Biersoep
1 liter pils - 100 g suiker - 4 eidooiers - 1 dl zure room - mespuntje kaneel - zout, versgemalen zwarte peper
Verwarm het bier met de suiker in een pan tot de suiker is opgelost. Roer in een kom de eidooiers los met de zure room en 3 eetlepels van het warme bier. Roer het dooiermengsel door de rest van het warme bier en laat het geheel door en door warm worden, maar vooral niet koken. Breng de biersoep op smaak met de kaneel en wat zout en peper.
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-02-2000Belgisch60-120 min.
Biersoep
Net gluhwein maar dan op z'n russisch.
1 liter bier (pils); 100 gram suiker; 4 eierdooiers; 1 dl zure room; mespuntje kaneel; zout en peper
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-09-1999Internationaal10-20 min.
Biersoep
Soep met bier
4 eetlepels meel, 1/2 liter bier, 1/2 liter bouillon, 3 eetlepels boter, 4 eetlepels geraspte kaas, 1 kop melk, 1/2 eetlepel kaneel, 1/2 eetlepel suiker, peper en zout.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-09-1998Nederlands20-30 min.
Biersoep
Uit grootmoeders wilde jaren (iets wat je je niet kunt en wilt voorstellen.)
1,5 eetlepel bloem, 50 g boter, 1 liter Bier, 1 klein kaneelstokje, suiker naar smaak, 2 eierdooiers, 0,5 kopje melk, geroosterd brood
- Duits
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-07-2001Duits10-20 min.
Biersoep
50 gr boter, 1 grote gesnipperde ui, 1 eetl. fijngehakte peterselie, 1 eetl. fijngehakte basilicum, 60 gr bloem, 1,2 liter bier op kamertemperatuur, 2 eierdooiers, 1/8 liter slagroom, mespunt suiker, zout en peper.
- Duits
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-02-2002Duits30-60 min.
Biersoep
50 gram boter, 50 gram meel, 1 1/2 liter blond bier, 1 afgestreken soeplepel poedersuiker, 2 cm kaneelstok,1 snuf nootmuskaat met gember, 2 dl room, 2 eierdooiers, zout, geroosterd brood.
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-03-2002Belgisch30-60 min.
Biersoep
Lekkere vastelaovends traktatie
500 gr runderpoulet - 4 flesjes donker bier - 2 ltr. runderbouillon - 2 eetlepels tomatenpuree - 100 gr roomboter - 1 theelepel tijm - 450 gr champignons - 3 eetlepels Limburgse mosterd - 200 gr fijngesneden prei - zout en peper
- > 120 min.
- Geplaatst op31-03-2003> 120 min.
Biersoep
Het lijkt vreemd, maar zoete soepen zijn wel degelijk als voorgerecht bedoeld.
4 dl. melk, 1 dl. slagroom, 1 pijpje kaneel, stukje citroen schil, 40 gr bloem, 0,75 liter bier, 25 gr. suiker, 1 eidooier, 2 sneetjes witbrood, 15 gr. margarine
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-09-199920-30 min.
Biersoep
Hele zoete soep
50 cl amberkleurig bier (Palm), 50 cl goede kippenbouillon, 3 grote uien, 80 g gerookt spek, 1 kl griessuiker, een snuifje muskaatnoot, 5 cl room, een klontje Solo, 8 sneetjes getoast frans brood, 100 g gemalen emmenthalkaas, 1 el fijngehakte platte peterselie, peper, zout,
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-11-2013Belgisch30-60 min.
Biersoep
1 l pils, 100 gr suiker, 4 eierdooiers, 1 bekertje zure room, 4 sneetjes geroosterd brood
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-10-2001Belgisch0-10 min.
Biersoep
50 g boter, 400 geschilde en in stukken gesneden aardappelen, 500 ml witbier, 1 prei, 1 grote ui, 1 laurierblad, takje tijm, zout, versgemalen peper,
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-01-2001Belgisch60-120 min.
Biersoep
Koken met bier
2 eetl. boter, 2 eetl. bloem, eetl. suiker, 1 liter pils, citroenschilletje, sap van 1/2 citroen, 1/2 pijpje kaneel, 2 eieren.
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-04-2002Nederlands Voorgerecht0-10 min.
Biersoep
Gebonden soep
200 gram volkorenbrood * 200 gram roggebrood * 1 liter donker bier * halve citroenschil * 50 gram suiker * kaneel * zout * 1 dl room.
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-09-2005Belgisch30-60 min.
Biersoep
2 oudbakken sneetjes boerenbruin of volkorenbrood, 4 eetlepels ma?solie of boter, 40 g boter, flinke mespunt geraspte citroen- of sinaasappelschil, 1/2 theelepel kaneelpoeder, 30 g bloem, 1/2 liter bier, 1/2 liter melk, 1-2 eidooiers, aroma, peper en zout,
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-02-200020-30 min.
biersoep
Soep met rodenbachbier en tarwegriesmeel.
