Bobotie
Bobotie is van oorsprong een Aziatisch gerecht, maar nu typisch Zuid-Afrikaans. De absolute favoriet van mijn dochter van 16. Een ovenschotel met gehakt, eieren, kerrie, fruit en boontjes. Dankzij de combi hartig - zoet zeer geschikt voor kinderen. Recept is ook te vinden in het recepten schrift van het boek Wereldeters. Tip: vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over Zuid-Afrika, bijvoorbeeld over de Big Five; of Kaap de Goede Hoop; of Nelson Mandela; of de grappige Afrikaanse woordjes zoals wipmat (=trampoline), kleefbroek (=legging) of breekgoed (=servies). Smaaklike eten! WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl
600 gram rundergehakt 600 gram sperziebonen, kleingesneden 1 dikke snee wit brood, gekruimeld 2½ dl melk 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, geperst 1 eetlepel kerriepoeder 1 eetlepel kurkuma (koenjit) 1 eetlepel garam masala (Indisch kruidenmengsel) 1 eetlepel kaneel 30 ml azijn 2 eetlepels abrikozenjam 2 eetlepels mangochutney 50-100 gram rozijnen 3 eieren 2 appels, in stukjes gesneden 50 gram amandelen, fijn gehakt olijfolie zout en peper
Fruit de kurkuma, garam masala en kerriepoeder kort in hete olie. Zet het vuur wat lager en voeg de ui toe. Fruit deze goudbruin en voeg dan de knoflook en het gehakt toe. Mix ondertussen in een kom het brood, azijn, chutney, jam, kaneel, appel, amandelen, rozijnen en de helft van de melk (125 ml). Als het gehakt gaar is, kunnen de sperziebonen, de appelstukjes en de mix worden toegevoegd aan het vlees.
Vul een ovenschaal met het mengsel en dek dit af met een mengsel van 3 eieren en de rest van de melk. Bak alles 35 tot 45 minuten op 175° C in de oven. De bobotie is klaar als het eimengsel goudbruin is geworden.
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-09-201230-60 min.
BOBOTIE
De enige echte overheerlijke bobotie. Recept gekregen van mijn Zuid-Afrikaanse gastmoeder, waar ik een jaar bij in huis gewoond heb!
- 1 kg rundergehakt, - 1 grote ui of 2 kleine, - olie, - 1 eetl. zout, - peper, - 1 flinke eetl. kerriepoeder, - 2 flinke eetl. abrikozenjam, - 75 gram rozijnen, - 1 eetl. azijn of citroensap, - 2 eetl. suiker, - 3 eetl. paneermeel, - 2 dl melk, - 2 eieren, - 3 laurierblaadjes
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-07-2005Afrikaans Hoofdgerecht60-120 min.
Bobotie
Baie lekkere rundvleis skotel uit Suid Afrika. (met foto)
4 uien, 2 eetlepels olie, 1 eetlepel kerrie, 1 theelepel zout, 1 theelepel koenjit, 1 theelepel gember poeder, 1 theelepel zachte bruine suiker, 1/4 theelepel peper, 2 sneetjes witbrood, 1 dl melk, 12 gedroogde pruimen zonder pit, 3 eetlpeles kokend water, 500 gram rundergehakt, 1 eetlepel mangochutney, 1 eetlepel abrikozenjam, 4 eieren, 100 gram rozijnen, 3 eetlepels citroensap, 100 gram ongezouten pinda′s, 100 gram blanke amandelen, 4/6 laurierblaadjes,
- Afrikaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-08-1999Afrikaans60-120 min.
Bobotie
Zuid afrikaans
300 gram rundergehakt, - 1 pak Knorr bobotie, - 0,5 eetlepel mango chutney, - 1 appel, - 1 zakje amandelschaafsel,
- Afrikaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-11-2002Afrikaans0-10 min.
