wokolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Boemboe Ajam met Gebakken Groenten

INGREDIENTEN

500 g kipfilet , 1 bakje Boemboe Ajam van Conimex , 1 rode peper , 200 g kastanjechampignons , 150 g mini-maiskolfjes , 150 g broccoli , 125 g tauge , 1 pak mihoen , scheutje sojasaus , Limoen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2000
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Boemboe nasi goreng

INGREDIENTEN

350 gram witte rijst - 250 gram kipfilet - 250 gram gemengde groenten - 1 bakje boemboe voor Nasi Goreng,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-11-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Stoofvlees Boemboe met Sajoer boontjes

Heerlijk stoofvlees met pittige gewokte boontjes.

INGREDIENTEN

1 kilo riblappen, 2 bakjes boemboe voor stoofvlees, 2 grote uien, 1 kilo boontjes, 2 pakjes Boemboe Sajoer Boontjes, rijst/aardappelpuree, olie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-10-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top