1. Home
  2. Recepten
  3. Bier

Bier recepten (4.066)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Draadjesvlees van Oma

Vaak is dit vlees gerecht de tweede dag nog lekkerder, dus maak gerust een dubbele portie! Bovendien zitten er in rundvlees behoorlijk wat eiwitten.

INGREDIENTEN

500 gram sukadelapjes of riblappen scheutje azijn of rode wijn 2 plakken ontbijtkoek 1 ui mosterd 1 laurierblaadje 3 kruidnagels peper zout appelstroop

Bereidingswijze

Smeer het vlees in met wat zout, de peper en de mosterd en braad het aan beide zijden bruin. Voeg daarna wat water en een scheutje azijn of rode wijn toe. Je kunt in plaats van water en wijn ook enkel wijn, of een flesje ? bruin - bier gebruiken. Voeg de ui - in stukken gesneden - het laurierblaadje, de kruidnagel en een flinke schep appelstroop toe. Verkruimel tot slot de plakken ontbijtkoek boven de pan, deze geven een heerlijke smaak aan de jus en bindt het geheel. Laat het vleesmengsel stoven tot het gaar is. Dit duurt ongeveer twee uur, maar hoe langer je het laat staan op een héél zacht vuurtje hoe beter.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-12-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Vlaams stoofvlees

Antwerpen is een Bourgondisch paradijs. In de stad zijn veel verschillende keukens terug te vinden waar je heerlijk kunt eten. Maar naast de vele restaurants zijn er natuurlijk ook de befaamde frietkotten. Vooral in combinatie met Vlaams stoofvlees zijn de Belgische frieten verrukkelijk.

INGREDIENTEN

2 uien, 1 teen knoflook, 800 g runderpoulet, bloem, 30 g boter, 1 flesje trappisten dubbel bier, 1 laurierblaadje, 2 takjes tijm, 1 runderbouillonblokje, 3 kruidnagels, 0,5 tl (versgeraspte) nootmuskaat, 1 kg aardappelen

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-07-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ouderwetse hachee

Een heerlijke ouderwetse hachee die het lekkerste is om deze 1 dag tevoren te maken.

INGREDIENTEN

, 500 gr.hacheevlees of runderlappen (op kamertemperatuur), 500 gr.uien, 2 th.l.rietsuiker, 2 eetl.bloem, 5 dl.runderbouillon van tablet, 1 fl.leffe bruin of bruin bier, 2 blaadjes laurier, 2 kruidnagels, 100 gr.margarine, flinke scheut olie(om te bakken), Peper en zout, 2 sneetjes peperkoek in blokjes,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-09-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijke herfst stoofpot

INGREDIENTEN

800 gram rundvlees, 30 gram boter, 1,5 teentje knoflook, 2 uien, 1 eetlepel (Olijf)olie, 2 winterpenen, 1 appel, 3 tomaten, 1 flesje (bok)bier, 1 prei, 2 theelepels honing, 1 theelepel appelstroop, 1 snufje peper, 1 takje tijm, 1 takje Rozemarijn, 1 snufje Kruidnagel

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-10-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Irish Stew (Ierse stoof)

De Irish Stew is een gerecht dat je in de meeste pubs in Ierland wel op de kaart kunt vinden. Dat is ook de plek waar ik het zelf voor de eerste keer gegeten heb. Van origine wordt het gemaakt met lamsvlees maar deze variant met rundersucade doet zeer zeker niet onder voor het originele recept. Eigenlijk is er helemaal geen sprake van een origineel recept want zoals elke pub zijn eigen variatie heeft zoveel verschillende recepten vindt je ook in kookboeken terug. Ik heb het zelf al meerdere keren gemaakt maar ben uiteindelijk op dit recept uitgekomen omdat deze creatie bij iedereen het beste in de smaak viel. Je kunt voor wat betreft de groenten naar wens variëren met prei, pastinaak en witte kool.

