1. Home
  2. Recepten
  3. Bladpeterselie

Bladpeterselie recepten (1.602)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

knoflooksoep met bladpeterselie

Je kan deze soep helder eten of romig. Voor dit laatste pureer je de knoflook en doe je in de soep een beetje kookroom

INGREDIENTEN

-1 liter (verse) bouillon van groente, vlees en/of kip. -25 tenen knoflook, gesneden in schijfjes. -Paar stengeltjes fijngehakte verse bladpeterselie. -Versgemalen peper.

Bereidingswijze

Maak de bouillon en laat hierin de in schijfjes gesneden knoflook minstens drie kwartier zacht koken. Serveer de soep met de fijngesneden bladpeterselie en de versgemalen peper.

  • Portugees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2011
  • Portugees
  •  30-60 min.

Champignons gebakken in veel knoflook en kruiden

Lekker voorgerechtje, gereserveerd in leuke kleine bakjes met wat knapperige stukjes brood eventueel

INGREDIENTEN

450 gr Champignons 5 el Spaanse olijfolie 4 teentjes knoflook, fijngehakt scheutje vers citroensap zout en peper 4 el fijngehakte verse bladpeterselie knapperig brood om er bij ter serveren., ,

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Toast met gebakken pijl-inktvistentakels en bladpeterselie

INGREDIENTEN

, Boter, , 4 sjalotten, , peper, , zout, , 500 g schoongemaakte en versneden tentakels van pijlinktvis, , een handvol bladpeterselie

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Venkelstoofpotje met lamsworstjes en verse bladpeterselie

Een smaakvol eenpansgerecht In dit stoofpotje zitten allerlei ingrediënten die typisch zijn voor de Midden-Oosterse keuken: lamsworstjes, komijn, tijm, rozijnen en verse bladpeterselie. De rozijnen geven het gerecht een zoet en fruitig accent. Omdat je alles in een pan bereidt, heb je achteraf amper afwas. Handig voor een drukke dag! https://www.hellofresh.nl/recipes/venkelstoofpotje-met-lamsworstjes-aardappelen-en-verse-bladpeterselie-576b9afc77d68d437f8b456a/?back=/recipe/all  

INGREDIENTEN

6 lamsworstjes, 400 g annabel aardappelen, 1 ui, 2 tl tijm, 2 tl komijn, 1 venkel, 1 rode paprika, 6 takjes verse bladpeterselie, 40 g rozijnen, 300 ml grountebouillon, 2 el roomboter, extra vierge olijfolie naar smaak, peper & zout naar smaak

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tonijnburger met pecorino en bladpeterselie

Makkelijk en bijzonder lekker op de BBQ , snel gemaakt 

INGREDIENTEN

500 g verse tonijn, 50 g wit broodkruim, 125 ml melk, 2 el rozijnen, 2 el pijnboompitten, 2 el gehakte bladpeterselie, 2 el gemalen pecorino, 1 ei, 2 el bloem, versgemalen zwarte peper - zout, voor de afwerking: partjes citroen

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tonijnburger met pecorino en bladpeterselie

Lekkere tonijnburger van de BBQ is super lekker

INGREDIENTEN

500 g verse tonijn, 50 g wit broodkruim, 125 ml melk, 2 el rozijnen, 2 el pijnboompitten, 2 el gehakte bladpeterselie, 2 el gemalen pecorino, 1 ei, 2 el bloem, versgemalen zwarte peper - zout, voor de afwerking: partjes citroen

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalm in bladpeterselie, gebakken witlof met kappertjes

Zalm in bladpeterselie, gebakken witlof met kappertjes en bieslook - Een recept van driesterrenchef Geert Van Hecke uit Brugge

INGREDIENTEN

4 zalmmoten van ongeveer 130 gram;, 1 eierdooier;, 6 struikjes witlof;, 1 eetlepel kappertjes;, bieslook in stukjes van ongeveer 4 cm lang gesneden;, bosje bladpeterselie;, snufje suiker;, olijfolie en boter;, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zalm in bladpeterselie en gebakken witlof met kappers

Een zalig zomers recept van Geert van Hecke Vlaanderens 3 sterren topchef

INGREDIENTEN

4 zalmmoten van 150 gram,1 eierdooier,6 stuikjes witlof,1 eetlepel kappertjes,bieslook in stukjes ongeveer 4 cm, bosje blad peterselie, snufje suiker,olijfolie en boter,peper en zout

  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-06-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Turks stoofpotje

Deze stoofschotel is rijk aan groente, niet scherp en zeker niet vet. Wie niet van lamsvlees houdt kan kalkoen of kipfilet gebruiken.