Bobotie
- 300 gram rundergehakt, - 1 pak Knorr bobotie, - 0,5 eetlepel mango chutney, - 1 appel, - 1 zakje amandelschaafsel,
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-09-2002Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Bobotie
Een beetje van mijzelf en een beetje van maggi
Pakje Bobotie mix en alle ingredienten die op het pakje staan. 1 zak rosti, geraspte kaas en sla zoals je hem zelf lekker vind.
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-09-2003Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Bobotie
1 Portie Kcal: 671 Vet: 29.1 V.vet: 13.0 Eiwit: 28.5 Koolhy: 69.4 Vezels: 8.4 Zout: 2.37
1 pak Knorr Wereldgerecht Zuid-Afrikaanse Bobotie, 350 gr. Sperziebonen, 1 Groene appel, 350 gr. Rundergehakt, 125 ml. Crème fraîche, 45 gr. Abrikozen, gedroogde, 30 gr. Amandelschaafsel, 300 ml. Water
- Europees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-04-2020Europees Hoofdgerecht30-60 min.
bobotie
1 knorr zuid-afrikaanse bobotie van wereldmixen*400 gr kalkoenfilet,in kleine blokjes*125 ml zure room*1 Appel,in kleine stukjes*1/2 eetl mango-cutney*handje rozijnen*amandelschaafsel.
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-09-2002Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Bobotie
Ovenschotel
250 gr. gehakt, 1 gehakte ui, 1 geraspte appel, 1 handje rozijnen, 2 sneetjes brood(geweekt in de melk en uitgeknepen), 1 el kerrie, 1 el azijn, 1 el suiker, 2 eieren, 1 1/2 dl melk, zout en peper
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-11-1999Afrikaans Hoofdgerecht20-30 min.
Bobotie
Rundvleesschotel uit Zuid-Afrika. Dit is een van mijn lievelingsrecepten
4 uien, 2 eetlepels olie, 1 broodje of 2 sneetjes witbrood, ruim 1 dl hete melk, 4 gedroogde pruimen zonder pit, 1 eetlepel kokend heet water, 500 gram rundergehakt, 4 eieren, 1 afgestreken eetlepel kerrie, 1 afgestreken eetlepels zout, 4 eetlepels rozijnen, 3 eetlepels citroensap, 4 eetlepels gehakte gepelde pinda's, 2 laurierbladeren
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-02-1999Afrikaans Hoofdgerecht60-120 min.
Bobotie
Zuidafrikaas Nationale Recept. Uit een oude tip.
, 2 witte boterhammen, zonder korst, 1 ? dl warm water, 5 gesnipperde uien, 25gr boter of margarine, 1 el olijfolie, 2 el geraspte gemberwortel, 2 el bruine suiker, 1 el kerriepoeder, 1 el gemalen koriander (ketumbar), 2 tl zout, peper uit de molen, 1 kg lams of rundergehakt, 100gr donkere rozijnen, 4 el mango chutney, 2 el fijne abrikozenjam, 2 el rode wijn of balsamino azijn, 2 el worcestershire sauce, 2 el tomatenpuree, 3 eieren, 1 ? dl melk, 1 tl gemalen geelwortel, 1 citroen in dunne plakjes, 6 laurierblaadjes,
- Afrikaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-10-2002Afrikaans60-120 min.
BOBOTIE
BOBOTIE. Het populairste gerecht uit de Kaaps-Maleise keuken, wordt geserveerd met rijst, kokosmeel, chutney en gehakte noten.
