Tapas van een geweldige blini`s met kip en met zalm.
Wil je je gasten eens lekker verwennen bij de borrel. Leuk idee!!! …
Wil je je gasten eens lekker verwennen bij de borrel. Leuk idee!!! …
Basisrecept, 15 - 18 stuks …
** 25 KERSTKLASSIEKERS.** * 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS* * MENU 4.* 1. BLINIS MET GEROOKTE ZALM. 2. CONSOMME VAN FAZANT MET GROENTEJULIENNE. 3. GEGRATINEERDE MOSSELEN MET KRUIDENOLIE. 4. REERUG MET AARDAPPELKROKANTJES. 5. DUO VAN CHOCOLADEMOUSSE. …
In Rusland worden blini`s meestal als hartig hapje geserveerd. Laat hiervoor de suiker weg uit het beslag. Snijd de blini doormidden, bestrijk deze met wat zure room en beleg met een plakje gerookte zalm. Andere Varianten zijn: Gerookte ham met een ananascremekaas, eiersalade met cherrytomaat en tuinkers en kruidenroomkaas met plakjes tomaat …
Frisse blini's met zalm …
U kunt de blini`s ook bereiden met een kwart pak poffertjesmix. Maak het beslag dan volgens de gebruidsaanwijzing op het pak. …
Een heerlijk hapje voor bij de borrel. …
Dit gerecht heb ik gemaakt op een zeer culinaire kookcursus, men leert hier allerlei speciale recepten te maken die in een luxe restaurant niet misstaan …
Energie 270 kCal- Eiwit 6 g- Vet 20 g- Koolhydraten 17 g (per eenpersoonsportie) …
Blini's zijn kleine, luchtige pannenkoekjes afkomstig uit Oost-Europa. Ze zijn goed te combineren met viseitjes en crème fraîche. Deze blini's zijn heerlijk met Chardonnay van Barton & Guestier. …
Een chique borrelhapje!! …
Een Russisch ontbijt, weer eens wat anders en bijzonder ook. Ik had geen boekweitmeel maar wel boekweitgrutten. Kan ook prima. …
Start je diner in stijl met dit mooie voorgerechtje! Blini's zijn luchtige, hartige pannenkoekjes uit Oost-Europa die qua uiterlijk wel wat weg hebben van het oerhollandse poffertje. In tegenstelling tot het poffertje eet je de blini echter veelal met een hartig belegsel. Dit is waarom ze het erg goed doen als opstarter van een uitgebreid (kerst-)diner of als een lekker borrelhapje. Een klassiek …
Snel, gemakkelijk en lekkere borrelhap. …
Deze mini pannenkoekjes met een hartig beleg zijn afkomstig uit de Russische keuken. Het recept komt van origine van het platteland en ze zijn makkelijke en goedkoop te bereiden. Ze zijn bij uitstek geschikt als borrelhapje maar met enkelen bij elkaar die verschillend zijn belegd ook leuk als voorgerechtje. Je kunt de blinis zelf eenvoudig maken van poffertjes mix in een poffertjespan of met een h …
Heerlijike courgettekoekjes. Lekker bij de lamsracks maar ook als lunchgerecht of als vegetarisch bijgerecht bij een rijstgerecht, pasta of salade heerlijk. Je kunt de blini goed voorbereiden en vlak voor het eten in de oven verwarmen op 200 graden C. …
Idee voor kerst! …
Een verbluffend voorgerechtje door chef-kok Flora Mikula. Lekkere associatie van zalm, bietjes en zachte geitenkaas. …
…
Zoooooooooo klaar …
ooit bedacht als alternatief voor de standaart wrap met zalm en roomkaas.het ei, en krab smaken gewoon super bij elkaar. …
KLEINE RUSSISCHE HARTIGE PANNEKOEKJESIDEAAL ALS BORRELHAPJE! …
Amuse …
Lekkere gevulde pannekoekjes, …
Normaal gesproken hebt u voor het bakken van blini's wat meer tijd nodig dan hier staat aangegeven, omdat het beslag zeker 1 uur moet rusten. Met dit recept hebt u blini's in 20 minuten. …
Blini's, kleine boekweit- of tarwemeelpannekoeken op gistbasis, zijn afkomstig uit de Russische keuken. Traditioneel zijn de blini's een vast onderdeel van de zogenaamde zakuski-tafel, een tafel met een uitgebreid assortiment voorgerechten. In Rusland worden blini's bestreken met zure room, besmeerd met gesmolten boter en met rode zalmkaviaar, zwarte beluga of gerookte zalm belegd. Haring en wodka …
Blini's kunnen worden geserveerd met verschillende bovenlaagjes. Deze zijn met een laagje roomkaas. Een recept voor 50 stuks. Lekker als borrelhapje. …
…