1. Home
  2. Recepten
  3. Biersoep

Biersoep recepten (59) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Biersoep

INGREDIENTEN

1 liter pils - 100 g suiker - 4 eidooiers - 1 dl zure room - mespuntje kaneel - zout, versgemalen zwarte peper,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-02-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Biersoep

Net gluhwein maar dan op z'n russisch.

INGREDIENTEN

1 liter bier (pils); 100 gram suiker; 4 eierdooiers; 1 dl zure room; mespuntje kaneel; zout en peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-1999
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Biersoep

Soep met bier

INGREDIENTEN

4 eetlepels meel, 1/2 liter bier, 1/2 liter bouillon, 3 eetlepels boter, 4 eetlepels geraspte kaas, 1 kop melk, 1/2 eetlepel kaneel, 1/2 eetlepel suiker, peper en zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-1998
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Biersoep

Uit grootmoeders wilde jaren (iets wat je je niet kunt en wilt voorstellen.)

INGREDIENTEN

1,5 eetlepel bloem, 50 g boter, 1 liter Bier, 1 klein kaneelstokje, suiker naar smaak, 2 eierdooiers, 0,5 kopje melk, geroosterd brood

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-07-2001
  • Duits
  •  10-20 min.

Biersoep

INGREDIENTEN

50 gram boter, 50 gram meel, 1 1/2 liter blond bier, 1 afgestreken soeplepel poedersuiker, 2 cm kaneelstok,1 snuf nootmuskaat met gember, 2 dl room, 2 eierdooiers, zout, geroosterd brood.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Biersoep

INGREDIENTEN

50 gr boter, 1 grote gesnipperde ui, 1 eetl. fijngehakte peterselie, 1 eetl. fijngehakte basilicum, 60 gr bloem, 1,2 liter bier op kamertemperatuur, 2 eierdooiers, 1/8 liter slagroom, mespunt suiker, zout en peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2002
  • Duits
  •  30-60 min.

Biersoep

Lekkere vastelaovends traktatie

INGREDIENTEN

500 gr runderpoulet - 4 flesjes donker bier - 2 ltr. runderbouillon - 2 eetlepels tomatenpuree - 100 gr roomboter - 1 theelepel tijm - 450 gr champignons - 3 eetlepels Limburgse mosterd - 200 gr fijngesneden prei - zout en peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  •  
  •  > 120 min.

Biersoep

Het lijkt vreemd, maar zoete soepen zijn wel degelijk als voorgerecht bedoeld.

INGREDIENTEN

4 dl. melk, 1 dl. slagroom, 1 pijpje kaneel, stukje citroen schil, 40 gr bloem, 0,75 liter bier, 25 gr. suiker, 1 eidooier, 2 sneetjes witbrood, 15 gr. margarine

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-1999
  •  
  •  20-30 min.

Biersoep

Hele zoete soep

INGREDIENTEN

50 cl amberkleurig bier (Palm), 50 cl goede kippenbouillon, 3 grote uien, 80 g gerookt spek, 1 kl griessuiker, een snuifje muskaatnoot, 5 cl room, een klontje Solo, 8 sneetjes getoast frans brood, 100 g gemalen emmenthalkaas, 1 el fijngehakte platte peterselie, peper, zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2013
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Biersoep

INGREDIENTEN

1 l pils, 100 gr suiker, 4 eierdooiers, 1 bekertje zure room, 4 sneetjes geroosterd brood

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-2001
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Biersoep

INGREDIENTEN

50 g boter, 400 geschilde en in stukken gesneden aardappelen, 500 ml witbier, 1 prei, 1 grote ui, 1 laurierblad, takje tijm, zout, versgemalen peper,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-01-2001
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Biersoep

Koken met bier

INGREDIENTEN

2 eetl. boter, 2 eetl. bloem, eetl. suiker, 1 liter pils, citroenschilletje, sap van 1/2 citroen, 1/2 pijpje kaneel, 2 eieren.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-04-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Biersoep

Gebonden soep

INGREDIENTEN

200 gram volkorenbrood * 200 gram roggebrood * 1 liter donker bier * halve citroenschil * 50 gram suiker * kaneel * zout * 1 dl room.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.

biersoep

Soep met rodenbachbier en tarwegriesmeel.

INGREDIENTEN

* 1 liter bier(rodenbach) *250 tarwegriesmeel,*4a5 st (witte deel v/d) prei, * 3a4 uien, *2a3 stronk bleekselderie, *1 kalfsschenkel,* 2,5 a 3,5 dl bouillon, *150gr boter, *1 eetl bloem, *3 dl room,* 2 eiwitten, *2a3 laurierblaadtjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Biersoep

INGREDIENTEN

2 oudbakken sneetjes boerenbruin of volkorenbrood, 4 eetlepels ma?solie of boter, 40 g boter, flinke mespunt geraspte citroen- of sinaasappelschil, 1/2 theelepel kaneelpoeder, 30 g bloem, 1/2 liter bier, 1/2 liter melk, 1-2 eidooiers, aroma, peper en zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2000
  •  
  •  20-30 min.