INGREDIENTEN

- 1 kg runder sucadevlees of lamsvlees, - 500 gram vastkokende aardappelen, - 2 winterpenen, - 4 uien, - 4 tenen knoflook, - 2 tl suiker, - 2 takjes tijm, - 2 laurierblaadjes, - 1 blikje tomatenpuree, - 2 el worchestersaus, - 500 ml runderbouillon, - 1 fl Guinness, - 2 el peterselie om te garneren, - olie & boter om in te bakken, - peper & zout,

  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2013
  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

bier

INGREDIENTEN

Bier, Bier

  •  
  •  
  • Geplaatst op27-01-2000
  •  
  •  
Andere recepten met bier
Populaire dranken recepten

bier

INGREDIENTEN

Bier, Bier, Bier

  •  
  •  
  • Geplaatst op26-01-2000
  •  
  •  
  • Eigen recept

Stoofpotje met rundvlees, bier en mango chutney

Stoofpotje met rundvlees, bier en mango chutney

INGREDIENTEN

700 gram runderbraadlappen, 2 uien, 1 paprika, 1 blik tomaten blokjes, 2 flesjes bier, 3 plakken ontbijtkoek, 3 flinke eetlepels mango chutney, 5 eetlepels Worcestershiresaus, Peper, Zout, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel kerrie, 1 theelepel kaneel, 1 Laurierblad,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Draadjesvlees op z`n Vlaams

Een heerlijke zoete Belgische stoofschotel van rundvlees.

INGREDIENTEN

1,5 kilo rundvlees (bijv.runderlappen), 75 gr. boter, 5 grote uien in ringen, kastanje champignons 2 bakjes, (evr. tomaten in stukjes), 2tot 3 eetl. bloem, 1 flesje Leffe (donker Belgisch bier ), 8 kruidnagels (of poeder), 8 jeneverbessen (kneuzen), 4 laurierblaadjes (of poeder), flinke eetlepel 5 spices, 2 rundvlees bouillontabletten, 5 teentjes knoflook in stukjes snijden, peper-zout, 3 eetl. mosterd (eigen smaak), 8 eetl. bruine suiker`

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-11-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

bier, van alcoholvrij bier

Omdat alcohol in saudie verboden is wordt er druk geexperimenteerd met het zelf brouwen van bier.

INGREDIENTEN

Blikjes alcoholvrij bier, 2 kg suiker, 2 liter water, een theelepeltje gist en 1 tl suiker per gevulde fles bier

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2003
  •  
  •  20-30 min.

heet bier

INGREDIENTEN

Bier

  •  
  •  
  • Geplaatst op29-01-2000
  •  
  •  
Nieuwste bier recepten
  • Eigen recept

Rundvlees in donker bier (Slowcooker/crockpot)

Met weinig inspanning een maximaal resultaat.

INGREDIENTEN

Olie, paar eetlepels, ong 1 kilo rundstoofvlees in grove stukken, bv riblappen, 1 grote ui, in dunne ringen, 1 eetl bloem, 2 eetl bruine basterdsuiker, 1 eetl tomatenpuree, 1 flesje Guiness of ander donker bier, 250 ml runderbouillon van blokje, 1 bosje verse groene kruiden als: rozemarijn, thijm, salie. Neem wat je in de tuin hebt staan of kunt krijgen in de winkel, twee laurierblaadjes, zout en peper, ,

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-09-2008
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heet bier.

INGREDIENTEN

Bier

  •  
  •  
  • Geplaatst op06-11-2002
  •  
  •  

heet bier

INGREDIENTEN

Bier

  •  
  •  
  • Geplaatst op22-04-2002
  •  
  •  

bier met passie

INGREDIENTEN

Bier

  •  
  •  
  • Geplaatst op26-01-2002
  •  
  •  

Bier met Passie

INGREDIENTEN

Bier

  •  
  •  
  • Geplaatst op01-07-2001
  •  
  •  

Bier met passie

INGREDIENTEN

Bier

  •  
  •  
  • Geplaatst op23-09-2002
  •  
  •  

Bier met passie

INGREDIENTEN

Bier

  •  
  •  
  • Geplaatst op11-07-2003
  •  
  •  

Limburgs stoofvlees

Limburgs stoofvlees, een Limburgse specialiteit!

