1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bleekselderij

Bleekselderij recepten (8.208)

Alles wissen
Bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij is een selderij waarvan de jonge, lichtgroene bladstelen gegeten worden. Bleekselderij behoort dan ook tot de stengelgewassen. Ze zijn in eigenlijke iedere klassieke Italiaanse tomatensaus te vinden (in combinatie met het gouden trio: ui en tomaten) en tegenwoordig is de bleekselderij ook een populair ingrediënt voor salades. Bleekselderij heeft een hele frisse doch pittige smaak. Bleekselderij is gedurende het gehele jaar te verkrijgen in Nederland. Let er bij het kopen vooral op of de bleekselderij nog fris ruikt, dit is de beste indicatie voor versheid. Bleekselderij kan je, mits gekoeld bewaard in de ijskast, wel een week bewaren. Tot in de Middeleeuwen werd bleekselderij voornamelijk geteeld voor medicinale doeleinden, pas daarna ook voor culinaire doeleinden. Het duurde echter weer tot de 18de eeuw tot men het aandurfde om de groente rauw te eten. Maar juist rauw is bleekselderij een heerlijke snackgroente, door haar knapperige structuur.

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Tomatensoep (Jamie Oliver)

Ben gek op rode soepen, en in het bijzonder tomatensoep. Deze soep, van Jamie, leek me erg lekker. Weer heel anders dan dat ik gewend ben te maken.

INGREDIENTEN

2 wortels 2 stengels bleekselderij 2 middelgrote uien 2 tenen knoflook olijfolie 2 blokjes kip- of groentenbouillon 2 blikken gepelde tomaten van 400 gr 6 grote rijpe tomaten een bosje basilicum zeezout en zwarte peper uit de molen

Bereidingswijze

Zet een grote pan op matig vuur en doe er 2 el. olijfolie in. Doe alle gehakte en gesneden groenten in de pan en roer ze met een houten lepel door elkaar. Leg de deksel schuin op de pan en laat 10 minuten op het vuur staan, tot de wortels zacht zijn, maar nog wel vorm hebben, en de uien goudbruin zijn. Los de bouillonblokjes al roerend op in 1,8 liter kokend water en giet het vocht in de pan bij de groenten, samen met de gepelde tomaten uit blik en de verse tomaten [ik snij ze in partjes, José] inclusief de groene steeltjes die er bij sommige tomaten nog aan zitten (die geven een heerlijke smaak - geloof me! (Jamie zijn woorden) . Roer en breng de soep aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat de soep met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes pruttelen. Pluk intussen de basilicumblaadjes van de steeltjes.

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

lasagna

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker.

INGREDIENTEN

1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (zoals basilicum, oregano, majoraan, peterselie, tijm, paprikapoeder-ontwikkel hierbij je eigen smaak, hoe vaker je dit recept maakt, hoe makkelijker dat wordt), 1 laurierblaadje, sambal (of verse Spaanse peper) naar smaak, 1 groot blikje tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte of verse lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella (of evt. 8 plakken jonge kaas of 350 gram geraspte kaas), 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, suiker, peper en zout.

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-02-1999
  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Oer- Hollandse erwtensoep uit eigen keuken!

Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. Géén natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

1 knolselderij, 3 prei in halve ringen, 2 winterwortels (julienne), 1 stengel bleekselderij (halve ringen), 500 gr spliterwten, 2 bosjes selderij, 1 grote ui, 2 aardappels, Handje verse peterselie, 3 bouillonblokjes rund, 2 bouillonblokjes groente, 500 gr speklappen óf schouderkarbonade, 5 peperkorrels, Zeezout, Zwarte peper uit je molen, 3 liter water, 2 ambachtelijke rookworsten

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Ouderwets lekkere kip in het pannetje

Dit is een heel leuk recept wat vroeger en ook nu nog veel werd gemaakt. Niet te verwarren met "coq au vin" want dat is dit niet. Ik kan me nog herinneren dat dit vroeger ook wel in Nederlandse restaurants werd geserveerd, maar toen was ik een jaar of tien. Een mals gestoofd kippetje met smaak dan is dit ouderwets lekker. Koop wel een lekkere vette scharrelkip van goede kwaliteit en géén kiloknaller want die kippen zijn echt niet lekker.