Biersoep

Een heel apparte soep

INGREDIENTEN

50 gram boter, 400 gram aardappelen geschild en in stukken gesneden, 5 dl witbier, 1 stuks prei, 1 stuks uien, 1 stuks laurierblaadjes, 1 stuks takjes tijm

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-01-2006
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Biersoep

INGREDIENTEN

1 grote of 2 kleine flesjes licht bier - 100 gr. zuring - 1 bouillontablet - 25 gr.boter - 1/2 geraspte ui - 20 gr. bloem - 1/8 l. zure room - 40 gr. parmezaanse kaas - 2 eetlepels gehakte peterselie - peper - zout - nootmuskaat

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Vlaamse Biersoep

INGREDIENTEN

2 1/2 dl water - 50 gram suiker 50 gram rijst - 1l donker bier - kaneel.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Vlaamse Biersoep

INGREDIENTEN

2,5 liter water, 100 gram bruine suiker, 50 rijst, 1 liter donker bier, kaneel.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Vasteloaves biersoep

Carnaval-biersoep

INGREDIENTEN

*500gr runderpoulet*2 uien gesneden*4 flesjes donkerbier*2 liter runderbouillon*2 eetl.tomaten puree*100 gr roomboter*1 tl tijm*450 gr champignons*3 eetl Limburgse mosterd*200 gr fijn gesneden prei*peper en zout*

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-02-2002
  •  
  •  60-120 min.

Biersoep Met Mosselen

INGREDIENTEN

2 kilogram mosselen, 2 middelgrote uien, 1 stengel bleekselderij, 100 gr boter, ? liter blond bier, 50 gram kervel, 1 eetlepel bloem, peper, zout, eventueel 2 eidooiers en 100 gram slagroom.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zweedse biersoep

Makkelijk en bijzonder van smaak

INGREDIENTEN

-3/4 liter bier, -1 stokje kaneel, -2 el bloem, -4 el koud water, -3 eierdooiers, -3 el suiker, -1/4 l kokende melk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2005
  • Scandinavisch
  •  20-30 min.

Biersoep Met geitenkaas

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie, 1 ui gesnipperd, 4 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes, 1 eetlepel verse provencaalse kruiden, fijngehakt, 2 dl trappistenbier, ? liter vleesbouillon, zout, versgemalen peper, 50 gram zachte geitenkaas verkruimeld, 2 eetlepels peterselie fijngehakt.,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Duitse biersoep

INGREDIENTEN

1 1/4 l bier, 2 el suiker, 4 eierdooiers, 2 dl room, sap van 1 citroen, 1/2 dessertl. kaneel, zout, peperkorrels

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-2011
  • Duits
  •  0-10 min.

ierse biersoep

INGREDIENTEN

5 dl Guinness, 5 dl harp lager, 2.5 dl water, 50 gram bruine suiker, 50 gram rijst, mes puntje kaneel, 5 sneetjes brood,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2001
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Biersoep met mosselen

INGREDIENTEN

2 kilogram mosselen - 2 middelgrote uien - 1 stengel bleekselderij - 100 gram boter - 3/4 liter blond bier - 50 gram kervel - 1 eetlepel bloem - peper - zout - eventueel 2 eidooiers - 100 gram slagroom.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Biersoep met mosselen

INGREDIENTEN

2 kilogram mosselen, 2 middelgrote uien, 1 stengel bleekselderij, 100 gram boter, ? liter blond bier, 50 gram kervel, 1 eetlepel bloem, peper, zout eventueel 2 eidooiers, en 100 gram slagroom.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2006
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Russische biersoep

Erg makkelijk en lekker

INGREDIENTEN

-75 cl pils, -100 g suiker, -4 eierdooiers, -100 g zure room, -zout, witte peper uit de molen, -snufje gemalen kaneel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Russisch
  •  20-30 min.

Biersoep met geitenkaas

Weer eens een ander soepje en.... verrassend lekker!

INGREDIENTEN

3 eetl olie; 1 gesnipperde ui; 4 middelgrote aardappels geschild en in blokjes; 1 eetl verse Provencaalse kruiden, fijngehakt., 2 dl Trappistenbier (Westmalle Tripel); 3/4 liter vleesbouillon of kruidenbouillon; zout en peper; 50 gram zachte geitenkaas, verkruimeld; 2 eetl peterselie, fijngehakt

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-10-2003
  •  
  •  0-10 min.