INGREDIENTEN

500 gram lamsbout 2 uien 10 flinke tenen knoflook 1 aubergine 1 courgette 4 middelgrote aardappelen 10 groene licht pittige Turkse pepers 4 flinke tomaten 1 groot blikje tomatenpuree 2 el olijfolie 4 maggidobbeltjes 1 tl chilivlokken enkele takjes bladpeterselie 1 tl oregano takje verse munt (of 1/2 tl gedroogde) peper en zout uit de molen

  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-05-2005
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Champignonsoep

Champignonsoep zelf maken is eigenlijk kinderspel. In 20 minuten zet je een heerlijke champignon soep op tafel. Ik heb vandaag een wat chique variant gemaakt: licht gebonden en met een vleugje witte wijn. De wijn geeft het een heerlijk accent.

INGREDIENTEN

* 250 gram champignons, * 5 dl kippenbouillon, * 5 dl volle melk, * 1 ui, * 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie, * 30 gram boter, * 30 gram bloem, * 1 flinke scheut fruitige, droge witte wijn, * 1 teentje knoflook, * witte peper

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Turkse pizza (lahmacun)

Erg mooi lahmacun (fonetisch lah - madjoen)recept. Opgetekend en vertaald van Youtube.

INGREDIENTEN

Ingediënten:, Voor de bodem kunt u grote wraps (tortilla`s) of grote pitah broodjes gebruiken, , Voor de vulling:, 1 Pond lamsgehakt (of mager rundergehakt, of een mix van beiden), 1 middelgrote rode ui, klein versnipperd, 1 middelgrote rode peper, zeer fijngehakt (zonder zaden), ½ groene paprika, versnipperd, ½ bosje bladpeterselie, zonder stengel, medium versneden, Pak / blikje tomatenpartjes plm 400gr, uitgelekt, 2 el sambal oelek of rode peper pasta, 1,5 tl gedroogde munt, 1 el paprikapoeder, zoet, ½ tl chilipoeder, 1 2 el bloem, 2 teentjes knoflook, geperst of zeer fijngehakt, 1 1,5 tl zout, , Eventueel als bijgerecht een combinatie van 1 of meerdere ingrediënten:, ijsbergsla in reepjes, Tomatenpartjes, Rode ui reepjes, Citroen partjes, Rode kool reepjes, geblancheerd, Julienne wortelreepjes, Verse munt voor de garnering, , Saussuggesties:, Knoflooksaus (dun, bijna vloeibaar), Sambalsaus

  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-06-2011
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste bladpeterselie recepten

Kroatische Stoofschotel

Dit Balkangerecht, boordevol groente, smaakt zowel in de zomer als in de winter heerlijk.

INGREDIENTEN

500 gram schouderkarbonades zonder bot 2 uien 5 tenen knoflook 100 gram grof gesneden spekblokjes 1 paprika (kleur naar keuze) 1 kleine aubergine 150 gram sperziebonen 2 middelgrote vastkokende aardappels 1 blik gepelde tomatenblokjes 1 potje witte bonen 1 el paprikapoeder ( mild of pikant) 1 tl thijm 1 laurierblaadje 2 maggiblokjes 1 dl rode wijn 3 el olijfolie versgehakte bladpeterselie peper en zout uit de molen

  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-08-2005
  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Tapas van Spaanse gehaktballetjes in een amandelsaus

Een heerlijke Tapas wat een deel kan zijn voor een uitgebreide Tapas avond. Natuurlijk ook TOP als borrelhapje

INGREDIENTEN

450 gram half om half gehakt 1 grote ui, fijngesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 el fijngehakte verse bladpeterselie, plus extra voor garnering, 50 gr wit of bruin brood zonder korst, 3 el water, 1 ei, losgeklopt, 2 el Spaanse olijfolie, schutjes citroensap, zout,peper en nootmuskaat Voor de Amandelsaus 2 el Spaanse olijfolie, 115 gram blanke amandelen, 25 gr wit of buin brood, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 150 ml witte wijn, 425 gr groentebouillon, Zout en peper.,

  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2005
  • Spaans
  •  30-60 min.

