Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Biologisch
  4. Biologische keuken
Biologische keuken Meer Biologische keuken recepten »
Suggesties kookboeken

Een heerlijk frisse en zomerse tiramisu. Het is snel en simpel te maken zonder alcohol dus ook voor kinderen een lekker toetje.   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Deze appelmuffins zijn net een beetje anders dan anders. In plaats van geraffineerde suiker is er kokosbloesemsuiker in dit recept voor appelmuffins verwerkt. Kokosbloesemsuiker is een ongeraffineerde suiker dat wordt gewonnen uit de biologische kokosbloesem. Het is een van de gezondere vormen van suiker omdat het nog relatief veel voedingstoffen bevat, zoals zink, magnesium, B-vitamines, ijzer en kalium en het volledig ongeraffineerd is. Daarnaast zorgt deze suiker ervoor dat je niet zo snel de bekende suikerdip krijgt! Fijne bijkomstigheid als je toch eens lekker wilt snoepen. Kokosbloesemsuiker is verkrijgbaar bij een natuurwinkel of supermarkt en baking soda voornamelijk verkrijgbaar bij toko's en grote supermarkten.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Ik ben al jaren gek op de pannen van Le Creuset, en nu hebben ze een nieuwe Limited Editiion en ik was verkocht.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Hoofdgerecht van Hayley Anne februari 2015 …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Zo werden de ouderwetse kruidnoten vroeger ook gemaakt! We hebben er nu alleen een andere variant van, met havermout en onze heerlijke appel-kaneel fruitstroop. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Omdat mijn zwager vegetarisch is geworden, wil ik tijdens verjaardagen daar wel rekening mee houden met het eten. Dus ik vond dit gerecht op internet en het leek mij zelf ook lekker dus schort aan en aan de slag. Toen ik het klaarzette en mijn zwager het nam, wilde de rest het ook proberen en die vonden het ook allemaal lekker, dus dit gerecht blijft behouden. Eet smakelijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Leuke combinatie van Italiaanse en Indonesische keuken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Ergens las ik dat je selderijknol als aardappelvervanger kunt gebruiken bij stamppot. Dat leek mij leuk om eens te proberen, Google hielp me aan dit recept: het is echt lekker! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ik word altijd zo verdrietig als ik op een relatief leuk feestje ben (zeg even een 8,5) en dat de jarige dan besluit er een dikke onvoldoende van te maken door WEER een schaal met koude-wraps-met-zalm-en-roomkaas te serveren. Luister, jarige, DAT kennen we nu wel... De wraps zelf zijn echter het probleem niet, helemaal niet zelfs, er wordt wereldwijd van genoten, en wie ben ik om die dingen dan af te schrijven. Deze thaise wrap variatie kan die vervelende onvoldoende van zojuist makkelijk weer naar een mooie 6+ trekken. Dus maak ze snel en dan... voetjes van de vloer! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Heerlijk hoofdgerecht! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

WEES NIET BANG IEDEREEN KAN HET!!! Nadat je dit recept 1x hebt geprobeerd wil je ABSOLUUT geen voorgepanneerde Schnitzel van de slager en/of supermarkt meer. Geloof me het lijkt meer werk dan het is... en het is het waard! Het leuke is dat je zowel Kalfsvlees, als Varkensvlees en Kippenborst kan gebruiken. Het mooie van dit recept is, mits je het goed doet ;-), dat de heerlijke panneerlaag van het vlees loslaat waardoor het mooi krokant wordt. Vaak als we een lange autorit voor de boeg hebben voor een vakantie dan maak ik de avond voor vertrek de Schnitzels en laat ze afkoelen, het is voor onderweg een heerlijke koude, hartige snack. Laat me weten of het gelukt is, of als het juist niet gelukt is, dan geef ik graag tips! Eet & Geniet …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Zoals de meeste mensen wel weten ben ik niet zo van de zoete baksels, maar appel gaat er altijd wel in en zeker in de herfst. Moeders hier kwam met dit recept aanzetten van een collegaatje, nou vooruit. Snel te maken en nog lekker ook. Bij de koffie krijg ik er wel twee weg! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Dit is een heerlijk herfstsoepje van twee-sterren topkok Erik van Loo van restaurant Parkheuvel ** Rotterdam. Lekker pittig door heerlijke verse kruiderij en toch luchtig, niet vet en heel gezond. Heerlijk met de koude dagen en dit kan een ieder maken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Dit is een heerlijke Saté op basis van het recept Hete (of minder hete) Kip. In de zomer een echt SUCCES, eenvoudig en erg lekker, wel met de goede Pindasaus(niet die van de Patat - Chinees). Wij zijn er dol op, en zover ik weet, iedereen :-) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Verrukkelijk soepje van Erik van Loo dat als een van de amuses in het restaurant werd geserveerd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Recept van Jamie Oliver: gebakken worteltjes met komijn, tijm, boter en Chardonnay: Boter en wijn vormen samen een heerlijke saus. Je kunt deze groenten echt overal bij serveren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Top recept! Makkelijker dan je denkt, Echt! Dit gerecht is er één uit mijn 5 favorieten!!! Moet je MINSTENS 1x proberen!!! Dit recept heet oorspronkelijk in het Hongaars: Hussal Rakott Burgonya Makkelijk te Maken & Heerlijke Smaken!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars

Pompoensoep! Leuk om te maken als de pompoenen er weer zijn en echt super lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Populaire Biologische keuken kookboeken:
Top