1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bloemkool
  5. Bloemkool Ovenschotel

Bloemkool ovenschotel recepten (278)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Italiaanse bloemkoolschotel uit de oven

Het basisrecept voor deze heerlijke ovenschotel vond ik in het kookboekje Chez lHirondelle. Omdat ik niet gauw tevreden ben heb ik er iets aan veranderd. Wij vonden het heel erg lekker. Dus hierbij het recept.

INGREDIENTEN

700 gram aardappelen - kleine bloemkool - 3 dl melk - 70 gram boter - 70 gram bloem - zout, peper - nootmuskaat - 2 theelepels tijm - 2 eieren - 100 gram rauwe ham (liefst Parmaham ) - 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Schil de aardappelen. Was deze. Kook de aardappelen gaar en snij ze in plakjes. Was de bloemkool en verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkool beetgaar in water met zout. (Bewaar 2 dl van het kookvocht van de bloemkool). Laat de bloemkool goed uitlekken. Snij de rauwe ham in reepjes en bak deze in een droge Koekenpan knapperig. Saus: Smelt de boter. Voeg de bloem in een keer toe. Goed roeren en even laten garen. Melk + het overgebleven kookvocht beetje voor beetje toevoegen tot een dikke saus ontstaat. Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Neem de saus van het vuur. Klop de eieren los en meng deze door de saus. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe een laagje van de saus in een ruime ovenschaal Leg hierop de helft van de aardappelschijfjes. Bestrooi met wat tijm. Meng de bloemkoolroosjes en de gebakken reepjes ham door elkaar. Verdeel de bloemkoolroosjes over de aardappelschijfjes. Dek af met de rest van de aardappelschijfjes en bestrooi deze weer met wat tijm. Giet de rest van de saus over de schotel en strooi er een laagje Parmezaanse kaas over. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de bloemkoolschotel in plm. 30 minuten mooi bruin.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ovenschotel met bloemkool en gehakt

Een ovenschotel met bloemkool en gehakt. Onze kinderen vinden het heeeeeeeeeeerlijk

INGREDIENTEN

- 1 Hollandse bloemkool, - 4 eieren, - 1 dl. melk, - zout, peper, nootmuskaat, - 300 gr. gehakt, - boter voor het invetten, - paneermeel of geraspte kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel bloemkool met gehaktsaus gegratineerd met kaas

Als de bloemkool niet meer zo lekker is als in het voorjaar moet je er iets mee doen zoals in deze ovenschotel van bloemkoolroosjes met gehaktsaus. Een echte aanrader!

INGREDIENTEN

1 bloemkool - 300 gram gehakt - 1 eetl. zonnebloemolie - 1 prei - 1/2 eetl. mosterd - 2 eetl. zure room - peper - zout - 1/2 theel. oregano - geraspte belegen kaas

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel broccoli met kipfilet en aardappelschijfjes

Eenvoudig, lekker en gezond. Kinderen zijn hier dol op. Natuurlijk ook heel lekker met bloemkool.  Het recept aangepast v.w.b. de bechamelsaus. Was 50 gr boter en bloem. Nu 30 gram boter en bloem.

INGREDIENTEN

750 gram aardappelen (eventueel voorgekookte aardappelschijfjes), 600 gram broccoli, 350 gram reepjes kipfilet, peper, zout, -, 1 theelepel kerriepoeder, 2 eetlepels olie, 125 ml melk of iets meer, 30 gram boter, 30 gram bloem, zout, peper, nootmuskaat, 75 gram geraspte belegen kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

ovenschotel bloemkool

"Geleend recept" van mijn moeder, vroeger om de kinderen groenten te laten eten zonder dat de groenten zichtbaar waren anders lustten we het niet. Wij noemden het vroeger: wit eten. Met een scheut ketchup was het vroeger erg lekker zonder dat we zagen/wisten dat we bloemkool aten. Zelf heb ik het vele jaren later aangepast, opgepimpt, met gerapste kaas en flink wat kerriepoeder.

