1. Home
  2. Recepten
  3. Bladselderij

Bladselderij recepten (1.249) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas!

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg. Lees meer: de quiche top 10

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg - 2 a 3 eetl gemalen kokos - 250 gr kipfilet in reepjes - 2 eetl olie - 1 kleine ui - 2 teentjes knoflook - 150 gr champignons - 50 gr taugé - 2 eetl fijngesneden bladselderij - 1/2 zakje gedroogde nasigroenten Conimex) - 2 eetl ketjap manis - 1 theel sambal - peper, zout - 4 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Oer- Hollandse erwtensoep uit eigen keuken!

Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. Géén natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

1 knolselderij, 3 prei in halve ringen, 2 winterwortels (julienne), 1 stengel bleekselderij (halve ringen), 500 gr spliterwten, 2 bosjes selderij, 1 grote ui, 2 aardappels, Handje verse peterselie, 3 bouillonblokjes rund, 2 bouillonblokjes groente, 500 gr speklappen óf schouderkarbonade, 5 peperkorrels, Zeezout, Zwarte peper uit je molen, 3 liter water, 2 ambachtelijke rookworsten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gehakt met aubergine en couscous

INGREDIENTEN

2 aubergines in plakken van 1 cm, 4 eetl. olijfolie, zout en versgemalen peper, 2 eetl. pijnboompitten, 250 ml zure room, 2 teentjes knoflook (geperst), 6 lente-/bosuitjes, in smalle ringen, 500 g rundergehakt of half-om-half gehakt, 1/2 eetl. paprikapoeder, 400 g couscous, 100 g gedroogde abrikozen, in stukjes, 2 eetl. versgehakte koriander of bladselderij

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2009
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bretonse mosselen met knoflook en spek

Overzalige mosselen de tijd komt er weer aan .

INGREDIENTEN

1 prei, 1 klein bosje bladselderij, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels olie, 50 gram blokjes ontbijtspek, 3 dl witte wijn, 4 kg mosselen, 2 dl Room Culinair of kookroom, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bloemkool-gehaktschotel

Een pittige bloemkoolgehakt schotel, zoals je bloemkool nog nooit geproefd hebt.

INGREDIENTEN

1 grote bloemkool, 1 rode paprika, 400 gram gehakt, 30 gram boter, 2 uien, 1 theelepel oregano, 1 theelepel thijm, 1 theelepel chilipoeder, 1 blikje tomatenpuree, 1 theelepel azijn, 1 theelepel bruine basterd suiker, 3 dl bouillon, peper, 3 takjes bladselderij

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Superlekkere Bami Goreng

Dit recept heb ik (na lang vragen...) van de moeder van een van mn beste vrienden. Ze is Indonesisch en geeft het niet graag af maar ik denk dat ze gewoon van mijn gebedel af wou zijn. Deze bami is zo lekker die ik jullie smullers niet wil onthouden.... Selamat makan!

INGREDIENTEN

1/2 zak Tai Ming Chinese wok mie (verkrijgbaar bij Jumbo en toko`s), 2 L kippenbouillon, 300 gr fricandeau (in kleine blokjes), 2 el ketjap manis, 1 el ketjap asin, 1 el gembersiroop, 2 el zonnebloemolie, 2 sjalotjes (gesnipperd), 1 Spaans pepertje, 2 cm gemberwortel (geraspt), 2 teentjes knoflook (fijngesneden), 1 tomaat (in blokjes), 1 flinke tl trassi, 1/2 el ketjap manis, 1 el zonnebloemolie, 400 gr Chinese roerbakgroente, 150 gr schouderham (plak, in blokjes), 2 eieren (geklutst), 125 gr roze garnaaltjes, 4 el bladselderij (fijngesneden)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kippenvleugeltjes gestoofd in een pittige saus

Deze kippenvleugeltjes worden heel langzaam gaargestoofd in een overheerlijke, pittig/pikante saus. Probeer het recept en geloof me, dit is Smullen geblazen!!! Wij hebben ze gesmuld bij nasi en andere Indische heerlijkheden, maar als borrelhapje zijn ze ook zeker uitermate geschikt! Tel gerust je vingers na, zo lekker zijn ze :-) 

INGREDIENTEN

1 kg kippenvleugeltjes naturel, (Versgemalen) p&z, 50 gr boter + 2 el arachide-olie, 4 sjalotjes,  fijngesneden, 8 teentjes knoflook, fijngesneden, 2 Spaanse pepertjes, fijngesneden, 2 tomaten, ontveld en fijngesneden, Mespunt trassie, 4 el ketjap manis, 2 el ketjap asin, 4 dl kippenbouillon, 1 dl kokosmelk, gebakken uitjes, Fijngesneden bladselderij, ,  

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-08-2014
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Surinaamse Eiersalade

Lekker pittige eiersalade. De kerriepoeder wordt even geroosterd, dus nog meer smaak!

