1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bloemkool
  5. Bloemkoolschotel

Bloemkoolschotel recepten (135)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Italiaanse bloemkoolschotel uit de oven

Het basisrecept voor deze heerlijke ovenschotel vond ik in het kookboekje Chez lHirondelle. Omdat ik niet gauw tevreden ben heb ik er iets aan veranderd. Wij vonden het heel erg lekker. Dus hierbij het recept.

INGREDIENTEN

700 gram aardappelen - kleine bloemkool - 3 dl melk - 70 gram boter - 70 gram bloem - zout, peper - nootmuskaat - 2 theelepels tijm - 2 eieren - 100 gram rauwe ham (liefst Parmaham ) - 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Schil de aardappelen. Was deze. Kook de aardappelen gaar en snij ze in plakjes. Was de bloemkool en verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkool beetgaar in water met zout. (Bewaar 2 dl van het kookvocht van de bloemkool). Laat de bloemkool goed uitlekken. Snij de rauwe ham in reepjes en bak deze in een droge Koekenpan knapperig. Saus: Smelt de boter. Voeg de bloem in een keer toe. Goed roeren en even laten garen. Melk + het overgebleven kookvocht beetje voor beetje toevoegen tot een dikke saus ontstaat. Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Neem de saus van het vuur. Klop de eieren los en meng deze door de saus. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe een laagje van de saus in een ruime ovenschaal Leg hierop de helft van de aardappelschijfjes. Bestrooi met wat tijm. Meng de bloemkoolroosjes en de gebakken reepjes ham door elkaar. Verdeel de bloemkoolroosjes over de aardappelschijfjes. Dek af met de rest van de aardappelschijfjes en bestrooi deze weer met wat tijm. Giet de rest van de saus over de schotel en strooi er een laagje Parmezaanse kaas over. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de bloemkoolschotel in plm. 30 minuten mooi bruin.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

bloemkoolschotel

Heerlijk slankrecept van bloemkool en gehakt, is snel bereid

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 350/450gr magere rundergehakt,zout en peper of een bouillonblokje, blikje tomatenblokjes, kaas geraspr of in plakjes, aardappelen genoeg voor 4 pers.

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bloemkoolschotel met aardappelen en gehakt, gegratineerd

Een lekkere en apparte eenpans-ovenschotel die je ook heel makkelijk van te over kan klaar maken.

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 750 gram aardappelen in schijfjes gesneden, 400 gram tomaten in plakjes gesneden, 500 gram gehakt, 100 gram parmezaanse kaas, 3 eetlepels paneermeel, 120 gram champignons,40 gram boter, 2 uien fijngesneden, 3 eetlepels peterselie, 3 eieren, klein beetje nootmuskaat, 2 dl zure room., ,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Bloemkoolschotel

Ca. 355 Kcal per persoon

INGREDIENTEN

400 gr mager rundergehakt, zout en peper, Provencaalse kruiden, 1 ei, paneermeel of beschuit, boter of margarine, 600 gr aardappelen, 1 bloemkool (ca. 1 kg), 1 bouillonblokje, ,

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bloemkoolschotel

INGREDIENTEN

Verse aardappelpuree of uit een pakje (voor twee personen); klein bloemkooltje, in roosjes; 2 uien; 1-2 el kerriepoeder (liefst massalakerrie); 300 gram gehakt; 50 gram geraspte kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

bloemkoolschotel

Oud Hollands uit de oven voor maar 4 piek p.p.

INGREDIENTEN

* 1 bloemkool * 500 gr gehakt * 1 ui * 1 doosje champignons * 1 pakje stroganoffsaus * aardappelpuree voor 4 personen * melk * geraspte kaas

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Populaire bloemkool recepten

Bloemkoolschotel

Hele aparte combinatie van bloemkool met rijst en ei.

INGREDIENTEN

Benodigdheden:, - 1 Bloemkool, - 500 gr kipfilet (indisch gekruid - Conimex), - 2 eetlepels kerrie, - 500 gr gekookte rijst, - 5 eieren, - 1 1/2 dl room, - kookvocht van de bloemkool, - boter / bloem / peper / zout / paneermeel

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-01-2000
  •  
  •  60-120 min.