INGREDIENTEN

1 hele kip in 8 stukken óf 1 hele kip óf 8 kipkarbonades, 125 gram blokjes gerookte spek, 2 uien (in halve ringen), 2 flinke wortels (in partjes), 1 klein blikje tomatenpuree, 2 stengels bleekselderij (gesneden), 40 gr boter, olijfolie, 3 dl rode wijn, 3 dl kippenbouillon, 2 teentjes knoflook (fijn), 2 tl tijm, Zeezout, Zwarte peper uit je molen

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Klassieke Franse Boeuf bourguignon in wijn/cognacsaus

Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder.

INGREDIENTEN

1 kg magere riblappen, in blokken, 250 gr. zilveruitjes, 4 teentjes knoflook, fijn, 250 gr. gerookte magere spekreepjes, 1 grote winterwortel in stukken, 400 gr champignons in plakjes, 4 stengels bleekselderij in partjes, Bosje peterselie (gesnipperd), 3 el bloem, 4 dl rode wijn (zie boven), 2 flinke scheuten cognac, 4 dl runderbouillon, 2 takjes verse tijm, 3 laurierblaadjes, 50 gr roomboter, Zeezout, Zwarte peper uit je molen

  • Frans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Frans
  •  > 120 min.

Bleekselderij

Lekker met gedroogde tomaten.

INGREDIENTEN

1 gesnipperde ui,1 struik bleekselderij, 4 in repen gesneden gedroogde tomaten op olie,11/2 dl. witte wijn en 1/2 groentebouillon tablet,peterselie.

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-04-2000
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
Populaire groente recepten

Bleekselderij

INGREDIENTEN

3 struiken bleekselderij * zout * gekookte ham * boter * bechamelsaus * tomatensaus * geraspte kaas * paneermeel.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Bleekselderij

Een tapa van bleekselderij met gorgonzola, pijnboompitten en olijven

INGREDIENTEN

* 175 gram gorgonzola op kamertemperatuur, * 3 eetlepels droge sherry, * 6 stengels bleekselderij, * 40 gram zwarte olijven zonder pit, * 25 gram geroosterde pijnboompitten

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-1999
  •  
  •  10-20 min.

Bleekselderij

Gebakken in witte wijn

INGREDIENTEN

4 bossen bleekselderij, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout, 125 ml droge witte wijn, 75 ml. kippebouillon, peterseliebieslook en/of paprikapoeder

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-06-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

TOSCAANS RUNDVLEES

Heerlijk hoofdgerecht!

INGREDIENTEN

Zout, , 3 el boter of margarine, , 1 kg runderstoofvlees,in stukken van ±5 x 5 cm, , 100 g winterwortel,in plakken, , 1/2 prei, in ringen, , 1 stengel bleekselderij,in ringen, , 2 uien, fijngesneden, , 5 teentjes knoflook, geperst, , 2 gedroogde rode pepertjes,fijngewreven, , 150 g gerookte spekblokjes (pancetta), , 1 (liefst biologische) sinaasappel, , peper, , 1 el tomatenpuree, , 30 g verse rozemarijntakjes, , 3 dl rode wijn, , 2 dl runderbouillon (van tablet, poeder of fond), , 1 el bloem, , , ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-11-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Broccolisoep met knoflook, basilicum en bleekselderij

Een recept voor de lijners onder ons. Deze soep van verse groenten en bouillon kunt u onbeperkt eten. Deze soep zorgt voor een geweldige vulling en biedt voldoende voedingswaarde.

INGREDIENTEN

150 gr broccoli, de roosjes 2 el olijfolie 1 stengel blaakselderij, in plakjes 2 teentjes knoflook, gekneusd 0.5 l kippenbouillon half bosje verse basilicum, in reepjes peper en zout, ,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2006
  • Frans
  •  30-60 min.
Nieuwste bleekselderij recepten

Pasta roomtaart met kaas

Deze taart kan prima worden gemaakt met elke denkbare soort kaas. Dus als u nog een restje kaas heeft liggen, rasp dit dan voor deze taart. U kunt zelfs verschillende soorten kaas mengen, bijvoorbeeld voor een pasta roomtaart `quattro formaggi` (4 kazen). Voedingswaarde per persoon: eiwit 34 gr/vet 41 gr/koolhydraten 74 gr/kcal 820

