1. Home
  2. Recepten
  3. Bloemkoolpuree

Bloemkoolpuree recepten (75) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Bloemkoolpuree

South beach recept. Lekkere en heel gezonde vervanger van aardappelpuree.

INGREDIENTEN

1 Bloemkool. 30ml magere koffiemelk. 2eetl vloeibare boter/margarine. snuf nootmuskaat, zout en peper

Bereidingswijze

Kook de bloemkool tot ie gaar is (7-8 min). Goed afgieten (anders wordt het te dun). Bloemkool samen met de vloeibare ingredienten pureren in een machientje en op smaak brengen met nootmuskaat, zout en peper.

  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-10-2006
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bloemkoolpuree

INGREDIENTEN

2-en-een-halve kop kippen- of groentebouillon, 1 bloemkool, schoongemaakt en stelen verwijderd, in roosjes verdeeld (4 tot 5 koppen), 1 eetlepel ongezouten boter, 2 eetlepels zure room (of fromage blanc), 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas, zout en versgemalen peper, paprikapoeder,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2011
  •  
  •  10-20 min.

Bloemkoolpuree

INGREDIENTEN

Zout, 250 g geraspte aardappelen, 1 bloemkool, 1 ei, 1 eetl. melk, 3 eetl. boter of margarine, 100 g geraspte belegen kaas, 2 eetl. gemalen noten (bijv. hazelnoten, walnoten of ongezouten cashewnoten), peper, nootmuskaat.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Bloemkoolpuree

INGREDIENTEN

1 bekertje slagroom (125ml)laurierblaadje, 1 teentje knoflook in plakjes halve bloemkool

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-2009
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Bloemkoolpuree

Heerlijk zacht en romig gerechtje van Ellen. Dank je hiervoor!

INGREDIENTEN

* 1/2 bloemkool, * 40 gr boter, * 75 gr melk, * verse peper en zout

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-2015
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Bloemkoolpuree

INGREDIENTEN

1 kleine bloemkool, 25 g boter, 2 el volle melk, 1 dl slagroom, zout en peper

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2012
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Bloemkoolpuree

INGREDIENTEN

Bloemkool, Boter, Melk

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-06-2011
  •  
  •  0-10 min.

bloemkoolpuree

INGREDIENTEN

Kleine bloemkool, bouillonblokjes, boter, peper, eventueel nootmuskaat

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2012
  •  
  •  0-10 min.

Ovenschotel met bloemkool en gehakt

Een ovenschotel met bloemkool en gehakt. Onze kinderen vinden het heeeeeeeeeeerlijk

INGREDIENTEN

- 1 Hollandse bloemkool, - 4 eieren, - 1 dl. melk, - zout, peper, nootmuskaat, - 300 gr. gehakt, - boter voor het invetten, - paneermeel of geraspte kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zuurkoolschotel met bloemkoolpuree

Ik doe een eiwitrijk dieet waarbij ik moet letten op mijn koolhydraten. Ik was altijd groot fan van ovenschotels, maar doordat aardappels en pasta`s momenteel taboe zijn, werd dat erg lastig. Op www.lowcarbrecepten.nl vond ik recent echter de oplossing: gepureerde bloemkool! Komt toch aardig in de buurt van aardappelpuree! Mijn vriend is nooit enthousiast over mijn kook-kunsten (vooral nu dit koolhydraatarm is), maar was zeer enthousiast over deze schotel!

INGREDIENTEN

1 bloemkool 500-800 gram, zuurkool 300-350 gram, gehakt, geraspte kaas, plakken kaas, 1 schepje crème fraiche, ongeveer 5 champignons, peper/zout/nootmuskaat/andere kruiden naar keuze

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2011
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Stooflapjes met bloemkoolpuree.

INGREDIENTEN

400 g runder stooflappenzoutpeper? theel. kruidnagelpoeder%0 g margarine1 laurierblad1 eetl. azijn? bloemkool (300 g)? dl. melk? theel. nootmuskaat2 etl. Parmezaanse kaas.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-05-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bloemkoolpuree met radijs

Lekker zacht met een fris accent

INGREDIENTEN

1 kleine bloemkool, 2 aardappels, zout, 1 bosje radijs, 4 takjes peterselie, 1 el margarine, 75 gr geraspte oude kaas, vers gemalen peper.,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Aardappel- bloemkoolpuree.

