1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bloemkool
  5. Geroosterde Bloemkool

Geroosterde bloemkool recepten (130)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

geroosterde bloemkool

Simpel

INGREDIENTEN

0.5 bloemkool 0.5 rode peper in reepjes zonder zaadlijsten 2 el olijfolie 2 tl grof zeezout

Voorbereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Verdeel ½ bloemkool in kleine roosjes en leg deze op de bakplaat. 3. Schep de bloemkool om met ½ rode peper in reepjes (zonder zaadlijsten) en 1-2 eetlepels olijfolie classico. Bestrooi met 2 theelepels grof zeezout.

Bereidingswijze

Rooster de bloemkoolroosjes in de voorverwarmde oven in ca. 15 min. knapperig gaar. Schep de bloemkool op een bord en besprenkel met een beetje extra olijfolie.

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2013
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool op zijn Indiaas.

INGREDIENTEN

1 eetlepel plantaardige olie, 1 bloemkool, 1½ cup Griekse yoghurt, 1 lime, 2 eetlepels chilipoeder, 1 eetlepel komijn, 1 eetlepel knoflookpoeder, 1 theelepel curry poeder, 2 theelepels zout, 1 theelepel zwarte peper

  • Indiaas Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op18-11-2014
  • Indiaas Bijgerecht
  •  

Geroosterde bloemkool

INGREDIENTEN

* 1 bloemkool, * 3 teentjes knoflook, gepeld en grof gehakt, * citroensap van een halve citroen, * olijfolie, * grof zout en vers gemalen zwarte peper, * geraspte parmazaanse kaas

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2012
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Geroosterde bloemkool soep

INGREDIENTEN

1 kleine of de helft van een grote bloemkool geroosterd, 1 kleine aardappel, 1 kleine ui, gesnipperd, 500 ml. bouillon, scheutje melk, fijngehakte peterselie, peper, zout, klontje boter, nootmuskaat

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2009
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Geroosterde bloemkool met Vadouvan

Als ik weinig tijd of inspiratie heb dan wordt het hier vaak een AGV'tje. Maar om dan elke keer weer bloemkool met een sausje te eten begint ook te vervelen. Deze geroosterde bloemkool uit de oven is een zeer makkelijk en gezond alternatief. 

INGREDIENTEN

- ½ bloemkool, - scheut olijfolie, - ½ el Vadouvan kruiden, - handvol geroosterde hazelnoten,

  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2021
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Geroosterde Bloemkool met Mangochutney

Afgelopen januari is mijn moeder 50 geworden! Dit moest natuurlijk gevierd worden en ze had mij ingeschakeld voor de catering. Dit doe ik wel vaker maar dit was wel even een uitdaging: Alles moest vegan en zoveel mogelijk glutenvrij. Nou ben ik gelukkig creatief en vind het leuk om bepaalde recepten te combineren. Zo kwam ik op de geroosterde bloemkool met mangochutney als gezonde borrelhap. De vriendinnen van mijn moeder waren ontzettend enthousiast en er werd meteen gevraagd naar een recept. Bij deze!

INGREDIENTEN

Voor de geroosterde bloemkool:, --> 1 bloemkool in kleine roosjes gesneden (allemaal ongeveer even groot), --> 1 a 2 eetlepels Garam masala kruiden (ik gebruik die van Jonnie Boer), --> 3 eetlepels olijfolie, --> 2 teentjes knoflook fijngehakt of geperst, --> Snufje zeezout, Voor de mangochutney:, --> 1 of 2 mango's (extra chutney is nooit een ramp), --> 1 a 2 theelepels sriracha saus (Als je dit niet hebt kun je ook 1 rode peper MET zaadjes gebruiken), , ,

  • Indiaas Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-05-2020
  • Indiaas Bijgerecht
  •  20-30 min.
Populaire bloemkool recepten

Kaviaaromelet met geroosterde bloemkool

Feestelijk ontbijt op het nieuwe jaar , makkelijk en lekker

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 1 potje kaviaar of viseitjes, 8 eieren, scheutje melk, 1 bakje cress, peper - zeezout, , Voor de marinade:, 3 teentjes look, 1 el tandoorikruiden, 2 cm gember, 1 citroen, het sap, 1 el geitenyoghurt, peper - zout, , Voor de muntcoulis:, handvol muntbladeren, handvol korianderblaadjes, 1/2 sjalot, fijngehakt, 1/2 citroen, het sap, 1 el olijfolie, zeezout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2018
  • Belgisch
  •  30-60 min.

geroosterde bloemkool van Boven

Het recept is van Yvette van Boven, die heeft een 'ovenrubriek' in de volkskrant op zaterdag. Het ziet er heel mooi uit, een goudgele hele bloemkoolbol die bedekt is met een lekker pittige korst.

