1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bloemkool
  5. Bloemkool Nasi

Bloemkool nasi recepten (15)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Koolhydraatarme nasi van bloemkool

Een heerlijke nasi van bloemkool, daardoor koolhydraatarm en extra vitamientjes door de bloemkool.

INGREDIENTEN

Ingrediënten 400 gr bloemkool rijst 3-4 eieren 1 ui 2 tenen knoflook 1 rode peper 200 gr kip 250 gr Chinese roerbakmix Snuf komijn Scheut ketjap 2 bosuien Kroepoek voor er bij (optioneel)

Bereidingswijze

Je kunt bloemkoolrijst kant en klaar kopen bij de meeste grotere supermarkten of zelf maken door een aantal roosjes bloemkool fijn te hakken of te schaven. Snipper de ui, rode peper en knoflook fijn. Fruit deze aan in een pan met een beetje olie. Voeg de kip in kleine stukjes toe en bak een paar minuten mee tot hij bijna gaar is. Voeg de komijn en ketjap toe Schep dan de roerbakgroenten, bosui en de bloemkoolrijst er door. Voeg een snufje peper en zout toe. Bak in een Koekenpan de eieren tot een spiegelei of omelet. Serveer de bloemkool nasi met een ei, kroepoek en eventueel wat extra bosui en rode peper naar smaak.

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2018
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bloemkool a la Wilhelmina

Een leuke manier om bloemkool eens anders te maken. Gehakt kan varieren, varkens, kalfs, runds, de laatste niet te mager anders wordt het te droog. Kan naar eigen smaak gekruid worden, soms doe ik er een zakje nasi- of bami kruiden door. De saus kan varieren waar je toevallig zin in hebt of welke ingredienten je wilt opmaken. Soms heb ik restjes saus, pepersaus of kerriesaus. Hoe je het maakt het is altijd lekker. Voor het wat gemakkelijker maken om het gehakt over de bloemkool te doen ga ik als volgt te werk: Ik doe een plastic of glazen kom, die groot genoeg is voor de bloemkool met gehakt, invetten met olie. Dan druk ik het gehakt in die kom bodem en zijkanten tot aan de rand, leg er de gekookte bloemkool in, maak met een spatula even wat los aan de zijkanten, leg een groot bord erop en keer het hele zaakje om. Druk het gehakt nog eens mooi om de bloemkool heen en zet hem in de ovenschotel en dan in de oven.

INGREDIENTEN

1 Bloemkool, medium, 700-750 gr gemengd gehakt, half kalfs- en half varkensvlees heb ik gebruikt, , Voor de Bechamelsaus, 1/2 ltr melk, 40 a 50 gr boter, 50 gr bloem, zout, peper, , 100 gr geraspte kaas, 2 eetl fijngehakte verse tuinkruiden, zoals peterselie, bieslook, kervel, dragon,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-06-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Bloemkool met rundergehakt

Voor wie genoeg van melige bloemkoolsausjes heeft, probeer deze wat meer pittige combinatie eens. Snel, smakelijk en gemakkelijk!

INGREDIENTEN

* 1 bloemkool * 500 gr rundergehakt * zout, cayennepeper, paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder, ketjap benteng manis, 1 zakje boemboe nasi goreng, klontje boter.

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vietnamese nasi

INGREDIENTEN

1 flinke kop rijst, koken., , 1 teentje knoflook, , 1 ei, , 1 ui, , 1 flinke tomaat, , 150 gram bloemkoolroosjes, , 150 gram broccoli, , 100 gram Chinese kool of paksoi, , 1 eetlepel vissaus, , 1 eetlepel garanlensaus, , 1 rood pepertje, , Een paar takjes verse koriander, ,

  • Thais
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2006
  • Thais
  •  20-30 min.