In de koelkast lag nog ruim 300 gram aan bloemkool. Daardoor kwam ik op het idee om een aardappelbloemkoolpuree te maken. Lekker nog wat extra groente bij de Franse runderstoof. En meteen een restverwerking. Toch ook weer fijn. Het resultaat was een zachte puree met een lichte bloemkoolsmaak. Lekker met https://www.smulweb.nl/recepten/1474303/Franse-runderstoof-met-groenteen-aardappel-bloemkoolpuree  

INGREDIENTEN

300 gram bloemkool in roosjes, 300 gr kruimige aardappelen in kleine stukken gesneden, 1/2 groente bouillonblokje met minder zout, Peper naar smaak, scheutje kookroom, klein klontje roomboter, snufje nootmuskaat

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2019
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pladijsrolletjes met bloemkoolpuree

Een recept van tv-kok Piet Huysentruyt uit het kookprogramma "Lekker Thuis".

INGREDIENTEN

1/2 a 1 bloemkool * 2 eetlepels room * boter * 2 eetlepels gehakte peterselie * 1 koffielepel muskaatnoot * 4 eetlepels olijfolie * 4 gefileerde pladijzen * 1 eetlepel grove peper * peper en zeezout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sint jacobschelpen met bloemkoolpuree

Karin Koning eetclub voorjaar 2007

INGREDIENTEN

100 gr blanke rozijnen, 100 gr kappertjes, 1 theel. milde kerriepoeder, 14 grote st jacobschelpen, 1 eetl olijfolie, 200 gr sla, 2 eetl vinaigrette, zeezout en versgemalen peper, bloemkoolpuree, 1 kleine bloemkool, 25 gr boter, 2 eetl melk, 1 dl slagroom, beetje truffelolie, zeezout en peper

  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Bloem­kool­pu­ree met ou­de kaas

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 4 eetlepels zure room, nootmuskaat, 50 g geraspte oude kaas, 1 eetlepel verse peterselie, plat, fijngesneden,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2012
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Bloemkoolpuree met garnalen en ei

Overheerlijke combinatie ! 

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 4 eieren, 8 grote, bloemige aardappelen, 200 gr grijze garnalen (gepeld), peper, grof zout, verse tijm, hoeveboter, room, nootmuskaat

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bloemkoolpuree met Parmezaanse kaas

Super, super simpel!! En toch erg lekker.

INGREDIENTEN

1 kleine bloemkool, de roosjes 75 ml creme fraiche 100 gr Parmezaanse geraspte kaas (of andere) peper en zout, ,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Bloemkoolpuree met Parmezaanse kaas

Super, super simpel en toch erg lekker.

INGREDIENTEN

1 kleine bloemkool, de roosjes 75 ml creme fraiche 100 gr Parmezaanse geraspte kaas (of andere) peper en zout, ,

  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2006
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

bloemkoolpuree met citroen en nootmuskaat

Bloemkool maar dan anders

INGREDIENTEN

1 hele bloemkool,1 ui,snufje zout,100 gr zuiverspreat naturel light,1 kl citroenrasp,nootmuskaat,peper,1 takje tijm

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2014
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Pladijs met bloemkoolpuree en noten-dillesaus

Makkelijk, snel en lekker 

INGREDIENTEN

4 pladijzen (versmarkt), 1 bloemkool, 1 onbehandelde citroen, 0.5 plantje dille, 800 g aardappelen, 2 eetl. boter, 1 dl melk, 15 hazelnoten, 1 eetl. mosterd, 0.5 koffiel. nootmuskaat, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

*****VARKENSSUKADE MET GEROOSTERDE PREI EN BLOEMKOOLPUREE*****

Nazomeren met Hollandse groenten: De meeste soorten groente zijn tegenwoordig het hele jaar door te krijgen. Maar van eigen bodem is de keus in de nazomer het grootst. Kies en geniet !

INGREDIENTEN

=800 gram Varjenssukade., =Roomboter. = 1,5 liter Runderbouillon., =1 Prei, in ringen. = 1 Ui, in parten., =1 kleine Winterpeen, geschrapt en in plakjes., =1 eetl. Dijonmosterd = 250 ml. Kookroom., =800 gram Bloemkool, in roosjes., =8 Zomerpreitjes of 16 mini Preitjes., =2 eetl. Bloem., =Peper en Zout. = Olijfolie.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gebakken Coquilles met bloemkoolpuree en beurre blanc

Elegant en toch eenvoudig. Kan in een meergangen diener ook dienen als voorgerecht of als klein gerecht voor 6-8 personen (met 18-24 coquilles)