INGREDIENTEN

4 eieren (hardgekookt, nog warm en fijngesneden), 2 sjalotjes (fijngesneden), 1 teentje knoflook (fijngesneden), 1 Spaans pepertje (ragfijn gesneden), 2 el bladselderij (heel fijn gesneden), 6 el mayonaise, 2 el volle melk, 2 el kerriepoeder (eventjes geroosterd in een droge koekenpan, dan komen de smaken los), 1 tl paprikapoeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2012
  • Surinaams
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Surinaamse kip met zoete aardappel

Eindelijk heb ik ze een keer gekocht: zoete aardappelen. Prachtig oranje waren ze van binnen. De smaak zit tussen wortel en aardappel in. Dit recept is geïnspireerd op de Surinaamse pindakip van menge 161

INGREDIENTEN

500 gram zoete aardappels 250 gram kippendijen of kipfilet in stukjes 1 gesnipperde ui 2 flinke tenen knoflook, gesnipperd250 gram sperziebonen 1 rode Spaanse peper, gesnipperd zonder de zaadjes 2 el zonnebloemolie 1 dl hotsatésaus ( kant en klaar Wijko) 2 el gehakte bladselderij peper en zout uit de molen vloeibare Blue Band met roombotersmaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kipreepjes met sperzieboontjes in milde pindasaus

INGREDIENTEN

400 g witte rijst, 300 g sperziebonen, Wok Olie, 400 g kipreepjes, 300 g gesneden kool, 1 zak Conimex Roerbaksaus Milde Pindasaus, 0.5 zak Kroepoek Java, 2 el grof gehakte bladselderij,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Winter minestrone

Dit is een lekker recept uit nummer Smult 6. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb.  Kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties!

INGREDIENTEN

1/4 witte kool, in reepjes, 4 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 125 g spekblokjes, gerookt, 1 wortel, in blokjes, 1/4 knolselderij, in blokjes, 2 stengels bleekselderij, in stukjes, 400 g geschilde aardappels, in stukjes, 400 g tomatenblokjes, 2 l kippen- of groentebouillon, 1 blaadje laurier, 100 g macaroni, 150 g witte bonen uit blik, 4 takjes bladselderij, 100 g Parmezaanse kaas, geraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2015
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stoofschotel van wild

'Wild eten in de Achterhoek'.Al jaren bekend in 't land,geen wonder want het gevarieerde landschap van deze mooie streek van ons land biedt vele mogelijkheden op dit gebied.Van oudsher komt er veel wild voor en daardoor weten de koks uit deze streek om te gaan met de vele mogelijkheden van de bereiding van wild.

INGREDIENTEN

-75 g boter/margarine., -1 kg gemengd vlees van wild oa.zwijn,ree, eend,fazant,haas enz., Gemengde paketten zijn te koop uit het diepvriesvak in de supermarkt., -veel peper uit de molen., -zout,event uit de molen., -1 kleingesneden ui., -5 cm. prei., -5 cm. winterwortel., -stukje knolselderij., -2 stelen bladselderij., -1 klein takje tijm., -2 laurierbladen., -4 kruidnagels., -12 gekneusde peperkorrels., -8 jeneverbessen., -1 klein blikje tomatenpuree., -2 plakken ontbijtkoek., -3 eetl.bloem., -1 glas rode port., -1 glas rode wijn., -1 glas water.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-12-2000
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

mosselen met knoflook en spek(frankrijk)

Een lekker mosselgerecht met een frans tintje

INGREDIENTEN

4 kg. goed gewassen mosselen., 1 stuk prei,gewassen., 1 bosje bladselderij., 4 teentjes knoflook., 2 el. olijfolie., 50 gr.gerookte spekblokjes., 3 dl. droge witte wijn (blanc de blancs), 2 dl. creme fraiche., (zee)zout., Vers gemalen zwarte peper., (EVENTUEEL: GEMENGDE SCHELPDIEREN EN PETERSELIE,ZIE VARIATIE BIJ SERVEERTIPS)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zomerse maaltijdsalade

Heerlijke frisse maaltijdsalade die altijd goed scoort!!

