1. Home
  2. Recepten
  3. Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep recepten (226) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Bloemkoolsoep

Eet je niet dagelijks, maar als je een half bloemkooltje over hebt moet je het toch eens maken. Makkelijk en lekker

INGREDIENTEN

1 Liter water,2 kippenbouillon blokjes,1/2 bloemkool,2 middelgrote aardappelen,1/4 liter melk,1/2theelepel kerrie,peper en zout

Voorbereiding

Breng de liter water met de bouillonblokjes aan de kook en laat het een beetje inkoken. Snijd de bloemkool met de stronk in stukjes.Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.Laat de bloemkool en de aardappels in ca. 20 min gaar worden in de kokende bouillon.

Bereidingswijze

Pureer dan de soep met de staafmixer, of met de foodprocessor tot een gladde massa. Roer 1/4 liter melk door de soep(of meer als de soep te dik is) en breng op smaak met de kerrie en wat peper (eventueel wat zout). Je zou denken wat moet het worden, maar het is echt heel lekker

  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2003
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Bloemkoolsoep

Romige bloemkoolsoep met kastanjechampignons, vegetarisch

INGREDIENTEN

Bloemkool, kastanjechampignons, boter, bospaddenstoelen-bouillontablet, pakje monchou en verse bieslook

  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2010
  • Wereld
  •  10-20 min.

Bloemkoolsoep

Heel oud recept, altijd succes.

INGREDIENTEN

1 flinke bloemkool, 1 l kippenbouillon (blokje), bekertje slagroom, roomboter en bloem, verse peterselie, 1 tl curry poeder (of nootmuskaat), (versgemalen)peper en zout

  • Tsjechisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2002
  • Tsjechisch
  •  20-30 min.

Bloemkoolsoep

Romige bloemkoolsoep met amandelen en lenteui. Makkelijk, maar erg lekker!

INGREDIENTEN

1 ui, 2 lenteuitjes in kleine stukjes, 1 teentje knoflook, olijfolie, 500 g bloemkool, 2 groentebouillontabletten, ca. 30 g geroosterd amandelschaafsel, 125 ml crème fraîche, scheutje citroensap, peper uit de molen

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2008
  •  
  •  10-20 min.

Bloemkoolsoep

Bloemkool kun je op veel manieren klaar maken, dit is een soep recept. Simpel, lekker en eenvoudig. Veel heb je ervoor niet nodig. Harissa is eigenlijk 'n soort bouillonblokje dat je heel gemakkelijk zelf kunt maken zie recept als je wilt.

INGREDIENTEN

Bloemkoolsoep, 350 gram Bloemkool of Broccoli, zie leuke tips, 400 gram Aardappels (hardkokend Aldi) of zie leuke tips, 200 gram Prei of zie leuke tips, 2 à 3 teentjes Knoflook, 1 theelepels Harissa Pikante Variant opgehoopt (zie recept), 1/2 Kruidenbouillonblokje of 1 Paddenstoelenbouillonblokje (JUMBO), 1 beker Cremè Fraîche of zie leuke tips, 1 Kruiden Smeerkaasje (Bayernland) of zie leuke tips, 1 stukje Kruidenboter (zie recept), 1 liter Water met of zonder bouillonpoeder of blokje, , Extra kruiden, 'n beetje Marjoraan, Oregano, Venkel, Kervel, Bonenkruid en Komijn

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep met snippertjes ham

INGREDIENTEN

1 liter water, 2 kippenbouillontabletten, 1/8 room, 1/2 bloemkool, 1 ons gesnipperde ham

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-1998
  •  
  •  10-20 min.

bloemkoolsoep.

Een eenvoudig soepje wat ik speciaal voor mijn dochter maakte die razend op bloemkool is.

