Blinde Vink
? 4 blinde blinde kalfsvinken ? 50 gram boter ? 2 schijven ananas ? 2 eetlepels gember siroop ? 2 eetlepels kerrie (naar smaak) ? 1/4 liter creme fraiche ? zout ? peper
Snijd de ananas in kleine stukjes. In de uitgebruisde boter de gepeperde vinken rustig bakken en regelmatig keren (? 10 a 12 minuten). Haal de vinken uit de pan en houdt ze warm. Roer de kerrie door de rest van de boter en voeg de creme fraiche en de gembersiroop toe (zacht vuur). Rustig verwarmen en de stukjes ananas doorroeren. Op smaak brengen met peper en zout. Serveren bij de kalfsvinken. Tip Prima te combineren met spekjes, uitjes, frites en salade.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-10-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Blinde vink
4 blinde vinken, 1 bloemkool, 4 porties aardappelen, 2 sjalotten, 2 teentjes knoflook, het wit van een halve prei, 200 ml magere room, 2 eetlepels ketchup, boter, olijfolie, peper uit de molen en zout
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-09-2002Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Blinde vink
1 kalfschnitzel per persoon, ? 200 gram kalfsgehakt, ? kruiden naar smaak, ? peper, ? boter of olie, ? cocktailprikkers, , De enige echte vink wordt gemaakt van kalfsvlees. Dat kunt u ook zelf. U kunt dan varieren met de samenstelling van de vulling., , Neem een kalfschnitzel per persoon. Rol de schnitzel goed uit zodat het een paar millimeter dik is. Snijdt het in drie (maximaal vier) repen. Neem ongeveer 200 gram kalfsgehakt en maak dit aan met peper en kruiden naar smaak. Voeg geen extra zout toe omdat zout het vocht aan het vlees onttrekt. Verdeel het gehakt over de reepjes kalfsschnitzel en zet het lapje met een cocktailprikker- tje vast. Verwarm boter of olie in een braadpan en bruin de vinkjes rondom (niet te hete boter) en bak ze gaar., ,
- Belgisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-08-2002Belgisch Bijgerecht20-30 min.
blinde vink
Lekker vlees bij een uitgebreid diner
Dun gesneden runderlapje, gehakt, champignons, mosterd, augurkjes
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-07-200160-120 min.
blinde vink
Blinde vinken van kabeljauw met garnalen Dit lekker Exotische recept is in 15 min klaar smullen maar!!
100 gram kabeljauwfilets, 50 gram grijze garnalen, 2 eetlp gehakte petercelie, 1 thee lp sojasaus
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-06-200210-20 min.
Blinde Vink Met Rijst
Receptje van mijn schoonmoeder
2 blinde vinken, 1 groene paprika, 1 vleestomaat, tijm (liefste vers), rijst
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-06-2000Hoofdgerecht10-20 min.
Blinde vink met lauwwarme bloemkool
1 bloemkool, in kleine roosjes, zout, 4 blinde vinken, 1 bosuitje, in dunne ringetjes, 2 1/2 el vloeibaar bakvet, 2 cups Johma Mosterddressing a 100 ml,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-10-2002Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Blinde vink met lauwwarme bloemkool
1 in kleine roosjes geplukte bloemkool * zout * 4 blinde vinken * 2 1/2 eetlepels boter * 1 in dunne ringetjes gesneden bosui *2 cups mosterdressing.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-04-2003Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Blinde vink met lauwwarme bloemkool
1 bloemkool, in kleine roosjes -, zout -, 4 blinde vinken -, 2 1/2 eetlepels vloeibaar bakvet -, 1 bosuitje, in dunne ringetjes -, 2 cups Johma Mosterddressing a 100 ml, , ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-04-2003Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Blinde vink met lauwwarme bloemkool
=1 Bloemkool,in kleine, roosjes., =4 Blinde vinken, =2,5 el bakken en braden., =1 Bosuitje,in dunne ringe-, tjes, =Zout, =2 Cups mosterddressing, [Johma]
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-01-2013Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Blinde vink met lauwwarme bloemkool
Blinde vink met lauwwarme bloemkoolBron:www.C1000.nl
1 bloemkool, in kleine roosjes, zout, 4 blinde vinken, 2 1/2 el vloeibaar bakvet (Bakken & Braden, C1000 Selectie), 1 bosuitje, in dunne ringetjes, 2 cups Johma Mosterddressing a 100 ml
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-08-2003Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Blinde vink met roomsaus
1/2 ui, 3 eetl. boter, 4 blinde vinken, 1 eetl. bloem, 1/4 theel. salie, 1/4 l. slagroom, 1 eetl. citroensap.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-03-2001Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Blinde vink met roomsaus
? ui, 3 eetl. boter, 4 blinde vinken, 1 eetl. bloem, ? theel. salie, 1/8 l. slagroom, 1 eetl. citroensap.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-04-2002Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Blinde Vink Met Voorjaarsgroenten
Super slank, 215 kcal !
