Bietensoep
Voor het geval de Russen toch nog deze kant op komen moeten we wel iets van hun eetgewoonten uit de kookboeken lenen. Wat eten de Russen zo al? " BORSJTSJ" een proletarische soep van bieten. Stevig en goedkoop. En aangezien we binnenkort toch straatarm zijn met dit cabinet is het handig om dit recept alvast in huis te hebben. Stop het in een oude sok voor later.
Ingrediënten 6 recipe.people
500 gram runderpoulet, 1.1/4 liter water., 10 gram boter., 1 ui fijn gesneden., 1 winterwortel, in repen gesneden., 400 gram wite kool, fijn gesneden., 400 gram gekookte bieten in repengesneden., zout en versgemalen zwarte peper., 1 eetlepelfijngehakte dille en 1 eetlepel fijngehakte peterselie., ,Voorbereiding
groentes snijden bouillon maken
Bereidingswijze
Breng het water met het vlees aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de bouillon 1,1/2 uur zachtjes trekken. Schep het schuim dat ontstaat geregeld er af. Verhit in een andere pan de boter en fruit daarin de ui tot deze begint te kleuren. Voeg de wortel toe en laat deze al roerende even meebakken. Herhaal dat met de kool. Giet er nu de bouillon met het vlees bij. Breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Doe de bieten bij de soep en laat deze nog enkele minuten koken. Breng de soep op smaak met zout/peper en roer er pal voor het serveren de dille en peterselie door. En zolang we het ons nog kunnen permitteren: schep op elk van de borden eerst een flinke eetlepel zure room en doe er dan de soep bij. Overigens, als we de bieten vervangen door een prei en wat extra witte kool(200 gram) hebben we koolsoep.