INGREDIENTEN

1 bloemkool., 1 ui., 25 gram boter., 2 eetlepels bloem., 1/2 liter melk., 1 kruidenbouillontablet., zout-peper-nootmuskaat en 1 eetlepel fijngehakte peterselie., Voor de garnering 4 blaadjes peterselie en 4 plakjes salami.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bloemkoolsoep

Een heerlijke verse bloemkool- maaltijdsoep. Eenvoudig te maken en bourgondisch smullen.

INGREDIENTEN

1 grote (!) bloemkool., 1½ liter kippenbouillon (blokje) óf groentebouillon voor vegetarisch!, 125 ml slagroom., 50 gr. (room-)boter., 60 gr. bloem., ½ tl. curry., ½ tl. nootmuskaat., 250 gr. magere spekblokjes (weglaten bij vegetarisch)., 200 gr. geraspte jong belegen kaas., versgemalen zout & peper., verse (of gedroogde) peterselie.

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bloemkoolsoep

Ik ben gek op bloemkoolsoep, dus deze ga ik beslist eens proberen.

INGREDIENTEN

50 g. boter, 2 el. bloem, 2 l. vleesbouillon, 1 kleine bloemkool, 3 eidooiers, 4 el. room, 1 tl. kerrie, peper, zout

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2001
  •  
  •  20-30 min.

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep.

INGREDIENTEN

45 gram boter, 1 ui, gesnipperd, 500 gram bloemkool, 5 deciliter melk, 5 deciliter (vlees)bouillon, 1 laurierblaadje, 1,25 deciliter room, 1 eetlepel bieslook.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Bloemkoolsoep

Warm voorgerecht

INGREDIENTEN

1/4 bloemkool, zout, 1 l magere bouillon, 25 gr tapioca, 1 eetl kervel,

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-08-2000
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep met rijst en saucijsjes

INGREDIENTEN

1 ui, 1 bloemkool (ca. 800 gr), 40 gr boter/margarine, 100 gr rijst, 2 kippen- of kruidenbouillontabletten, 4 saucijsjes, 2 tomaten, 0,5 l melk, 100 gr volvette smeerkaas, zout, peper, nootmuskaat, 2 eetlepels fijngehakte peterselie

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Bloemkoolsoep

INGREDIENTEN

150 gram bloemkoolroosjes, 1 aardappel van ca. 80 gram, 1 kruidenbouillontablet, 1/2 tl kerriepoeder, 1/4 liter melk, peper en zout, ,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2003
  •  
  •  10-20 min.

Bloemkoolsoep

Lekker, ook voor diabetici

INGREDIENTEN

, 1 liter kippebouillon, 1 bloemkool, 1 eetl. citroensap, 1 wortel, ? groene paprika, ? theelepel sambal, ? theelepel foelie, 3 knoflooktenen, 1 eetlepel verse bieslook,,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-09-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Bloemkoolsoep

Een heerlijk gebonden soep. Zelf maken, heel simpel.

INGREDIENTEN

Halve bloemkool, water, 1 liter melk, 60 gram boter, 60 gram bloem, 2 a 3 blokjes maggi, peper, zout, noodmuskaat, oregano

  • Tsjechisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-06-2005
  • Tsjechisch
  •  20-30 min.

Bloemkoolsoep

Deens

INGREDIENTEN

1 bloemkooltje in roosjes, 3/4 l water, 2 el boter, 2 el gesnipperd ui, 2 el fijngeknipte selderij, 2 el bloem, 1/4 l melk, zout, peper, 1 eidooier, 3 el madeira.

  • Scandinavisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Scandinavisch
  •  20-30 min.

Bloemkoolsoep

Romig soepje

INGREDIENTEN

35GR.BOTER==3SJALOTTEN FIJNGESNEDEN==600GR.BLOEMKOOL ROOSJES==1TAKJE TYM==71/2DL KIPPEN BOUILLON(TABLET)==4DL MELK==ZOUT EN VERS GEMALEN PEPER==250GR GEROOKTE PALING FILET IN REEPJES==2-3EL FIJN GESNEDEN KERVEL

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Bloemkoolsoep

INGREDIENTEN

1/2 kleine bloemkool 1 bouillontablet 2 eetlepels boter 2 eetlepels bloem 1/4 liter melk scheutje room nootmuskaat

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Bloemkoolsoep

INGREDIENTEN

1 grote ui - 2 eetlepels boter - 1 middelgrote bloemkool - 6 dl kippenbouillon - 6 dl melk - laurierblaadje - 1 1/2 dl koffieroom - zout en peper - mespuntje nootmuskaat - fijn gehakte peterselie

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Bloemkoolsoep.