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 1 eetlepel olijfolie, 1 beker Griekse Yoghurt (170 gram), rasp en sap van 1 citroen, 1 tl chilipoeder, 1 el grof gemalen komijn, 2 tenen knoflook, geperst, 1 tl kerriepoeder, zeezout en versgemalen zwarte peper

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-01-2015
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  60-120 min.

geroosterde bloemkool met panch phoron

Eens wat anders met bloemkool

INGREDIENTEN

1 bloemkool, in kleine roosjes, 2 el olijfolie, 2 el panch phoran (kun je eventueel zelf maken), 1 tl zoutvlokken, versgemalen peper, geraspte schil en sap van 1/2 citroen, , Panch phoran, gelijke hoeveelheid van de volgende kruiden even kort in de vijzel:, komijnzaad, venkelzaad, nigellazaad, fenegriek, bruin mosterdzaad

  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2016
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Runderstoof met geroosterde bloemkool

INGREDIENTEN

+4 el olijfolie,+500 gram, runderpoulet + 1 pot Maggi, smulpannetje draadjesvlees, in goulashsaus[259 ml], +1 bloemkool in roosjes, +zout en peper,+700 gram, krielaardappeltjes,=3 el., peterselie, fijngehakt., , , ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-03-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Geroosterde bloemkool met preikaassaus en tongrolletjes

Lekkere combinatie in deze ovenschotel 

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 2 witte preistengels, ½ l volle melk, 100 g gemalen kaas, 2 el boter, 2 el bloem, nootmuskaat, 8 tongfilets, 2 el panko broodkruim, olijfolie

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2020
  • Belgisch
  •  30-60 min.
Nieuwste geroosterde bloemkool recepten

Geroosterde bloemkool met preikaassaus en tongrolletjes

Makkelijke en lekkere ovenschotel 

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 2 witte preistengels, ½ l volle melk, 100 g gemalen kaas, 2 el boter, 2 el bloem, nootmuskaat, 8 tongfilets, 2 el panko broodkruim, olijfolie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geroosterde bloemkool met specerijen

Het recept heb ik voor de gasten van Resto van Harte gemaakt waar ik als vrijwilliger kook. het was een succes.

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 2 theelepels komijnzaad, 2 theelepels koriander, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepels kurkuma, 0,5 theelepel zout, 4 eetlepels olie, Eventueel naar smaak wat citroensap, Naar wens kun je er wat cashewnoten over strooien

  • Indiaas Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2020
  • Indiaas Bijgerecht
  •  20-30 min.

***GEROOSTERDE BLOEMKOOL MET GNOCCHI EN KAPPERTJES***

Weg met de kookpan, de bloemkool gaat de oven in. Daardoor krijgt hij in een klein halfuurtje een nootachtige smaak en krokante korst ! Schuif bloemkool in de oven en je krijgt iets verrukkelijks: Goudbruine,knapperige roosjes met een geconcentreerde bloemkoolsmaak en een zweem van karamel en noten.

INGREDIENTEN

=1 Bloemkool., =2 tl. Gerookte Paprikapoeder (zoet), =1 tl.Uienpoeder., =4 eetl.Olijfolie., =500 gram Gnocchi., =1 schaal Catalaanse Braadworsten (270 gram), =50 gram Kappertjes.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

****SALADE VAN GEROOSTERDE BLOEMKOOL****

De bloemkool wordt niet gekookt maar geroosterd:

