1. Home
  2. Recepten
  3. Biologisch
  4. Biologische keuken
Biologische keuken Meer Biologische keuken recepten »
Suggesties kookboeken

Ruim 2.5 ons groente per persoon, de vereiste eetlepel olie gezonde en duurzame visvetzuren....het voedingscentrum zou best tevreden zijn..... …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Kip Met Paddestoelen In een saus van kastanjemeel is super lekker  !                 KASTANJEMEEL ZAL MOEILIJK TE VINDEN ZIJN IN ONZE WINKELS, HET LOONT DE MOEITE OM EEN KILOOTJE MEE TE NEMEN VAN VAKANTIE. DE MEEL BLIJFT LANG GOED (MITS ZORGVULDIG BEWAARD) EN KAN IN VEEL SOEPEN EN SAUSEN ALS EEN VERRASSEND ALTERNATIEF GEBRUIKT WORDEN. IK HEB HET GEVONDEN IN EEN BIOLOGISCHE NATUURWINKEL. SOMMIGE ITALIAANSE SPECIAALZAKEN VERKOPEN HET OOK. KASTANJEMEEL IS BOVENDIEN GLUTENVRIJ . …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Zalige sappige kiprolletjes die rauw in de oven gaan. Overgoten met een heerlijke saus met flink knoflook, honing en mosterd. Na plm. 20 minuten zit je aan tafel en kun je smullen van deze lekkere kip. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

De yoghurt maakt deze cake lekker luchtig, de zeste van citroen zorgt voor een frisse toets. Een plakje van deze yoghurtcake is heerlijk als tussendoortje of als dessert. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Heerlijke bellini …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Erg lekkere combi van Parmiziano Reggiana gebaseerd op jamie Oliver, maar afgemaakt met allerlei extra's; uiteindelijk geflambeerd met Vecchia...........veel werk, erg smaakvol en vooral als je hem overnight afgekoeld laat opstijven........  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Dit recept is vooral met groente gemaakt . het is lekker en gezond …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Dit recept van Janneke Philippi heb ik herschreven voor 2 personen. In plaats van de 600 gram schelvis heb ik voor 300 gr kabeljauwhaasje voor 2 personen gekozen. ( Speciaal voor de heer des huizes:)    Kabeljauw daar is hij zo dol op. Een heerlijk simpel gerecht dat al na 5 minuten de oven in kan. Ik serveerde er een salade bij . Boontjes of peultjes zullen het ook goed doen bij dit gerecht denk ik zo. Net als dit https://www.smulweb.nl/recepten/1474777/Pittige-satestoof-van-janneke-philippi  een heerlijk en gemakkelijk gerecht om te maken. In het  recept van Janneke werd 125 gram mozzarella voor 4 personen gebruikt. Ik heb alles opgewerkt . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een origineel en fris recept voor citroenmarmelade, rechtstreeks uit Griekenland! Gebruik bij voorkeur biologische citroenen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Heerlijk hoofdgerecht! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Ik word altijd zo verdrietig als ik op een relatief leuk feestje ben (zeg even een 8,5) en dat de jarige dan besluit er een dikke onvoldoende van te maken door WEER een schaal met koude-wraps-met-zalm-en-roomkaas te serveren. Luister, jarige, DAT kennen we nu wel... De wraps zelf zijn echter het probleem niet, helemaal niet zelfs, er wordt wereldwijd van genoten, en wie ben ik om die dingen dan af te schrijven. Deze thaise wrap variatie kan die vervelende onvoldoende van zojuist makkelijk weer naar een mooie 6+ trekken. Dus maak ze snel en dan... voetjes van de vloer! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

WEES NIET BANG IEDEREEN KAN HET!!! Nadat je dit recept 1x hebt geprobeerd wil je ABSOLUUT geen voorgepanneerde Schnitzel van de slager en/of supermarkt meer. Geloof me het lijkt meer werk dan het is... en het is het waard! Het leuke is dat je zowel Kalfsvlees, als Varkensvlees en Kippenborst kan gebruiken. Het mooie van dit recept is, mits je het goed doet ;-), dat de heerlijke panneerlaag van het vlees loslaat waardoor het mooi krokant wordt. Vaak als we een lange autorit voor de boeg hebben voor een vakantie dan maak ik de avond voor vertrek de Schnitzels en laat ze afkoelen, het is voor onderweg een heerlijke koude, hartige snack. Laat me weten of het gelukt is, of als het juist niet gelukt is, dan geef ik graag tips! Eet & Geniet …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Zoals de meeste mensen wel weten ben ik niet zo van de zoete baksels, maar appel gaat er altijd wel in en zeker in de herfst. Moeders hier kwam met dit recept aanzetten van een collegaatje, nou vooruit. Snel te maken en nog lekker ook. Bij de koffie krijg ik er wel twee weg! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Dit is een heerlijk herfstsoepje van twee-sterren topkok Erik van Loo van restaurant Parkheuvel ** Rotterdam. Lekker pittig door heerlijke verse kruiderij en toch luchtig, niet vet en heel gezond. Heerlijk met de koude dagen en dit kan een ieder maken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Dit is een heerlijke Saté op basis van het recept Hete (of minder hete) Kip. In de zomer een echt SUCCES, eenvoudig en erg lekker, wel met de goede Pindasaus(niet die van de Patat - Chinees). Wij zijn er dol op, en zover ik weet, iedereen :-) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Verrukkelijk soepje van Erik van Loo dat als een van de amuses in het restaurant werd geserveerd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Recept van Jamie Oliver: gebakken worteltjes met komijn, tijm, boter en Chardonnay: Boter en wijn vormen samen een heerlijke saus. Je kunt deze groenten echt overal bij serveren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Top recept! Makkelijker dan je denkt, Echt! Dit gerecht is er één uit mijn 5 favorieten!!! Moet je MINSTENS 1x proberen!!! Dit recept heet oorspronkelijk in het Hongaars: Hussal Rakott Burgonya Makkelijk te Maken & Heerlijke Smaken!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars

Pompoensoep! Leuk om te maken als de pompoenen er weer zijn en echt super lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Populaire Biologische keuken kookboeken:
Top