Pasta Peperonata

INGREDIENTEN

, 2 rode paprika`s, 2 gele paprika`s, extra vierge olijfolie, zeezout en zwarte peper uit de molen, 2 rode uien, 2 tenen knoflook, gepeld en geraspt/geperst, 2 handen vol verse bladpeterselie, de blaadjes fijngehakt, de steeltjes apart gehouden, 2 eetlepels rodewijn- of balsamicoazijn, 2 handen vol vers van het stuk geraspte Parmezaanse kaas, desgewenst 2 opgehoopte eetlepels mascarpone of crème fraîche, 450 gram rigatoni, penne of spaghetti,

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2013
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Indiase gehaktballetjes met tomatensaus

Heerlijk om te delen, leuk om te zien en smakelijk om te eten. Deze balletjes zijn snel en gemakkelijk te maken en je eet ze zo weg. Reden genoeg om ze eens te proberen. Deze balletjes passen geweldig bij een buffet, feestjes en partijen

INGREDIENTEN

Voor de gehaktballetjes:, , 500 g gehakt, 1 ui, geraspt, 2 el bladpeterselie, fijngesneden, 1 tl kaneel, 1 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen koriander, ¼ tl gemalen kardemom, , Voor de saus:, , 1 el olijfolie, 1 el boter, 1 ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, geraspt, 2 tl geraspte verse gember, 2 el kurkuma, 2 el citroensap, handje gehakte koriander, 1 blik tomatenblokjes (400 g), 1 tl suiker,

  • Indiaas
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2015
  • Indiaas
  •  20-30 min.

Gevulde champignons van de barbecue

Dit recept is het lekkerst van de houtskoolbarbecue, maar kan ook worden gemaakt op de grill of in een grillpan.

INGREDIENTEN

12 - 18 champignons met grote hoeden;, 250 - 300 gram rundergehakt;, 3 sjalotjes of middelgrote ui, ragfijn gesnipperd;, 3 knoflookteentjes, uitgeperst;, 1 eetl. fijngehakte (blad)peterselie;, 1/2 theel. rozemarijnnaaldjes, fijngewreven;, 1 ei, losgeroerd;, 2 1/2 eetl. droog kruim van witbrood;, zout;, zwarte peper uit de molen;, ca.3 eetl. (olijf)olie, extra vergine,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

snelle visstoofpot met couscous

Hoofd-of lunchgerecht (4-6 personen)

INGREDIENTEN

* 65 g couscous, * 1 ui, in ringen, * 2 tenen knoflook, in plakjes, * 1 rode peper, zaadjes verwijderd, in ringetjes, * 1tl geraspte verse gember, * 1 blik tomaatblokjes a 400g, * 1/5 l visbouillon, * blik maiskorrels a 300g, uitgelekt, * 500 g stevige witvisfilets in stukken van 4 cm, * 3 el grofgesneden bladpeterselie

  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2011
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tagliatelle met heerlijke verse garnalen, tomaten en safraan

Italiaan culinair hoogstandje!Een prachtig gerecht!! Het is wat werk, maar een geweldig resultaat. Als je de ingredienten al ziet moet je de smaak herkennen. Dit is verwennen.

INGREDIENTEN

400 gram tagliatelle 60 gr verse basilicum, 40 gr Parmezaanse kaas, 1 kilo rauwe middelgrote garnalen, pantser en zwarte nerf verwijderd maar met de staart intact, 2 el bladpeterselie, 1 ui, fijngesnipperd, 3 teentjes knoflook fijngesnipperd, 1 tl zout, 2 el olijfolie, 2 plukjes saffraandraadjes, 1 rood chilipepertje, in ringetjes, 300 ml slagroom, 60 ml droge witte wijn, 60 ml vis of kippebouillon, 5 romatomaten, ontveld zaadjes verwijderd en in blokjes gesneden,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pa`s superkip van jamie oliver