2 sneden witbrood, , 250 ml melk, , 1 kg runder- of lamsgehakt, , 1 grote ui, fijngesneden, , 2 tenen knoflook, fijngesneden, , 2 eetl. masalakerrie, , 1 theel. koenjit, , 1 theel. ketoembar, , ? theel. djinten, , 1 mespunt kruidnagelpoeder, , (fijngesneden groene peper), , ? theel. versgemalen peper, , 1 theel. zout, , 2 - 3 eetl. citroensap, , 75 g sultanarozijnen, , 50 g gehakte amandelen, , 1 eetl. mango-of abrikozenchutney, , 1 theel. gedroogde gemengde kruiden (mint en oregano), , 3 eieren, , 5 citroenblaadjes (daon djeroek poeroet)
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-07-2004Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Bobotie
Zuidafrikaanse Bobotie met preisaus
500 gr. prei / 2 uien, fijgehakt/ 1 appel, in parten/30 gr. boter/ 600 gr. rundgehakt, geruld gebakken/2 sneetjes geweekt en uitgeknepen brood/2 eetl. kerriepoeder/2 eetl. suiker/3 eieren/2 eetl. azijn/2 theel. zout/ 1/4 theel. peper/30 gr. rozijnen/12 blanke amandelen, fijn gehakt/6 laurierblaadjes/150 ml. melk, room of een mengsel van beide/1 theel. korianderpoeder
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-08-1999Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Bobotie
Bobotie is een traditioneel Zuid-Afrikaans gerecht. Dit recept komt uit Smulweb Magazine 25, te vinden op bladzijde 58.
2 sneden witbrood, arachide- of zonnebloemolie, 2 uien, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 kg mager rundergehakt, 2 el kruidenpasta madras, 1 el suiker, snuf gemalen kruidnagel, 3 el rozijnen, 6 laurierblaadjes, versgemalen zwarte peper en zout, 1 citroen, geraspte schil en sap, 300 ml volle melk, 2 eieren
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-09-2019Afrikaans Hoofdgerecht60-120 min.
Bobotie
Zuid-Afrikaanse gehaktschotel
4 sneetjes bruinbrood, zonder korst400 ml halfvolle melk40 g boter2 grote uien, gesnipperd1 kg rundergehakt1 el kerriepoeder2 tl gember, gemalen2 el abrikozenjam75 g rozijnen1 pakje Engelse ossenstaartsoep (95 g)1 el Zaanse mosterd (potje 335 g)1 tl kurkuma (potje 44 g)
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-02-2010Afrikaans Hoofdgerecht60-120 min.
Bobotie
Zuid-Afrikaans gehaktschotel
2 sneetjes witbrood - 2,5 dl melk - 1 kg rundergehakt - 1 grote ui, fijngesneden - 2 teentjes knoflook, fijngesneden - 2 el kerriepoeder - 1 tl kurkuma - 1 tl gemalen koriander - 0,5 tl gemalen komijn - 1 mespunt kruidnagelpoeder - 1 groene peper, fijngesneden - 1 tl zout - 0,5 tl versgemalen peper - 2-3 el citroensap - 75 g (sultana)rozijnen - 50 g gehakte amandelen - 1 el mango- of abrikozenchutney - 0,5 tl gedroogde munt - 0,5 tl gedroogde oregano - 3 eieren - 5 citroenblaadjes
- Afrikaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-04-1999Afrikaans0-10 min.
Bobotie
BOBOTIE met rijst en chutney(Gehakt gerecht uit de Zuidafrikaanse Kaapprovincie.)
3 sneden wit brood, 250 ml. Melk, 1 kilo rundergehakt, 1 fijngesneden ui, 3 uitgeknepen knoflookteentjes, 100 gram rozijnen, 50 gram gehakte amandelen, 2 eetlepels kerrie, 1 zakje nasi kruiden (Conimex), mespuntje kruidnagelpoeder, sambal, 3 eetlepels citroensap, 1,5 eetlepel chutney, 3 eieren, versgemalen peper,zout
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-08-2007Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Bobotie
Gehakt gerecht uit omgeving Kaapstad
3 plakjes wit brood, 250 ml melk,1 kilo rundergehakt,1 fijngesneden ui, 3 uitgeknepen teentjes knoflook, 100 gr. rozijnen, 50 gr. gehakte amandelen, 2 eetlepels kerrie, 1 zakje nasikruiden(conimex),wat kruidnagel poeder, wat sambal, 3 eetlepels citroensap, 1 potje chutney, 3 eieren en wat zout en peper.
- Afrikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-09-2001Afrikaans30-60 min.
bobotie
*2 plakjes witbrood, *2 ? deciliter melk, *1 kilo rundergehakt, *1 grote ui, fijngesneden, *2 teentjes knoflook, fijngesneden, *2 eetlepels kerriepoeder, *1 theelepel kurkuma, *1 theelepel gemalen koriander, *? theelepel gemalen komijn, *1 mespunt kruidnagelpoeder, *1 groene peper, fijngesneden, *1 theelepel zout, *? theelepel gemalen peper, *2 tot 3 eetlepels citroensap, *75 gram sultanarozijnen, *50 gram gehakte amandelen, *1 eetlepel mango of abrikozenchutney, *? theelepel gedroogde munt, *? theelepel gedroogde oregano, *3 eieren, *5 citroenblaadjes, ,
- Afrikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-04-1999Afrikaans30-60 min.
Bobotie
Is een traditioneel Afrikaans gerecht.
1,5 kg rundergehakt, 1,5 kg lamsgehakt, 6 snee witbrood, 450 ml melk, 0,5 kg gesnipperde ui, 6 eetlepel citroensap 6 tenen knoflook = gram, 6 eetlepel massalakerrie = gram, 3 theelepel koenjit = gram, 3 theelepel ketoembar = gram, 1 theelepel djinten = gram, ? theelepel kruidnagelpoeder = gram, 2 stuks fijngesneden groene peper = gram, 1 theelepel peper = gram, 2 theelepel zout = gram, 2 theelepel bouillonpoeder = gram, 225 gram rozijnen, 150 gram gehakte amandelen, 2 theelepel vriesdroge mint = gram, 2 theelepel vriesdroge oregano = gram, , ,
- Afrikaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-04-2001Afrikaans Hoofdgerecht> 120 min.
Bobotie
Is een traditioneel Afrikaans gerecht.
1,5 kg rundergehakt, 1,5 kg lamsgehakt, 6 snee witbrood, 450 ml melk, 0,5 kg gesnipperde ui, 6 eetlepel citroensap 6 tenen knoflook = gram, 6 eetlepel massalakerrie = gram, 3 theelepel koenjit = gram, 3 theelepel ketoembar = gram, 1 theelepel djinten = gram, ? theelepel kruidnagelpoeder = gram, 2 stuks fijngesneden groene peper = gram, 1 theelepel peper = gram, 2 theelepel zout = gram, 2 theelepel bouillonpoeder = gram, 225 gram rozijnen, 150 gram gehakte amandelen, 2 theelepel vriesdroge mint = gram, 2 theelepel vriesdroge oregano = gram, , ,
- Afrikaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-04-2001Afrikaans Hoofdgerecht> 120 min.
Bobotie
Bobotie met rijst en pikante chutney
3 sneden witbrood, 250 ml. melk, 1 kilo rundergehakt, 1 fijngesneden ui, 3 eieren, 3 uitgeknepen knoflookteentjes, 100 gr. rozijnen, 50 gr. gehakte amandelen, 2 el. kerrie, zakje nasikruiden (Conimex), mespuntje kruidnagelpoeder, sambal oelek, zout, 3 el. citroensap, 1 potje chutney (Conimex), versgemalen peper
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-06-2002Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Bobotie
Cape Malay gerecht
15 ml olijfolie, 50 ml boter, 2 grote uien, 10ml gestampte look (of lookpasta), 5 ml gestampte gember, 1kg rundsgehakt, kruiden :, 15 ml masala, 5 ml kurkuma, 10ml komijn poeder, 10 ml koriander poeder, 3 kruidnagels fijngestampt, 5 pimentbesjes fijngemalen, 5 ml gemengde kruiden (provence), 2 ml gemalen peperbolletjes, 50 ml gehakte versie peterselie, 8 limoen blaadjes, 125 ml gele rozijnen, 125 ml in stukjes gesneden abrikozen, 60 ml geschaafde amandelnoten, 125 ml chutney (bv mango chutney), 500 ml melk, 6 eieren, zout en peper
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-05-2005Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Bobotie
1 dik wit gesneden brood, 250 ml melk, 1 groot ui, geraspt of fijn gehakt, 25 ml bakolie, 37,5 ml citroensap, 10 ml currypoeder, 5 ml suiker, 5 ml zout/beetje peper, 500 gr gemalen schaapsvlees, 2 eieren, 12,5 ml blatjang (=chutney), 3 citroenbladeren (voor de trechter),
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-09-2000Afrikaans Hoofdgerecht60-120 min.