* 1 liter bier(rodenbach) *250 tarwegriesmeel,*4a5 st (witte deel v/d) prei, * 3a4 uien, *2a3 stronk bleekselderie, *1 kalfsschenkel,* 2,5 a 3,5 dl bouillon, *150gr boter, *1 eetl bloem, *3 dl room,* 2 eiwitten, *2a3 laurierblaadtjes.
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-04-2000Belgisch30-60 min.
Biersoep
Een heel apparte soep
50 gram boter, 400 gram aardappelen geschild en in stukken gesneden, 5 dl witbier, 1 stuks prei, 1 stuks uien, 1 stuks laurierblaadjes, 1 stuks takjes tijm
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-01-2006Belgisch60-120 min.
Biersoep
1 grote of 2 kleine flesjes licht bier - 100 gr. zuring - 1 bouillontablet - 25 gr.boter - 1/2 geraspte ui - 20 gr. bloem - 1/8 l. zure room - 40 gr. parmezaanse kaas - 2 eetlepels gehakte peterselie - peper - zout - nootmuskaat
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-02-2004Belgisch30-60 min.
Vlaamse Biersoep
2 1/2 dl water - 50 gram suiker 50 gram rijst - 1l donker bier - kaneel.
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-04-2000Belgisch10-20 min.
Vlaamse Biersoep
2,5 liter water, 100 gram bruine suiker, 50 rijst, 1 liter donker bier, kaneel.
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-02-2000Belgisch30-60 min.
Vasteloaves biersoep
Carnaval-biersoep
*500gr runderpoulet*2 uien gesneden*4 flesjes donkerbier*2 liter runderbouillon*2 eetl.tomaten puree*100 gr roomboter*1 tl tijm*450 gr champignons*3 eetl Limburgse mosterd*200 gr fijn gesneden prei*peper en zout*
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-02-200260-120 min.
Biersoep Met Mosselen
2 kilogram mosselen, 2 middelgrote uien, 1 stengel bleekselderij, 100 gr boter, ? liter blond bier, 50 gram kervel, 1 eetlepel bloem, peper, zout, eventueel 2 eidooiers en 100 gram slagroom.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-02-2000Nederlands30-60 min.
Zweedse biersoep
Makkelijk en bijzonder van smaak
-3/4 liter bier, -1 stokje kaneel, -2 el bloem, -4 el koud water, -3 eierdooiers, -3 el suiker, -1/4 l kokende melk
- Scandinavisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-05-2005Scandinavisch20-30 min.
Biersoep Met geitenkaas
3 eetlepels olijfolie, 1 ui gesnipperd, 4 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes, 1 eetlepel verse provencaalse kruiden, fijngehakt, 2 dl trappistenbier, ? liter vleesbouillon, zout, versgemalen peper, 50 gram zachte geitenkaas verkruimeld, 2 eetlepels peterselie fijngehakt.,
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-11-2000Nederlands Voorgerecht20-30 min.
Duitse biersoep
1 1/4 l bier, 2 el suiker, 4 eierdooiers, 2 dl room, sap van 1 citroen, 1/2 dessertl. kaneel, zout, peperkorrels
- Duits
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-09-2011Duits0-10 min.
ierse biersoep
5 dl Guinness, 5 dl harp lager, 2.5 dl water, 50 gram bruine suiker, 50 gram rijst, mes puntje kaneel, 5 sneetjes brood,
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-07-2001Vegetarisch20-30 min.
Biersoep met mosselen
2 kilogram mosselen - 2 middelgrote uien - 1 stengel bleekselderij - 100 gram boter - 3/4 liter blond bier - 50 gram kervel - 1 eetlepel bloem - peper - zout - eventueel 2 eidooiers - 100 gram slagroom.
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-11-2004Belgisch20-30 min.
Biersoep met mosselen
2 kilogram mosselen, 2 middelgrote uien, 1 stengel bleekselderij, 100 gram boter, ? liter blond bier, 50 gram kervel, 1 eetlepel bloem, peper, zout eventueel 2 eidooiers, en 100 gram slagroom.,
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-08-2006Belgisch10-20 min.
Biersoep roularius
- 100 g boter - 200 g gerookt spek -, 20 kleine uitjes - 250 g verse kampernoelies - 2 preien - 2 selders - 2 wortels - 2 aardappelen - 2 flesjes Rodenbach - 1 liter vleesbouillon - peper - zout, , kruidentuiltje:, laurierblad, twijgje tijm, peterseliewortel en alles samengebonden -, fijngesneden peterselie en bieslook.
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-03-2005Belgisch60-120 min.
Russische biersoep
Erg makkelijk en lekker
-75 cl pils, -100 g suiker, -4 eierdooiers, -100 g zure room, -zout, witte peper uit de molen, -snufje gemalen kaneel
- Russisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-11-2003Russisch20-30 min.
Biersoep met geitenkaas
Weer eens een ander soepje en.... verrassend lekker!
3 eetl olie; 1 gesnipperde ui; 4 middelgrote aardappels geschild en in blokjes; 1 eetl verse Provencaalse kruiden, fijngehakt., 2 dl Trappistenbier (Westmalle Tripel); 3/4 liter vleesbouillon of kruidenbouillon; zout en peper; 50 gram zachte geitenkaas, verkruimeld; 2 eetl peterselie, fijngehakt
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-10-20030-10 min.
