- Eigen recept
Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper
Een overheerlijk slank hoofdgerecht.
75 g zilvervliesrijst 150 g biefstuk, in repen 1 teentje knoflook, fijngesneden 1 rode peper, in smalle ringetjes 1/2 theelepel gemalen komijn (djintan) 1-2 cm verse gember, geraspt 1 eetlepel Japanse sojasaus 1 zak broccoliroosjes (300 g) 2 eetlepels (wok)olie 1/2 limoen, in partjes
Zet alle materialen klaar..
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep in een diep bord de biefstuk om met de knoflook, rode peper, komijn, gember en sojasaus. Halveer de kleinste broccoliroosjes en snijd de grootste in vieren. Verhit in een wok 1 eetlepel olie. Voeg de broccoliroosjes toe en bak ze al omscheppend in 3-4 minuten beetgaar. Schep de roosjes uit de wok. Verhit de rest van de olie en roerbak de biefstukrepen 1-2 minuten.Voeg de broccoli toe.
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-11-2008Slanke keuken Hoofdgerecht20-30 min.
Boeuf Stroganoff
Het orginele recept van de kok van graaf Paul Stroganoff. Malse biefstukreepjes in cognac-roomsaus.
* 600 gram biefstuk van de haas, * 1 el bloem, * mespuntje cayennepeper en paprikapoeder, * 2,5 el zonnebloemolie, * 1 kleine ui, genipperd, * 2 teentjes knoflook, fijngesneden, * 250 gram (kastanje)champignons, in plakjes, * 2,5 el cognac, * 150 ml rundvleesbouillon, * 150 ml zure room, * 2 el gehakte verse peterselie, * zout en (versgemalen) zwarte peper
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-06-2005Hoofdgerecht10-20 min.
Biefstuk
Biefstuk is van zichzelf mager vlees, alleen jammer dat mensen het zo verkeerd bereiden, dit recept levert erg weinig calorieen en de smaak van de biefstuk blijft (eigenlijk zelfs beter) behouden
100 gram biefstuk, champignons en lente uitjes (eventueel kunnen andere groenten ook worden toegevoegd en of vervangen!)
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-02-2002Slanke keuken Hoofdgerecht10-20 min.
Biefstuk met port-balsamicosaus
een makkelijk te maken overheerlijke saus bij b.v. biefstuk of rosbief, maar ook smakelijk bij een lekker stukje varkensvlees. Ik heb het recept vertaald uit het Amerikaanse kooktijdschrift Epicurious. 92% maakt het recept weer. Bekijk de 69 reviews. http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Beef-Tenderloin-with-Port-Balsamic-Sauce-5808 Doe voorzichtig met de balsamicoazijn, te veel brengt de saus uit balans. De boter zorgt er voor dat het zuurtje wat zachter wordt, dus niet weglaten! En echt tot 1/3 inkoken, anders heb je niet de volle smaak en is de saus te dun van smaak. Kook de saus van te voren in en zet het weg. Je hoeft het dan alleen maar op te warmen als je zo ver bent met het vlees. Klop er dan de boter en eventueel wat aardappelmeel door.
250 ml rode port, 250 ml droge witte of rode wijn, biefstuk of rosbief, 3 eetlepels ijskoude boter in blokjes, 1 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn van goede kwaliteit of balsamico crème, eventueel wat aardappelmeel met wijn om te binden
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-03-2000Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Biefstuk
Biefstuk
- Nederlands Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-09-2002Nederlands Hoofdgerecht0-10 min.
warme salade met biefstuk en gedroogde tomaten
Wie denkt dat salades alleen koud lekker zijn, moet deze eens proberen. snel een een heerlijk recept. per persoon:290 kcal
4 biefstukken (125 g elk), 8 gedroogde tomaten op olijfolie wat van de olie, 1 theel. grofgemalen zwarte peper, 200 g champignons, 4 eetl. balsamico azijn, 1 theel. Franse mosterd, 4 eetl. mayonaise, 4 eetl. tomatensap, 200 g gemengde salade,
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-09-2000Slanke keuken Hoofdgerecht10-20 min.
Biefstuk
Een recept uit 1933, voor elctrisch koken.
500 g biefstuk, 100 g boter, zout, peper, melk.,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-10-2003Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Beef Stroganoff
Stroganoff zoals je hem nog nooit hebt gegeten!