INGREDIENTEN

400 gr pastaschelpjes, 2 bouillonblokjes, 4 eieren, losgeklopt, 200 ml crème fraîche (Melkan), 200 gr geraspte oude, blauwe of geitenkaas, 1 zak gemengde sla, 2 stengels bleekselderij, geschild en in reepjes, 2 eetlepels sladressing naar keuze

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Visrecept (slank)

Dit is een lekkere ovenschotel, makkelijk te maken en bovendien een slankgerecht. Het hele gerecht (dus met de aardappelen en kaassaus). bevat slechts 385 cal. p.p. Mocht je niet op dieet zijn kan je altijd meer aardappels nemen! Het is voor 2 personen maar kan verminderd of vermeerderd worden. Ik ben geen fan van kant en klare pakjes en zakjes, ik maak liever zelf mijn eigen kaassaus, mijn eigen aardappelschijfjes enz. maar soms komt het wel eens van pas (haast ). Dan maak ik weleens gebruik van een pakje of zakje. De laatste tijd wordt dat steeds minder omdat ik meer tijd heb om mijn maaltijden te bereiden maar omdat dit recept uit `de oude tijd` stamt heb ik dit recept aangehouden. Ik heb deze keer (15.01.2012) `Yellow Sole vis ` (diepvries AH) gebruikt, het was wel lekker maar kabeljauw, koolvis of roodbaars vind ik lekkerder.

INGREDIENTEN

1 blik tomatenblokjes (425 g), 2 tenen knoflook. (ik heb er 4 gebruikt maar dat hangt van je smaak af), Bleekselderij (ik heb 6 stengels voor 2 pers. gebruikt)., 1 flinke scheut Worcestershiresaus., Een klein beetje chilipoeder, (of Cayennepeper)., Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak., 2 rode uien., 300 g kabeljauw of andere witvis., 200 g Kant en klare aardappelschijfjes (dieet portie is 100 g aardappel p.p.), 200 ml kaassaus (bvb. Knorr of Maggi), Eventueel wat verse of gedroogde kruiden ik heb nog wat (gedroogde) dragon toegevoegd.

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2006
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Italiaans stoofpotje rundvlees met tagliatelle

Heerlijk stoofpotje met rundvlees vol smaak op een bedje van tagliatelle. Dit gerecht smaakt echt vreselijk lekker.

INGREDIENTEN

800 g rundvlees (zoals sukade- of runderlappen), in blokjes van ongeveer 5 x 5 cm, geraspte schil van 1 sinaasappel, 150 g gerookte spekblokjes (Pancetta), 2 uien, fijngesneden, 5 teentjes knoflook, geperst, 2 gedroogde rode pepertjes, fijngewreven, 100 g winterwortel, in plakjes, halve prei, in ringen, 1 stengel bleekselderij, gesneden, 3 eetlepels boter of margarine, 1 eetlepel tomatenpuree, 6 rozemarijntakjes, 3 dl rode wijn, 2 dl runderbouillon, 1 eetlepel bloem, 300 g tagliatelle

  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-01-2013
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Bleekselderij met Kaas

Zelfs de moeilijkste eters vinden dit lekker. Een ove(n)heerlijke gerecht, als extra gerecht of als hoofdgerecht

INGREDIENTEN

1 stronk Bleekselderij, 250 ml Zure room, 200gr Geraspte kaas

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Knolselderijsoep met bleekselderij

Een heerlijke zachte soep. Extra lekker door de knapperige reepjes bleekselderij erin.

INGREDIENTEN

250 gram schoongemaakte knolselderij - 2 aardappels (kruimige soort) - 1 kleine ui - 1 teentje knoflook - 2 kippenbouillon- of groentenbouillon-tabletten - 2 stengels bleekselderij - 2 eetlepels gesneden selderijblaadjes - peper en zout naar smaak - 2 eetlepels zonnebloemolie

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2008
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Chinese Bleekselderij

Groentegerecht past goed bij rijsttafel of een oosterse vis-of vleesschotel

INGREDIENTEN

1 flinke struik bleekselderij, 2 sjalotjes

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-1999
  •  
  •  0-10 min.