Bobotie
Zoetzure vleescurry uit Zuid-Afrika. Bron: AH
1 grote zoete ui, een teentje knoflook, vloeibare margarine, 350 gram rundergehakt, paar theelepeltjes milde kerriepoeder, zout, peper, citroensap van een halve citroen, zakje geschaafde amandelen, 2 sneetjes witbrood, 2 dl melk, 2 flinke eetlepels abrikozenjam en een handje fijngesneden gedroogde gewelde abrikozen, 3 eetlepels gele rozijnen, 2 eieren, 200 gram rijst, 2 theelepels koenjit.
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-04-2005Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Bobotie
Met rijst en pikante chutney
3 sneden witbrood, 250 ml melk, 1 kilo rundergehakt, 1 fijngesneden ui, 3 uitgeknepen teentjes knoflook, 100 gr rozijnen, 50 gr gehakte amandelen, 2 el kerrie, zakje nasikruiden, mespuntje kruidnagelpoeder, sambal, 3 el citroensap, 1 potje chutney, 3eieren, versgemalenpeper, zout
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-10-2001Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Bobotie
Een geweldig recept van Laura's bakery
2 sneetjes witbrood, 250 ml melk, 30 ml olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 1 teen knoflook, geperst, 4 tl kerriepoeder, 3 tl kurkuma, 1 kg gehakt, 2 tl zout, 1 tl zwarte peper, 2 el citroensap, 1 el azijn, 2 el abrikozenjam, 6 el chutney (ik gebruikte uienchutney, mangochutney kan ook), 60 gram rozijnen, 4 eieren, 3 laurierbladeren, 2 el bloem, 1 tl juspoeder (rund), 500 ml water, 1 el worcestersaus
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-10-2019Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Bobotie
Heerlijk gerecht uit Zuid-Afrika
2 sneden witbrood, 250 ml. melk, 1 kg. runder-of lamsgehakt, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 2 eetl. marsalakerrie, 1 theel. koenjit, 1 theel. ketoembar, 1/2 theel. djinten, 1 mespunt kruidnagelpoeder, versgemalen peper, 1 theel. zout, 2-3 eetl. citroensap, 75 gr. sultanarozijnen, 50 gr. gehakte amandelen, 1 eetl. mango-of abrikozenchutney, 1 theel. gedrooge gemengde kruiden (mint en oregano), 3 eieren, 5 citroenblaadjes, laurierblaadjes
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-08-2002Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Bobotie
*2 plakjes witbrood*2 1/2 dl melk*1 kg runder- of lamsgehakt*1 grote ui, fijngesneden*2 teentjes knoflook, fijngesneden*2 el kerriepoeder*1 tl kurkuma(koenjit)*1 tl gemalen koriander(ketoembar)*1.2 tl gemalen kmijn(djinten)*1 mespunt kruidnagelpoeder*1 groene peper, fijngesneden*1 tl zout*1/2 tl versgemalen peper*2-3 el citroensap*75 gr(sultana)rozijnen*50 gr gehakte amandelen*1 el mango- of abrikozenchutney*1/2 tl gedroogde munt*1/2 tl gedroogde oregano*3 eieren*5 citroenblaadjes(daon djeroek poeroet)*
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-08-2001Afrikaans Hoofdgerecht60-120 min.
bobotie
Oftewel gehaktbrood.