INGREDIENTEN

Wat heeft u nodig :, , 600g sucadelappen, 1 eetlepel Limburgse mosterd, bv Gulpener fijne mosterd., Indien deze niet verkrijgbaar is, neem dan een, gewone Nederlandse mosterd., zout, versgemalen peper, 2 eetlepels boter, 3 uien, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels Provençaalse kruiden (Silvo), 3 blaadjes laurier, 4 plakken ontbijtkoek, 2 flesjes Trappistenbier (à 30cl), , ,

  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-01-2008
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijke rundvlees stoofschotel met bier van Jamie!

Dit is eigenlijk een recept (uit een boek) van Jamie Oliver. Ik heb het vorig jaar al eens gebrouwen en wat bewerkt door er mijn eigen draai aan te geven en echt, het is vreselijk lekker. Het is echt de moeite om dit de komende periode eens te maken en te proberen. Ook uitermate geschikt voor slowcooker, vetarm en slank, maar erg voedzaam. Past ook prima bij de komende twee seizoenen, herfst en winter.

INGREDIENTEN

500 gr runderpoulet of runderstoofvlees in blokjes, 2 stengels bleekselderij, 2 grote uien, 2 winterwortels, 1 blik tomatenpartjes (400 gr), 200 gr champignons in plakjes, Olijfolie, 1 volle el bloem, 1 t zeezout, Zwarte peper, 3 laurierblaadjes, Bosje verse selderij, 5 dl bier (let op: alleen pils)

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-09-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

wit bier

INGREDIENTEN

Bier, Bier, Tip

  •  
  •  
  • Geplaatst op26-07-2005
  •  
  •  
  • Eigen recept

Stoofvlees met bier.

Stoofvlees met bier zoals mijn moeder het altijd maakt.

INGREDIENTEN

1 kg runderriblappen, 2 grote uien, 2 blikjes champignons (of 1 bakje verse, deze dan wel eerst even bakken), 1 flesje bruin bier (oud bruin werk ideaal), 1 groot laurierblad, 3 kruidnagels, 2 teentjes knoflook, peper en zout, evt. wat aardappelzetmeel om de saus te binden

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-11-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Oranjeboom bier

INGREDIENTEN

Bier, Bier, Bier

  •  
  •  
  • Geplaatst op15-04-2002
  •  
  •  

Pittige hachee met port, bier en chocolade

Een typische klassieker met een nieuwe twist! 

INGREDIENTEN

1 el bloem, peper en zout, 750 g runderstoofvlees, in blokjes, 3 el olijfolie, 1 ui, gesneden, 2 tenen knoflook, geperst, 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijn gesneden, 1 klein blikje tomatenpuree, 1/2 tl komijn, 1/4 tl gerookte paprikapoeder, 1/4 tl cayennepeper, 1/2 tl kaneel, mespuntje kruidnagel, 125 ml rode port, 250 ml runderbouillon, 250 ml donker bier, 25 g pure chocolade, sambal

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heet bier

INGREDIENTEN

Bier, Rum

  •  
  •  
  • Geplaatst op17-11-2000
  •  
  •  

Heet bier

INGREDIENTEN

Bier, Rum

  •  
  •  
  • Geplaatst op21-01-2002
  •  
  •  

bier beslag

Beslag om mee te frituren

INGREDIENTEN

1 dl bier,1 ei, /- 100gr bloem,zout

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-06-1999
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Sucadelapjes met bier

Heerlijk zacht vlees echt zoals bij Oma thuis

INGREDIENTEN

Sucadelapjes een flesje bier zout peper en noot of foelie een grote ui een paar teentjes knoflook croma (het lieftst) of andere braad boter, halve eetlepel provencaalse kruiden ( gedroogd)

  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

glaasje bier

Grappige traktatie

INGREDIENTEN

Plastic bier glazen, chipitos, popcorn

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-06-2006
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Hachee, recept voor Hollands stoofvlees

Hachee is zo`n echt hollands wintergerecht wat er altijd wel ingaat. Die kruidnagel uit de hachee kwam echter met de VOC mee uit de Molukken, dus het accent aan deze stoofpot is exotischer dan je zou denken. Moeilijk om klaar te maken is het niet. Integendeel. Je moet wel gedurende minimaal 3 uur af en toe even naar de pan kunnen kijken om in de gaten te houden of de hachee niet droogkookt.