INGREDIENTEN

- 1 kg aardappelen (iets kruimig), - 1 grote bloemkool, - 1 zakje geraspte oude kaas, - 2 ons ham in blokjes gesneden, - 2 eieren, - 1 scheut kookroom/koffiemelk, - peper/zout/gedroogde orgegano/1 eetlepel kerriepoeder

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bloemkool anders: romige ovenschotel 3 kazen

Bloemkool is nu goedkoop en is van het seizoen. Bloemkool met een sausje doen we niet meer, da`s te gewoon. Maak er dit romige ovenschoteltje van met maar liefst drie soorten kaas en bacon. Echt heel lekker en zo lust zelfs een klein kindje opeens bloemkool.

INGREDIENTEN

500 gr bloemkoolroosjes, 600 gr kruimige aardappels, 125 gr roomkaas, ½ bekertje zure room, 1 grote ui (gesnipperd), 8 plakjes bacon (gebakken), ½ zakje extra belegen Goudse kaas (geraspt), 80 gr Parmezaanse kaas (geraspt), Olijfolie

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.
Populaire bloemkool recepten
  • Eigen recept

Ovenschotel bloemkool met paprika-gehaktsaus (slank)

Mijn man is aan het lijnen en daarom even geen bloemkool met sausjes. Steeds weer iets anders proberen zonder sausje. Deze ovenschotel bloemkool vonden we heerlijk. Nog een bloemkoolschotel zonder sausje: Indonesisch-gekruide-ovenschotel-bloemkool

INGREDIENTEN

1 kleine bloemkool, 5 middelgrote kruimige aardappelen, 200 gram mager rundergehakt, 1 middelgrote ui, 1 grote rode paprika of 2 gegrilde paprika`s (eventueel uit pot), scheutje koffiemelk of -room, 1/2 eetlepel kerriepoeder, peper, zout, paprikapoeder, mespunt nootmuskaat, scheutje tabasco of wat cayennepeper, 2 flinke eetlepels peterselie, plm. 10 gram boter

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

ovenschotel van bloemkool

En hier mag best een lekker glaasje bij hoor! Anders dan anders! Echt aan te raden!

INGREDIENTEN

1 bloemkool niet te gaar koken(5 min), 100 gr boter, 4 eieren, 1 bekertje zure room, 25 gram bloem, 150 gr geraspte kaas, 100 gram ham in blokjes gesneden, klein blikje doperwten uitgelekt, 125 gram champignon in plakjes gesneden.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Ovenschotel met bloemkool

Een heerlijke makkelijke ovenschotel

INGREDIENTEN

Bloemkool, puree uit zakje, 2 uien, knoflook, gehakt, kaas, zout, peper, kerrie, paprikapoeder

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bloemkool ovenschotel

Gekruide ovenschotel met bloemkool, aardappelen en gehakt.

INGREDIENTEN

List], 1 grote bloemkool, 500gr gehakt, 700gr evengrote aardappelen, 1 grote ui of 2 kleine, 1 teentje knoflook, 5 cherrytomaten, 200gr geraspte kaas, 2 eieren, 150ml melk, verse peterselie, dragon, peper, zout, paprikapoeder, , , De volgende twee ingrediënten kunnen weggelaten worden om het geheel wat minder spicy te maken, , halve theelepel sambal, halve theelepel worcestershiresauce,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2013
  •  
  •  30-60 min.

Ovenschotel met bloemkool

Met dank aan Selly van Vegatopia.

INGREDIENTEN

400 gram aardappels, in plakjes, 1 kleine bloemkool, in roosjes, 2 tomaten, in plakjes, 1 ui, gesnipperd, 1 potje zwarte olijven, zonder pit, 1 bekertje zure room (125 ml), zout en peper, 1 ei, ca. 100 gram geraspte kaas, evt. provencaalse kruiden

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2003
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
Nieuwste bloemkool ovenschotel recepten

Bloemkool ovenschotel

Op zoek naar een verwerking van bloemkool die de kinderen ook lusten, vond ik dit. Is ook makkelijk van te voren te maken.