2 sneetjes wit brood, ? liter volle melk, 1 citroen, 50 g blanke amandelen, 1 kg lams-of rundergehakt, 2 uien fijngehakt, 2 tenen knoflook fijngehakt, 100 g rozijnen, 2 eetlepels kerriepoeder of beter nog, garam, masala [ toko ], 2 eetlepels mangochutney of abrikozenjam, 1 eetlepel suiker, 2 theelepels zout, versgemalen peper, 2 eieren, 6 laurierblaadjes,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-09-2000Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Bobotie
Een heerlijk Zuid-Afrikaans gerecht
2 sneden witbrood, 250 ml melk, 1 kg runder- of lamsgehakt, 1 grote ui,fijngesneden, 2 tenen knoflook,fijngesneden, 2 eetl.masalakerrie, 1 theel.koenjit, 1 theel.ketoembar, ? theel.djinten, 1 mespunt kruidnagelpoeder, ? theel.versgemalen peper, 1 theel.zout, 2 - 3 eetl. citroensap, 75 g sultanarozijnen, 50 g gehakte amandelen, 1 eetl. mango-of abrikozenchutney, 1 theel. gedroogde gemengde kruiden (mint en oregano), 3 eieren, 5 citroenblaadjes (daon djeroek poeroet), 1 appel in hele kleine stukjes gesneden.
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-01-2002Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Bobotie
2 plakjes witbrood, 2 1/2 dl melk, 1 kg runder- of lamsgehakt, 1 fijngesneden grote ui, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 2 eetlepels kerriepoeder, 1 theelepel kurkuma (koenjit), 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar), 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 mespunt kruidnagelpoeder, 1 fijngesneden groene peper, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel versgemalen peper, 2-3 eetlepels citroensap, 75 gr (sultana)rozijnen, 50 gr gehakte amandelen, 1 eetlepel mango- of abrikozenchutney, 1/2 theelepel gedroogde munt, 1/2 theelepel gedroogde oregano, 3 eieren, 5 citroenblaadjes (daoen djeroek poeroet)
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-09-2002Afrikaans Hoofdgerecht0-10 min.
Bobotie
Heel erg lekker gehaktrecept
*3 el zonnebloemolie, * 1 grote ui, *500 gr rundergehakt, *2 tl kerriepoeder, *1/2 tl kurkuma, *1 el wijnazijn, * 1,5 dl runderbouillon, * 2 tomaten, *zout, *1 snee brood, *beetje melk, *25 gr amandelen, *50 gr rozijnen, *1 el lichtbruine basterdsuiker, *1 el mangochutney (of event. abrikozenjam), *2 eieren, *3 dl melk, *3 (verse) laurierbladeren, *paar plakjes citroen
- Internationaal Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-04-2001Internationaal Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Bobotie
1 ui, fijngehakt, 1,5 el zonnebloemolie, 1 el paprikapoeder, 1 el kurkuma, 1 tl kerrypoeder, 1 tl gemalen gember, 0,5 tl cayennepeper, 1 tl suiker, 1 tl zout, 400 g gesneden gepelde tomaat( blik), 70 g rozijnen, 50 g tomatenpuree, 2 el fruitchutney of mangochutney, 1 el rode wijn azijn, 1 el worchestershiresaus, 1 el abrikozenjam, 2 sneetjes brood zonder korst, in blokjes geneden, 150 ml melk, 1 kilo rundergehakt, 1 ei, paar laurierblaadjes, , , Gele rijst:, Witte rijst 400 g, kurkuma,
- Afrikaans Tussengerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-03-2012Afrikaans Tussengerecht60-120 min.