25 g boter, 4 blinde vinken, zout, peer, 50 g peultjes, 50 g sperziebonen in schuine stukjes, 4 worteltjes in reepjes, 1 tl tomatenpuree, 21/2 dl vleesbouillon
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-08-2000Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Blinde vink in roomsaus
Blinde vink in roomsaus en bloemkool
4 blinde vinken, 1 bloemkool, 4 porties aardappelen, 2 sjalotten, 4 teentjes knoflook, het wit van een halve prei, 200 ml magere room, 3 eetlepels ketchup, boter, olijfolie, peper uit de molen en zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-04-2004Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
blinde vink in ossenstaartsaus
1blik ossestaartsoep 500gr fijne worteltjes en erwtjes 4 blinde vinken 1ui peterselie tijm laurier en magarine
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-08-2001Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
blinde vink met bleekselderijstamppotje
1½ kg C1000 kruimig kokende aardappelen, zout, 1 struik bleekselderij, 4 el C1000 Bakken & Braden vloeibaar, 4 blinde vinken, 1 bakje Maggi doseerjus naturel,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-04-2008Hoofdgerecht20-30 min.
Orientaalse Blinde Vink
4 kalfs blinde vinken, 2 schijven ananas, peper, 50 gram boter, 2 el kerriepoeder, 250 ml creme fraiche, 2 el gembersiroop, zout.
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-06-2000Thais Hoofdgerecht20-30 min.
Blinde vink met spruitjes
Blinde vink, spruitjes en aardappelen in sausje van augur
4 vogeltjes zonder kop, *4 porties spruitjes, *4 porties aardappelen, *250 gram soepgroenten fijngesneden, *1 teentje knoflook, fijngesnipperd, *boter, lookboter ( half om half ), *snuifje Provencaalse kruiden, *verse zwarte peper en zout.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-01-2003Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Blinde vink met aardpeer
Winters gerechtje met vergeten groenten. Overheerlijk.
4 dunne lapjes varkensvlees, 250 gr varkensgehakt, 100 gr postelein, olijfolie - boter, peper - zout, , Zalfje van aardpeer:, , 6 aardperen, 1 scheutje melk, 1 blokje kippenbouillon, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje room, 1 klontje boter, zout, , Gebakken aardperen:, 200 gr boter, 6 aardperen
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-02-2016Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Blinde vink met spruitjes
4 VOGELTJES ZONDER KOP . 4 porties spruiten. 4 porties aardappelen. 150 gr. soepgroenten (fijngesneden). 1 teen knoflook (finngesnipperd). boter, lookboter (half om half). snufje Provencaalse kruiden. verse zwarte peper en zout.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-11-2001Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Blinde vink van kwartel met truffelsaus
4 kwartels, 4 gedroogde pruimen, 120 gr. gevogeltegehakt, ajuin, wordtel, prei, kruidentuiltje, 1 potje truffelschilfers, boter, olijfolie, sojasaus
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op19-04-2008Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
Een Belgische Blonde Blinde Vink
200 gram gehakt half om half, 100 gram champignons, 1 ei losgeklopt, 2 beschuiten fijngewreven, 50 gram ontvelde pistachenootjes en dan fijngehakt, 1 el chilipoeder zoet, peper en zout, 500 gram magere kalfslapjes, 4 el zonnebloemolie, 1 dl kalfs- of kippenfond, 1 flesje Grimbergen Blond 30 cl, 2-3 el allesbinder, bieslook
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-08-2000Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
In spek gewikkelde blinde vink van konijn gevuld
In spek gewikkelde blinde vink van konijn gevuld met geitenkaas en tapenade.
4 konijnenruggen, 75 g geitenkaas, 10 g tapenade, 1 ei, 8 reepjes gerookt spek, 4 stuks witloof, 8 takjes rozemarijn, 1 soeplepel gemengde, gehakte tuinkruiden, 2 dl room, 1 dl bruine fond, ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-12-2004Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
pittige vink
Blinde vink met pittige saus
1 ui, 4 halve perziken, 4 g boter, 4 blinde vinken, 3 el sinaasappel marmelade, 1 el bouillon poeder
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-05-2002Bijgerecht20-30 min.
