1. Home
  2. Recepten
  3. Bittermeloen

Bittermeloen recepten (4) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Paree met taotjo

Paree of bittermeloen is een vrucht waar je lekker vindt of verafschuwt. Dit gerecht heeft een heel specifieke (wat bittere) smaak. Niet iedereen houdt ervan.

INGREDIENTEN

2 paree's (groot) / bittermeloen 50 gram garnalen 1 kleine ui 3 rode lomboks (Spaanse peper) 2 groene lomboks stukje sereh stukje laos 1,5 eetl. taotjo (gefermenteerde sojabonen) 1 eetl. ketjap 1,5 eetl. kokosolie daun salam of laurier zout water of garnalenbouillon. Evt. kan het aantal lomboks verminderd worden naar 2 rode en 1 groene voor mensen die iets minder pittig willen eten.

Voorbereiding

Halveer de parees, verwijder de pitten. Snijd in dunne plakjes en meng met keukenzout om het sap eruit te persen. Was hierna de plakjes goed met water.

Bereidingswijze

Fruit in kokosolie de fijngesneden uien en lomboks licht met sereh en laos. Voeg dan de parees, taotjo, ketjap en garnalen, garnalen-bouillon toe. Stoof nog even tot de paree gaar. Dit gerecht moet nog iets vochtig zijn.

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

pare met ebbie

Bittermeloen met gedroogde garnalen

INGREDIENTEN

1 tot 1? ons varkensvlees, 1 ons ebbie (= gedroogde garnalen), ongeveer 280 gr. pare (= bittermeloen). Deze groenten zijn meestal in tropische toko's te verkrijgen, soms vers maar meestal in blik. 1 eetlepel ketjap asin (= zoute ketjap) 1 paplepel rijstewijn of droge sherry, 2 teentjes knoflook, beetje olie of margarine om in te bakken.

  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-06-2001
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Pare Pedis

Bittermeloen met varkensvlees

INGREDIENTEN

Verse pare of een blikje, Varkensvlees (hamlappen en/of speklappen), , Ingredienten voor de boemboe:, Uien., Grote lomboks., Olie., Trassie, Laos, Vetjin, Djahe, Knoflook, Witte peper, Zout, Maggi boullionblokje, Sambal oelek, Chili saus.,

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Fu Gwar Ngow Yuk

Chineser kan niet; zet de wok maar al klaar

INGREDIENTEN

-1 eetlepel tau si (gefermenteerde zwarte bonen), -circa 400 g bittere meloen (karela), -300 g mager en mals rundsvlees, -2 th lepels maizena, -2 th lepels Chinese sojasaus, -mespunt suiker, -1 teentje look uit de pers, -3 eetlepels olie, -1/4 th lepel zout, -3 schijfjes gekneusde gemberwortel, -ruim 1 dl kippebouillon, -1 eetlepel maizena, -2 eetlepels koud water

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-08-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste bittermeloen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top