Eenromige soep die door de een wisselende garnering steeds weer verrassend anders is!

INGREDIENTEN

500gr. Bloemkool.2Sjalotten.1Kleine bloemig kokende aardappel.25gr.Boter.1lt.Groente of gevogeltefond.1dl.Slagroom.Zout en Versgemalen peper.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Bloemkoolsoep

Met schimmelkaas

INGREDIENTEN

350 gr bloemkoolroosjes, 25 gr boter, 1 sjalotje gesnipperd, 1 aardappel, geschild en in blokjes gesneden, 500 ml kruidenbouillon, 100 gr verbrokkelde blauwschimmelkaas, 75 ml creme fraiche, peper, zout en nootmuskaat, 25 gr geschaafde amandelen, licht geroosterd,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-02-2000
  •  
  •  30-60 min.

Bloemkoolsoep

INGREDIENTEN

, 1 eetlepel olijfolie, 1 ui, gesnipeerd, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 500 gr bloemkool, in roosjes, 1 aardappel, geschild, in plakjes, 1 groentebouillontablet, 2-3 theelepels mierikswortel, 4 eetlepels slankroom of halfvolle creme fraiche,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Bloemkoolsoep

Een ander idee om soep te bereiden. Genoeg voor 4 tot 6 personen.

INGREDIENTEN

45 gram boter, 1 ui, gesnipperd, 500 gram bloemkool, 5 deciliter melk, 5 deciliter (vlees)bouillon, 1 laurierblaadje, 1,25 deciliter room, 1 eetlepel bieslook.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Bloemkoolsoep

INGREDIENTEN

, 1 kleine bloemkool (in roosjes), 1 grote aardappel (geschild en in blokjes), 2 kippenbouillontabletten, 4 plakken rauwe ham, 125 ml creme fraiche

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Bloemkoolsoep

INGREDIENTEN

100 g bloemkool, 1/2 gekookte aardappel, water, snufje zout, ca. 3 dl melk, snufje nootmuskaat, 30 g boter, peterselie, croutons

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Bloemkoolsoep

Extra ingredient: Aardappel

INGREDIENTEN

1 kleine bloemkool (in roosjes), 1 grote aardappel (geschild en in blokjes), 750 ml bouillon,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2010
  •  
  •  20-30 min.

Bloemkoolsoep

Heerlijk soep, makkelijk te maken met de magnetron

INGREDIENTEN

150 gram Bloemkoolroosjes, 1 aardappel (ca 80 gram), 1 kruidenbouillontablet, 1/2 theelepel kerriepoeder, 1/4 liter melk, zout en peper

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.

bloemkoolsoep

INGREDIENTEN

- 750 gr bloemkool, - 1 el olie, - 7,5 dl kippenbouillon, - 2,5 dl room, - ¼ tl nootmuskaat, - peper en zout naar smaak,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Bloemkoolsoep

INGREDIENTEN

Een bloemkool (niet al te groot), , 250 gram aardappels, , 1 liter melk, , een glas (wijnglas) room (kookroom), , 50 gram roquefort kaas, , 2 witte boterhammen, zout, ,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Bloemkoolsoep

Deze soep herinnert me altijd aan mijn logeerpartij van 40 jaar geleden aan boord van het binnenvaartschip de Twee Gebroeders