Bloemkoolschotel

400 kcal pp

INGREDIENTEN

1 el olie, 2 fijngehakte uien, 2 tl kerrie, 1 grote bloemkool in roosjes, 200 g magere achterham in blokjes, 500 g voorgekookte aardappelschijfjes, 100 g geraspte kaas, 2 losgeklopte eieren, 2 dl magere kwark, ,

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bloemkoolschotel

Combinatie van bloemkool met brocolli en gehakt bedekt met een heerlijk boursinsausje onder een knapperig deegkorstje...

INGREDIENTEN

2 flinke stronken brocolli, 1 bloemkooltje, 650 gr gehakt, roomsaus, pakje boursin (groot), 5 plakken bladerdeeg of ook heel lekker danerol croissaintdeeg en 1 ei

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

bloemkoolschotel

Dit is een recept van mijn moeder omdat mijn broer en ik het zo lekker vonden aten we het vaak, bij mijn kinderen is het ook een sucses,bloemkool op een heel andere manier maar ontzettend lekker

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 350 a 450 gram rundergehakt, 1 a 2 preien, 1 dikke ui, 2 a 3 trostomaten, geraspte kaas, zout,peper,maggie en ketjap naar smaak, rijst

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

bloemkoolschotel

Bloemkool met gebakken ham en champions

INGREDIENTEN

* bloemkool , * 100 gram gekookte ham (in reepjes gesneden), * 150 gram champions (in plakjes gesneden), * 40 gram boter, * zout, * vers gemalen peper, * paprikapoeder, * 1/8 liter zure room, * 50 gram geraspte kaas, * 2 eetlepels geknipte bieslook,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2002
  •  
  •  20-30 min.
Nieuwste bloemkoolschotel recepten
  • Eigen recept

Bloemkoolschotel

INGREDIENTEN

500 gr vastkokende aardappelen, 1 kleine bloemkool, 1 ei, 1 dl. room, 2 eetl. tomatenpuree, 2 theel. paprikapoeder, peper en zout, 75 gr. geraspte (oude) kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

bloemkoolschotel

Bloemkool in een krokant jasje.

INGREDIENTEN

1 (kleine) bloemkool,1/4 liter creme fraiche, zout,melk,paneermeel of geraspte kaas,1 kg aardappels,500 gram gehakt,1 zakje (Knorr) macaroni mix,margarine

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Bloemkoolschotel

Een makkelijke ovenschotel van bloemkool, aardappelen en gehakt, gegratineerd met kaas

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 500 gr. aardappelen, beetje melk, 500 gr. rundergehakt, klontje boter, cajunkruiden, zout en peper, 2 tomaten, 1 ui, 1 zakje geraspte kaas

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

bloemkoolschotel

INGREDIENTEN

Bloemkool, gehakt, aardappelschijfjes, zakje bloemkool oven mix van maggi, geraspte kaas.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

bloemkoolschotel

Vetarm

INGREDIENTEN

1 kleine bloemkool, 200 gr runder- of kalfsgehakt, 1 eiwit, zout, peterselie, marjolein, Voor de saus:, 1/4 liter taptemelk, 25 gr 20 -kaas, nootmuskaat, 2 afgestreken eetlepels bloem, , Om te bestrooien:, enkele eetlepels geraspte 20 -kaas, Op te garneren:, 3 kleine tomaten, , ,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-05-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Bloemkoolschotel

Lekker ovengerecht en makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

1.5 kg. aardappelen in plakjes - 1 bloemkool - geraspte kaas - peper en zout - paneermeel - wat stukjes boter

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bloemkoolschotel

Heerlijke schotel met ook champignons,tomaten en een heerlijke saus met daarin o.a. verse roomkaas en creme freche

INGREDIENTEN

Bloemkool,bakje champignons,4 tomaten, bakje creme freche, bakje verse roomkaas,bouillonblokje, boter en bloem en kerriepoeder.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

bloemkoolschotel

Erg lekkere schotel

INGREDIENTEN

1 bloemkool, kilo of meer aardappelen, 200 gr gekookte ham, 200 gr katenspek, 250 gr pittige geraspte kaas, 2 eieren, 2 dl slagroom, melk, boter, 1 eetl gedroogde basilicum, 1 theel ketoembar, 1 eetl groene peperkorrels, zout, peper, nootmuskaat

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-01-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Bloemkoolschotel

Een lekker ovengerecht eens van iemand gekregen.