*300 gram biefstuk in kleine blokjes gesneden (2x2 cm) *2 grote uien * doosje champignons *1 teen geperste knoflook *tipje sambal *beetje sojasaus * 250 ml zure room *ketchup *scheutje wodka of whiskey
- Russisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-01-2003Russisch Hoofdgerecht10-20 min.
fajitas
Lekker mexicaans, malse kip/biefstuk, salsa, quacamole, room: wrappen in een fajita
2 rode paprika's, 2 groene paprika's, 5uien, 200 gr. kipfilet, 200 gr. biefstuk (kan ook met 400 gr. van een van de twee), sour cream, 1 avocado, citroensap, fajita of tacokruiden, olijfolie(nog lekkerder is olie met rode peper erin), tabasco, zakje geraspte kaas, 600 gr. tomaten, 3-4 lenteuitjes, 16 kleine flour torilla's (fiesta), peper, zout
- Mexicaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-08-2001Mexicaans Hoofdgerecht20-30 min.
Biefstuk met paddenstoelenrisotto
4 biefstukken, Sap en rasp van 1 sinaasappel, Versgemalen, zwarte peper, 5 eetl. olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 300 gr. risottorijst, 750 ml. vleesbouillon, 300 gr. Gemengde paddenstoelen, 25 gr. boter, 50 gr. Parmezaanse kaas, geraspt, 3 eetl. Verse basilicum of platte peterselie, fijngehakt
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-03-2013Hoofdgerecht30-60 min.
Biefstuk
Ingredi?nten zijn per persoon 1 biefstuk 4 champignons 1 ui melk 2 eetlepels bloem 2 eetlepels margarine bakboter peper zout paprikapoeder
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-03-2006Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Biefstuk
Goede biefstuk van 150 gram p.p. 2 cm dikte bij voorkeur ossehaas /tournedos anders kogelbiefstuk, , (room) boter, peper en zout
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-07-2012Nederlands30-60 min.
Biefstuk
1 biefstuk van circa 125 gram, 300 gram spruitjes (of 200 gr panklare spruitjes), 1 kleine ui, 1 vleestomaat, 25 gram braadboter, zout en versgemalen peper, 1 eetl. sojasaus (ketjap), 1 mesp. kerrie of sambal oelek, 1 theel. azijn, 1 mespunt suiker,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-02-2004Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Biefstuk
Bak de perfecte biefstuk!
Biefstuk, versgemalen zwarte peper en zout naar smaak, zonnebloemolie of boter
- Frans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-04-2012Frans Hoofdgerecht0-10 min.
biefstuk
Biefstuk onder een dekentje van mosterd en basterdsuiker (klinkt vreemd, maar erg lekker!!!)
1 eetl. bruine basterdsuiker, 1 eetl. mosterd, peper, zout, biefstukje
- Frans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-08-1999Frans Hoofdgerecht10-20 min.
biefstuk
Frans gemarineerde Biefstuk
4 entrecotes, , Marinade:, 1 eetlepel tomaten ketchup, 1 eetlepel rodewijn, 1 teen knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels Provencaalse kruiden., , Olijfolie,
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-01-1999Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Biefstuk
400 gr. biefstukreepjes, 2 eetlepels barbecue kruiden, rode ui, 200gr. haricots verts, 200gr. grote champignons, teentje knoflook, krielaardappels.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-11-2000Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Biefstuk
Met peper-roomsaus
100g boter, 4 biefstukken, zout, peper, 10 el slagroom, 1 pakje Boursin (peper), 1 el verse groene peperkorrels (potje), ,
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-07-2000Hoofdgerecht10-20 min.
Biefstuk
Voor een goede biefstuk een oud recept
4 biefstukjes van 1,25 gr elk, boter of margarine, melk, zout en peper
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-09-2001Hoofdgerecht0-10 min.
Biefstuk
BIEFSTUK MET SJALOTJES IN RODE WIJNSAUS / BIEFSTUK IN RODE WIJN
50 gram sjalotjes, 1 eetlepel vloeibare honing, 100 gram ontbijtspek, 2 dl droge rode wijn, 1 teentje knoflook, 1 takje peterselie, 12 theelepels tijm, 80 gram koude boter, 2 laurierblaadjes, 4 biefstukjes (a 125 gram), 2 theelepels kaneelpoeder, 2 theelepels rozemarijn, 1 eetlepel bloem, zout, (versgemalen) peper, 12 dl vleesfond, aluminiumfolie
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-10-2000Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Biefstuk
Biefstuk
4 biefstukken
- Europees Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-01-2015Europees Hoofdgerecht0-10 min.