INGREDIENTEN

=1 Grote Bloemkool (eventueel een Paarse), =1 Rode Paprika in stukjes), =2 eetl. Sesamzaadjes. = 50 gram Pompoenpitten., =50 gram Zonnebloempitten. = 6 teentjes Knoflook., in plakjes. = 1 tl. Zoutvlokken. = 2 eetl.Olijfolie., =300 gram Olijven met pit., =150 gram gedopte Tuinbonen, =200 gram Sperziebonen in stukjes van 4 cm., =100 gram Erwten. = Peper en Zout.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2016
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Runderstoof met geroosterde bloemkool en Krieltjes

INGREDIENTEN

=1 Pot MAGGI Smulpannetje, [Draardjesvlees in goulahsaus, =500 gr.Runderlappen[in stuk-, ken van 3 cm], =800 gr.Krieltjes in de schil, =1 Bloemkool[in plakken ge-, sneden], =3 el.krulpeterselie[gehakt]

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-10-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

***TARTAARTJE MET GEROOSTERDE BLOEMKOOL***

Gemakkelijk en snel klaar te maken !!

INGREDIENTEN

=1 Middelgrote Bloemkool. = 1 teen Knoflook, geperst., =2 tl. Gemalen Komijn, °2 eetl.Kappertjes. °4 eetl. Koolzaadolie Bak en Braad'', °1 grote Ui. ° 4 Tartaartjes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Geroosterde Bloemkool met komijn en muntyoghurt

Verbazingwekkend veel smaak met een beperkt aantal ingrediënten.

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, 1 grote bloemkool, 1 theelepel hele komijnzaadjes, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper, Griekse yoghurt, 1/4 kop verkruimelde feta (optioneel), gehakte verse muntblaadjes, granaatappel zaden

  • Wereld
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-04-2013
  • Wereld
  •  30-60 min.

Geroosterde groene bloemkool; Romanesco

Soms zie je iets liggen in de winkel wat zo mooi en voordelig is dat je het wel moet kopen, ook al weet je niet wat je er mee moet maken. Dat overkwam mij bij de bloemkool die 1 euro kostte. Het is dus een Romanesco.Het is eigenlijk een best oude groente, die al sinds zeker de zestiende eeuw wordt gekweekt in Italië. De Italianen noemden hem toen broccolo romanesco: Romeinse broccoli, of broccoli uit Rome. Ergens is die benaming wat merkwaardig, omdat romanesco in plantkundig opzicht duidelijk een variant is van bloemkool, niet van broccoli. De bloemetjes zijn namelijk nog helemaal niet ontwikkeld, terwijl ze dat bij broccoli wel zijn. Dat maakt het ook meer geschikt om te bakken. Bij broccoli verbranden de bloemtjes snel.

INGREDIENTEN

1 groene bloemkool Romanesco, 1 bosuitje, 4 laurier blaadjes, 100 gr thainpasta, peterselie, munt, 250 ml Griekse yoghurt, citroensap, 1 tl granaatappel melasse

  • Arabisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2021
  • Arabisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Bloemkoolsoep van geroosterde bloemkool

Geef je bloemkoolsoep extra veel smaak door geroosterde bloemkool te gebruiken. Het is iets meer werk maar meer dan de moeite waard!

INGREDIENTEN

1 grote bloemkool, olijfolie, 3 teentje knoflook, peper & zout, 1 tl komijnpoeder, 1 chilipeper, , , 1 el bakboter, 1,5l groentebouillon, 3 uien, 1 preiwit, 3 takken selder, enkele takjes tijm, 2 laurierblaadjes, enkele takjes rozemarijn, 1 blik kikkererwten, , , ½ tl nootmuskaat, 1 stokbrood

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2020
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Spinaziesalade met geroosterde bloemkool, walnoten en gruyer

INGREDIENTEN

1 bloemkool, spinazie (hoeveelheid naar smaak), 2 handvol walnoten, 1 bakje kastanjechampignons, ca. 6 gedroogde tomaatjes, ca. 100 g. Gruyère, 1 of 2 knoflookteentjes, zout, peper, harissa, komijn, olie

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2011
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Heek met bloemkoolpuree, geroosterde bloemkool en currydressing

Zin om je gasten te verwennen met een gezonde maaltijd met veel pit? Dan is dit gerechtje een absolute aanrader. De Hoge Gezondheidsraad beveelt iedereen aan om 1 à 2 keer per week vis te eten. Combineer heek met bloemkool zoals in dit recept, dan zit je zeker goed én gezond! 