INGREDIENTEN

500 gram runderbraadlappen of hachee vlees, ca 700 gram grote uien (dat zijn er een stuk of 3), 5 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 1 klontje boter, bloem, 1 blokje rundvleesbouillon, 250 cl warm water, 1 scheut azijn, 1 flesje Grimbergen dubbel, of een ander donker biertje, bloem, zout, peper,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-08-2009
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Spareribs met bier

Spareribs met bier Een recept voor mensen die niet aan hun lijn hoeven denken !? Voor 4 personen Voorbereiding: : 15 min + 1 uur rusttijd Bereidingstijd: : 30 min Moeilijkheidsgraad: makkelijk

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, voor 4 pers., ½ el sojasaus 1 tl mosterd, 1 tl rozemarijn, 1 tl worcestersaus, 2 dl donker bier, bv. trappist, 1 el olijfolie, 1,250 kg spareribs, 1 el honing, Peper en zout,

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-01-2009
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Kaasfondue met bier

INGREDIENTEN

1 knoflookteentje, 1.5 dl bier, 200 gram geraspte jong, belegen Edammer, 1 eetlepel maizena, zout, peper

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

soep met bier

Een soep zoals u nog nooit gehad heeft

INGREDIENTEN

4 eetlepels meel, 1/2 liter bier, 1/2 liter bouillon, 3 eetlepels boter, 4 eetlepels geraspte kaas, 1 kop melk, 1/2 eetlepel kaneel, 1/2 eetlepel suiker, peper en zout., ,

  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2000
  • Grieks
  •  20-30 min.

mosterd met bier

Voor een pittig potje mosterd

INGREDIENTEN

4 eetlepels mosterdpoeder, 1 eetlepel witte wijnazijn, 2 eetlepels bier, 1 teentje knoflook, theelepel suiker,1/2 theelepel zout, eetlepel olijfolie, , , , , , ,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2000
  •  
  •  10-20 min.

Aardbeien met bier

Apart nagerecht

INGREDIENTEN

*2 flesjes bier (pils), *150 g suiker, *sap en schil van 1, citroen, *4 blaadjes of 18 g poeder gelatine, *500 g aardbeien, , , , ,

  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Appelbeignets met bier

INGREDIENTEN

2 appelen - bloemsuiker - 250 gram bloem - plantaardig frituurvet of olie om te frituren - zout - 2 eetlepels olie - 1 eidooier - 1,5 dl niet te koud blond bier - 2 dl water - 2 eiwitten - wat suiker en kaneelpoeder.

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Stoofpotje met bier

INGREDIENTEN

600 gr. runderriblappen in blokjes, 2 eetl. pittige mosterd, 50 gr. boter, 1 rode ui gesnipperd of in ringen, 2 teentjes knoflook fijngesneden, 80 gr. spekreepjes, 150 gr. champignons in plakjes, 100 gr. zilveruitjes, 1eetl. bloem, 1 flesje westmalle dubbel (donkerbruin bier), 200 ml runderbouillon (van tablet), 2 eetl. azijn, 1laurierblaadje

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-02-2013
  • Nederlands
  •  > 120 min.

hachee met bier.

Lekker met Rode kool. Is ook een recept van!

INGREDIENTEN

750 gram hacheevlees, 4 uien, 2 bruine boterhammen, mosterd, 1 plak ontbijtkoek, 1 flesje bier, 2 bl. laurier, 1 mesp. tijm, peper en zout.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

gestoofd rundvlees met bier

Dit is mijn meest apparte recept waar ik geen genoeg van kan krijgen

INGREDIENTEN

500 gram hacheevlees, zout, peper, bloem, 3 eetlepels fijne zilveruitjes, 1 flesje bier (liefst Trappist), beetje tijm, blaadje laurier, 1 dikke plak kruidkoek, mosterd.,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-09-1998
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Aardbeien met bier

INGREDIENTEN

2 flesjes bier, *150 g suiker, *sap en schil van 1, citroen, *4 blaadjes of 18 g poeder gelatine, *500 g aardbeien.

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste bier recepten
Populaire dranken recepten
Andere recepten met bier
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top