INGREDIENTEN

1.25 kilo aardappelen, 1 bloemkool, 1 ui, 250 gr. champignons, 30 gr. boter, 400 gr. gehakt, 1 zakje stroganoff-saus, 2 dl. creme fraiche, 50 gr. geraspte kaas, zout, peper en nootmuskaat

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-12-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

ovenschotel met bloemkool

Pittige ovenschotel

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 250 gr wortelen, 1 ui, 300 gr rundergehakt, 50 gr doorregen spek, 2 punten romige smeerkaas, 2 à 3 lepels witte instant-saus, 3/8 l water, 1/4 l melk, 2 eetlepels olie, 1 koffielepel bakboter, zout, peper, kerriepoeder, paprikapoeder, tijm, peterselie, aluminiumfolie, , , , , , , , , , , , , , , ,

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2007
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bloemkool ovenschotel

Lekker en makkelijk recept!

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 750 gram aardappelschijfjes, 1 grote ui gesnipperd, 750 gram gehakt, 2 zakjes 4 Kazensaus van Maggi, 3/4 tomaten, peper, zout, olie, , Kan extra toegevoegd worden door het gehakt: Kerriepoeder

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Indonesisch gekruide ovenschotel bloemkool

Heerlijke combinatie van het Oosterse gekruide gehakt met de bloemkool. Wilde eens iets anders en dit kwam eruit. Gaan we echt vaker eten!

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 350 gram (runder)gehakt, 600 gram aardappelschijfjes (ik heb ze zelf gekookt, maar je kunt ook voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken), 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 middelgrote ui, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel djahé (gemberpoeder), 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel ketjap of meer naar smaak, 2 theelepels sambal (soort naar smaak), 2 los geklopte eieren, pittig geraspte kaas (naar smaak)

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

bloemkool

Gewone gekookte bloemkool vinden ze bij ons niet zo lekker vandaar een iets aangepast recept.

INGREDIENTEN

1 grote bloemkool>4 plakken schouderham> 150 gram geraspe kaas> 3 eieren> 150cc melk> bouillonblokje

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Ovenschotel Met Bloemkool

INGREDIENTEN

300g hamblokjes, 1 bloemkool, 750g tot 1kg aardappels, 4 eieren, 4dl melk, 150g geraspte kaas, hollandse groentekruiden

  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2000
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.

Bloemkoolschotel met aardappelen en gehakt, gegratineerd

Een lekkere en apparte eenpans-ovenschotel die je ook heel makkelijk van te over kan klaar maken.

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 750 gram aardappelen in schijfjes gesneden, 400 gram tomaten in plakjes gesneden, 500 gram gehakt, 100 gram parmezaanse kaas, 3 eetlepels paneermeel, 120 gram champignons,40 gram boter, 2 uien fijngesneden, 3 eetlepels peterselie, 3 eieren, klein beetje nootmuskaat, 2 dl zure room., ,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel Bloemkool met kaas-preisaus gegratineerd

Dit is een heerlijk ovenschoteltje wat bovenal kerngezond is. Typisch zo`n leuk recept om je te ontdoen van allerlei restjes groente in de koelkast. Het is niet vet, past prima bij de tijd van het jaar, bevat heel veel smaak en is echt smullen!

INGREDIENTEN

500 gr bloemkool roosjes, 1 stengel verse prei, 100 gr cherry tomaten, 2 grote aardappels, 25 gr roomboter, 3 el bloem, 300 ml magere melk, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, 1 t paprikapoeder, 1 teentje knoflook (geperst), 50 gr Parmezaanse kaas geraspt, 50 gr oude kaas geraspt, 2 el vers gehakte peterselie

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2013
  • Europees
  •  30-60 min.

