De allerlekkerste gewokte Hollandse Zeeuwse mosselen
Ik begrijp niet waarom mensen geen of weinig verse mosselen eten. Mosselen zitten barstensvol gezonde eiwitten, vitamine en mineralen. Eigenlijk is het supervoedsel. Ik kan het niet laten, maar dit zijn de allerlekkerste verse Zeeuwse mosselen die je kan krijgen in een restaurant of eetcafé. Zodra er iets onbekends in zit slaan Nederlanders en Belgen gelijk op tilt. Dit is een basic recept van verse Zeeuwse mosselen op Nederlandse wijze klaargemaakt. Koken doen we niet meer, maar we wokken ze. Dat gaat veel sneller. Uiteraard zijn de verse Zeeuwse mosselen MSC gecertificeerd, d.w.z. dat ze duurzaam zijn. Dit recept barst van de smaken. Op de foto`s laat ik zien hoe je het doet.
Ingrediënten 2 personen
Mice en place:, , 1 grote Ui (halve ringen), 1 grote winterpeen (plakjes), 1 stengel Bleekselderij (halve ringen), 1 bosje verse Bladselderij (gesnipperd), 1 dikke Prei (halve ringen), 2 teentjes Knoflook (geperst), Bosje verse Peterselie (fijn), ½ verse Venkelknol (fijn), , Droge witte wijn (Chardonnay, Riesling, Sylvaner), 2 kilo verse Zeeuwse mosselen, Olijfolie, Vers gemalen zwarte peperBereidingswijze
Doe olijfolie in de wok, royaal. Voeg knoflook en vers gemalen zwarte peper toe. Verhit op hoog vuur. Doe de helft van de groente er in. Roerbak 3 minuten. Voeg dan de gewassen mosselen toe. Als ze dicht zijn dan zijn ze levend en goed. Slechte mosselen gooi je weg. Roerbak 2 minuten totdat alle mosselen open staan. Blus af met witte wijn. Deze gaat verdampen en roerbak 2 minuten door. De groenten en de wijn ruiken lekker en de mosselen staan wijd open. Serveer warm op een diep bord. Lekker met knoflooksaus, whisky-cocktailsaus en zoetzure saus. Eet er vers knapperig brood bij of verse frietjes. Mmmm smullen !