INGREDIENTEN

4 stukken heekfilet, met vel (elk ongeveer 180 g), 1 bloemkool, 500 g zachtkokende aardappelen, 500 ml melk, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 biologische citroen, peper en zout, 30 g boter, 200 ml olijfolie, 100 g veldsla, Dressing:, 1 sjalot, 1 el rode currypasta, sap van ½ citroen, 100 ml olijfolie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Köfte met Humus, geroosterde bloemkool, tomatenkomkomme

Ontstaan door een uitgeschreven wedstrijd van Smulweb met Miras producten

INGREDIENTEN

500 gr lamsgehakt,1 pak Miras Inegöl köfte kruidenmix, 1 pot Miras gekookte kikkererwten, 1 geraspte teen knoflook, olijfolie, 1 eetlepel tahin, 2 eetlepels citroensap, 2 theelepel gemalen komijn, ½ komkomer geschild en zaadlijst verwijderd, ½ tomaat alleen vruchtvlees, 1 dl witte wijnazijn, 1 dl water, 25 gram suiker, kleine bloemkool, platte peterselie, verse koreander, verse munt, zout, zwarte peper

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2014
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Geroosterde Bloemkool op zijn Italiaans

DEZE GEROOSTERDE BLOEMKOOL ZAL ZEKER IN DE SMAAK VALLEN,met de bijgaande saus !  

INGREDIENTEN

1 grote bloemkool, olijfolie, zout, 75 gram geblancheerde amandelen, 6 - 10 ansjovis filets, 2 tenen knoflook, 2 eetlepels boter op kamertemperatuur, 125 dl olijfolie, 2 theelepels wijnazijn, 1 bosje verse kruiden, pepervlokken naar smaak, zout en peper naar smaak

  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-02-2020
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Snelle bloemkool met geroosterde paprika's en creme fraiche

Heerlijk hartig bloemkoolgerecht.

INGREDIENTEN

1 grote bloemkool in roosjes/ 6 plakken bakbacon/ 230 gram geroosterde rode paprika's in reepjes (kant-en-klaar uit pot)/ 200 ml. creme fraiche/ 175 gr. grof gerapste belegen kaas.,

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2003
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

GEROOSTERDE BLOEMKOOL OP Z'N GEHEEL MET TAHINSAUS EN GRANAATAPPEL

Een heerlijk originele en gezonde bereiding van bloemkool in zijn geheel. Lekker als voorgerecht of bijgerecht op tafel. Een vegetarische topper!

INGREDIENTEN

1 bloemkool, ½ citroen, ½ granaatappel, pitjes losgemaakt, 1 bosje bladpeterselie, 3 el tahin, 3 el Griekse yoghurt, 3 el olijfolie, peper en zout

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2021
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Salade van geroosterde bloemkool met citroenkip in hazelnootkorst

Bloemkool net iets anders, maar zeer lekker ! 

INGREDIENTEN

1/2 bloemkool, 1 venkel, 200 g spinazie, 50 g kervel, 50 g dille, 50 g peterselie, 1 citroen, 2 el olijfolie, 1 el notenolie, 1 el venkelzaadjes, 1 kl honingmosterd, , CITROENKIP :, , 4 kippenfilets, 1 onbehandelde citroen, 2 sjalotten, 1 teentje knoflook, 4 el olijfolie, ½ kl gemberpoeder, ¼ kl kaneel, peper en zout, 50 g hazelnoten, met vlies, 4 el honing

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Geroosterde bloemkool uit de oven met kaasfondue

Hou je van de traditionele gekookte bloemkool met kaassaus? Probeer eens de moderne versie: geroosterde bloemkool uit de oven met kaasfondue. Deze geroosterde bloemkool is knapperig, heerlijk van smaak en zet je binnen 30 minuten op tafel. En de Emmi Fondü kaas maakt het gerecht helemaal af!

INGREDIENTEN

3 hele bloemkolen, 3 el ras el hanout, versgemalen peper en zout, 2 el olijfolie, 1 pak Emmi fondü kaas, 10 g verse peterselie, fijn gesneden

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Geroosterde hele bloemkool in een romige paddenstoelensaus

Een hele bloemkool, geroosterd en overgoten met een romige paddenstoelensaus is buitengewoon smakelijk en feestelijk.