Vietnamese nasi

INGREDIENTEN

1 flinke kop rijst, koken., , 1 teentje knoflook, , 1 ei, , 1 ui, , 1 flinke tomaat, , 150 gram bloemkoolroosjes, , 150 gram broccoli, , 100 gram Chinese kool of paksoi, , 1 eetlepel vissaus, , 1 eetlepel garanlensaus, , 1 rood pepertje, , Een paar takjes verse koriander, ,

  • Thais
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2006
  • Thais
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bloemkool Nasi Goreng met sate (past perfect in een eiwitrijk dieet)

Dit recept is losjes gebaseerd op een oud recept van mijn oma. Zij maakte heerlijke Nasi Goreng op Indonesische wijze. Ik heb geprobeerd om de authentieke smaak te behouden, maar heb tegelijkertijd geprobeerd om er een mager, maar eiwitrijk gerecht van te maken. Dit gerecht past daarom prima in een dieet met minder koolhydraten en meer eiwit. Qua smaak is er weinig verschil met de gewone nasi goreng. Het hele gezin smult hier van mee.

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet, 500 gram kipdijfilet, potje kipkruiden, 4 teentjes knoflook, 15 gram verse gember, halve rode peper, citroensap van een halve citroen, 30 gram bruine basterdsuiker, 55 ml ketjap Manis, 6 eetlepels arachide olie, 100 gram gesnipperde ui, 10 gram trassi (garnalenpasta), 400 gram Oosterse wokgroenten, 800 gram bloemkoolrijst, paprikapoeder, peper, zout.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2019
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Populaire bloemkool recepten

Nasi trassie putih, Jiri-style dus wel ietwat pittig

Zoveel mensen zoveel wensen, dus ook stijlen en smaken. €Ook dus met deze eenvoudige nasivariant die valt op staat met wat je het op smaak brengt.. €Dit is die van ons Jiri en wij vinden hem lekker, nie elke dag maar dat zijn piepers en macaroni ook nie he... variatie is wel verstandig met alles, nou ja, bijna alles. €Eet erbij wat je lekker vind, kip/vlees/vis/groente of combi en je hebt er een lekker simpel rijstgerechtje weer bij...  

INGREDIENTEN

250gr Basmatirijst (gewone witte kan ook), 1 L kippenbouillon, scheutje arachide- of zonnebloemolie, 1 stengel prei, fijngesneden, 2 bosuitjes, in ringetjes, 1 klein pepertje, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1/2 tl koenjit/kurkuma, goeie mespunt trassie (nie te flauw mee zijn, ruikt sterker dan het smaakt hahaha), ,

  • Indisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2018
  • Indisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Sajoer lodeh

Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

1 e bruine basterdsuiker, 1/2 t laos, 1 t knoflookpoeder, 1 t sambal oelek, 1 t djintan, 1 t serehpoeder, 1/2 t ketoembar, mespuntje trassie, 1 ui gesnipperd, 1 e santenmix, 400 ml kippenbouillon, 500 g gemengde groenten (bijv wortel, champignons, sperziebonen, bloemkool, witte kool, taugé, spruitjes of bloemkool)

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2006
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tjap tjoy

Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

125 g worteltjes in dunne plakjes, 125 g gebroken sperziebonen, 125 g bloemkool roosjes, 125 g gekerfde witte kool, 75 g taugé, 75 g bamboe spruiten, 75 g doperwten, 125 g plakjes paprika, 1 ui gesnipperd, 2 t djahe, 3/4 t zout, 1/4 t sambal, 300 ml kippenbouillon, 2 e ketjap benteng manis, 1/2 t ve-tsin, 250 g gaar kippen of varkensvlees, in kleine plakjes gesneden, maïzena voor binden van vocht

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2006
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Sajoer tjampoer

Aziatische groenten bijgerecht die je heel goed voor rest verwerking van overgebleven groenten kan gebruiken.. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

500g gemengde groenten, panklaar (sperziebonen, champignons, bloemkool, wortel, spruitjes, tauge, witte kool), 300 ml kippenbouillon, 1 ui gesnipperd, 2 e olie, 1 t laos, 2 t sambal oelek, 1 t ketoembar, 1 t knoflookpoeder, 1 t koenjit, 2 e ketjap benteng manis - 1/4 t peper, 1 e santen mix

