Blini,S
Blini,s zijn afkomstig uit de russische keuken. Traditioneel zijn de blini,s een vast onderdeel van de zogenaamde zakusi-tafel, een tafel uitgebreid met een assortiment voorgerechten.
Ingrediënten
gist 15 gr., lauwe melk 2,5 dl., boekweitmeel 150 gr., eieren gesplits 2 st., suiker 1 tl., zout, boter 60 gr., bloem 50 gr.,Voorbereiding
Beslag maken: In kommetje gist verkruimelen. 1.1/2 dl. melk erdoor roeren. 100 gr. boekweitmeel in schaal doen en gistmengsel erdoor roeren. Beslag afgedekt op warme plaats 1-1/2 uur laten rijzen. Eidooiers los roeren met suiker en zout. 15 gr. boter in 1 dl. melk laten smelten en samen met dooiermengsel door gerezen beslag kloppen. Bloem en 50 gr boekweitmeel erdoor scheppen. Beslag enkele minuten door kloppen. Eiwitten stijf kloppen en door het beslag spatelen. Beslag afgedekt nog 20-30 min. laten rijzen.
Bereidingswijze
In koekepannetje klontje boter smelten. Zoveel beslag in de pan schenken tot de bodem net bedekt is. Blini,s aan de onderkant bruin bakken. Keren en andere kant bakken. Op zelfde wijze overige blini,s bakken.