INGREDIENTEN

1 bloemkool van circa 500 gram/ 2 sjalotten/ 1 kleine bloemig kokende aardappel van ca. 75 gram/ 25 gram boter/ 1 liter groente- of gevogeltefond/ 1 deciliter slagroom/ zout en peper uit de molen., Voor de garnering:, 50 gram geroosterde geschaafde amandelen of 50 gram geraspte belegen kaas of 50 gram blauwschimmelkaas in piepkleine blokjes of 2 hardgekookte eieren, in kleine blokjes/ geknipte bieslook/ minicroutons

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

bloemkoolsoep

Een heerlijke volle romige soep

INGREDIENTEN

1 bloemkooltje--8 dl. kippebouillon, ontvet--2 eidooiers--6 eetl. koffieroom--een handvol verse gepelde garnalen--1 flinke tomaat, ontveld en in blokjes gesneden--2 eetl. fijngehakte tuinkruiden (peterselie, bieslook en/of kervel)--worcestershiresaus--

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

bloemkoolsoep

INGREDIENTEN

Bloemkool

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2006
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Bloemkoolsoep

INGREDIENTEN

1 bloemkool /- 1kg-1 l water en 2 kippebouillontabletjes-1 l melk-gehakte peterselie

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-1999
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Bloemkoolsoep

Een lekkere soep, zeker in combinatie met kaas Mmmmm

INGREDIENTEN

1 Bloemkool, 1 Ajuintje, Olijfolie, 2 Groentenbouillon en 1 kippenbouillonblokje, 1 1/2 Water, 250 ml Melk, Peper, zout voor liefhebbers, 1koffie lepeltje currypoeder, bieslook en peterselie, goei scheut room, 100 gr Gruyere kaas.,

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

bloemkoolsoep

Lekker zonder calorien

INGREDIENTEN

1kg bloemkool in stukken,4 koppen kippenbouillon,1 ui gesnipperd,3 laurierbladeren,takje verse munt,1 kopje magere melkpoeder,1 eetlepel gehakte bieslook

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

bloemkoolsoep

INGREDIENTEN

3 uien, 2 preiwitten, boter, 2,5 l gevogeltebouillon, 3 aardappelen, 1 kleine of 1/2 dikke bloemkool, peper en zout, , Voor het garnituur:, , boter, een plukje kervel

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-03-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Bloemkoolsoep

INGREDIENTEN

, 750 gr bloemkool, 1 eetlepel olijfolie, 7,5 dl kippenbouillon, 2,5 dl room, 1/4 theelepel nootmuskaatpoeder, peper en zout naar smaak,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Bloemkoolsoep

INGREDIENTEN

* ongeveer 300 gr bloemkool, * eventueel 1 aardappel (doe ik nooit), * 0.5 lit melk, * 2 kruidenbouillontabl, * 1 flinke mespunt koenjit, * naar smaak zout peper nootmuskaat, * 2 eetl fijngehakte peterselie of bieslook, * 50 gr geraspte oude kaas

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-09-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.

bloemkoolsoep

Romige bloemkool soep

INGREDIENTEN

1 middel grote bloemkool, 1 grote ui, 6 dl kippenbouillon,(van tabl.)6dl melk, 1,5 dl koffieroom, fijngehakte peterselie, 2 eetl. boter, 1 mespuntje nootmuskaat,Zout en peper.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2000
  •  
  •  30-60 min.

Bloemkoolsoep

INGREDIENTEN

1 ui - 1 bloemkool - 1 eetl. olie - 1 kruidenboulliontablet - 125 gr. verse roomkaas met peper - 1 1/2 dl melk - 8 sneetjes stokbrood - 75 gr. pizzakaas - 2 eetl fijngeknipte peterselie

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-1999
  •  
  •  20-30 min.

Bloemkoolsoep

INGREDIENTEN

1 flinke bloemkool, scheut olie, 1 ui, 1 teen knoflook, ? theel koenjit (kurkuma), 1 theel kerrie, mespunt cayennepeper, ca. 3 eetl bloem, ca. 1 ? liter water, 2 groentebouillontabletten, peper, ,

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2001
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
Nieuwste bloemkoolsoep recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top