Super lekkere gebakken bloemkool uit de oven.
Gebakken bloemkool uit de oven? Ja hoor, gebakken, en de smaak is niet te vergelijken met gekookte bloemkool.Deze bloemkool is lekker bruin en licht knapperig.De smaak is wat nootachtig en bijzonder smakelijk.De bloemkool zal voor het grootste deel niet in mooie plakken kunnen worden gesneden want er vallen natuurlijk allemaal stukjes af maar we gebruiken gewoon alle stukken, stukjes en stronk van de bloemkool.Wij eten dit vaak en het is bovendien slank! Alleen wat olijfolie over de bloemkool, geen sausje maken enz.Vorige week (september 2013) weer eens wat geprobeerd, 10 minuten voordat de bloemkool klaar was heb ik er een vleugje kerrie en wat geraspte kaas erover gestrooid, niet teveel maar net genoeg, dat was heerlijk!
Ingrediënten 1 persoon
1 bloemkool (middelmaat), 2-3 eetlepels Olijfolie (minder kan ook), Zout en versgemalen zwarte peper.Bereidingswijze
Snijd de bloemkool in plakken (plakjes) van ongeveer 1 centimeter dik. Leg ze op de bakblik wat bekleed is met bakpapier.Leg de bloemkool er in één laag op,(gebruik 2 bakblikken als je een grote bloemkool hebt) de schijven (schijfjes) mogen elkaar niet overlappen.Strooi er zout en flink wat peper overheen en dan sprenkel je er rijkelijk olijfolie over.Zet in de voorverwarmde oven.Bak voor ongeveer 50 minuten maar dat hangt af van de bloemkool en de dikte dus kijk tussendoor even in de oven. ;)