Bleekselderij met komkommer

INGREDIENTEN

* 1 struik bleekselderij, * 1 komkommer, * 1 appel friszuur (bijv. Granny Smith), * 4 el olijfolie extra vierge, * 1 el rodewijnazijn, * 2 tl grove mosterd

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2011
  •  
  •  10-20 min.

Hartige taart van tortilla`s met groenten en twee soorten kaas

Lekker als hoofdgerecht, lunchgerecht of in puntjes gesneden een heerlijk pikant Mexicaans borrelhapje. Op ons verjaardagsfeestje een succes! Een toprecept! Niet alleen voor vegetariërs, maar iedereen smult hiervan.

INGREDIENTEN

3 tomaten - 2 rode uien - 2 stengels bleekselderij - 100 gr wortel - 2 el olijfolie - 2 theel gedroogde oregano - 200 gr geraspte jonge kaas - 1 teentje knoflook - 100 gr feta - 4 bloemtortilla`s (doorsnede 25cm) - 125 ml zure room - 3 eetl fijngehakte koriander of peterselie

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bleekselderij & Sinaasappels

INGREDIENTEN

2 appels, 2 stengels bleekselderij, 2 perssinaasappels, ,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-08-2009
  •  
  •  0-10 min.

Linzensoep met bleekselderij

Heerlijke linzensoep voor een gedeelte bedacht door Ria Tummers

INGREDIENTEN

500 gram rode linzen, 1 stronk bleekselderij, 2 liter groente boillon, 3 grote uien, 1 prei, 1 pak a 500 gram gezeefde tomaten, 1 pot gegrilde paprika in stukken, 1 bouquet garni: Rozemarijn, tijm, laurier, 4 theelepels curcuma, 5 eetlepels peterselie fijngehakt,  

  • Montignac Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2014
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bleekselderij salade

INGREDIENTEN

1 stronk bleekselderij, 1 blikje ananasstukjes, 75 gram rozijnen, 1 bekertje zure room

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-10-2008
  •  
  •  0-10 min.

gekaramelliseerde bleekselderij

Een aparte smaak aan de bleekselderij door her karamelliseren.

INGREDIENTEN

1 bleekselderij, ? tablet kippenbouillon, 1? eetlepel suiker, 1 klontje boter

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2000
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Bleekselderij komkommersalade

INGREDIENTEN

1 tl mosterd, 3 el wittewijnazijn, 4 el olijfolie extra vierge, 8 gr dille, fijngesneden, 1 struik bleekselderij, dun geschild, 1 komkommer, in halve plakjes, 200 gr feta

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2010
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

bleekselderij met appelsalade

Heb je dat ook wel eens? Een recept met 3 stengels bleekselderij? Wat doe je dan met de rest? Nu bijvoorbeeld dit. Je maakt er een lekkere frisse salade van.

INGREDIENTEN

De binnenste stengels en het groen van een struik bleekselderij, 1 groene appel, 3 eetlepels mayonaise, vers gemalen peper.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-06-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Ker­rie­saus met bleek­sel­de­rij

INGREDIENTEN

8 el mayonaise, 2 el kerriepoeder, 2 el citroensap, 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes

  • Wereld Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-07-2012
  • Wereld Bijgerecht
  •  0-10 min.

bleekselderij snack

Snel borrelhapje met kaas

INGREDIENTEN

6 mooie stengels bleekselderij, 250 gr roomkaas met kruiden, peterselie

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-05-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Gegratineerde Bleekselderij

Een recept voor de combimagnetron, maar met een kleine aanpassing in het recept kan het ook in de magnetron worden klaargemaakt.

INGREDIENTEN

* 1 struik bleekselderij, , * 1 blik tomaten (stukjes), , * 1/4 ui, , * 1/2 theel. tijm, , * zwarte peper, , * 25 gr paneermeel, , * 50 gr geraspte belegen kaas,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

*Bleekselderij met Gorgonzola*

Apart borrelhapje!

INGREDIENTEN

1 struik Bleekselderij - 100 gr. Gorgonzola - 100 gr. Boter.

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-1999
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Bleekselderij Met Pate

Lekker borrelhapje dat makkelijk en snel klaar is.

INGREDIENTEN

Paar stengels bleekselderij* 150 tot 200 gram pate* 2 el cognac.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2000
  •  
  •  10-20 min.