INGREDIENTEN

12-20 coquilles, 225 gram boter, 1 bloemkool in roosjes, 100 ml creme fraiche, 30 g platte peterselie, fijn gesneden + extra takjes voor garnering, 1 vanillestokje in de lengte doormidden gesneden, 100 ml witte wijnazijn, 100 ml droge vermout, 1 sjalotje gehalveerd, 1 takje rozemarijn, 100 ml slagroom

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2009
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Fish pie (vis ovenschotel) met bloemkoolpuree

Dit is een recept voor de traditionele fish pie met een twist. Fish pie is een brits gerecht en betekend letterlijk vistaart. Het gerecht is super romig en wordt origineel met aardappelpuree gemaakt. Ik geef er een twist aan door bloemkoolpuree te gebruiken. Erg lekker en net iets gezonder! 

INGREDIENTEN

50 g roomboter, 50 g bloem, 500 ml groentebouillon, 1 ui, gesnipperd, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 1 venkel, fijn gesneden, 2 wortels, fijn gesneden, 1 stronk bloemkool, gekookt, 50 g Parmezaanse kaas, geraspt, peper en zout, 200 g witvis, 100 g gerookte zalm, 100 g grote garnalen, 5 g dille, fijn gesneden

  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2017
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Franse Runderstoof met groente.......en aardappel - bloemkoolpuree

Lekkere stoofschotel met voldoende zoals knolselderij, champignons , prei , wortel en sjalot. Op smaak gebracht met rode wijn en steranijs. Een heerlijke geur door de keuken, waar ik me nu al op kan verheugen, omdat vrijdag dit gerecht op mijn kookplaat staat te sudderen. Lekker met deze https://www.smulweb.nl/recepten/1474399/Aardappel-bloemkoolpuree

INGREDIENTEN

750 gram runderriblappen (in blokjes), 150 gram sjalotjes (in kwarten), 250 gram knolselderij (in blokjes), 1 winterpeen in blokjes, 1 stuk prei in halve ringetjes, 2 eetlepels bloem, paar takjes verse tijmblaadjes, 2 steranijs, 300 milliliter rode wijn, 300 milliliter rundvleesbouillon van blokje ( maggi minder zout), 125 gr kastanje champignons, 125 gram witte champignons, schoongeveegd in kwarten, 1 eetlepel grove Limburgse mosterd,  wat bladselderij (grof gehakt)

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-10-2019
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ossenhaas met bloemkoolpuree, kaas en gebakken paddenstoelen

Aangepast van de Lidl. De aardappelen uit de puree gelaten om de koolhydraten weeg te laten.

INGREDIENTEN

500 g ossenhaastournedos, 2 bloemkolen, 100 g roomboter, 200 g geraspte oude kaas, 200 g kastanjechampignons, 200 g oesterzwammen, 2 el olijfolie, 2 sjalotten, 100 ml rode wijn, 1 blokje runderbouillon, 1 tl maïzena, Zout en peper, Staafmixer, Aluminiumfolie

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2016
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Laagjesschotel Van Bloemkoolpuree En Gehakt A La Stroganoff

Een combinatie van fluweelzachte bloemkoolpuree en pittig gehakt.

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen, 1 bloemkool, 1 ui, 300 gram gemengde paddestoelen (kastanjechampignons, shiitake, oesterzwammen), 30 gr boter boter voor het invetten van de schaal, 400 gram rundergehakt,1 zakje Stroganoff saus, 2 dl creme fraiche, nootmuskaat, peper, 25 gr geschaafde amandelen, 50 gr geraspte kaas

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gebakken kabeljauwhaasje met bloemkoolpuree in een licht cu

Bloemkoolpuree en currysaus in combinatie met de kabeljauw en zoetwatergarnalen deed mij aan iets indisch denken.

INGREDIENTEN

800 gr kabeljauw en 8 scampi`s,100gr paddestoelen(gewone witte), 500gr aardappelen, 1klein bloemkooltje..melk, 1 halve appel, 1 halve ui,curry poeder,blanke fonds of kippebouillon ..en een beetje room., Peper, zout,muskaatnoot,cayennepeper,biesloo, currypoeder., Scheutje room ., olijfolie en boter.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2009
  •  
  •  0-10 min.

