1. Home
  2. Recepten
  3. Biologisch
  4. Biologische keuken
Biologische keuken Meer Biologische keuken recepten »
Suggesties kookboeken

Andere jaren maakte ik meestal cassislikeur van de bessen. Dit jaar wil ik toch eens proeven hoe zwarte bessenjam smaakt en van de rest bessensap gemaakt. En het is lekker (als je er van houdt natuurlijk). Ik maak al mijn jams altijd met geleisuiker2:1, dus de helft van het gewicht van het fruit aan suiker. De jam is dan mider zoet en je proeft het fruit beter. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een heerlijk vegetarisch recept met krokante tofu, witlof en notenrijst …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een authentiek Portugees gerecht uit het Zuiden van het land. Het lijkt verdacht veel op de shakshuka qua looks en qua bereiding. Met name de kruiden zijn anders. Ook in Portugal is er niet één variant. In de Alentejo gebruiken ze bijvoorbeeld ongepelde tomaten en gepocheerde eieren, terwijl ze in de Algarve de tomaten juist ontdoen van hun vel en zaden en de eieren losroeren tot €crumbled eggs€. Daarnaast gebruiken ze verschillende kruiden, verhoudingen, etc. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

Vandaag gaan we haringhappen. Niet uit het vuistje, maar verwerkt in een volwaardige maaltijd.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Op zoek naar een nieuwe variant van een broodje hamburger? Dan is dit hét recept voor jou. Ideaal om je weekend mee te beginnen!  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Verras je moeder met deze smaakvolle plaattaart en zet haar extra in het zonnetje met zelfgemaakte paprikahartjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Een broodje hamburger, maar dan anders. Probeer deze heerlijke variant eens!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

Snel, makkelijk, smaakvol en gezond. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Vandaag is het tijd voor pasta! Deze lauwwarme pastasalade is echt een traktatie én staat lekker snel op tafel.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heerlijk hoofdgerecht! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Ik word altijd zo verdrietig als ik op een relatief leuk feestje ben (zeg even een 8,5) en dat de jarige dan besluit er een dikke onvoldoende van te maken door WEER een schaal met koude-wraps-met-zalm-en-roomkaas te serveren. Luister, jarige, DAT kennen we nu wel... De wraps zelf zijn echter het probleem niet, helemaal niet zelfs, er wordt wereldwijd van genoten, en wie ben ik om die dingen dan af te schrijven. Deze thaise wrap variatie kan die vervelende onvoldoende van zojuist makkelijk weer naar een mooie 6+ trekken. Dus maak ze snel en dan... voetjes van de vloer! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

WEES NIET BANG IEDEREEN KAN HET!!! Nadat je dit recept 1x hebt geprobeerd wil je ABSOLUUT geen voorgepanneerde Schnitzel van de slager en/of supermarkt meer. Geloof me het lijkt meer werk dan het is... en het is het waard! Het leuke is dat je zowel Kalfsvlees, als Varkensvlees en Kippenborst kan gebruiken. Het mooie van dit recept is, mits je het goed doet ;-), dat de heerlijke panneerlaag van het vlees loslaat waardoor het mooi krokant wordt. Vaak als we een lange autorit voor de boeg hebben voor een vakantie dan maak ik de avond voor vertrek de Schnitzels en laat ze afkoelen, het is voor onderweg een heerlijke koude, hartige snack. Laat me weten of het gelukt is, of als het juist niet gelukt is, dan geef ik graag tips! Eet & Geniet …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Zoals de meeste mensen wel weten ben ik niet zo van de zoete baksels, maar appel gaat er altijd wel in en zeker in de herfst. Moeders hier kwam met dit recept aanzetten van een collegaatje, nou vooruit. Snel te maken en nog lekker ook. Bij de koffie krijg ik er wel twee weg! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Dit is een heerlijk herfstsoepje van twee-sterren topkok Erik van Loo van restaurant Parkheuvel ** Rotterdam. Lekker pittig door heerlijke verse kruiderij en toch luchtig, niet vet en heel gezond. Heerlijk met de koude dagen en dit kan een ieder maken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Dit is een heerlijke Saté op basis van het recept Hete (of minder hete) Kip. In de zomer een echt SUCCES, eenvoudig en erg lekker, wel met de goede Pindasaus(niet die van de Patat - Chinees). Wij zijn er dol op, en zover ik weet, iedereen :-) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Verrukkelijk soepje van Erik van Loo dat als een van de amuses in het restaurant werd geserveerd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Recept van Jamie Oliver: gebakken worteltjes met komijn, tijm, boter en Chardonnay: Boter en wijn vormen samen een heerlijke saus. Je kunt deze groenten echt overal bij serveren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Top recept! Makkelijker dan je denkt, Echt! Dit gerecht is er één uit mijn 5 favorieten!!! Moet je MINSTENS 1x proberen!!! Dit recept heet oorspronkelijk in het Hongaars: Hussal Rakott Burgonya Makkelijk te Maken & Heerlijke Smaken!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars

Pompoensoep! Leuk om te maken als de pompoenen er weer zijn en echt super lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Populaire Biologische keuken kookboeken:
Top