Bloemkool-gehaktschotel
Een pittige bloemkoolgehakt schotel, zoals je bloemkool nog nooit geproefd hebt.
Ingrediënten 4 personen
1 grote bloemkool, 1 rode paprika, 400 gram gehakt, 30 gram boter, 2 uien, 1 theelepel oregano, 1 theelepel thijm, 1 theelepel chilipoeder, 1 blikje tomatenpuree, 1 theelepel azijn, 1 theelepel bruine basterd suiker, 3 dl bouillon, peper, 3 takjes bladselderijVoorbereiding
Bloemkool schoonmaken in roosjes verdelen. Paprika in blokjes snijden. Ui in ringen snijden.
Bereidingswijze
Gehakt in de boter rul bakken. Ui daarna meebakken. Vervolgens de paprika, oregano, thijm, chilipoeder, tomatenpuree, azijn, basterdsuiker en bouillon toevoegen. Laat het 15 minuten smoren. Voeg na 5-10 minuten de bloemkool roosjes toe. Maak het af met peper en fijngesneden bladselderij.