Gado gado
Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal
Ingrediënten 4 personen
VOOR GADO GADO:, 500g gemengde groente, witte kool, geschaafd, bloemkool, in kleine roosjes, sperziebonen, in de helft gebroken, wortel, in smalle reepjes, taugé, 1/2 komkommer, in blokjes, 1 tomaat, in blokjes, 1/2 blok tahoe, in 1 cm blokjes gesneden en licht bruin gebakken in olie, 2 gekookte eieren, in plakjes, kroepoek oedang, 1 t suiker, 1 t zout, 1 e azijn, 1/2 t peper, 2 e peterselie, fijn, , VOOR SAUS:, 1/2 pot pindakaas, 1 t trassi, 1 ui, fijn, 2 tenen knoflook, fijn, 2 t sambal, 2 t bruine suiker, 1/2 t zout, 1 e sojasaus, 1 t kentjoer, melk of waterBereidingswijze
VOOR GADO GADO: 1. Kook groente gaar maar nog knapperig en spoel groente af in koud water om de garings proces te stoppen.. 2. Rangschik groente op grote schaal, soort bij soort. 3. Strooi tahoe blokjes over groente. 4. Maak een dressing van azijn,olie, zout, peper en peterselie en roer de suiker er goed door. 5. Doe dressing over tomaat en komkommer in aparte schaaltjes. VOOR SAUS: 1. Fruit de ui, sambal, knoflook en trassi en meng de pindakaas erdoor. 2. Voeg suiker, zout, kentjoer, sojasaus en melk of water erbij en maak er eengebonden saus van die gemakkelijk over de groenten gegoten kunnen worden. 3. Boven op saus komt tomaat en komkommer mengsel. 4. Garneer schaal met toefjes peterselie, plakjes of partjes ei en kroepoek.