Bobotie
Lekker met een frisse salade en (gele) rijst
2 plakjes witbrood, 2½ dl melk, 1 kg runder- of lamsgehakt, 1 fijngesneden grote ui, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 2 eetlepels kerriepoeder, 1 theelepel kurkuma (koenjit), 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar), ½ theelepel gemalen komijn (djinten), 1 mespunt kruidnagelpoeder, 1 fijngesneden groene peper, 1 theelepel zout, ½ theelepel versgemalen peper, 2-3 eetlepels citroensap, 75 gram (sultana)rozijnen, 50 gram gehakte amandelen, 1 eetlepel mango- of abrikozenchutney, ½ theelepel gedroogde munt, ½ theelepel gedroogde oregano, 3 eieren, 5 citroenblaadjes (daoen djeroek poeroet),
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-03-2017Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Bobotie
Heerlijk Zuid-Afrikaans gehaktschotel
2 sneedjes witbrood,* 4 dl melk,*1 kg rundergehakt,*1 grote ui fijngesneden,* 2 fijngesneden teentjes knoflook,*2 el kerriepoeder,*1 tl kurkuma,*1 tl gemalen koriander,*1 tl komijn,*1 mesp. kruidnagelpoeder,*1 tl zout,peper,*2-3 el citroensap,*75 g rozijnen,*1 tl gedroogde munt,* 1tl oregano,*3 eieren,* 5 citroenblaadjes,1 appel of el appelchutney.
- Afrikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-12-2001Afrikaans30-60 min.
bobotie
Oven op 200graden voorverwarmen, Snijd 3 gewelde abrikozen in kleine stukjes. Meng 200gr kalfsgehakt met twee eetlepelsgehaktmix, mangochutney, uitjes, amandelschaafsel en de abrikozen en verdeel dit een overschaal. Bak de Boboti in 15 min. gaar. Klop het ei los met twee water en de citroenrasp. Schenk het eimengel over de boboti en zet ze nog 15min in de oven Serveer de boboti met rijst
3 gewelde abrikozen, 200gr kalfsgehakt, 3 eetlepels gehaktmix kerrie, halve teelepel mangochutney(conimex), 1 eetlepel gebakken uitjes, 20gr amandelschaafsel, 1 ei, 1 theelepel citroenrasp
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-11-2000Afrikaans Hoofdgerecht20-30 min.
Bobotie
Zuidafrikaanse gehaktschtel
Voor de rijst: 300 gram rijst, 6 dl water, 4 gram zout. Voor het gehaktmengsel: 3 sneden brood zonder korst, 5 lepels water, grote ui, 30 gram boter, 0,5 lepel kerrie, 400 gram gehakt, 3 gram zout, 6 gram suiker, mespunt saffraan of kurkuma, 1 lepel citroensap of zijn, 50 gram amandelsnippers, 30 gram rozijnen, 1 lepel chutney of ketchup. Voor het eimengsel: 2 eieren, 0,5 dl melk, geraspte citroenschil.
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-06-2001Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Bobotie
Heerlijk gehaktbrood! Beetje zoetig van smaak.
450 gram gehakt (lamsvlees), 250 ml melk, 2 boterhammen, 30 gram bloem, 2 uien (fijn gesneden), 1 teen geperste knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel milde curry, 4 eetlepels mango chutney, 25 gram geschaafde amandelen, 5 eieren, 1 citroen, 1 theelepeltje zout, vers gemalen zwarte peper
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-04-2005Afrikaans Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Bobotie
Dit eenpansgerecht is een verrassende lekkere combinatie van zoet (appel en kaneel) en hartig
•½ pakje spekjes, •ca. 4 ons rundergehakt, •2 ½ ons sperziebonen, •2 (zoete) appels, •4 ons minikrieltjes, •1 zakje romige kerriesaus (Knorr), o250 ml melk benodigd voor kerriesaus, •2 teentjes knoflook - geperst, •Foelie, •Kaneel, •Komijn
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-11-2012Afrikaans Hoofdgerecht20-30 min.
-
Bobotie
van Bedacht , 1 recepten, 0 volgers
-
Bobotie
van mariannesavelberg_straver100 , 1 recepten, 0 volgers