INGREDIENTEN

4 5 koude, gekookte (vastkokende)aardappelen, 1 (frisse, bijvoorbeeld Golden Delicious/Fuji) appel, restje (ongeveer 100 - 150 gram), koude, gekookte snijboontjes of sperzieboontjes, klein blikje ananasstukjes, 1 bosje bladselderij, 10 15 stengels bieslook, 1 kleine tot middelgrote ui, halve kipfilet, 1 ons ontbijtspek, 2 3 kippenbouillontabletjes, mayonaise (bij voorkeur Zaanse mayonaise), peper uit de molen (ik gebruik altijd 4-seizoenenpeper).,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hongaarse Goulashsoep (mijn versie)

Een eenduidig recept van echte Hongaarse goulashsoep bestaat niet. Het is net zo als met erwtensoep in Nederland dat elke familie en elke streek zijn eigen recept heeft. Dit recept is dus mijn eigen versie zoals ik goulashsoep meestal maak. De groenten kunnen nog wel eens ooit een beetje veranderen, dat ligt er soms ook aan wat ik op dat moment in huis heb. Zo gebruik ik ook wel eens ooit champignons, aardappelen prei of knolselderij. En een blik tomatenstukjes in plaats van verse tomaten kan ook heel goed. De rode wijn is ook niet perse nodig, maar maakt het natuurlijk wel lekkerder. Let wel, de paprika en uien en iets van tomaten zijn wel essentiële bestanddelen. TIP: Als je een paar aardappelen in blokjes gesneden gebruikt dan geeft dat automatisch wat binding aan de soep.

INGREDIENTEN

500 gram riblappen of sukadelappen, 250 gram gerookte spekreepjes, 5 paprikas (gemengd), 5 uien, 5 tomaten (of een blik), 1 winterwortel, 2 st bleekselderij (of 15 gram bladselderij), 3 t knoflook, 1 el zoete paprika poeder, 1 el pittige paprika poeder, 2 tl karwij zaadjes, 1 takje tijm, 2 laurier bladeren, 1 el gedroogde marjolein, 2  l rundvleesbouillon, 2 dl droge rode wijn, eventueel zure room naar wens,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-08-2014
  • Hongaars
  •  60-120 min.

Heerlijke rundvlees stoofschotel met bier van Jamie!

Dit is eigenlijk een recept (uit een boek) van Jamie Oliver. Ik heb het vorig jaar al eens gebrouwen en wat bewerkt door er mijn eigen draai aan te geven en echt, het is vreselijk lekker. Het is echt de moeite om dit de komende periode eens te maken en te proberen. Ook uitermate geschikt voor slowcooker, vetarm en slank, maar erg voedzaam. Past ook prima bij de komende twee seizoenen, herfst en winter.

INGREDIENTEN

500 gr runderpoulet of runderstoofvlees in blokjes, 2 stengels bleekselderij, 2 grote uien, 2 winterwortels, 1 blik tomatenpartjes (400 gr), 200 gr champignons in plakjes, Olijfolie, 1 volle el bloem, 1 t zeezout, Zwarte peper, 3 laurierblaadjes, Bosje verse selderij, 5 dl bier (let op: alleen pils)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-09-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Stevig gevulde verse groentensoep (Maaltijdsoep)

Heerlijk voor in het weekend of bij de openhaard.

INGREDIENTEN

3 liter water, 1 mergpijp, 350 gr. runderpoulet, 400 gr. rundergehakt, 2 runderbouillon tabletten AH, 2 groentebouillontabletten AH, 1 zak boerensoepgroenten AH, 3 stengels prei, 2 winterpenen, Bosje peterselie AH, Bosje bladselderij AH, Vermicelli middel (Honig), Peper, Zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-01-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Surinaamse pindasoep

Dit recept heb ik ooit gekregen van een surinaamse vriendin

INGREDIENTEN

2 prei, 3 aardappelen, 20 gr. boter, 2 theel. sambal, 1 flinke kippenpoot, 1 kippenbouillonblokje, 8 eetl. pindakaas, 1 pakje santen, 3 eetl. ketjap manis, zout, peper, 1 hardgekookt ei, 3 eetl. fijngehakte bladselderij, 1 banaan.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-06-2000
  • Surinaams
  •  > 120 min.