Bloemkool

Heerlijk ovengerecht en gemakkelijk te bereiden

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 50g boter, 5og bloem, 350ml kookvocht van de kool, 150ml melk, peper, zout, muskaatnoot, 250g gekookte ham in blokjes gesneden, 75g gemalen kaas om te gratineren eventueel 2 hardgekookte eieren

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2004
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Bloemkool

Ovenschotel

INGREDIENTEN

Body{background:url(http://home.hetnet.nl/~roelofkeemma/rore nederlands/achtergronden/kruiden2.gif)}>, , - 1 Grote bloemkool, - 2 kilo aardappelen, - 1 pond Gehakt, - 2 zakjes stroganoff saus (knorr/maggie), - Champignons, - 2 uien, - Geraspte pittige goudse kaas, - Sambal, - Creme fraiche (groot potje), - Knoflook,ketjap,bieslook, - Gehaktkruiden, - Olijfolie, - Paneermeel, - 2 eieren

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bloemkool Uit De Oven

Ovenschotel met bloemkool en tomaten.

INGREDIENTEN

400 gr. bloemkool, 1 ui, 200 gr. rundergehakt, 1 dl. gezeefde tomaten, 4 eetlepels geraspte kaas, zout, peper, paprikapoeder.

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

In deze ovenschotel zit de bloemkool goed verstopt. Doordat je de bloemkool samen met de aardappelen tot een puree maakt is deze dus niet zichtbaar en kun je op deze manier kinderen EN volwassenen toch bloemkool laten eten. Gewoonweg omdat de textuur anders is en de bloemkool niet herkenbaar. Voor nog meer camouflage kun je eventueel ook nog de kaas, die je gebruikt om mee te gratineren, door de puree heen scheppen. Het grote voordeel is dat je de broodnodige vitaminen op deze manier natuurlijk wel binnen krijgt. De verse ananas in het onderste gedeelte van deze schotel zorgen voor NOG meer vitaminen. Een ware vitaminen bom dus. TIP: Je kunt een half uurtje tijd besparen door de puree gewoon naast de kip / kerrie/ ananas te serveren. Roer in dat geval de geraspte kaas door de bloemkool / aardappelpuree heen.

INGREDIENTEN

Voor de puree:, , 1 kg kruimige aardappelen, 1 bloemkool (ongeveer 750 gr), 1 dl melk, klontje boter, peper en zout en nootmuskaat, 200 gr geraspte kaas (extra oud) om mee te gratineren, , Voor de kip / kerrie / ananas, , 600 gr kipfilet, 1 bolletje knoflook of 4 tenen, 1 verse ananas, 2  el kerrie (ik heb curry Madras van Jonnie Boer gebruikt), 2 dl kookroom, peper en zout, ,

  • Fusion
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2014
  • Fusion
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Slanke ovenschotel met bloemkool, balletjes &kaassaus

Ik kook graag en niet alle gerechten zijn echt slank dus kook ik "slank tussendoor" dat houdt mij in "evenwicht"zo te zeggen. Dit slanke gerecht smaakt lekker en het is weer eens andere manier van het bereiden van de "gewone bloemkool". Doe je niet "aan de slanke lijn" neem je meer van onderstaande ingrediënten. Bloemkool is een "magere" groente dus je kan rustig een grote bloemkool nemen. Ik had een net iets te grote ovenschaal genomen, 31x 18 (binnenmaat)- de kaassaus bedekte het dus niet helemaal zoals je op de foto kunt zien. Het idee is ontstaan door een recept van een slankclub, ik heb het veranderd maar het blijft een slankrecept.

INGREDIENTEN

150 gram tartaar (of heel mager rundergehakt), 2 uien (klein gesnipperd), 50 gr rauwe ham, 1 bloemkool, 1 pakje kaassaus light, Klein rood pepertje. (heel fijn gesnipperd en desgewenst zaadjes verwijderd., ± 500 gram aardappelen. (Ongeschild gewicht ), Wat bieslook en/of peterselie (fijn gesneden), Wat chilipeper., Zout/peper naar smaak.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bloemkool kerrie ovenschotel

Een lekkere multiculti maaltijd.