INGREDIENTEN

, 175 gram paddestoelen, maakt niet uit welke combinatie, olijfolie, 1 of 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt, zout en gemalen peper, 1 handvol verse bladpeterselie, gehakt, 4 kipfilets van ca. 200 gram, 1 pak bladerdeeg van 500 gram, 1 ei, losgeklopt, 2 volle eetlepels grove mosterd, 1 groot wijnglas witte wijn, 1/2 dl slagroom,

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2008
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kip met een honing-sinaasappelglazuur uit de oven

Een populaire manier van kipfilet in de Verenigde staten, Australië en Groot-Brittannië. Ideaal als snelle maaltijd, die heerlijk is met gepofte aardappelen en een salade

INGREDIENTEN

4 kipfilets van ca. 175 gr, 4 bosuitjes, fijngehakt, 3 el honing, 4 el verse sinaasappelsap, 1 sinaasappel geschild en in partjes gesneden, 2 el sojasaus, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, verse citroenmelisse of bladpeterselie, om te garneren

  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2009
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken knoflookchampignons

Een heerlijk eenvoudige tapas of als voor- of tussengerecht. Kijk voor dit recept en andere ook eens op http://hetetenisklaar.wordpress.com

INGREDIENTEN

450 gram champignons; 5 el (spaanse) olijfolie; 2 tenen knoflook (fijngesneden); scheutje vers citroensap; zout en peper; 4 el fijngesneden verse bladpeterselie; knapperig brood voor erbij.

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2010
  • Spaans
  •  10-20 min.

Tapas van biefstuk stukjes met olijvenpasta

Kleine stukjes biefstuk die worden ingesmeerd met de olijvenpesto, opgerold en gebakken. Je kan deze TAPAS koud of warm serveren

INGREDIENTEN

12 lapjes biefstuk van 60 gr. pepr en zout VOOR DE OLIJVENPESTO 50 gr zwarte olijven, 100 gr ansjovisfilets, 1 el kappertjes, 2 el bladpeterselie gehakt3 teentjes knoflook, gehakt, 4 el olijfolie.,

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Jamie Oliver`s couscous met gegrilde zomergroenten

Dit couscousrecept wijkt nogal af van andere recepten, omdat de couscous in plaats van gekookt of gestoomd in dit geval rauw in een heel smakelijke dressing gelegd wordt. Daardoor blijven de korrels steviger en dat vind ik geschikter voor door een salade.` - Jamie Oliver. Dit recept is afkomstig uit het kookboek The Naked Chef is terug van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

250 g couscous, 3 rode paprika`s, 1 handvol asperges, geschild indien nodig, 2 of 3 kleine, stevige courgettes of pattisons, in plakjes, 1 klein bosje lente-uitjes, klein gesneden, 2-4 verse rode pepers, dungesneden, 3 flinke handen vol gemengde verse kruiden (basilicum, koriander, munt, bladpeterselie), 4 eetlepels citroensap, 10 eetlepels olijfolie, rode-wijnazijn,

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2008
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spaghetti Vongole van Jamie

Ik heb dit gegeten in Rome in de juiste omgeving. Dit recept komt redelijk overeen met het gene wat ik heb gegeten.

INGREDIENTEN

1 kg kleine schelpjes (vongole oftewel kokkels)-geschrobd, een klein beetje verse bladpeterselie, 4 tenen knoflook, 10 kerstomaatjes, 2 1/2 dl witte wijn, 400 gr gedroogde spaghetti, zeezout en zwarte peper uit de molen, extra vierge olijfolie, 1 à 2 gedroogde Spaanse pepers

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gehaktballetjes (Albondigas) a la Fonda Formentera

In de Fonda Formentera aan de haven van Ibiza kwamen wij in de jaren '50 en '60 met grote regelmaat over de vloer om er te eten en soms ook om te slapen. In het restaurant kon je er in die tijd voor omgerekend 75 eurocent een portie albondigas eten waarbij je patat friet en een eenvoudige gemengde sla kreeg opgediend. De albondigas zijn kleine bijzonder smakelijke gehaktballetjes die wij thuis onze gasten ook vandaag nog, graag voorzetten. De gehaktballetjes lenen er zich ook voor om als een hapje (tapas) bij de borrel of een glas wijn te presenterenBron: www.ndh.nl (Hans Belterman)

INGREDIENTEN

400 - 500 gram gehakt half-om-half; 1/2 rode paprika, bij voorkeur ontveld, vruchtvlees ragfijn gehakt; 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt; 1 ei, losgeroerd; 4 eetl. fijn kruim van witbrood; 2 eetl. droge sherry (manzanilla); zout; witte peper uit de molen; 1 mespunt gemalen piment of nootmuskaat; ca. 2 eetl. bloem, gezeefd; 3 eetl. olijfolie, traditioneel; 35 gram boter, ijskoud; 1 eetl. fijngehakte (blad)peterselie

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Spaans
  •  20-30 min.