Mechelse Biersoep

INGREDIENTEN

1 ui, 5 worteltjes, 1 runderschenkel (? 500 g), 500 g kippenvleugeltjes, 6 takjes peterselie, 3 takjes selderij, 2 stukjes foelie, 2 theelepels tijm, 15 peperkorrels, 2 laurierblaadjes, 4 theelepels zout, 1 zakje geschaafde amandelen (? 45 g), 40 g boter, 50 g bloem, 1 flesje Trappistenbier (0,3 l), peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Mechelse biersoep

INGREDIENTEN

1 ui, 5 worteltjes, 1 runderschenkel (? 500 g), 500 g kippenvleugeltjes, 6 takjes peterselie, 3 takjes selderij, 2 stukjes foelie, 2 theelepels tijm, 15 peperkorrels, 2 laurierblaadjes, 4 theelepels zout, 1 zakje geschaafde amandelen (? 45 g), 40 g boter, 50 g bloem, 1 flesje Trappistenbier (0,3 l), peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Biersoep roularius

INGREDIENTEN

- 100 g boter - 200 g gerookt spek -, 20 kleine uitjes - 250 g verse kampernoelies - 2 preien - 2 selders - 2 wortels - 2 aardappelen - 2 flesjes Rodenbach - 1 liter vleesbouillon - peper - zout, , kruidentuiltje:, laurierblad, twijgje tijm, peterseliewortel en alles samengebonden -, fijngesneden peterselie en bieslook.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-03-2005
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Pommerse Biersoep.

Een wandeling op de hei. Steenkoud en guur. Dan naar huis voor deze hartverwarmer!!!

INGREDIENTEN

*een halve liters pilsener bier.*een half kaneelstokje.*gerapte schil van 1 citroen..*1/4 liter melk.*3 eetlepels suiker.*3 eidooiers.*1 eetlepel bloem.*2 sneetjes casinobrood(wit)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2000
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Vlaamse biersoep

Echt een soepje voor in het hartje van de winter

INGREDIENTEN

-8 sneden bruin brood, -0,5 dl gevogeltebouillon, -1 l donkere Leffe, -100 g geblancheerde, gerookte spekblokjes, -100 g broodcroutons, -peper en zout, -snuifje muskaatnoot, -2 eetlepels suiker, -2 dl room, -sap 1 citroen, -1 kaneelpijpje, -2 glaasjes jenever

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Biersoep met mosselen

INGREDIENTEN

2 kilogram mosselen, 2 middelgrote uien, 1 stengel bleekselderij, 100 gram boter, ? liter blond bier, 50 gram kervel, 1 eetlepel bloem, peper, zout eventueel 2 eidooiers, en 100 gram slagroom.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Mechelse Biersoep

INGREDIENTEN

1 ui, 5 worteltjes, 1 runderschenkel (? 500 g), 500 g kippenvleugeltjes, 6 takjes peterselie, 3 takjes selderij, 2 stukjes foelie, 2 theelepels tijm, 15 peperkorrels, 2 laurierblaadjes, 4 theelepels zout, 1 zakje geschaafde amandelen (? 45 g), 40 g boter, 50 g bloem, 1 flesje Trappistenbier (0,3 l), peper,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-02-2000
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Biersoep Roularius

INGREDIENTEN

100 gr boter, 200 gr gerookt spek, 20 kleine uitjes, 250 gr verse kampernoelies, 2 preien, 2 selders, 2 wortels, 2 aardappelen, 2 flesjes Rodenbach, 1 liter vleesbouillon, peper, zout, fijngesneden peterselie en bieslook, kruidentuiltje: laurierblad, twijgje tijm, peterseliewortel en alles, samengebonden,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2001
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Biersoep van bruin bier

Een oud recept van biersoep uit Vlaanderen

INGREDIENTEN

, 1/2 liter water, 1/2 liter bruin bier, suiker, zout, 2 eierdooiers, 3 eetlepels aardappelmeel, , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2006
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Duitsland: Oostfriese biersoep

Reeds 200 jaar geleden kookte men in Oost-Friesland deze biersoep (liefst met donker bier) en men at hem soms al bij het ontbijt

INGREDIENTEN

140 g roggebrood, 1 liter donker bier, 2 eieren, snufje suiker, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-1999
  • Duits
  •  30-60 min.

Biersoep Met Gekarameliseerde ui

INGREDIENTEN

2 grote uien, ? 25 g boter, ? 2 eetlepels bruine basterdsuiker, ? 1 theelepel tijm, ? 1 pot vleesfond (380 ml), ? 2 flesjes Premium Pilsener (a 33 ml), ? zout en versgemalen zwarte peper, ? 1 meergranen petit pain, ? 100 g geraspte Gruyere (kaas)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top