INGREDIENTEN

1 middelgrote bloemkool, 8 grote aardappelen, 4 teentjes knoflook, 2 uien, bakje vegetarisch gehakt, 1 groene paprika, 250 g cashewnoten, 250 g rozijnen, 2 el kerriepoeder, 2 el bloem, 150 ml water, 1 tl paprikapoeder, snufje koriander, peper en zout naar smaak, paneermeel en een klontje boter voor een korstje op de aardappelpuree

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-2010
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Bloemkool ovenschotel met ham

Gekookte bloemkool met satesaus was altijd mijn favouriet, maar tegenwoordig komt deze ook zeker in de buurt

INGREDIENTEN

Halve bloemkool, 400 gr voorgekookte aardappelschijfjes, zout/peper, 50 gram geraspte kaas, 25 gram boter, 25 gram bloem, 300 ml melk, 50 gram hamreepjes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

ovenschotel van bloemkool en broccoli

Lekker bijgerecht

INGREDIENTEN

1 kleine bloemkool in roosje, 300 gr. broccoli, 2 tomaten, 2 eieren, 2 el slagroom, 1 tl basilicum, 1 el fijngehakte peterselie, zout peper, geraspte kaas.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kopie van Ovenschotel met bloemkool en gehakt

Ovenschotel met bloemkool en gehakt

INGREDIENTEN

1 stuk Bloemkool, 4 stuks Eieren, 1 deciliter Melk, 300 gr. Gehakt, 1 stuk Zout, 1 stuk Peper, 1 stuk Nootmuskaat, 1 stuk Paneermeel, 1 stuk Kaas halfharde, geraspte

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2012
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ovenschotel met bloemkool en spinazie

Ik ben maar alleen en als je alles door 4 deelt dan heb je een mooie 1 persoons portie met goede verhoudingen.

INGREDIENTEN

- 1 bloemkool, - 1 kg aardappelen, - 100 gr diepvriesspinazie in roomsaus (spinazie a la crem werkt ook), - 100 gr geraspte kaas, , Voor de bechamelsaus:, - 2 eetlepels bloem, - 2 eetlepels vloeibare koude boter, - 1 groentebouillonblokje, - 4 dl melk

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

ovenschotel van gehakt met bloemkool en tomatensaus

INGREDIENTEN

2 uien, 25 gr boter of margarine, 500 gr rundergehakt, 4 eetlepels fijngehakte peterselie, peper, zout, 2 theelepels paprikapoeder, 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, 1 bloemkool, 2 sjalotjes, 1/2 pak gezeefde tomaten a 500 gr, 1 theelepel suiker

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-07-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Italiaanse bloemkool ovenschotel

INGREDIENTEN

400 gram aardappelen, 1 bloemkool, 400 gram mager rundergehakt, 4 theelepels olie, magere melk, 4 eieren, wat parmezaanse kaas, peper en zout, Italiaanse kruiden naar smaak,

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-06-2010
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Ovenschotel met pangasusfilet, bloemkool en aardappelschijfj

Budget recept

INGREDIENTEN

, 1 bloemkool, in roosjes, 2 el olijfolie, 2 uien, in ringen, 2 tl kerriepoeder, 700 gram aardappelschijfjes, 200 ml crème fraîche, 100 g geraspte jonge kaas

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-10-2013
  •  
  •  0-10 min.

Ovenschotel met bloemkool, aardappel en gehakt

Niet alleen zijn de kinderen er dol op....ook volwassenen kunnen ervan genieten. 

