1. Home
  2. Recepten
  3. Biologisch
  4. Biologische keuken
Biologische keuken Meer Biologische keuken recepten »
Suggesties kookboeken

Zo af en toe kom ik een recept tegen, dat in de Römertopf klaargemaakt kan worden. Een slowcooker bezit ik ( nog) niet, maar de werking van de Römertopf en de slow cooker is nagenoeg hetzelfde. De Römertopf is wat kwetsbaarder en je hebt er de oven bij nodig. Deze schotel van aardewerk moet zich met water volzuigen en gevuld in een koude oven geplaatst. Ik heb deze al vanaf ongeveer 1980 met veel plezier en gemak  in het gebruik en is gelukkig  nog nooit gebarsten. Dit recept , dat ik vond op de site van de Keurslager, sprak mij wel aan en ik mag wel  zeggen.... we hebben gesmuld …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Super snelle en super lekkere Mexicaanse enchilada's! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Zin om je gasten te verwennen met een gezonde maaltijd met veel pit? Dan is dit gerechtje een absolute aanrader. De Hoge Gezondheidsraad beveelt iedereen aan om 1 à 2 keer per week vis te eten. Combineer heek met bloemkool zoals in dit recept, dan zit je zeker goed én gezond!  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

In Italië bekend als Pollo Parmigiana. Een heerlijk typisch Italiaans kipgerecht waarin alle typische Italiaanse ingrediënten tot zijn recht komen. Ik heb aan dit gerecht een eigen draai gegeven. Maar ik denk dat de Italianen ook mijn Pollo Parmigiana lekker zullen vinden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit recept zag ik op 24-kitchen, bij mijn favoriet Jamie.  En het was zoals altijd snel en heerlijk! Hoewel niet makkelijk om het bladerdeeg goed op te rollen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Ik dacht dus dat ik pompoen echt heel vies vond. Wat blijkt? Ik vind gekookte pompoen heel vies. Dit komt omdat het vruchtvlees van de pompoen snel heel erg snotterig wordt. Daar moet je dan van houden. Maar je hoeft pompoen helemaal niet te koken! Ook niet als je er soep van wilt maken. Pompoen komt veel beter tot zijn recht in de oven. Lekker geroosterd met italiaanse kruiden, knoflook en citroen. In de oven wordt t ook echt heerlijk zacht, trust me. En het wordt nog beter; als je de pompoen goed schoonmaakt en/of een biologische hebt gekocht, kun je de schil ook gewoon eten na het roosteren!! Er komt dus ook geen voedselverspilling aan te pas! Fun fact: in pompoen zit de stof bètacaroteen dat door het lichaam omgezet wordt in vitamine A en speelt mogelijk een rol als antioxidant, bij het afweersysteem en in celcommunicatie. Het beschermt je huid ook tegen UV schade! =21.12px(https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/beta-caroteen.aspx) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Weer zoiets waar ik heel toevallig achterkwam en met een tuin vol bloeiende en heerlijk geurende seringen is dit natuurlijk erg leuk om een keertje uit te proberen. Ik heb het gewoon met (riet)suiker gemaakt maar als je liever geen suiker gebruikt kun je hiervoor ook honing nemen. Seringensiroop is niet alleen lekker met water als limonade maar ook heerlijk over het ijs, yoghurt of op een pannenkoek. Ook erg lekker en feestelijk is een scheutje siroop met prosecco. Cheers!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Biologisch

Goede zalm is te herkennen aan een mooi glanzend vel, de filet moet stevig en fris zijn …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Wij eten graag speklapjes die ik dan zo lang (zonder vet) in de koekenpan op een lage warmtebron bak tot ze lekker bruin en heel knapperig zijn. Nu had ik biologische speklapjes gekocht die wat dikker waren. Daar wilde ik nu wat anders mee doen. Door wat te surfen op internet kwam ik diverse recepten tegen. Door een combinatie van verschillende recepten kwam dit eigen recept eruit. Smullen.... …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Heerlijk hoofdgerecht! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Ik word altijd zo verdrietig als ik op een relatief leuk feestje ben (zeg even een 8,5) en dat de jarige dan besluit er een dikke onvoldoende van te maken door WEER een schaal met koude-wraps-met-zalm-en-roomkaas te serveren. Luister, jarige, DAT kennen we nu wel... De wraps zelf zijn echter het probleem niet, helemaal niet zelfs, er wordt wereldwijd van genoten, en wie ben ik om die dingen dan af te schrijven. Deze thaise wrap variatie kan die vervelende onvoldoende van zojuist makkelijk weer naar een mooie 6+ trekken. Dus maak ze snel en dan... voetjes van de vloer! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

WEES NIET BANG IEDEREEN KAN HET!!! Nadat je dit recept 1x hebt geprobeerd wil je ABSOLUUT geen voorgepanneerde Schnitzel van de slager en/of supermarkt meer. Geloof me het lijkt meer werk dan het is... en het is het waard! Het leuke is dat je zowel Kalfsvlees, als Varkensvlees en Kippenborst kan gebruiken. Het mooie van dit recept is, mits je het goed doet ;-), dat de heerlijke panneerlaag van het vlees loslaat waardoor het mooi krokant wordt. Vaak als we een lange autorit voor de boeg hebben voor een vakantie dan maak ik de avond voor vertrek de Schnitzels en laat ze afkoelen, het is voor onderweg een heerlijke koude, hartige snack. Laat me weten of het gelukt is, of als het juist niet gelukt is, dan geef ik graag tips! Eet & Geniet …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Zoals de meeste mensen wel weten ben ik niet zo van de zoete baksels, maar appel gaat er altijd wel in en zeker in de herfst. Moeders hier kwam met dit recept aanzetten van een collegaatje, nou vooruit. Snel te maken en nog lekker ook. Bij de koffie krijg ik er wel twee weg! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Dit is een heerlijk herfstsoepje van twee-sterren topkok Erik van Loo van restaurant Parkheuvel ** Rotterdam. Lekker pittig door heerlijke verse kruiderij en toch luchtig, niet vet en heel gezond. Heerlijk met de koude dagen en dit kan een ieder maken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Dit is een heerlijke Saté op basis van het recept Hete (of minder hete) Kip. In de zomer een echt SUCCES, eenvoudig en erg lekker, wel met de goede Pindasaus(niet die van de Patat - Chinees). Wij zijn er dol op, en zover ik weet, iedereen :-) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Verrukkelijk soepje van Erik van Loo dat als een van de amuses in het restaurant werd geserveerd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Recept van Jamie Oliver: gebakken worteltjes met komijn, tijm, boter en Chardonnay: Boter en wijn vormen samen een heerlijke saus. Je kunt deze groenten echt overal bij serveren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Top recept! Makkelijker dan je denkt, Echt! Dit gerecht is er één uit mijn 5 favorieten!!! Moet je MINSTENS 1x proberen!!! Dit recept heet oorspronkelijk in het Hongaars: Hussal Rakott Burgonya Makkelijk te Maken & Heerlijke Smaken!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars

Pompoensoep! Leuk om te maken als de pompoenen er weer zijn en echt super lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Populaire Biologische keuken kookboeken:
Top