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2006
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Bloemkoolnasi met sate

--

INGREDIENTEN

Ingrediënten 4 personen:, 10.5khd per persoon, , 1 bloemkool, 1/6 ui, 1 teentje knoflook, 1/6 witte kool, 1 prei, 1/2 paprika, 1 handje taugé, 5 el kikkoman sojasaus, 2 tl komijnzaad, 2 tl korianderzaad, 2 tl sambal, 1 flinke el kokosolie, (optioneel, ei), , Satésaus:, 1/6 ui, 1 teentje knoflook, 1a2 tl sambal, 5 flinke el pindakaas, snufje komijnzaad, snufje korianderzaad, +/- 100ml ongezoete sojamelk of kokosmelk, , Marinade:, 2 kipfilets, 1/6 ui, 1 teentje knoflook, 4 el kikkoman sojasaus, 2 tl sambal, 1 flinke el geraspte kokos, snufje komijnzaad, snufje korianderzaad

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste bloemkool nasi recepten

Super rijstschotel met kip en spekjes

Dit superlekkere recept komt voort uit een wandeling door de supermarkt en geen idee wat je wil eten... Beetje rondsnuffelen, nieuwe dingen proberen en voila, dit kwam op tafel. En dat was me toch lekker 😋 !!! Simpel en dag 2 eigenlijk nog lekkerder! Het is absoluut geen nasi, smaakt er ook niet naar, probeer het eens en je begrijpt wat ik bedoel... Het flesje chili-knoflooksaus (150ml)wat ik had koop je bij AH in de koeling (eigen merk) en is onder de naam verse woksaus. Je hebt het in nog een paar varianten en is er nog maar net. Lekker!!!

INGREDIENTEN

1/2 pak Basmatirijst, 1 L groentebouillon van 2 blokjes, 25 gr boter, 125 gr gerookte spekreepjes, 2 kipfilets, schoongemaakt en in blokjes, 400 gr wokgroente (ik had de Nederlandse variant met oa wortel, bloemkool en broccoli), 2 teentjes knoflook, geperst, 1/2 flesje verse woksaus chili-knoflook, Fijngesneden peterselie en bieslook,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2016
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Acer campur (atjar tjampoer)

Wat ik vaker bij de nasi goreng eet of bij een ander lekker Indisch gerecht is atjar tjampoer. Eigenlijk moet ik atjar tjampoer schrijven als acar campur volgens de moderne Indonesische spelling. De atjar is eigenlijk heel gemakkelijk zelf te maken en op zich niet zo veel werk. Het is voornamelijk het vele snijwerk van de groenten.  In principe ga ik uit van een kilo schoongemaakte groenten waarbij ik altijd witte kool of spitskool gebruik en dan tenminste 3 van de volgende soorten: snij- of sperziebonen, wortel, paprika, bloemkool, taugé, komkommer. 

INGREDIENTEN

200 gr. snijboontjes, 500 gr. witte kool, 300 gr. taugé, 200 gr. worteltjes, 1/2 rode paprika, 1/2 komkommer, een paar bloemkoolroosjes, 2 zeer fijngesneden uien, knoflook naar smaak, sambal oelek naar smaak (of lekkerder is een verse lombok), 1 afgestreken dessertlepel laos, 1 afgestreken dessertlepel djahe, 2 afgestreken dessertlepels koenjit, 4 geraspte kemirienoten, 3 eetlepels bruine rietsuiker of een stukje gula djawa, azijn (in totaal heb ik er 1,2 liter vocht bij gedaan en dat was half azijn half water)

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2015
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

gehaktballen

INGREDIENTEN

2 sneetjes brood, 3 eetlepels melk, 500 gram half om half gehakt, 1 ei, zout, peper, nootmuskaat, 2 eetlepels paneermeel, 100 gram Blue Band, ,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

C-1000 Weekmenu week 47

Weekmenu gemaakt van C-1000 reclame

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-11-2013
  •  
  •  0-10 min.
Nieuwste bloemkool nasi recepten
Populaire bloemkool recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top