Biefstuk
De 'a point' gebakken biefstuk behoort tot de hoogtepunten van de kookkunst. De beste voorwaarden voor het welslagen zijn een juiste pan, en goed bestorven rundvlees (te herkennen aan de matte bruinrode kleur) !
-2 el olie, -4 rundsfilets (4 a 5 cm dik), -2 el vloeibare boter, -zout en vers gemalen peper
- Belgisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-10-2005Belgisch Hoofdgerecht0-10 min.
Biefstuk
Biefstuk met cognacsaus
4 biefstukken van 150 gr, grof gemalen peper, 2 sjalotjes, 1 eetlepel boter, 1 theelepel suiker, 2 dl bouillon, ? dl cognac, 40 gr boter, zout, 2 theelepels boter, 1 theelepel bloem,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-06-2002Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Biefstuk
Heerlike sampioensous vir biefstuk
1 pakkie knopiessampioene, 2 groot uie, 1 pakkie sampioenroomsop, 1 houertjie vars room, 1 koppie melk, knoffel (opsioneel), kaas gerasper (opsioneel), olie vir braai,
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-10-2003Afrikaans Hoofdgerecht0-10 min.
Biefstuk
4 biefstukken - 4 eieren - 2 uien - 50 gram boter - zout, peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-12-2000Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Biefstuk
Met champignons
2 biefstukjes, 10 g boter, 1 ui, 100 g champignons, tomatenpuree, tijm, bouillon, peper.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-02-2001Nederlands Hoofdgerecht0-10 min.
Biefstuk met
Biefstuk met tomatensaus en gedroogde prei.Apart maar erg lekker.
4 biefstukken a 150g, peper en zout, 50g boter,, , Voor de tomatensaus:, 4 vleestomaten, 1 teen knoflook, 2 eetl. olijfolie extra vergine, 200ml vleesbouillon, 1 takje tijm,, , Voor de gedroogde prei:, 1 prei, peper en zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-05-2004Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Biefstuk met
Biefstuk met een salade van spinazie
- 4 biefstukken, , - 6 rijpe tomaten, , - 1 kg spinazie (bij voorkeur jonge spinazie), , - 60 gram zongedroogde tomaten, , - 80 zwarte olijven zonder pit, , - 4 eetl. balsamico- of sherryazijn, , - 2 dl. olijfolie of druivenpitolie, , - 2 eetl. geroosterde pijnboompitten,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-05-2005Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Biefstuk
Op een andere manier
4 biefstukken van 150-200 g per stuk, 1/2 dl olie, 1 el rozemarijn, 1 tl peper, 5 middelgrote uien
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-05-199910-20 min.
- Eigen recept
Ciabatta met biefstuk American style
Een lekkere afwisseling op een broodje biefstuk.
2 biefstukjes (biologisch), Ciabatta (bijvoorkeur met tomaat of olijf), Potje geroosterde paprika (goede kwaliteit), Rucola, Mayonaise (gewoon uit een potje), Zout, Peper
- Amerikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-07-2012Amerikaans20-30 min.
Biefstuk
Geflambeerd, met kaas/mierikswortelsaus
1 dl slagroom of room culinair, 100 gram verse roomkaas, 1 eetlepel mierikswortel(potje), 2 kogelbiefstukken van ongeveer 150 gram, peper en zout, 25 gram boter, 1 glaasje cognac of whisky, ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-05-2000Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
biefstuk
4 biefstukjes a 100 g, zout, peper, 1 eetl. zonnebloemolie.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-06-2001Nederlands Hoofdgerecht0-10 min.
Biefstuk
Smoor met mosterd Bereidingstijd: 1 uurtje laten smooren van"M."
4 baklapjes, 1/3e deel van een pot mosterd, 6 grote lepels suiker, peper en, zout, 2 teentjes knoflook,e en grote flinke ui.,
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-07-2003Hoofdgerecht0-10 min.
Hemelse biefstuk
Heerlijke biefstuk op z?n chinees bereid.
