Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Biologisch
  4. Biologische keuken
Biologische keuken Meer Biologische keuken recepten »
Suggesties kookboeken

Het lijkt een flink karwei, zo'n gevulde kip uit de oven.Maar in de praktijk valt het erg mee. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Tja, soms heb je wat teveel aan gekleurde eieren met Pasen ingekocht en moet je ze zien te verwerken tot een andere lekkernij. Dit is dan een ideaal receptje om je eitjes te verwerken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Deze taart zag ik eens op Keukenliefde en heb hem gemaakt vorig jaar met Pasen. De taart zelf is in ongeveer 20 minuten klaar .. ... mijn ervaring was, dat ik alsnog té snel het mengsel op de lange vingers goot. Frustatie alom, want enkele kwamen boven drijven.Dat is wel goed gekomen, maar het had niet zo hoeven zijn.  Dit jaar plan ik hem weer met Pasen en...zoals het gezegde :   Al doende leert men " , zal ik nog langzamer gieten. Toch nog goed gekomen ...... en de taart? Ja die was heerlijk en door de kwark niet machtig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze snelle gehaktchili met courgette zet je binnen no time op tafel, in 25 minuten is dit gerecht al klaar. Serveer met een meergranen stokbrood, wat zure room en munt. Smullen maar! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Uit eigen tuin en op basis van de maiskoekjes die we regelmatig eten bij een indiche rijsttafel kwam ik op het idee om deze "Nederlandse" wortelkoekjes te gaan maken, enige malen proberen, afstemmen, proeven,  iets aanpassen  en nogmaals proeven heeft geleid tot deze variant, die wij heerlijk vinden zeker met biologische, ecologisch groente uit eigen moestuin …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Voor meer leuke recepten ga dan eens naar: https://www.puur-eten-leven.nl/ …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees

Japanse zalmsushi in een verrassende vorm. Nadat de rijst gekookt is moet deze wel 2 uur afkoelen, voor je kan beginnen met deze super lekkere  sushiburgers  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Heerlijk hoofdgerecht! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Ik word altijd zo verdrietig als ik op een relatief leuk feestje ben (zeg even een 8,5) en dat de jarige dan besluit er een dikke onvoldoende van te maken door WEER een schaal met koude-wraps-met-zalm-en-roomkaas te serveren. Luister, jarige, DAT kennen we nu wel... De wraps zelf zijn echter het probleem niet, helemaal niet zelfs, er wordt wereldwijd van genoten, en wie ben ik om die dingen dan af te schrijven. Deze thaise wrap variatie kan die vervelende onvoldoende van zojuist makkelijk weer naar een mooie 6+ trekken. Dus maak ze snel en dan... voetjes van de vloer! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

WEES NIET BANG IEDEREEN KAN HET!!! Nadat je dit recept 1x hebt geprobeerd wil je ABSOLUUT geen voorgepanneerde Schnitzel van de slager en/of supermarkt meer. Geloof me het lijkt meer werk dan het is... en het is het waard! Het leuke is dat je zowel Kalfsvlees, als Varkensvlees en Kippenborst kan gebruiken. Het mooie van dit recept is, mits je het goed doet ;-), dat de heerlijke panneerlaag van het vlees loslaat waardoor het mooi krokant wordt. Vaak als we een lange autorit voor de boeg hebben voor een vakantie dan maak ik de avond voor vertrek de Schnitzels en laat ze afkoelen, het is voor onderweg een heerlijke koude, hartige snack. Laat me weten of het gelukt is, of als het juist niet gelukt is, dan geef ik graag tips! Eet & Geniet …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Zoals de meeste mensen wel weten ben ik niet zo van de zoete baksels, maar appel gaat er altijd wel in en zeker in de herfst. Moeders hier kwam met dit recept aanzetten van een collegaatje, nou vooruit. Snel te maken en nog lekker ook. Bij de koffie krijg ik er wel twee weg! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Dit is een heerlijk herfstsoepje van twee-sterren topkok Erik van Loo van restaurant Parkheuvel ** Rotterdam. Lekker pittig door heerlijke verse kruiderij en toch luchtig, niet vet en heel gezond. Heerlijk met de koude dagen en dit kan een ieder maken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Dit is een heerlijke Saté op basis van het recept Hete (of minder hete) Kip. In de zomer een echt SUCCES, eenvoudig en erg lekker, wel met de goede Pindasaus(niet die van de Patat - Chinees). Wij zijn er dol op, en zover ik weet, iedereen :-) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Verrukkelijk soepje van Erik van Loo dat als een van de amuses in het restaurant werd geserveerd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Recept van Jamie Oliver: gebakken worteltjes met komijn, tijm, boter en Chardonnay: Boter en wijn vormen samen een heerlijke saus. Je kunt deze groenten echt overal bij serveren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Top recept! Makkelijker dan je denkt, Echt! Dit gerecht is er één uit mijn 5 favorieten!!! Moet je MINSTENS 1x proberen!!! Dit recept heet oorspronkelijk in het Hongaars: Hussal Rakott Burgonya Makkelijk te Maken & Heerlijke Smaken!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars

Pompoensoep! Leuk om te maken als de pompoenen er weer zijn en echt super lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Populaire Biologische keuken kookboeken:
Top