Bosbessen Cheesecake
Heerlijke cheesecake met bosbessen, rode bessen of bramen.
Voor de basis: 140 gr digestive koekjes. 100 gr haver of tarwe meel. 120 gr boter of margarine naar keus, ( ik gebruik roomboter ). 3 sl bruine suiker. Voor de creme: 400 gr mascarpone of andere zachte smeerkaas. 100 gr ricotta. 90 gr poedersuiker. 130 gr room. 2 eieren. 1 sl sinaasappelschil rasp. 1 sl meel voor elk gebruik. Om te garneren: 300 gr bosbessen, rode bessen of bramen. 200 gr bramenjam. 60 ml kersenlikeur.
Smelt de boter in het melkpannetje. Verkruimel de koekjes in de mixer. Doe dit in de bowl met de suiker en het meel, giet de gesmolten boter erbij en kneed tot een stevig deeg. Leg bakpapier op de bodem van de bakvorm en hierop de helft van het deeg. Met je vingers gelijkmatig over de bodem verdelen en goed aandrukken. Met de vochtige spatel mooi gladstrijken. Verdeel nu de andere helft over de zijkanten van de vorm, weer goed aandrukken. Zet 20 minuten in de ijskast. Verwarm de oven tot 180 C. Doe nu de mascarpone, ricotta, poedersuiker, room en 1 sl meel in de mixer en mix op lage snelheid tot een gladde massa. Voeg een voor een de eieren en de sinaasappel rasp toe en blijf mixen. Giet het mengsel in de vorm boven op het deeg. Bak 50 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen tot op kamertemperatuur. Was de bessen en laat in het vergiet uitlekken en droog dan de bessen. Als de cake op kamertemperatuur is doen we bessen erop. In het pannetje verwarmen we de jam met de likeur tot een stroperige massa. Lepel voorzichtig over de bessen en smeer goed uit met het penseeltje. Zet tenminste 4 uur in de ijskast, ( ik maak deze taart s`avonds en laat hem dan de hele nacht in de ijskast ).
- Grieks
- > 120 min.
- Geplaatst op17-11-2011Grieks> 120 min.
Appelkruimeltaart met bosbessen
Dit is er eentje die er mag wezen. Ik vergrijp me bijna nooit aan patisserie, maar dit soort appeltaarten met gezonde vulling die kunnen mij wel bekoren. Het leuke van deze taart is dat hij ook prima bij het seizoen past en wel HERFST !
200 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, 225 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 ei, 400 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd, 250 g moesappels, 150 g bosbessen, 1 tl gemalen kaneel
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-09-2012Internationaal30-60 min.
Bananencreme met bosbessen
Zelfbedacht toetje. Heerlijk romig en zoet met een pitje van de bosbessen.
4 rijpe bananen, 1 bakje creme fraiche, 1 zakje vanillesuiker, 2 dl slagroom, sap van een halve citroen, 300 gram bosbessen
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-06-2002Nagerecht0-10 min.
Flensjes met bosbessen.
* 200 gr mascarpone., * 200 gr verse bosbessen., * 1 doos kant-en-klare pannenkoekenmix., * Poedersuiker.
- Belgisch Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-02-2010Belgisch Nagerecht10-20 min.
Bosbessen kwarkbollen
45 gr ijskoude boter, 375 gr bloem, 1 zakje bakpoeder, 1 ei, 2 dl kwark, 100 gr bosbessen
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-11-201030-60 min.
Bosbessen tiramisu
500 gram mascarpone, 120 gram suiker, 2,5 dl slagroom, 3 eidooiers, 1 chocoladecake in plakken, bosbessencompote, bosbessen voor garnering
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-08-2005Belgisch Nagerecht20-30 min.
Honing-yoghurt-crème met bosbessen
WeightWatchers recept voor 2,5 points.
4 blaadjes witte gelatine375 gram magere yoghurt40 ml vloeibare honing2 eiwitten1 eetlepel rodebessengelei4 eetlepels rode bosbessen20 gram gehakte pistachenoten
- Slanke keuken Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-01-2009Slanke keuken Nagerecht60-120 min.
