Argentijnse biefstuk met
Argentijnse biefstuk met pruimensaus en paranoten .Mag ook andere bief zijn.
4 Argentijnse biefstukjes, 150 gr. 30 gram boter , peper, 1 1/2 dl slagroom, 200 gram gewelde/gekookte pruimen, scheutje sterke drank uit Argentinie of rum 50 gram gepelde en grofgehakte paranoten.
Neem de biefstuk ca. 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast.
Smelt de boter en laat dit uitbruisen. Bak de biefstuk aan beide zijden goudbruin. Bestrooi tijdens het bakken royaal met peper. Neem de biefstuk uit de pan en houd ze warm (oven of folie). Blus het bakvet al roerende met de room, de pruimen en de drank. Kook het vocht al roerende in. Bestrooi met de paranoten. Serveer de biefstuk met de saus.
- Argentijns Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-04-2005Argentijns Hoofdgerecht10-20 min.
Argentijnse Biefstuk
Origineel recept afkomstig uit Buenos Aires, een erg lekkere pittige biefstuk, die we serveren met rijst
- 4 biefstukken van elk 75-100 gram., - zout, - 2 eieren, - 50 gram bloem, - tabasco, - mespunt marjolein poeder, - teentje knoflook uit de knijper, - 10 eetlepels melk, - 8 eetlepels olie, - worcester saus, , , .
- Argentijns Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-03-2006Argentijns Hoofdgerecht20-30 min.
argentijnse biefstuk
4biefstukken, zout, eieren, 50gr bloem, mesput marjolijn, tabasco, 1teentje look, 10etl melk, 8etl olie, worcestersaus
- Argentijns Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-05-2005Argentijns Hoofdgerecht0-10 min.
ossenhaas-puntjes pikant
Malse stukjes vlees (varkenshaas mag ook!) met een romige, maar pittige tomatensaus met krokante aardappeltjes
500 - 600 gram malse ossenhaas, biefstuk of, varkenshaas, 1 ui, 400 - 500 gram aardappel-, partjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 2 tenen, knoflook, 1 bekertje zure room, peper en zout, paprikapoeder (pikant), boter of olie,
- Argentijns Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-10-1999Argentijns Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Argentijnse biefstuk "Chimichurri"
Argentijnen marineren hun biefstuk graag in deze saus. Hier wordt ie nog malser en lekker pittig door, probeer het maar eens!
1 zakje (platte) peterselie (fijngesneden), 2 teentjes knoflook (geperst), 1/2 el oregano (gedroogd), 1 el chilimix (uit een maalmolentje van bv Verstegen), 2 el rode wijnazijn, 6 el olijfolie, 4 (Argentijnse) biefstukken,
- Argentijns Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-10-2012Argentijns Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Gegrilde biefstuk met pittige tomatensalsa
4 biefstukjes, 2 el roerbakolie, 4 el zoete chilisaus, 6 tomaten, 1/2 limoen, schoongeboend, 2 el koriander
- Argentijns Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-04-2009Argentijns Hoofdgerecht20-30 min.
Argentijnse biefstuk met pruimensaus en paranoten
, 4 Argentijnse biefstukjes, 30 gram boter of margarine, peper, 1 1/2 dl slag- of koksroom, 150 gram gewelde/gekookte pruimen, scheutje sterke drank uit Argentinie of rum en 50 gram gepelde en grofgehakte paranoten.,
- Argentijns Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-08-2002Argentijns Hoofdgerecht20-30 min.
Argentijnse biefstuk met pruimensaus en paranoten
Hoofdgerecht voor 4 personen; van "moesje2"
4 Argentijnse biefstukjes, 30 gram boter of margarine, peper, 11/2 dl slag-, of koksroom, 150 gram gewelde/gekookte pruimen, scheutje sterke drank uit, Argentinie of rum en 50 gram gepelde en grofgehakte paranoten.,
- Argentijns Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-01-2003Argentijns Hoofdgerecht10-20 min.
Gegrilde biefstuk met chimichurri
Chimichurri is de pittige saus die de Argentijnen steevast bij gegrild vlees serveren, elke kok heeft zijn eigen recept
* 2.5 dl olijfolie extra vierge, * 1.5 dl rode wijnazijn, * 1 (rode) ui fijngesneden, * 2 augurken fijngesneden, * 2 teentjes knoflook fijngesneden, * 1 eetl fijngesneden peterselie, * 2 eetl fijngesneden oregano, * 0.5 theel cayennepoeder, * grofgemalen zeezout, * grofgemalen zwarte peper, * 2 Biefstukken 150-200gr, * olijfolie
- Argentijns Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op29-10-2012Argentijns Hoofdgerecht> 120 min.