Surinaamse schotel met zoete aardappel (bataat) en pindakip

INGREDIENTEN

2 rode Spaanse pepers, naar keuze zaadjes verwijderd, in halve ringetjes gesneden, 4 el zonnebloemolie, 500 gram kipfilet, in stukjes, 2 uien, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, 2 dl satésaus (uit een bak van de toko), 1 kilo zoete aardappelen (bataat), geschild en in stukjes, 500 gram kousenband, in stukjes, zout en peper (versgemalen), vloeibare margarine, 75 gram gezouten pinda's, bladselderij

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-01-2007
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mosselen - bretonse mosselen met knoflook en spek

Jaren geleden bestelde ik in west Fankrijk in een restaurant mosselen. Die waren zo lekker dat ik dit recept wilde hebben. Na veel zoeken uiteindelijk gevonden. Ik vind dit het lekkerste mosselrecept.

INGREDIENTEN

Voor 4 personen, 4 kg mosselen, 1 prei, 1 klein bosje bladselderij, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels slaolie, 50 g ontbijtspekblokjes, 3 dl witte wijn, 2 dl crème fraîche of Room Fris, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-10-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Stamppot pastinaak met gevulde rookworst

Niet alleen pastinaak, maar ook wortelen, knolselderij, schorseneren en pompoen lenen zich voor deze stamppot.

INGREDIENTEN

Zout, peper, 4-5 lente-uitjes, in dunne ringen, 1 rookworst, in 8 stukken, 600-800 g aardappelen, geschild, in stukken, 800 g pastinaken, geschild, in stukken, 40 - 50 g boter, 100 g magere ontbijtspek, in reepjes, 50-75 g geraspte jonge kaas, 1/2-1 dl hete melk, 2-3 el fijngesneden bladselderij,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Surinaamse Pindasoep

Een hele lekkere, pittige buitenlandse soep. Voor iedereen die ook eens 'iets anders' wil proberen.

INGREDIENTEN

1 prei, 2 grote aardappelen, 20 gr. boter, 1 'Madame Jeanette'-peper, 1 pot kippebouillon met vlees, 6-8 eetlepels pindakaas, 2 eetl. ketjap manis, zout, peper, 1 hardgekookt ei, 2 eetl. fijngehakt bladselderij.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2000
  • Surinaams
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De allerlekkerste gewokte Hollandse Zeeuwse mosselen

Ik begrijp niet waarom mensen geen of weinig verse mosselen eten. Mosselen zitten barstensvol gezonde eiwitten, vitamine en mineralen. Eigenlijk is het supervoedsel. Ik kan het niet laten, maar dit zijn de allerlekkerste verse Zeeuwse mosselen die je kan krijgen in een restaurant of eetcafé. Zodra er iets onbekends in zit slaan Nederlanders en Belgen gelijk op tilt. Dit is een basic recept van verse Zeeuwse mosselen op Nederlandse wijze klaargemaakt. Koken doen we niet meer, maar we wokken ze. Dat gaat veel sneller. Uiteraard zijn de verse Zeeuwse mosselen MSC gecertificeerd, d.w.z. dat ze duurzaam zijn. Dit recept barst van de smaken. Op de foto`s laat ik zien hoe je het doet.

INGREDIENTEN

Mice en place:, , 1 grote Ui (halve ringen), 1 grote winterpeen (plakjes), 1 stengel Bleekselderij (halve ringen), 1 bosje verse Bladselderij (gesnipperd), 1 dikke Prei (halve ringen), 2 teentjes Knoflook (geperst), Bosje verse Peterselie (fijn), ½ verse Venkelknol (fijn), , Droge witte wijn (Chardonnay, Riesling, Sylvaner), 2 kilo verse Zeeuwse mosselen, Olijfolie, Vers gemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-08-2013
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Winter, stevige bruine bonensoep met spek

Het is winter, het is stevig koud en dan is een lekkere, verse, stevige, maaltijdsoep wel op zijn plaats. Het hoeft niet altijd erwtensoep te zijn. Deze eet ook makkelijk weg voor de kijkbuis. Snelle, xxl gevulde, winterse maaltijdsoep die niet alleen lekker, maar ook erg gezond is vanwege de hoge voedingswaarde.