Ontbijtmuffins met Bosbessen
Speciaal voor kinderen
300 g bloem50 g bruine basterdsuiker1 el bakpoeder1/2 dessertlepel zout250 ml melk1 ei50 g gesmolten boter of margarine125 g bosbessen, vers of diepgevroren2 el suiker
- Engels
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-11-2004Engels30-60 min.
bosbessen ijstaart
* 500 gr magere kwark, * 6 eetl citroensap, * 80 gr + 3 eetl suiker, * naar smaak zout, * 250 ml slagroom, * 300 gr bosbessen, * 75 gr boter, * 150 gr shortbread,
- Nederlands Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op13-12-2010Nederlands Nagerecht> 120 min.
Nagerecht met bosbessen
Koekjes;, , 1 eiwit, 2 eetlepels fijne witte tafelsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eetlepels patent tarwebloem, bakblik invetter, , Bosbessenroom ;, , 1 deciliter creme fraiche, 2 eetlepels poedersuiker, 100 gram bosbessen ( 6 voor de garnering), , Bosbessebsaus ;, , 100 gram bosbessen, 2 eetlepels poedersuiker, 1 eetlepel bessenlikeur,
- Internationaal Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-12-1998Internationaal Nagerecht20-30 min.
Bavarois van bosbessen
, 400 g bosbessen, , 1 1/2 glas volle melk, , 400 g verse room, , 3 eierdooiers, , 200 g fijne suiker, , 5 blaadjes gelatine
- Nederlands Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op02-07-2005Nederlands Nagerecht> 120 min.
Cheesecake met bosbessen
Cake gemaakt met volkorenbiscuitjes Bron: Elle Eten
* 200 gr volkorenbiscuitjes, * 80 gr boter, gesmolten, * 1 pakje mon chou, * 500 gr huttenkase of ricotta, * 100 gr poedersuiker, * 2 eieren, gesplitst, * geraspte schil van 1 citroen, * 1 zakje vanillesuiker, * bakje bosbessen,
- Engels
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-08-2000Engels30-60 min.
Haverbrood Met Bosbessen
Voor 12 porties, 165 Kcal en 5 gr voedingsvezel per portie.
200 gr cakemeel, 4 eetl haverzemelen, 80 gr havermout, 1 theel kaneelpoeder, 1 theel bakpoeder, mespuntje geraspte nootmuskaat, 300 gr Huttenkase, 1 3/4 dl karnemelk, 3 eieren, losgeklopt, 3 eetl suiker, 400 gr bosbessen (vers of diepvries),
- Slanke keuken
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-12-1999Slanke keuken30-60 min.
Kaastaart Met Bosbessen
1 1/2 el achte boter, 300 gr bosbessen, 100 gr suiker, 7 gr gelatine, 170 ml slagroom, 1 ei, 375 gr roomkaas op kamertemperatuur, 35 gr poedertsuiker
- Amerikaans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-04-2000Amerikaans Nagerecht30-60 min.
Bosbessen en yoghurtijs
Van "vifke"
6 dl. yoghurt, 1 theelepel vanille-essence, 2 eetlepels klaverhoning, 100-175 gr. bosbessen, 2 eetlepels sinaasappelsap, 25 gr. grove suiker, 2 eiwitten,
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-07-2002Nagerecht0-10 min.
Bosbessen en yoghurtijs
6 dl. Yoghurt, 1 theelepel vanille-essence, 2 eetlepels klaverhoning, 100-175 gr. Bosbessen, 2 eetlepels sinaasappelsap, 25 gr. grove suiker, 2 eiwitten,
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op04-08-2004Nederlands> 120 min.
Maismuffins met bosbessen
Speciaal voor kinderen.
150 g bloem150 g geel maismeel50 g suiker1 dessertlepel baksoda1 dessertlepel bakpoeder1/2 dessertlepel zout2 dessertlepels fijngeraspte citroen375 ml karnemelk1 ei1 ei50 g gesmolten boter of margarine1 dessertlepel vanillepoeder200 g bosbessen
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-11-2004Nederlands30-60 min.
Amaretto Met Bosbessen
Nagerecht met amaretto likeur en bosbessen
400 g bosbessen (diepvries), 50 ml witte wijn, 25 g suiker, 50 ml amaretto, , voor de creme:, 200 g mascarpone, 100 ml slagroom, lobbig geslagen, 2 el poedersuiker, 50 ml zoete witte wijn, 2 el amaretto, 6 bitterkoekjes/ amaretti, gehakt
- Italiaans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-01-2000Italiaans Nagerecht20-30 min.
Bosbessen Met Yoghurt
HEERLIJK FRIS TOETJE MET ALCEHOL
150 g bosbessen (blauwe bosbessen, braambessen, frambozen) - 25 g suiker - 1 eetlepel cognac of brandewijn - 2 eetlepels advocaat - 100 g volle yoghurt
- Internationaal Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-07-2000Internationaal Nagerecht30-60 min.