Mechelse Biersoep
1 ui, 5 worteltjes, 1 runderschenkel (? 500 g), 500 g kippenvleugeltjes, 6 takjes peterselie, 3 takjes selderij, 2 stukjes foelie, 2 theelepels tijm, 15 peperkorrels, 2 laurierblaadjes, 4 theelepels zout, 1 zakje geschaafde amandelen (? 45 g), 40 g boter, 50 g bloem, 1 flesje Trappistenbier (0,3 l), peper,
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-01-2000Belgisch20-30 min.
Mechelse biersoep
1 ui, 5 worteltjes, 1 runderschenkel (? 500 g), 500 g kippenvleugeltjes, 6 takjes peterselie, 3 takjes selderij, 2 stukjes foelie, 2 theelepels tijm, 15 peperkorrels, 2 laurierblaadjes, 4 theelepels zout, 1 zakje geschaafde amandelen (? 45 g), 40 g boter, 50 g bloem, 1 flesje Trappistenbier (0,3 l), peper
- Belgisch
- > 120 min.
- Geplaatst op06-09-2002Belgisch> 120 min.
Pommerse Biersoep.
Een wandeling op de hei. Steenkoud en guur. Dan naar huis voor deze hartverwarmer!!!
*een halve liters pilsener bier.*een half kaneelstokje.*gerapte schil van 1 citroen..*1/4 liter melk.*3 eetlepels suiker.*3 eidooiers.*1 eetlepel bloem.*2 sneetjes casinobrood(wit)
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-12-2000Internationaal10-20 min.
Vlaamse biersoep
Echt een soepje voor in het hartje van de winter
-8 sneden bruin brood, -0,5 dl gevogeltebouillon, -1 l donkere Leffe, -100 g geblancheerde, gerookte spekblokjes, -100 g broodcroutons, -peper en zout, -snuifje muskaatnoot, -2 eetlepels suiker, -2 dl room, -sap 1 citroen, -1 kaneelpijpje, -2 glaasjes jenever
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-09-2002Belgisch30-60 min.
Biersoep met mosselen
2 kilogram mosselen, 2 middelgrote uien, 1 stengel bleekselderij, 100 gram boter, ? liter blond bier, 50 gram kervel, 1 eetlepel bloem, peper, zout eventueel 2 eidooiers, en 100 gram slagroom.
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-11-2002Belgisch20-30 min.
Mechelse Biersoep
1 ui, 5 worteltjes, 1 runderschenkel (? 500 g), 500 g kippenvleugeltjes, 6 takjes peterselie, 3 takjes selderij, 2 stukjes foelie, 2 theelepels tijm, 15 peperkorrels, 2 laurierblaadjes, 4 theelepels zout, 1 zakje geschaafde amandelen (? 45 g), 40 g boter, 50 g bloem, 1 flesje Trappistenbier (0,3 l), peper,
- Belgisch
- > 120 min.
- Geplaatst op27-02-2000Belgisch> 120 min.
Biersoep Roularius
100 gr boter, 200 gr gerookt spek, 20 kleine uitjes, 250 gr verse kampernoelies, 2 preien, 2 selders, 2 wortels, 2 aardappelen, 2 flesjes Rodenbach, 1 liter vleesbouillon, peper, zout, fijngesneden peterselie en bieslook, kruidentuiltje: laurierblad, twijgje tijm, peterseliewortel en alles, samengebonden,
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-11-2001Internationaal30-60 min.
Biersoep van bruin bier
Een oud recept van biersoep uit Vlaanderen
, 1/2 liter water, 1/2 liter bruin bier, suiker, zout, 2 eierdooiers, 3 eetlepels aardappelmeel, , , ,
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-01-2006Belgisch20-30 min.
Duitsland: Oostfriese biersoep
Reeds 200 jaar geleden kookte men in Oost-Friesland deze biersoep (liefst met donker bier) en men at hem soms al bij het ontbijt
140 g roggebrood, 1 liter donker bier, 2 eieren, snufje suiker, zout
- Duits
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-11-1999Duits30-60 min.
Biersoep Met Gekarameliseerde ui
2 grote uien, ? 25 g boter, ? 2 eetlepels bruine basterdsuiker, ? 1 theelepel tijm, ? 1 pot vleesfond (380 ml), ? 2 flesjes Premium Pilsener (a 33 ml), ? zout en versgemalen zwarte peper, ? 1 meergranen petit pain, ? 100 g geraspte Gruyere (kaas)
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-02-2005Nederlands10-20 min.
Biersoep met gekarameliseerde ui
2 grote uien, ? 25 g boter, ? 2 eetlepels bruine basterdsuiker, ? 1 theelepel tijm, ? 1 pot vleesfond (380 ml), ? 2 flesjes Premium Pilsener (a 33 ml), ? zout en versgemalen zwarte peper, ? 1 meergranen petit pain, ? 100 g geraspte Gruyere (kaas),
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-01-2003Internationaal30-60 min.