Vitello Tonato

INGREDIENTEN

Tonato-saus, 1 blikje tonijn, 5 el mayonaise, 2 el kappertjes, 3 ansjovisfilets uit blik, 2 el olijfolie, zout, versgemalen peper, Vitello, 200 g plakjes gebraden kalfsfricandeau, 3 takjes bladpeterselie, 2 el kappertjes, versgemalen peper,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2012
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Spaans gevulde zoete aardappel

Lang leve de zoete aardappel!

INGREDIENTEN

4 grote zoete aardappels, ongeschild, 1 rode paprika, in de lengte gehalveerd, zaadlijsten verwijderd, 300 gram chorizo, in de lengte gehalveerd en in plakjes gesneden, 4 tenen knoflook, ongepeld, 160 ml zure room, sap van een 1/2 citroen, 1 rode ui, fijngesneden, 1/2 bosje bladpeterselie, blaadjes fijngesneden, 1 tl gerookt paprikapoeder

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-01-2016
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dressings en vinaigrettes

INGREDIENTEN

Vinaigrettes en dressings, , Appelvinaigrette:, Voor:, 1/2 kopje fijngehakte bladpeterselie, 1 / 4 kop ciderazijn, 1 / 4 kopje extra vergine olijfolie, 1 / 4 kop appelsap, 3 hele verse basilicum blaadjes, theelepel honing, 3 / 4 theelepel zout, 1 / 4 theelepel mosterd, 1 / 8 theelepel gemalen zwarte peper, Meng peterselie, azijn, olijfolie, appelsap, basilicum, honing, zout, droge mosterd en peper in een blender of keukenmachine. Process Proces tot glad., , 1/2 kopje fijngehakte bladpeterselie, 1/4 cup cider vinegar 1 / 4 kop ciderazijn, 1/4 cup extra virgin olive oil 1 / 4 kopje extra vergine olijfolie, 1/4 cup apple juice 1 / 4 kop appelsap, 3 whole fresh basil leaves 3 hele verse basilicum blaadjes, 1 teaspoon honey 1 theelepel honing, 3/4 teaspoon salt 3 / 4 theelepel zout, 1/4 teaspoon dry mustard 1 / 4 theelepel droge mosterd, 1/8 teaspoon ground black pepper 1 / 8 theelepel gemalen zwarte peper, Combine parsley, vinegar, olive oil, apple juice, basil, honey, salt, dry mustard and pepper in a blender or food processor. Meng peterselie, azijn, olijfolie, appelsap, basilicum, honing, zout, droge mosterd en peper in een blender of keukenmachine. Process until smooth. Proces tot glad., , , Basilicumdressing, Voor: Waterkers, veldsla, witlof, in de blender:, 15 gr basilicumblaadjes, 1 geperst teentje knoflook, 2 el geraspte parmezaan, 40 ml olijfolie, 80 ml water, 40 ml witte wijnazijn, 1 el citroensap, peper en zout., , Dressing Chinese stijl:, Lekker bij: Paksoy, Chinese kool, taugé, 40 ml slaolie, 40 ml azijn, 40 ml sojasaus, 10 ml sesamolie, 1 eetl fijne suiker, peper en zout., , , Dragondressing, Voor:, Wortelsalade, 5 el olie, 2 el dragonazijn, 1 el verse dragon, fijngehakt, 1 el platte peterselie, fijngehakt -, 1 el munt, fijngehakt, , , Franse Dressing, Voor:, 2,5 dl. Olijfolie, 0,6 dl. azijn, 0,6 dl. citroensap, 1 tl. zout, 1/2 tl. mosterdpoeder, 1/2 tl. paprikapoeder, Meng alle ingredienten goed, daarna koelen. Schudden voor het serveren., , Honing- mosterd dressing, Voor: Wortel, witlof, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel honing, 2 eetlepels wijnazijn, 