INGREDIENTEN

1 kg gehakt (varkens, runder of kalfs), 1 bloemkool, 8 grote aardappelen, 30 gr boter, 30 gr bloem, 1 l melk, gemalen kaas, 500 g gerookte spekblokjes, zout, peper, nootmuskaat

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2015
  • Belgisch
  •  30-60 min.

ovenschotel van gehakt met bloemkool en tomatensaus

INGREDIENTEN

2 uien, 25 gr. boter of margarine, 500 gr. rundergehakt, 4 eetlepels fijngehakte peterselie, peper, zout, 2 theelepels paprikapoeder, 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, 1 bloemkool, 2 sjalotjes, 1/2 pak gezeefde tomaten a 500 gr., 1 theelepel suiker

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-05-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

ovenschotel van bloemkool en gehakt

Simpel ovenschoteltje, om bloemkool eens 'anders dan anders' te eten

INGREDIENTEN

1 grote bloemkool, 2 uien, 500 gram rundergehakt, 2 sjalotjes, 1/2 pakje gezeefde tomaten (250 ml dus), 4 el peterselie, 2 tl paprikapoeder, 3 el parmezaanse kaas, peper, zout, margarine/boter, erbij: gebakken aardappeltjes

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Ovenschotel van gehakt met bloemkool en tomatensaus

Een lekkere, fruitig smakende, gezonde en komplete maaltijd.

INGREDIENTEN

*2 uien (groot), *20 gr. boter, *500 gr. rundergehakt, *4 el fijngehakte peterselie, *peper & zout, *2 el paprikapoeder, *50 gr. Parmezaanse kaas (geraspt), *1 bloemkool, *2 sjalotjes, *? pak gezeefde tomaten (a 500 gr.), *1 el suiker

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ovenschotel bloemkool met broccoli

INGREDIENTEN

150 gram bloemkool, in roosjes, 150 gram broccoli in roosjes, 2 eieren, 25 gram geraspte kaas, ½ pakje zure room, light, peper, paprikapoeder, ,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-04-2012
  •  
  •  0-10 min.

Ovenschotel met pasta en bloemkool

In het originele recept wordt Leidse kaas gebruikt, maar met andere belegen of oude kaas is het ook heerlijk.

INGREDIENTEN

300 g macaroni grande (zak 500 g, biologisch), 1 bloemkool, in roosjes, 50 g boter, 50 g bloem, 600 ml halfvolle melk, 125 g belegen of oude kaas, geraspt, 2 tomaten, in plakjes

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2012
  •  
  •  10-20 min.

vegetarische bloemkool ovenschotel

Lekker met veel look

INGREDIENTEN

Een beetje groentenbouillon, muskaatnoot, 1 bloemkool, schoongemaakt en in roosjes verdeeld, 500 gr. gekookte aardappelen, in plakjes gesneden, 1 pakje gehakte quorn of seitan, 1 a 2 sjalotjes, 4 teentjes look, bloem, boter en melk voor een witte saus te maken, 100 gr. a 150 gr. gemalen gruyerekaas

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ovenschotel Met Aardappelen En Bloemkool

INGREDIENTEN

500 gr aardappelen, 1 bloemkool, 3 el slagroom, 1 scheutje witte wijn, 30 gr bloem, 1/4 ltr hete melk, 1/4 ltr vleesbouillon, zout, witte peper, nootmuskaat, 2 geklopte eidooiers, 200 gr ham in blokjes, gehakte peterselie, emmenthaler in plakjes

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Ovenschotel bloemkool met ham en tomaat

Hartige bloemkoolschotel uit de oven, makkelijk en superlekker!

INGREDIENTEN

1 bloemkool (in roosjes), 2 ons achterham (in reepjes), 1 blik tomatenblokjes op sap, 2 eieren, 1,5 dl kookroom, 1 ons geraspte Emmenthaler of belegen kaas, (versgemalen) peper, zout en nootmuskaat

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2013
  • Italiaans
  •  30-60 min.
Nieuwste bloemkool ovenschotel recepten
Populaire bloemkool recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top