INGREDIENTEN

1 bloemkool, aardpurree, 750 gr. rundgehakt, 3 uien, magere spekblokjes, 200 gr. geraspte belegen kaas. Ketjap, zout/peper.

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

bloemkoolschotel

Makkelijk en lekker

INGREDIENTEN

500gr.gehakt,bloemkool, rode paprika, grote ui, 2 blikjes tomatenpurree, zout, peper, paprikapoeder, oregano, tijm en kervel

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-2003
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bloemkoolschotel

Verschillende groentes lekker uit de oven.

INGREDIENTEN

/- 500 gram bloemkool, 250 gram gehakt, 1 flinke tomaat, 200 gram champignons, 1 grote ui, zout, peper, kaassaus

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Bloemkoolschotel

Ovengerecht

INGREDIENTEN

6 eiwitten, 4 eidooiers, 1 bloemkool, 200 gr. geraspte oude kaas, 400 gr gekookte aardappelen, zout, peper, paprikapoeder, 4 eetlepels mayonaise

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2000
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bloemkoolschotel

INGREDIENTEN

4 aardappels (vastkokers), geschild, in blokjes, 1 bloemkooltje, in roosjes, ca. 1/2 l halfvolle melk, 1 eetl. curry pasta of kerriepoeder, 2 eetl. zonnebloemolie, 10 g boter, 250 g champignons, in plakjes, zout,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bloemkoolschotel

Gegratineerd bloemkoolstamppot met ham, paprika en zure room

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 25 gr boter of margarine, 100 gr ham (in reepjes gesneden), 1 paprika (schoongemaakt en i blokjes gesneden), zout, peper uit de molen, 1 potje zure room, 50 gr geraspte kas, 2 eetlepels fijngeknipt peterselieblad, aardappelen voor aardappelpuree

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bloemkoolschotel

INGREDIENTEN

600 gram aardappelen, 1 kleine bloemkool, stukje prei, 150 gram rundergehakt, peper, zout, 1 zakje Stroganoff sauspoeder, ? 1? dl halfvolle melk, nootmuskaat,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

bloemkoolschotel

INGREDIENTEN

Ui, bloemkooltje, tomaaten 2, kaas, creme fraiche, italieanse kruiden, spaans pepertje

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-10-1999
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Bloemkoolschotel

INGREDIENTEN

, 4 vastkokende aardappelen, 1 kleine bloemkool, 1/2 liter halfvolle melk, 1 eetlepel kerriepoeder, 2 eetlepels zonnebloemolie, 10 gram boter, 250 gram champignons, zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

bloemkoolschotel

Feestelijke maaltijd voor jongeren.

INGREDIENTEN

4 eieren, 1 grote krop bloemkool een snufje peper uit de molen, 100 gram kaas, kaneel, 73 gram suiker, 6,3 gram karamel, 1 liter appelsap

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2012
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Bloemkoolschotel

INGREDIENTEN

1 bloemkool/100gr gekookte ham,in reepjes gesneden/150gr champignons in plakjes gesneden/40gr boter/zout/vers gemalen peper/paprikapoeder/1/8 liter zure room/50gr geraspte kaas/2 el.geknipte bieslook.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-02-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Bloemkoolschotel

INGREDIENTEN

1/2 bloemkool, 2 el. water of bouillon, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 25 gr. boter, margarine, bak of braadvet, 1 el. kerriepoeder, 1 el. bloem, 200 gr. gekookte ham in blokjes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-06-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

bloemkoolschotel

INGREDIENTEN

Aardappelpuree van 1 kg aardappelen, 1 bloemkool, 200 Mon Chou (roomkaas), 75 g geraspte oude kaas