Mediterrane bleekselderij

INGREDIENTEN

1 struik bleekselderij, ? 1 rode ui, ? 1 teentje knoflook, ? 4 takjes tijm, ? 2 eetlepels olijfolie, ? 1 blik tomatenblokjes (400 g), ? zout en versgemalen peper,

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2003
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gekookte bleekselderij

INGREDIENTEN

3 struiken bleekselderij * zout.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gesmoorde Bleekselderij

Speciaal voor mensen met een dieet!

INGREDIENTEN

250 gram bleekselderij, 1 eetlepel margarine, 1 tomaat, ? ui., Peper en zout.,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Stoofpotje Met Bleekselderij

INGREDIENTEN

200 gr magere varkenslappen, 6 bleekselderij stengels, 2 tomaten, zout en peper, 30 gr boter, 2 el olijolie, 1,5 tl paprikapoeder, 1,5 el bloem, 0,5 tbl kruidenbouillon, 1 el bieslook,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bleekselderij met aardappelsalade

INGREDIENTEN

300 gram bleekselderij - 1 eetlepel mayonaise - room culinair - gembersiroop - 400 gram krieltjes - 1 appel - 75 gram walnoten - 100 gram hamblokjes,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bleekselderij met kaassaus

INGREDIENTEN

- 300 gram bleekselderij, gewassen en in stukken van ca. 6 cm gesneden, - 250 ml groentebouillon, , , Voor de kaassaus:, - 1 el. bloem, , - 2 el. olie, - 100 g kaas naar keuze, in blokjes, , - 100 ml melk, , - zout, - peper

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2006
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aard­ap­pel­sa­la­de met bleekselderij

INGREDIENTEN

800 g aardappelen, vastkokend, 4 stengels bleekselderij, in boogjes, 2 el mayonaise, 1/2 bekertje crème fraîche (a 125 g), 2 tl scherpe mosterd (bijv. Dijon), 4 zoetzure augurken, in blokjes, 2 groene paprika`s, in reepjes, 1 rode ui, in flinterdunne halve plakjes

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2013
  •  
  •  20-30 min.

Bleekselderij met wortel.

INGREDIENTEN

1 ui, 1 struik bleekselderij, 1 winterwortel a 300 g, 50 g boter of margarine, zout, peper, 5 eetl. geraspte kaas, 1 takje peterselie.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Zalmmoot Met Bleekselderij

300 kcal.

INGREDIENTEN

Een moot zalm van ongeveer 150 gram, 1 bosje bleekselderij, 2 aardappelen zo groot als een ei, zout - peper - olijf of andere plantaardige olie - theel. bloem - kerriepoeder.

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-12-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bleekselderij met ananas

Geen buffet of verjaardag gaat voorbij zonder dit recept. Na elke feestelijke gebeurtenis waarin ik dit recept serveer krijg ik wel een mail met de vraag; Mag ik het recept!

INGREDIENTEN

1 struik bleekselderij, 1 bekertje sour creme, 1 blik ananas (zonder sap), 1 zakje 250 gram zoute pinda`s, 1 zakje 250 gram rozijnen

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-11-2009
  •  
  •  10-20 min.
Bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij is een selderij waarvan de jonge, lichtgroene bladstelen gegeten worden. Bleekselderij behoort dan ook tot de stengelgewassen. Ze zijn in eigenlijke iedere klassieke Italiaanse tomatensaus te vinden (in combinatie met het gouden trio: ui en tomaten) en tegenwoordig is de bleekselderij ook een populair ingrediënt voor salades. Bleekselderij heeft een hele frisse doch pittige smaak. Bleekselderij is gedurende het gehele jaar te verkrijgen in Nederland. Let er bij het kopen vooral op of de bleekselderij nog fris ruikt, dit is de beste indicatie voor versheid. Bleekselderij kan je, mits gekoeld bewaard in de ijskast, wel een week bewaren. Tot in de Middeleeuwen werd bleekselderij voornamelijk geteeld voor medicinale doeleinden, pas daarna ook voor culinaire doeleinden. Het duurde echter weer tot de 18de eeuw tot men het aandurfde om de groente rauw te eten. Maar juist rauw is bleekselderij een heerlijke snackgroente, door haar knapperige structuur.

Nieuwste bleekselderij recepten
Populaire groente recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top