4 eetlepels olie ., wat bieslook, geknipt, zout, peper, Meng alle ingrediëten op de bieslook en de honing na dooreen. Voeg dan de honing toe en op het laatst de bieslook., , Italiaanse Dressing, voor:, 2,5 dl olijfolie, 0,6 dl azijn, 2 el. fijngesneden ui, 1 tl. zout, 1 tl. suiker, 1 tl. mosterpoeder, 1 tl. gedroogde basilicum, 1/2 tl. gedroogde oregano, 1/4 tl. peper, 2 teentjes knoflook, gepers, Meng alle ingredienten, makkelijk met bijvoorbeeld een keukenmachine., Koel tenminste 2 uur in de koelkast. Schudden voor het serveren., , Romige Italiaanse Dressing, Meng 2 gelijke delen van de Italiaanse dressing en mayonaise met elkaar., , 1000 Island dressing., Voor, 5eetlepels mayonaise 1eetlepel tomatenketchup. 1 eetlepel bieslook, 1 fijngehakt augurkje, 1 een fijngehakt hardgekookt ei ., Breng op smaak met zout en cayennepeper., Voor een magere versie van deze dressing kan de mayonaise vervangen worden door (Bulgaarse) yoghurt., , Eenvoudige vinaigrette, Voor: Lekker bij gewone sla ijsberg, krulandyvie radijsjes salade., 2 tl mosterd, 3 tl gehakte sjalot, 1 tl peterselie, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 tl fijne suiker, peper en zout, 80 ml water, 40 ml witte wijnazijn, 40 ml maïskiemolie., , , Yoghurtdressing :, Lekker bij:, gewone sla, ijsberg, bonen rechicco, tomatensla, 2 tl mosterd, 2 tl suiker, peper en zout, 120 ml yoghurt, 40 ml witte wijnazijn, 40 ml maïskiemolie., , Tuinkruidendressing, Lekker bij:, tomaten, gewone sla, romeinse, rodesla, tuinbonen, ijsberg, 1 el fijngesnipperde tuinkruiden, 2 tl suiker, peper en zout, 125 ml yoghurt, 20 ml azijn, 20 ml maïskiemolie., , Italiaanse dressing, Voor:, lollo rossa, lollo bionda, eikenblad sla, in de blender:, 40 gr gorgonzola, in hele kleine blokjes, 30 ml maïskiemolie, 50 ml room, 20 ml witte wijnazijn, 1 tl suiker, peper en zout., , Mosterddressing, Voor: eikenblad spinazie sla, veldsla, venkel, 50 ml slaolie, 20 ml witte wijnazijn, 2 el graanmosterd, 2 el fijngehakte sjalotjes., , Franse dressing, Voor: Krulandyvie, rode kropsla, snijsla, 80 ml slaolie, 40 ml azijn, 2 el citroensap, peper en zout, , , Mieriksworteldressing, Voor: Wittekool, Chinese kool, 4 el mierikswortel, 4 el olie, 1 el witte wijnazijn, 2 tl karwijzaad, , Korianderdressing, Voor: Wortelsalade, tauge, 5 el olie, 1 el limoensap, 3 el verse koriander, fijngehakt, ½ tl suiker, , , Truffeloliedressing, Voor:, 5 el olijfolie, 2 el truffelolie, enkele druppels Banyulsazijn, 2 tl zaadjesmosterd

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2010
  •  
  •  10-20 min.

Vistaart van Jamie Oliver

De taart is makkelijk en heerlijk van smaak

INGREDIENTEN

5 grote aardappels, 2 scharreleieren, 2 grote handenvol verse spinazie, 1 ui, 1 wortel,olijfolie extra vierge, ong. 3 dl slagroom, 2 flinke handenvol geraspte Goudse of Parmezaanse kaas, sap van 1 citroen, 1 volle thl.(Engelse) mosterdpoeder (ik nam 1 eetl. mosterd uit pot) 1 grote handvol bladpeterselie, 500 gram schelvis of kabeljauwfilet (ik nam kabeljauw en zalm) nootmuskaat (desgewenst), zout en peper uit de molen