  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Bloemkoolschotel

Een pittige roerbakschotel

INGREDIENTEN

Bamipakket(Edah), 1/2 potjes kappertjes,400 gr. bloemkool,1 rode paprika, 2 teentjes koflook, 5 eetl. tacosaus(hot) 125 gr. roerbakrijst, 300 gr. kalkoen, 1 rookworst.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bloemkoolschotel

INGREDIENTEN

1 kleine bloemkool, 200 gr runder- of kalfsgehakt, 1 eiwit, zout, peterselie, marjolein, , Voor de saus:, 1/4 liter taptemelk, 25 gr 20 kaas, nootmuskaat, 2 afgestreken eetlepels bloem, , Om te bestrooien:, enkele eetlepels geraspte 20?kaas, Op te garneren:, 3 kleine tomaten

  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.

Bloemkoolschotel

INGREDIENTEN

1 busseltje, fijne, groene asperges, 1 snuifje griessuiker, 1 kleine bloemkool, 4 eieren, 150 gr zachte raclette kaas, 8 sneetjes bacon (ca. 150 gr), boter, 8 kleine cocktailworstjes, 1 schaaltje tuinkers, zout

  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.

Bloemkoolschotel (heerlijk!)

INGREDIENTEN

- 1 bloemkool, - 100 gram gekookte ham in reepjes gesneden, - 150 gram champignons in plakjes gesneden, - 40 gram boter, - zout, - vers gemalen peper, - paprika poeder, - 1/8 liter zure room, - 50 geraspte kaas, - 2 eetlepels geknipte bieslook

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus

Voor de verandering Combineer bloemkool met broccoli.

INGREDIENTEN

1 grote bloemkool, in roosjes, , zout, 4 eieren, 40 g boter of vloeibare, margarine, 1 ui, gesnipperd, 1 eetl. kerriepoeder, 40 g bloem, 400 ml melk, versgemalen peper, 200 g hamreepjes, 2 eetl. gehakte peterselie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bloemkoolschotel met Kaaskorstje

Lekkere schotel met gebakken aardappeltje en een karbonaadje.

INGREDIENTEN

1 flink bloemkool in klein roosjes gesneden / 1 dl room cullinair/3 eieren / 250 gr. geraspte oude kaas /1 tl grillkruiden of kruiden naar keuze / 1 el chilisaus / 50 gr hamblokjes heel klein gesnipperd / 1 uitgeperst teentje knoflook / 1 zakje gefruite uitjes /

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hele lekkere bloemkoolschotel uit de oven

(eigen foto) Ik had een flinke halve bloemkool over en prei, ham en hardgekookte eieren. Dan ga je iets verzinnen en ontstond dit heerlijke recept, waarvan mijn man zei: dit eten we toch zeker nog wel eens!!

INGREDIENTEN

1 niet te grote bloemkool - 2 stengels prei - 1 kruiden-bouillontbalet - 600 gram voorgekookte aardappelschijfjes (ik heb de aardappelen zelf voorgekookt) - 200 gram gekookte ham - 2 hardgekookte eieren - peper, zout, nootmuskaat - 75 gram geraspte belegen kaas - 30 gram boter - 30 gram bloem - plm. 3 1/2 à 4 dl melk

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bloemkoolschotel vegan

Recept een beetje aangepast.

INGREDIENTEN

Bloemkoolschotel:, 1 kleine bloemkool of 1/2 grote bloemkool, 7-8 aardappelen, 3 wortels, 1 theelepel oregano, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, , Vegan bechamelsaus:, , 350 ml haverroom, 3 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels bloem, 1 theelepel nootmuskaat, 1 theelepel gedroogde oregano, 1/2 theelepel mosterd, peper en zout naar smaak

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2019
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Nieuwste bloemkoolschotel recepten
Populaire bloemkool recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top