INGREDIENTEN

Voor de paddenstoelensaus:, * 2 eetlpls boter, * 1 kleine ui, fijngesneden, * 250 gr kastanjechampignons, in plakjes, * 2 teentjes knoflook, fijngehakt, * 1 theelpl verse tijmblaadjes, * 60 ml witte wijn, * 60 ml bouillon naar keuze, * 125 ml slagroom, * 45 gr Parmezaanse kaas, geraspt, * Zout en peper naar smaak, * 1 eetlpl witte misopasta (optioneel), , Voor de geroosterde bloemkool:, * 1 grote bloemkool, de stronk er af gesneden, * 1 eetlpl olie, * Zout en peper naar smaak, ,

  • Engels Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-01-2017
  • Engels Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Bloemkool kokossoep

Een heerlijke combinatie: bloemkool, kokos en Kumar's Korma. Iedereen smult van deze heerlijke soep.

INGREDIENTEN

1 medium bloemkool, 2 medium aardappel, 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, Een paar bosuitjes, 1 liter bouillon, 1 pakje Kumar's Dahl, 200 ml Kokosmelk

  • Aziatisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2016
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Bloemkool caprese

Een lekkere vegetarische ovenschotel uit italië die super lekker smaakt 

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 1 el olijfolie, 250 ml tomatenpassata, 2 el tomatenconcentraat (enkelvoudig, 22%), 180 g mozzarella, 15 (Stoffels Toma'Rito) kerstomaatjes, 2 handenvol verse basilicim, stevige snuif zout, peper

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-03-2020
  • Italiaans
  •  60-120 min.

bloemkool met amandelen

Heerlijk bij wild

INGREDIENTEN

400 gr. bloemkoolroosjes, zout, 4 eetl. geschaafde geroosterde amandelen, witte peper, 50 gr boter,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

****BLOEMKOOL MET EEN KORSTJE****

Het fijnstebesuit van eem mooie Zomerdag is buiten eten.

INGREDIENTEN

=1 Bloemkool, =2 eetl. Garam masala (Indiaas Specerijenmegsel)., =4 eetl. Zonnebloemolie., =Zout en versgemalen zwarte Peper., °120 ml Griekse Yoghurt., °2/3 tl. Harissa,PITTIGE RODE SAUS., °100 gram Granaatappelpitjes., °40 gram Kappertjes.,uitgelekt., °1 bosje Koriander.,fijngehakt., ° Platbrood., ,

  • Europees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-04-2019
  • Europees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Indonesische bloemkool

Bloemkool bereid op de manier van een 'kokkie' die in dienst was bij een Nederlandse familie op een Javaanse theeplantage. Sinds de jaren dertig is het recept in de familie gebleven en het kwam tevoorschijn toen een van de kleinkinderen haar grootmoeder liet weten voortaan vegetarisch te willen eten.

INGREDIENTEN

300-350 gram bloemkoolroosjes, zout, 1 stukje foelie, 125 gram gezeefde bloem, 1 losgeroerd ei, 1 dl melk, 1 tl milde kerriepoeder (kerrie Djawa), witte peper uit de molen, (zonnebloem)olie voor het frituren,, Voor de saus:, 1 el (zonnebloem)olie, 1 gesnipperd sjalotje of uitje, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 tl sambal oelek, 2 el pindakaas, 1 el ketjap manis, 1/2 tablet voor groentebouillon, enkele druppels limoen- of citroensap, 50-75 gram seroendeng (geroosterde kokos met pinda's), enkele kleine toeven verse koriander,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Roergebakken Varkenshaas Met Bloemkool

Ongeveer 270 kcal pp

INGREDIENTEN

? 1 theelepel aardappelmeel, ? 150 g bloemkool,in roosjes, ? 4 stuk bosuitje, ? 2 theelepel bouillonpoeder, ? 1 theelepel kerrie, ? 1 mespuntje knoflookpoeder, ? ? theelepel ma?zena, ? 1 eetlepel olie, ? ? stuk rode paprika, ? 2 eetlepel seroendeng (geroosterde pinda's met kokos uit een potje.), ? 50 g tauge, ? 250 g varkenshaas,

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gegrilde varkenskotelet “Cross &; Blackwell light” met geroosterde bloemkool