-4 mooie kogelbiefstukjes van ca. 120 gr. ? 1? dl kippebouillon(van tablet) ? 0,6 dl ketjap ? 2 el vloeibare honing ? 2 tl maizena ? 3 tl geraspte verse gemberwortel ? 2 tl sesamolie ? 1 spaans pepertje, zaad verwijderd en fijngehakt ? 3 knoflooktenen, uit de knijper ? 2 el plantaardige olie ? 150 gr in plakjes gesneden champignons ? 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in dunne reepjes gesneden ? 8 waterkastanjes uit blik, in dunne plakjes gesneden ? 100 gr kleine peultjes, gewassen en schoongemaakt.
- > 120 min.
- Geplaatst op07-05-2000> 120 min.
Biefstuk
? bakje magere kwark (125 g), 2 eetl. halfvolle melk, 1 eetl. peterselie (diepvries), 1 eetl. bieslook (diepvries), zout, peper, 1 eetl. olie, 4 biefstukken a 100 g.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-02-2002Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Biefstuk met paksoi
360 kcal pp
Benodigdheden per persoon, , 100 gram biefstuk., 1 kopje rijst., 200 gram paksoy., 1 teentje knoflook., 2 sjalotten, Oestersaus / sojasaus (zoute ketjap) / peper / azijn / olijfolie / bloem
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-08-1999Slanke keuken Hoofdgerecht10-20 min.
Tapas van biefstuk stukjes met olijvenpasta
Kleine stukjes biefstuk die worden ingesmeerd met de olijvenpesto, opgerold en gebakken. Je kan deze TAPAS koud of warm serveren
12 lapjes biefstuk van 60 gr. pepr en zout VOOR DE OLIJVENPESTO 50 gr zwarte olijven, 100 gr ansjovisfilets, 1 el kappertjes, 2 el bladpeterselie gehakt3 teentjes knoflook, gehakt, 4 el olijfolie.,
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-02-2005Spaans20-30 min.
- Eigen recept
Gewokte biefstuk teriyaki honing
Biefstukreepjes in een woksaus teriyaki honing
200 - 300 gram biefstuk - 1 ui, 1 teentje knoflook - 2 - 3 eetlepels ketjap manis - zwarte of witte peper -, rijst - 1 paprika - 1 prei - 2 rode uien - 2 wortels - conimex teriyaki honing woksaus - wokolie - seroendeng (optioneel)
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-10-2010Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Thaise Biefstuk salade
Thaise salade met Biefstuk en Mango
1 eetlepel Thaise Rode Curry Pasta, 1 eetlepel Olie, 1 kogelbiefstuk, 1 mango, 75 gram waterkers, 1 limoen, 1 rode peper, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels vissaus, 0,5 eetlepel bruine basterdsuiker, 3 bosuitjes
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-06-2012Thais Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Gratin dauphinois
Lekkere aardappelovenshotel voor bij biefstuk en of ander rood vlees .Met een lekkere salade erbij een topdiner ​Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken
1 kilo aardappels (vastkokers), 2 tenen knoflook, 15 g boter, zout, versgemalen peper, 150 g geraspte belegen kaas, 2,5 dl slagroom, 2,5 dl melk
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-07-2009Frans Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Japanse biefstuk Wraps
Zoetzure biefstukwraps met komkommer en lenteuitjes
- Biefstuk in reepjes gesneden, - Teryaki saus (in flesje), - komkommer, - lente-/ bosuitjes, - knoflook, - Wraps (kant en klaar)
- Japans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-09-2008Japans Hoofdgerecht10-20 min.
-
Biefstuk / Tournedos / Steak / Entrecote
van diaantje64 , 182 recepten, 0 volgers
-
Biefstuk
van Ducati998FE , 3 recepten, 0 volgers
-
biefstuk
van spruittje , 2 recepten, 0 volgers
-
reebiefstuk in portsaus
van ineke61 , 1 recepten, 0 volgers
-
Biefstuk
van janbroekert , 1 recepten, 0 volgers
-
biefstuk
van sjolan , 1 recepten, 0 volgers
-
Biefstuk airfryer
van twente7 , 1 recepten, 0 volgers
-
Biefstuk
van mobiel_1336229620 , 1 recepten, 0 volgers
-
biefstuk
van wilhelminanita , 1 recepten, 0 volgers
-
alles over wokken de wokkok
van Fressnapf , 123 recepten, 0 volgers
-
slagerij
van slagerij , 7 recepten, 0 volgers
-
de wilde keuken
van Bjornthv , 18 recepten, 0 volgers