INGREDIENTEN

1 groot blik of grote pot bruine bonen, 200 gr spekreepjes, 0.5 el olijfolie, 2 liter rundvlees bouillon van 4 tabletten, halve knolselderij, 2 stengeltjes prei, 2 winterpenen, 2 uien, 1 kruimige aardappel, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, 1 bosje bladselderij, 1 ambachtelijke rookworst, liefst van de slager, 1 klein blikje tomatenpuree, scheutje worchestersaus, vers gemalen zwarte peper, zeezout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2017
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekkere kruidige Oud Hollandse erwtensoep

De wintertijd is weer aangebroken, het is donker, koud en het regent. Dat weekend maak ik traditioneel altijd de eerste verse snert. Deze is in de loop der tijden doorontwikkeld en vinden wij het lekkerst. Er zijn talloze recepten en variaties te bedenken, maar heb deze al een paar keer gemaakt en smaakt super lekker oud-Hollands gekruid. Geschikt voor 4 personen of 2 personen voor 2 dagen en kan prima worden ingevroren! Ik heb er ook nog eentje van top cuisinier Cas Spijkers, die komt volgende keer in zijn geheel aan bod.

INGREDIENTEN

1 pak (500 gr) spliterwten, 2 schenkeltjes, 3 blokjes runderbouillon, 2 blokjes tuinkruidenbouillon, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 1 takje verse tijm, 6 zwarte peperkorrels, 2 flinke speklappen, 2 flinke schouderkarbonades, 125 gr mager gerookte spekblokjes, 2 ambachtelijke slagersrookworsten, 1 kleine knolselderij, 1 ui, 1 grote aardappel, 2 winterpenen, 2 dikke stengels prei, Bosje verse peterselie (35 gr), 2 bosjes verse bladselderij a 40 gr per bosje, Zeezout, Scheutje worchestersaus

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-10-2014
  • Europees
  •  > 120 min.

Erwtensoep.

Snelle"SNERT"?Ja dat kan als je een uur snel genoeg vindt,om snert te maken van de kwaliteit zoals oma dat ook had.Je hoeft geen uren in de keuken te staan.

INGREDIENTEN

-3 ltr.water., -2 eetl. bouillonpoeder., -6 speklappen., -1 pak SILVO spliterwten., -1 laurierblad., -4 kruidnagels., -15 gekneusde peperkorrels., -1 prei., -2 grote uien., -1/2 winterwortel., -1/4 knolselderij., -2 middelgrote aardappelen., -1 bosje bladselderij., -150 g.diepvriesdoperwtjes., -smaakstoffen;aromat,uienpoeder,peper uit de molen,maggi,zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Forel uit oven

Heerlijk in de oven gegaarde forel. Koop bij de visboer verse forel welke zijn schoongemaakt, maar verder nog compleet zijn.

INGREDIENTEN

-4 forellen;, -1 rode ui;, -4 tenen knoflook;, -50 gram worteltjes;, -tijm;, -bladselderij;, -witte wijn;, -olijfolie, -zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2012
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Knolselderijstamppot met mosterdsaus

Een heerlijke winterstamppot

INGREDIENTEN

750 gr aardappelen, 1 kleine knolselderij, 1 bosje selderij, 4 el mosterd, 125 ml slagroom, zout en peper, 150 gr zeeuws spek en 1 rookworst van 350 gr.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geitenkaas spread

Een snelle en lekkere zachte geitenkaasspread met verse kruiden en zongedroogde tomaten. Heerlijk voor bij een broodmaaltijd of als een borrelhapje.

INGREDIENTEN

100 g verse geitenkaas, 1 hele volle eetlepel creme fraiche, 3 eetlepels verse gehakte kruiden (bieslook, peterselie, kervel, chinese bieslook, bladselderij), 4 gedroogde tomaatjes op olie, fijngehakt, 1 theelepel honing, versgemalen peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-10-2011
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Risolles

Risolles zoals ze in mijn familie worden gemaakt.

INGREDIENTEN

Voor de vulling:, 2 pond half om half gehakt (mag ook runder zijn), 1 medium ui fijngesneden, 3 st. lente uitjes, 3 st. bladselderij, 2 theelepels nootmuskaat, 2 theelepels peper, 2 boullionblokjes, 1 theelepel kruidnagelpoeder, 2 eetlepels maizena aanlengen in beetje water (mag ook gewone tarwebloem zijn), 3 of 4 drinkglazen melk, 3 eetlepels suiker, , Voor de flensjes:, 6 eieren, 1 kilo tarwebloem, 3 drinkglazen water, kan wat meer zijn, 3 eetlepels olie, alles mixen tot een pannekoekbeslag, doe er eventueel wat zout bij., , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2008
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

KIP KERRIE

Voor liefhebbers van (behoorlijk) pittig eten, maar dusdanig lekker dat je voor kerrie kip niet snel meer bij de surinaamse eethuisjes hoeft te bestellen!!!