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2003
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Herfst: Romige paddenstoelensoep van Jamie Oliver

De dagen worden korter, het wordt kouder en overal liggen weer mooie producten. Dit is wel de allerlekkerste paddenstoelensoep die er is. Hij is romig, maar zit ook vol met verse kruiden. Om dit na te maken is het het beste om bij de groenteman een (wilde) paddenstoelenmelange te halen. Ook Albert Heijn heeft momenteel diverse verse paddenstoelen melanges te koop, o.a. Cantharellen, witte- en gele oesterzwammen, akkerzwammen en wilde bospaddenstoelen. Dit soepje is een geweldig najaarssoepje en lekker romig door de Mascarpone. De truffelolie (ook te koop bij AH) maakt het smulfeest af.

INGREDIENTEN

600 gram gemengde wilde paddenstoelen., 3 teentjes knoflook., 1 rode ui., Handvol verse tijm., 1 liter warme kippenbouillon., Naar smaak olijfolie., Versgemalen zout en peper., Klont roomboter., Mascarpone (en extra om te serveren)., Handvol verse bladpeterselie., Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, Optioneel truffelolie (AH Excellent), NB: om het vegetarisch te houden gebruik dan i.p.v. kippenbouillon groente- of bospaddenstoelenbouillon.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2013
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kabeljauw en papillote

Alle ingredienten gaan rauw in het pakje. Als je pakje opendoet komen de heerlijke geuren je tegemoet. Het recept voor de Citroengelei-citroenjam-of-citroenmarmelade vind je hier.

INGREDIENTEN

250 - 300 gram kabeljauwfilet (liefst wat dikker stuk), 1 prei (alleen het wit en lichtgroen), 2 lente-uitjes, 2 eetlepels citroengelei, olijfolie, peper, zout, 2 flinke eetlepels fijn gesneden (blad)-peterselie, 1 eetlepel rode of roze peperkorrels, klein glas droge witte wijn

  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Etli Pirinc Pilavi Acili (Pittig gekruid vlees met rijst)

INGREDIENTEN

500 g Lamsvlees, zout en peper, 1 kopje olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 tl zout, 1 spaanse peper, 2 uien, 1 wortel, 1 kleine prei, ? liter bouillon, 1 laurierblad, 1takje tijm, 1 takje rozemarijn, 2 kopjes rijst, cayennepeper, 2 el tomatenpuree, 1 el paprikapoeder, half bosje bladpeterselie,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Eieren Met Tonijn

Life and Cooking recept

INGREDIENTEN

10 eieren, 1 sjalotje, 4 augurken, 1/2 bosje bladpeterselie of kervel, 150 gram tonijn (blikje naturel), 3 eetlepels eetlepels Calve barbecuesaus, 3 eetlepels Calve mayonaise, peper, zout, enkele kerstomaatjes als garnering,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2001
  •  
  •  20-30 min.

gambas / garnalen in knoflook-olie

Eenvoudig is meestal het lekkerst: Garnalen hebben niet meer nodig dan olijfolie, knoflook en wat citroen. De bereidingswijze (in hete olie op tafel serveren) maakt er iets spectaculairs van. Ook voor knoflookliefhebbers!

INGREDIENTEN

Grote gamba's (zover budget dat toestaat), aangevuld met ongepelde garnalen. Bij elkaar 1 kilo voor 4 personen. Natuurlijk vers van de markt. Minstens 6 tenen knoflook. Verse peterselie (liefst 'Marokkaanse' bladpeterselie). Citroen. Ongeveer twee deciliter olijfolie om te bakken. Grofgemalen chilipeper (tip: sinds kort als pepermolentje bij AH verkrijgbaar)

  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-1999
  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Knoflookmosselen met Pesto Pasta

Super mosselmaaltijd die in een handomdraai op tafel staat.

INGREDIENTEN

2 kg mosselen 6 flinke tenen knoflook 3 el groene olijfolie 2 vleestomaten 1 el groene pesto 1 tl gedroogde chilivlokken 1 dl droge witte wijn spaghetti voor 2 personen flinke pluk bladpeterselie (of koriander) zout uit de molen

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-09-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Spaanse bonensalade

Een overheerlijke bonensalade bijv. ook lekker bij de barbecue

INGREDIENTEN

2 blikken reuze witten bonen (bijv. van Bonduelle), 2 blikjes tonijn op olie, 1 gesnipperde ui, 2 tenen knoflook geperst, mosterd, 1/2 rode Spaanse peper in kleine stukjes (zonder zaad), 2 rode uien in ringen, 6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels sherry-azijn, peper en zout, verse bladpeterselie, 2 trostomaten of pomodori tomaten, 1 citroen, zwarte olijven, 1 zak rucolasla

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2008
  • Spaans
  •  20-30 min.

