1. Home
  2. Recepten
  3. Biologisch
  4. Biologische keuken
Biologische keuken Meer Biologische keuken recepten »
Suggesties kookboeken

Ik heb het origineel recept hier ergens gevonden maar kan het niet meer terug vinden. Wie zich hierin herkent mag zich melden dan kan ik de bron en een link naar het origineel erbij zetten. Mijn variant is misschien een beetje vloeken in de kerk want ik gebruik Chorizo.. Het resultaat is echter heel lekker en ik krijg dan ook vaak het verzoek om dit weer te maken. Ik gebruik hier als pasta de schelpjes voor of de fusili. Het staat hier als zelf bedacht maar het is een variant op een recpept dat hier ergens staat.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

In Nederland zijn ze nog niet zo bekend, maar de bolcourgette is een heerlijke groente. Deze gevulde bolcourgettes met pesto gratin en gevlinderde kip kun je bereiden op de Big Green Egg of Barbecue of rooster ze in de oven! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Toen mijn vriend en ik een Big Green Egg kochten konden we eindelijk een beer can chicken grillen. Oftewel een hele kip op een bierblikje en dat dan op de barbecue. Doordat het bier in het blikje gaat koken en omhoog komt wordt de kip van binnen gaar gestoomd. En dat terwijl de buitenkant juist gegrilld wordt. Een heerlijke manier om een mals kippetje op tafel te toveren dus. Een bevriende chef, Justin Brown, had nog een mooi recept liggen, dus die heb ik gemaakt. Het is een recept voor een hele kip van de bbq met een tropische barbecuesaus als lak. Echt gruwelijk lekker. Het recept is niet moelijk, maar je moet op tijd beginnen omdat de marinade in de kip moet trekken en de kip ook een tijdje op de bbq moet. Maar het resultaat, een heerlijk sappig kippetje, is het meer dan waard. Bekijk het recept met meer foto's. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Caribisch

Deze Mojito-peach Jupiler ziet er niet alleen verfrissend uit, dat is hij ook. De zoete smaak van de peach ice tea past perfect bij de alcoholvrije Jupiler. Met deze mocktail in de hand geniet je volop. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

Op zoek naar een lekker alcoholvrij aperitief? Probeer zeker deze mocktail met Palm, Leffe en sinaasappel voor een vleugje zomer in je glas. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

Zo'n stevige pancake is een goede start ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Heerlijk hoofdgerecht! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Ik word altijd zo verdrietig als ik op een relatief leuk feestje ben (zeg even een 8,5) en dat de jarige dan besluit er een dikke onvoldoende van te maken door WEER een schaal met koude-wraps-met-zalm-en-roomkaas te serveren. Luister, jarige, DAT kennen we nu wel... De wraps zelf zijn echter het probleem niet, helemaal niet zelfs, er wordt wereldwijd van genoten, en wie ben ik om die dingen dan af te schrijven. Deze thaise wrap variatie kan die vervelende onvoldoende van zojuist makkelijk weer naar een mooie 6+ trekken. Dus maak ze snel en dan... voetjes van de vloer! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

WEES NIET BANG IEDEREEN KAN HET!!! Nadat je dit recept 1x hebt geprobeerd wil je ABSOLUUT geen voorgepanneerde Schnitzel van de slager en/of supermarkt meer. Geloof me het lijkt meer werk dan het is... en het is het waard! Het leuke is dat je zowel Kalfsvlees, als Varkensvlees en Kippenborst kan gebruiken. Het mooie van dit recept is, mits je het goed doet ;-), dat de heerlijke panneerlaag van het vlees loslaat waardoor het mooi krokant wordt. Vaak als we een lange autorit voor de boeg hebben voor een vakantie dan maak ik de avond voor vertrek de Schnitzels en laat ze afkoelen, het is voor onderweg een heerlijke koude, hartige snack. Laat me weten of het gelukt is, of als het juist niet gelukt is, dan geef ik graag tips! Eet & Geniet …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Zoals de meeste mensen wel weten ben ik niet zo van de zoete baksels, maar appel gaat er altijd wel in en zeker in de herfst. Moeders hier kwam met dit recept aanzetten van een collegaatje, nou vooruit. Snel te maken en nog lekker ook. Bij de koffie krijg ik er wel twee weg! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Dit is een heerlijk herfstsoepje van twee-sterren topkok Erik van Loo van restaurant Parkheuvel ** Rotterdam. Lekker pittig door heerlijke verse kruiderij en toch luchtig, niet vet en heel gezond. Heerlijk met de koude dagen en dit kan een ieder maken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Dit is een heerlijke Saté op basis van het recept Hete (of minder hete) Kip. In de zomer een echt SUCCES, eenvoudig en erg lekker, wel met de goede Pindasaus(niet die van de Patat - Chinees). Wij zijn er dol op, en zover ik weet, iedereen :-) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Verrukkelijk soepje van Erik van Loo dat als een van de amuses in het restaurant werd geserveerd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Recept van Jamie Oliver: gebakken worteltjes met komijn, tijm, boter en Chardonnay: Boter en wijn vormen samen een heerlijke saus. Je kunt deze groenten echt overal bij serveren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Top recept! Makkelijker dan je denkt, Echt! Dit gerecht is er één uit mijn 5 favorieten!!! Moet je MINSTENS 1x proberen!!! Dit recept heet oorspronkelijk in het Hongaars: Hussal Rakott Burgonya Makkelijk te Maken & Heerlijke Smaken!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars

Pompoensoep! Leuk om te maken als de pompoenen er weer zijn en echt super lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Populaire Biologische keuken kookboeken:
Top