Blinde Vinken
Blinde vink van rund, gevuld met pruimen en ganzenlever op een bedje van linzen met opperdoezen, saus van la Trappe en appelstroop.
Voor de blinde vink:, , 4 bieflapjes, , 4 pruimen, , 4 x 25 g ganzenlever,, , Voor het bedje:, , 60 g ontbijtspek, , , , 100 g Opperdoezer aardappeltjes, , 100 g linzen (geweekt), , mespuntje kerry, , 1 fijngehakt sjalotje, , 1/2 fijngehakt teentje knoflook,, , , Voor de saus:, , 1/2 flesje trappistenbier la Trappe, , 50 g appelstroop, , 100 g jus de veau, , 50 g boter om te monteren
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-12-2003Frans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Septemberstamppotje met kool en snijboontjes En runder vink
Dit recept heb ik gewoon bedacht aan het eind van de middag toen ik boodschappen deed. Heb het gemaakt voor mijn man en mij. Het is het begin van de herfst, overdag is het nog warm, in de ochtend en in de avonds is het al koeler. Vandaar een nog beetje zomers stamppotje à la Willy.
Runder vink: biologisch rundergehakt, biologische katenspek, Zwarte peper, kerrie, curcuma, kleine stukjes in de zon gedroogde tomaatjes, kokosmelk, kokosolie, , , Stamppot: bio aardappelen, zoete aardappel, paar blaadjes witte kool, snijbonen, kokosolie, olijfolie, parmezaanse kaas,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-09-2016Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Loense vink met een Italiaanse knipoog 😉...
Er staan al heel wat blinde vinken op de site. Ik bedacht er eentje, die wél wat kan "zien" ook al is het er dan eentje die een klein beetje "loenst " . Af en toe mag je wel wat geks bedenken toch:) ?? Ik heb geen zout en peper door het gehakt gemengd, want de kaas en de serranoham zijn al zout genoeg.
100 gram gemengd gehakt, 100 gram runder gehakt, 2 el geraspte kaas, 2 tl Italiaanse kruiden, 4 plakjes serranoham, vloeibaar bakproduct
- Italiaans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-08-2020Italiaans Bijgerecht20-30 min.
Blinde vinken gevuld met krab.
* 4 dunne lapjes escalopes,varkensvlees., * 150gr gehakt., * 40gr krabvlees., * 1 eetlepel olijfolie., * 1 snede witbrood,geweekt in wat melk., * 2 fijngesnipperde sjalotjes., * 1 fijngesnipperd teentje knoflook., * 1 ei., * 2 eetlepels cognac., * 1 wortel,brunoise gesneden., * 1 ui,brunoise gesneden., * 1 glas water., * 1 eetlepel zoete sojasaus., * 150gr sojascheuten.(taugé)., * 1 stukje gember,2cm,fijngehakt., * 2 eetlepels vers genipperde koriander., * 50 gr voorgekookte rijst., * 50gr boter., * Versgeraspte peper & zout.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-02-2010Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Blinde kalfsvink in kool
250 gr rijst,- 4 grote bladeren van kool,- olijfolie,- 2 gehakte uien,- look,- suiker,- 300 gr kalfsgehakt,- 200 gr varkensgehakt,- 30 gr peterselie,- 1 el tomatenpuree,- 1 blik gepelde tomaten,- komijnpoeder,- 50 gr boter,- en komijnzaadjes.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-03-2002Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Blinde kalfsvink in kool
300 gr rijst, 4 grote bladeren van jonge kool, olijfolie, 2 gehakte uien, look, suiker, 300 gr kalfsgehakt, 200 gr varkensgehakt, 30 gr gehakte peterselie, 1 el tomatenconcentraat, 1 blik gepelde tomaten, komijnpoeder, 50 gr boter, komijnzaadjes
- Belgisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-02-2003Belgisch Hoofdgerecht0-10 min.
Blinde vinken met couscous
© Landvoogd Belgique
4 varkenslapjes (van het hespengebraad) -, 200 g varkensgehakt-, 1 ui-, 1 teentje knoflook-, 2 wortelen-, 1 courgette-, 1 blik gepelde tomaten-, 1 dl vleesbouillon-, 30 g rozijntjes-, 200 g couscousgries-, olijfolie-, boter-, 1 eetlepel bloem-, nootmuskaat-, 1 takje tijm-, 1 blaadje laurier-, peper-, zout
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-06-2006Hoofdgerecht30-60 min.