Ragù di manzo con pappardelle (Pappardelle met rundvleesragout)

Niet te verwarren met 'Ragù Bolognese' want dat is echt een tomatensaus met rundergehakt. Dit heerlijke Italiaanse runderstoofpotje wordt natuurlijk geserveerd met pasta. Niet gewoon spaghetti maar van die lange brede slierten zodat de saus er goed aan blijft hangen Ik heb het recept voor 8 personen gemaakt omdat het een makkelijk te maken gerecht was voor een wat groter gezelschap. Deel alles gewoon door 2 en het is voor 4 personen  

INGREDIENTEN

- 1 kg runderstoofvlees (riblappen of sukade), - 150 gram spekreepjes, bij voorkeur Pancetta, - 2 uien, - 2 st bleekselderij, - 2 wortels, - olijfolie, - 150 ml droge rode wijn, - 2 blikken gepelde tomaten à 400 gram (met sap), - 300 ml rundvleesbouillon (van tabletten), - bosje bladpeterselie, - 6 blaadjes salie, - 2 laurierblaadjes, - 2 takjes tijm, - zeezout en vers gemalen zwarte peper, - snuf gedroogde chilipeper (optioneel), - 500 gram pappardelle (of tagliatelle), - geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-01-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Patatas Bravas

Aardappelen op z'n Spaans

INGREDIENTEN

1 kg aardappels (bijv. Desiree), gesneden in stukken van 3-4 cm; 60b ml olijfolie, Voor de hete tomatensaus: 1 el. olijfolie; 1 kleine ui, gehakt; 1 teen knoflook, geperst; 1/2 tl gemalen komijn; 1/2 tl gemalen chilipeper; 1 tl paprikapoeder; 60 ml droge witte wijn; 2 rijpe tomaten, fijngehakt; 1 el tomatenpuree; scheutje tabasco; 1 el bladpeterselie, grof gehakt

  • Spaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-11-2002
  • Spaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Zalmfilet in prosciutto

Lekkere combinatie van verse zalm met prosciutto!

INGREDIENTEN

- 250 gr linzen, - 8 plakken prosciutto, - olijfolie, - 5 el citroensap, - gemengde gehakte tuinkruidenmelange met bladpeterselie, basilicum en munt, , - verse spinazie, - 2 dl yoghurt, naturel, - zout, - gemalen, zwarte peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Paprikasoep met kaaskletskoppen

Voor deze paprikasoep kun je ook de bouillon zelf maken. Daar wordt dit recept voor paprikasoep met kaaskletskoppen nog lekkerder van, al is het wel ietsje meer werk.

INGREDIENTEN

4 Sjalotten, fijngesneden, 5 Oranje paprika's, in blokjes, 2 el Olijfolie, 250 g Tomaten, in stukken, 125 gram geraspte oude kaas, 2 Takjes tijm, 1 Blaadje laurier, 6 dl Groente- of kippenbouillon, Zout, peper, 2 el Crème fraîche, losgeklopt, 2 el Fijngesneden basilicum of bladpeterselie

  • Wereld
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2016
  • Wereld
  •  30-60 min.

Risotto met snijbiet

Risotto met lekker malse snijbiet. Als dat er niet is dan kan dit gerecht ook worden gemaakt met het loof van de rode biet. Bron: Lorenza de' Medici

INGREDIENTEN

- 600 gram risottorijst, - 6 gedroogde paddestoelen (geweekt in warm water), - 1 ui, - 1 teentje knoflook, - 2 ansjovisfilets in olie, uitgelekt, - 1,5 liter vleesbouillon, - olijfolie, - 600 gram snijbietbladeren, in stukken gesneden, - fijngehakte bladpeterselie, - 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt, - zout&peper uit de molen,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste bladpeterselie recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top