INGREDIENTEN

Voor twee personen:, 500 gram kipfilet, 1 grote ui, 3 teentjes knoflook, (afhankelijk van hoe pittig je het lekker vindt) 2 surinaamse pepers (kleine gele madam janette's, zijn op de markt verkrijgbaar), 4 of 5 kleine maggiblokjes, massala (2 eetlepels), arachideolie., Garnering:, fijngehakte bladselderij

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mijn variatie op Javaanse kippensoep

Een soepje voor een herfstachtige dag die je mee voeren naar Oosterse geuren van zonneschijn.

INGREDIENTEN

1200-1500 g kip, in stukken, 2 liter water, 3 cm verse gember, in plakken, 1 kleine ui, grof gehakt, serehstengel gekneusd, 3 pimentkorrels, zwarte gekneusde peper, 50 g margarine of bakolie, 2 uien, fijn, 1 teentjes knoflook, 4 kemirienoten, geraspt, 3 e kerrie djawa of een andere soort kerrie (Hindoestaans bijvoorbeeld), 1 t koenjit (kurkuma), 1 t ketoembar, 2 t laos, ketjapsambal (dit verkrijgt je door 3 e ketjap manis te mengen met 1 fijngesneden rode peper, 1 teentje knoflook, fijn en 2 e kippenbouillon (van kookvocht) te mengen), zout, 2 t droge bladselderij, 2 verse citroenbladeren (bij toko te kopen), 6 hard gekookte ei, in stukjes (1 ei per persoon), gare lange korrel rijst, knoflook bieslook in ringen als garnituur

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-09-2013
  • Aziatisch
  •  60-120 min.

Indische pindasoep met prei

Ik heb al en paar recepten voor pindasoep geprobeerd, maar dit is het recept!!!

INGREDIENTEN

2 eieren; 1 ui; 1 teentje knoflook; 2 middelgrote aardappelen; 1 el olijfolie; 250 gr gesneden prei; 1/2 l groentebouillon; 5 el pindakaas; 1 el ketjap manis; 1-2 tl sambal oelek; zout; peper; 2 el gesnipperde bladselderij

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2002
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

ossenstaartsoep

Deze soep staat al jaren op mijn kerstmenu en is altijd een groot succes. Meestal maak ik de soep ruim vantevoren en vries hem in. Op de dag zelf kun je de soep langzaam opwarmen.

INGREDIENTEN

? 1? kilo ossenstaart, ? 1 winterwortel, ? 1 ui, ? 3 ? 4 eetl. (zonnebloem)olie, ? 40 gram boter, ? 50 gram bloem, ? ? dl madera, ? ca. 8 peperkorrels, ? 2 kruidnagels, ? l blaadje laurier, ? 2 stukjes foelie, ? 6-8 takjes bladselderij, ? 100 gram oesterzwammen, ? 1 dl slagroom,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Culinaire erwtensoep van Cas Spijkers

Het is echt weer de tijd voor deze stevige maaltijdsoep. Ik heb al twee varianten staan en dit is mijn derde en laatste. Wijlen meesterkok Cas Spijkers was de nestor van de Nederlandse gastronomie. Uit zijn input zijn veel van de huidige sterrenkoks en sterren restaurants voortgekomen en heeft het koken hier een trend gezet. Ik bewonder deze man met zijn tomeloze inzet en heb een paar boeken van hem. Daarin worden de mooiste herfst- en winterse gerechten van zijn hand beschreven. Ook staat daar zijn versie van echte culinaire snert in beschreven met een Brabantse twist. Om eens terug te gaan naar de basis der smaken heb ik deze versie gemaakt en moet zeggen, basic, maar erg lekker. Het resultaat levert ruim 6 liter stevige soep op, ruim voldoende voor 6 personen en ook de kleintjes smullen ervan. Bij Cas zit het geheim hem in het vlees want hij gebruikt geen bouillonpoeder. Probeer zelf maar, niet moeilijk, maar wel heel puur en erg lekker en gezond. Ideaal voor 5 december bij pakjesavond.