Siciliaanse bloemkool

Pittige bloemkoolpuree met salami en salie

INGREDIENTEN

- 1 bloemkooltje, - 2 flinke aardappels, - 50 gram salami in blokjes, - 2 tenen knoflook, - 2 eieren, - 50 gram parmazaanse kaas, - 50 gam belegen kaas in blokjes, - 1 eetlepel fijngehakte salie, - paneermeel, - olijfolie,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kopie van Ovenschotel met bloemkool en gehakt

Ovenschotel met bloemkool en gehakt

INGREDIENTEN

1 stuk Bloemkool, 4 stuks Eieren, 1 deciliter Melk, 300 gr. Gehakt, 1 stuk Zout, 1 stuk Peper, 1 stuk Nootmuskaat, 1 stuk Paneermeel, 1 stuk Kaas halfharde, geraspte

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2012
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Fishcakes Zalm

Fishcakes Zalm

INGREDIENTEN

400 gr gekookte aardappels, 1 blik John West Rode Zalm (418 gr) uitgelekt en losgemaakt, 2 eierdooiers, 1 el boter, Gehakte bieslook of dille, 2 el kappertjes, 1 el limoensap (optioneel), zout en peper, beetje gezeefde bloem, scheutje olijfolie om in te bakken

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-12-2014
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Bloemkoolsouffle

Dit is eens iets anders dan gewoon gekookte bloemkool...mmmm

INGREDIENTEN

*1 bloemkool, *75 gr. bloem, *125 gr. boter, *100 gr. geraspte Zwitserse kaas, *1/2 liter melk, *4 eieren, *peper&zout, *nootmuskaat

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Bloemkoolsoufflè

INGREDIENTEN

175 gr. bloemkool, gekookt en gepureerd., 1 zakje witte saus, 5 eieren, 50 gr. hamsnippers

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Terrine met bloemkool en broccoli

Een heerlijk voorgerecht dat er ook nog feestelijk uitziet.Let wel op dat de terrine 10 a 12 uur moet opstijven

INGREDIENTEN

? 1 bloemkool (ca. 1 kg), ? zout, ? 400 g broccoli, , ? 2 worteltjes, , ? 8 blaadjes witte gelatine, ? 1 groentenbouillontablet, ? 250 ml slagroom, ? 6 eetlepels mayonaise, ? 6 eetlepels kwark, ? 1 1/2 theelepel kerriepoeder, ? 1 tomaat, ? olie om in te vetten

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Terrine met bloemkool en broccoli

INGREDIENTEN

660 minuten wachttijd, 1 bloemkool (ca. 1 kg), ? zout, ? 400 g broccoli, ? 2 worteltjes, ? 8 blaadjes witte gelatine, ? 1 groentenbouillontablet, ? 250 ml slagroom, ? 6 eetlepels mayonaise, ? 6 eetlepels kwark, ? 1 1/2 theelepel kerriepoeder, ? 1 tomaat, ? olie om in te vetten,

  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Duo van bloemkool

Twee onverwachte smaken in combinatie met bloemkool

INGREDIENTEN

1/2 bloemkool, in roosjes, Groentebouillon, 200 ml room, Appelstroop, 100 gram Hollandse garnaaltjes, Citroensap, Paar eetlepels geraspte jonge kaas, Paar blaadjes veldsla

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-01-2011
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Bloemkoolsouffle

Bloemkoolsouffle met (Gruyere)kaas

INGREDIENTEN

, 1 bloemkool, 75 gr bloem, 125 gr boter, 100 gr geraspte Gruyerekaas, 1/2 liter melk, 4 eieren, peper, zout en nootmuskaat

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mousse van bloemkool met gerookte forel en foreleitjes

Een streling voor de tong, deze amuse-potjes die we als startertje aan onze gasten serven

INGREDIENTEN

-1 klein potje foreleitjes, -2 tot 3 warm gerookte forelfilets, Voor de mousse :, -1 bloemkool van 400 à 500 g netto, -2 dl gevogeltebouillon, -1 1/2 blaadje gelatine, -125 g verse room, -2 druppels tabasco, -zout, -peper van de molen

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2008
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Sneeuwwitjessoep

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 2 dl water, 50 g boter, 5 dl melk, 2 dl koffieroom, 1 tl Marmite, zout, peper, 2 el geraspte kaas

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2000
  •  
  •  10-20 min.

bloemkoolsoep met kip

INGREDIENTEN

1 gare bloemkool in roosjes gesneden, 300 gr. gare kip, 30 gr. boter, 30 gr. bloem, 1,5 liter kippenbouillon, 1 klein bekertje slagroom, peterselie.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Pladijsrolletjes

PLadijsrolletjes met bloemkoolpuree.

INGREDIENTEN

1 bloemkool,2 eetl. room,margarine,2 eetl. gehakte peterselie,1 kffiel. nootmuskaat,4 gefileerde pladijzen,1 eetl. grove peper.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste bloemkoolpuree recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top