Blinde vinken met couscous
4 varkenslapjes (van het hespengebraad), 200g varkensgehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 wortelen, 1 courgette, 1 blik gepelde tomaten, 1 dl vleesbouillon, 30g rozijntjes, 200g couscousgries, olijfolie, boter, 1 eetlepel bloem, nootmuskaat, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, peper, zout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-08-2006Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Bieten Met Spek
Bieten met blokjes spek zonder zwoert
Garen bietjes azijn suiker kaneel zout en spek om uit te bakken, gekookte aardappelen, kan lekker zijn met een sausijsjes of blinde vink
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-04-2001Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Bloemkool
1 bloemkool, 4-5 aardappelen, 1 blinde vink p.p., 1 rode paprika, een stuk of wat champignons, ± 50 gram boter, bieslook, wat zout, peper en bloem, een paar plakken belegen 40+ of volvette kaas,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-01-2009Nederlands20-30 min.
Gegratineerde Broccolischotel Met Amandelen
Makkelijk voor Kerst
1 zakje HAK broccoli met kaassaus, verse aardappelpuree of puree uit een zakje voor twee personen, 50 g geraspte jongbelegen kaas, 1 a 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 eetlepel amandelschaafsel,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-12-1999Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Voorjaarsvink.....
Daar sta je dan plotseling voor lege schappen. Een heel rare en tevens nare gewaarwording. Ik maak meestal een menu voor een dag of 4 en koop dan in wat ik niet voorhanden heb. Dus getracht dat bij elkaar te zoeken , maar dat lukte slechts ten dele . Morgen maar een nieuwe poging wagen. Thuis dan maar een fantasie maaltijd in elkaar flansen met een beetje hulp van iets uit de vriezer. Gekookte aardappeltjes, gesneden bladspinazie en dan de fantasie van de vink. Apart en lekker. Voorjaarsvink ( is geen blinde vink en ook geen rundervink) vanwege het schitterend lenteweer en het gekwetter van vogels.
100 gram rundergehakt, 100 gram gemengd gehakt, 1/2 rode peper gesnipperd, 1 klein sjalotje, klein teentje knoflook, 2 iets dikker gesneden rauwe gerookte ham, peper naar smaak, , scheutje olie
- Kinderkeuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-03-2020Kinderkeuken Hoofdgerecht20-30 min.
Zoetzure rode kool
1 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 500 g panklare rode kool (C1000 Vers), 1/2 tl chilipoeder, 2 el azijn, 3 el rode wijn, 2 el rietsuiker, peper, zout,
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-01-2004Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Hazenrug gevuld met eendenlever
Bijzonder lekker gerecht voor de echte wildliefhebbers onder ons.
-1 hazerug van circa 350 g, -100 g rauwe eendenlever, -olie en boter, -25 cl wildfond, -1 el slagroom, -zout en peper
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-10-2005Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Koolrolletjes van savooiekool met verse worst
Koolrolletjes kom je in de hele wereld tegen. Vooral in Oost-Europa. In Hongarije heten ze töltött káposzta en zijn ze gevuld met rijst en gehakt. In Oekraïne zijn het holubtsi. De Russen noemen ze golubtsy, oftewel "duifjes", wat waarschijnlijk in de verte weer verband houdt met onze "blinde vink" of de Vlaamse "vogel zonder kop". De Poolse versie lijkt veel op de Russische en wordt geserveerd met een zoet-zure tomatensaus. Ook de Chinezen kennen ze. Er is zelfs een Chinese koolrolletjessoep. Een voedzaam gerecht, economisch, van eenvoudig te verschaffen bestanddelen en makkelijk te maken. Vandaar waarschijnlijk de populariteit. Hier een Nederlandse variant met een "eigen" draai.
8 grote savooiekoolbladeren, 1 middelgrote ui, 1/2 kg grove verse worst, 1/2 liter runderbouillon, 1 geraspte wortel, 1 tl tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, zout, peper, kerriepoeder
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-09-2009Multi-cultureel Hoofdgerecht60-120 min.
Banaanvinken
We kennen de rundervink, de blinde vink, het verstopte ei en zie hier de variatie met de banaanvink met een zeer toepasselijk sausje.
4 iets dikker gesneden plakken ontbijtspek, , 300 gr rundergehakt, 2 bananen, 1 beschuit, 1 ei, kerriepoeder, zout en versgemalen peper, bloem,, Voor de saus:, 1 banaan, geprakt, 2 el yoghurt, 1 bekertje creme fraiche, 2 tl kerriepoeder, zout en peper, beetje honing,
- Internationaal Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-02-2002Internationaal Bijgerecht10-20 min.