Lekkere gegrilde koteletjes met een picles sausje light 

INGREDIENTEN

4 varkenskoteletten van 120 à 130 g per stuk, 1 bloemkool, 6 lente-uitjes, fijngesnipperd, 3 eetlepels kokosolie, 100 g pickles, 1 dl magere yoghurt, kervel, dragon, platte peterselie, veldsla, peper van de molen, olijfolie,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Geroosterde Lamsrib

Geroosterde Lamsrib met Bloemkoolgratin

INGREDIENTEN

4-8 lamskarbonades. peper en zout. gedroogde rozemarijn., Grillsaus:, 2 eetlepels olie. 2 eetlepels sojasaus. 2 eetlepels tomatenpuree. 1 theelepel honing. 1/2 theelepel gemberpoeder., Voor de bloemkool:, 1 b;, bloemkool. zout. 25 gram boter. 25 gram bloem. 1 dl kookvocht van de bloemkool. 2 1/2/ dl melk. 1 ei. 150 gram geraspte oude kaas. peper., Wrijf het vlees in met peper, zout en rozemarijn. Verwarm de oven voor op 175 graden C. of gasstand 3. Klop voor de grillsaus de olie, sojasaus, honing, gemberpoeder door elkaar en bestrijk het vlees aan beide kanten met de saus.Rooster de karbonades ca.45 minuten op het rooster in de oven. Zet er wel een bakplaat onder om het vocht op te vangen. Bestrijk het vlees tijdens het bakken nog een paar keer met de saus. Kook voor de gegratineerde bloemkool de schoongemaakte bloemkool 6 minuten in water met een klein beetje zout. Laat de bloemkool uitlekken en zet hem in een ingevette vuurvaste schaal. Maak de kaassaus als volgt: Smelt de boter in een pannetje, roer de bloem erdoor en voeg scheutje voor scheutje al roerend kookvocht en melk toe. Laat de saus ca.5 minuten zachtjes koken. Klop er van van het vuur af de dooier door en roer de kaas erdoor. Breng op smaak met peper. Schenk de saus over de bloemkool. Haal de karbonades uit de oven en houd ze warm. Zet de bloemkool boven in de oven en schakel de oven op 150 graden C. Laat de bloemkool in ca. 15 minuten een goudbruinkorstje krijgen.

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-09-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gegratineerde bloemkool met paprika's en geitenk

INGREDIENTEN

1 middelgrote bloemkool/3 geroosterde paprika's uit pot/1 plak Bettine Blanc geitenkaas van ca.150 gr./1 potje creme fraiche/eventueel geschaafde amandelen

  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2005
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Bloemkool op Siciliaanse wijze

INGREDIENTEN

1 bloemkool**1 handvol rozijnen, geweekt in lauw water**1 rode ui, gesnipperd**2 tenen knoflook, uit de knijper**4 ansjovisfilets, uitgelekt**1 mespuntje saffraan**0.25 ltr. bouillon**3 eetlepels pijnboompitten, kort geroosterd in een koekepan**10 blaadjes basilicum**olijfolie

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-06-2005
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Indiase bloemkool met garam masala

Deze Indiase gekruide en geroosterde bloemkoolroosjes vormen het ideale bijgerecht. Heel veel spannender dan de Hollandse bloemkool met kaas of een papje. 

INGREDIENTEN

1 volle el Garam Masala kruiden, Jonnie Boer, 1 bloemkool, in kleine roosjes gesneden, 1 middelgrote witte ui, in grove stukken gesneden, 5 teentjes knoflook, fijn geperst, 2 tot 3 el olijfolie, Zeezout,

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2015
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Geroosterde bloemkoolsoep

Je gelooft niet dat dit bloemkoolsoep is! Zo romig, comfortabel en vol van smaak met gezonde ingrediënten!

INGREDIENTEN

1 bol knoflook, 4 eetlpl olijfolie, 2 bloemkolen, in roosjes gesneden, 1 ui, fijngehakt, 1 ¼ ltr groentebouillon, 3 takjes verse tijm, 1 laurierblaadje, 125 ml slagroom

  • Wereld
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-12-2017
  • Wereld
  •  60-120 min.
Nieuwste geroosterde bloemkool recepten
Populaire bloemkool recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top