INGREDIENTEN

1 grote varkenshiel, te koop bij elke Keurslager, 1 kilo varkensribbetjes, te koop bij elke slager, 500 gr gedroogde spliterwten, 3 liter water, Halve knolselderij, 1 koolraapje, 1 grote stengel  bleekselderij, 1 enorme winterpeen, 2 prei stengels, 2 uitjes, 2 blaadjes laurier, 2 echte verse slagersrookworsten (geen vacuum zoals Unox), 100 gr bladselderij, fijngehakt, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 100 gr gerookt katenspek, dun gesneden, 1 pakje vers roggenbrood

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-11-2014
  • Regionaal
  •  > 120 min.

Bruine Bonensoep uit de Crockpot, de echte zoals hij hoort!

Ik at deze soep voor het eerst thuis bij mijn moeder, zij had geen crockpot dus moest zij eerst de bruine buinen wellen. Maar met de Crockpot (Slowcooker) is het een stuk makkelijker geworden..

INGREDIENTEN

300 gram rauwe bruine bonen, 2 peperkorrels, 2 kruidnagels, 1 laurierblad, 1 prei, 1 ui, Handje bladselderij (blaadjes), 1 liter groentebouillon., 350-400 gram vleeskrabbetjes, 125 gram gerookte spekreepjes, 1 rookworst, , Als je denkt dat het niet voldoende is voor 4 personen kun je er altijd nog een blik bruine bonen bij doen, of de hoeveelheden verdubbelen en wat je over hebt invriezen.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-11-2015
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Kippensoep

Zelf grootmoeders kippensoep maken? Dit recept is voor een heldere kippensoep. Het moet even staan (minimaal 3 uur), maar dan heb je ook echt heerlijke kippensoep, goed tegen elk opkomend griepje.

INGREDIENTEN

, 1 kilo borst van een soepkip, 1 winterpeen, 1 bosje selderij, 2 uien, 1 flinke prei, 2 stengels bleekselderij, 2 blaadjes foelie, peper, zout, 2 gedroogde pepertjes(peperoncini), 2 laurierblaadjes, 1 stuk citroenschil (zonder het wit), 2 tenen knoflook,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-08-2009
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Ouderwetse tomaten-groentensoep met balletjes

Weer eens lekker bouillon getrokken en daarvan een heerlijke ouderwetse tomaten-groentensoep gemaakt. Lekker met rundvlees en balletjes. Het was weer smullen! Ik heb deze soep afgelopen week weer gemaakt, maar heb nu geen soepgroenten mee laten trekken met de bouillon. Het uitvissen van het rundvlees was niet zo prettig. Je  kunt eventueel een stuk prei, worteltjes en een stukje bloemkool mee laten trekken. Verder heb ik de soep precies zo gemaakt en hebben we er weer heel erg lekker van gegeten.

INGREDIENTEN

250 gram mager soepvlees (rund), 250 gram rundergehakt, 1 kleine mergpijp, 400 gram soepgroenten (in de 2e versie 250 gram fijne soepgroenten), (worteltjes, prei, bloemkool, bladselderij), 2 eetlepels olie, 1 middelgrote ui, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel suiker (ja, suiker!), 1 blikje tomatenblokjes, peper, zout, nootmuskaat, 1/2 eetlepel paneermeel, plm. 100 gram dunne vermicelli of meer naar smaak

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-04-2013
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Feijoada

lijkt me heerlijk

INGREDIENTEN

75 milliliter olijfolie, , 200 gram chorizo, in blokjes of dikke plakjes, , 100 gram gerookte spekblokjes, , 300 gram magere runder - of sukadelappen, in blokjes of repen, , 300 gram hamlappen, in blokjes, , 2 uien, gesnipperd, , 4 teentjes knoflook, fijngehakt, , 2 rode paprika's, zonder zaadjes in blokjes, , 4 laurierblaadjes, , 500 milliliter vleesbouillon, , 2 rode pepers, zonder zaadjes in stukjes, , sap van 1 sinaasappel of 2 limoenen, , 600 gram zwarte bonen (blik) uitgelekt, , 1 klein bosje bladselderij, grof gehakt, , 1 klein bosje koriander, grof gehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-10-2016
  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kleverige kip met honing citroen en ketjap

Gebraden kippenpoten met honing citroen en ketjap

INGREDIENTEN

3 kippenpoten, 2 citroenen, bosje bladselderij, honing, ketjap, sherry (-azijn = oude sherry), verse tijmblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top