Pittige gestoofde kip Chimichurry, lekker!!!
Heerlijke pittige kip uit Argentinie, die eerst gemarineerd word en later in de marinade gestoofd. Superzachte kip in een heerlijke pittige saus.. Smullen!! Dit kan ook met biefstuk, dan alleen de biefstuk in de (grill)pan bakken, de Chimichurry erover gieten en dan direct serveren.
VOOR DE CHIMICHURRY:, 2 rode uien (fijngesnipperd), 4 teentjes knoflook (fijngesnipperd), 2 flinke tomaten (in kleine blokjes), 2 groene Spaanse pepers (gesnipperd), 6 el peterselie (heel fijngesneden), 2,5 dl olijfolie, 1 dl witte wijnazijn, 1 el zout, 1 el zwarte peper, , 4 kipfilets (schoongemaakt en in reepjes), 2 el olijfolie
- Argentijns
- > 120 min.
- Geplaatst op07-08-2013Argentijns> 120 min.
Lomo Saltado
1 pond malse biefstuk, in reepjes gesneden, olijfolie, 1 grote ui, in stukjes gesneden, 2 knoflookteentjes, fijngesneden, 1 of 2 pepers, fijngesneden en evnt. ontpit, 2 tomaten, in blokjes gesneden, 1 paprika, in blokjes gesneden, 1 theel. oregano (of gehakte peterselie naar smaak), zout en peper, , frites, , gekookte witte rijst,
- Argentijns Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-02-2001Argentijns Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Steak a` la Bordelaise van corazon de cuadril
Argentijnse "Corazon de cuadril"! SUPERstukje vlees! In principe hetzelfde als een Franse "coeur de rumpsteak" maar veel smakelijker. Ik heb er hetvolgende receptje mee geprobeerd te maken en dat is goed gelukt:
Benodigdheden voor 4 personen:, 4 corazon de cuadril van 200 gram, Versgemalen zwarte peper, 2-4 eetlepels zachte boter, Zout, , Voor de saus:, 1/2 Rode ui, 2 sjalotten, 2 eetlepels olie, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 afgestreken eetlepel bloem, 1 glas rode wijn
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-07-2009Frans Hoofdgerecht20-30 min.
chivito
Een Chivito is de Uruguayaanse variant op de hamburger. Het is snel en makkelijk te maken en bovendien overheerlijk! De Chivito omschreven in dit recept is Uruguayaans. Echter, de Uruguayaanse keuken wordt hier (nog) niet vertegenwoordigd, maar de Argentijnse(rio de la plata) keuken lijkt er sterk op.
1 plak biefstuk (churrasco de lomo), 1 blaadje sla, paar uienringen, 1/2 gesneden tomaatje in platte stukken, plakje bacon (panceta), 1/2 hard gekookt ei in plakjes, 1 plakje ham, 1 plakje kaas, 2 a 3 olijven zonder pit, 1/2 paprika gesneden in lange stukken, brood; flink wit puntje (hamburger brood is ook mogelijk).
- Argentijns
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-08-2002Argentijns10-20 min.
Marinades (Los adobos)
Marinade wordt gebruikt om vlees - veelal wild, maar ook vlees dat taai of niet mals is - vlak voor het roosteren smaak te geven en mals te maken. Mals vlees dat van zichzelf al een lekkere smaak heeft, zoals biefstuk, rosbief enzovoort, heeft geen adobo nodig. Wordt deze marinade voor kip en vis gebruikt, dan kunnen kruiden en specerijen worden toegevoegd zoals verse rozemarijn, verse tijm, gemalen zwarte of witte peper, oregano, komijnzaad, paprikapoeder of gemalen gedroogde rawits (kleine, scherpe Spaanse pepers). Gebruik hiervan als je twee specerijen gebruikt maximaal 1.1/2 theelepel: als er meer dan twee specerijen worden gebruikt, is 3 theelepels in totaal ruim voldoende.
Zie onder bereidingswijze
- Argentijns
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-01-2004Argentijns0-10 min.
Chimichurri saus
Saus (of marinade) voor bij gegrild vlees (biefstuk)
1 dL olijfolie extra vierge, 2 el rode wijnazijn, verse oregano, verse peterselie, 3 tenen verse knoflook, 1 ui, 1 rode paparika, rode peper, zwarte peper uit een molen, chilivlokken uit een molen, paprikapoeder, zout
- Argentijns
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-12-2013Argentijns10-20 min.