Appelkruimeltaart met bosbessen
BEREIDINGSTIJD 20 minuten + 45 minuten oven
200 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur ~ 225 g suiker ~ 1 zakje vanillesuiker ~ 1 ei ~ 400 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd ~ 250 g moesappels ~ 150 g bosbessen ~ 1 tl gemalen kaneel,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-03-2013Nederlands0-10 min.
HAVERMOUTKOEKJES MET BOSBESSEN
Lekkere havermoutkoekjes met bosbessen
115 g Solo Pattisserieboter, 225 g bruine suiker, 0.5 tl vanille-extract, 1 middelgroot ei, 150 g zelfrijzende bloem, 0.5 tl natriumbicarbonaat, 100 g havervlokken, 150 g verse of gedroogde bosbessen, 100 g witte chocolade
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-11-2016Belgisch Nagerecht20-30 min.
Clafoutis met bosbessen
Benodigdheden: voor 4 personen, ? 3 eieren, ? 3 grote eetlepels Patisseriebloem, ? 1 glas melk, ? 1 koffielepel poedersuiker, ? 500 gr bosbessen, ? 1 zakje vanillesuiker, ? Teisseire Bosbessensiroop, ? zout
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-02-2003Belgisch Nagerecht20-30 min.
Kwarktaart met bosbessen
Smeuïg en romig, bovendien licht en heerlijk fruitig - een uitstekende taart voor een zomerse koffietafel.
250 gr. beschuit, 150 gr. zachte roomboter, 40 gr.suiker, 1 citroen, 2 eieren, 600 gr. kwark, 250 ml. slagroom, 100 gr. suiker, 1 zakje vanillesuiker, 250 gr. bosbessen, 100 ml. zure room, 2-3 eetl. bosbessenjam
- Wereld
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-02-2019Wereld60-120 min.
- Eigen recept
Bosbessen Relish
Een verrassend frisse relish en weer eens iets heel anders om overheerlijke bosbessen te verwerken.
500 gram blauwe bosbessen1 grote moesappel in blokjes3 middelgrote gesnipperde uienhalve grote rode paprika in blokjes75 gram lichte basterdsuikeranderhalve dl witte wijnazijn2 takjes verse rozemarijn2 el balsamicoazijn
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-08-2008Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Amaretto Met Bosbessen
400 gr. bosbessen uit de diepvries, 50 ml witte wijn, 25 gr suiker, 50 ml amaretto, , Voor de creme:, , 200 gr. mascarpone, 100 ml. lobbig geslagen slagroom, 2 eetl. poedersuiker, 50 ml zoete witte wijn, 2 eetl. amaretto, 6 bitterkoekjes/amaretti, gehakt
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-12-1999Nagerecht20-30 min.
Zalm met bosbessen
Bijzonder aangename combinatie
4 zalmfilets met vel, 4 rode uien, 250 g bosbessen, 1 eetlepel mosterd op oude wijze, 20 g basilicum, 1 eetlepel balsamicoazijn, 3 eetlepels olijfolie extra zuiver, zout, peper
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-12-2017Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Bosbessen muffins
Muffins zijn de klassieke manier om bosbessen te verwerken. De muffins zijn erg lekker bij de koffie of thee, maar ook als ontbijt zijn ze niet te versmaden.
DIT HEB JE NODIG:, 200 g bloem, ½ tl zout, 2 tl bakpoeder, 125 g fijne kristalsuiker, ½ tl kaneelpoeder, 75 ml volle melk, 75 ml zonnebloemolie, 1 ei, 1 tl vanille-essence, 150 g bosbessen, 1 el rietsuiker,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-04-2019Nederlands20-30 min.
Kokosgebak met bosbessen
Voor de bodem:, 125 g boter, 200 g volkorenbiscuits, 75 g gele basterdsuiker, rasp van 1 citroen, 2 el bloem, voor de vulling:, 200 g gemalen kokos, 300 ml gecondenseerde zoete melk (blikje), sap van 1 citroen, 125 g bosbessen,
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-08-200520-30 min.
Kokosgebak met bosbessen
Een heerlijk exotisch fris en fruitig gebakje!
Voor de bodem:125 g boter,200 g volkorenbescuitjes, 75 g gele basterdsuiker, rasp van 1 citroen,2 el bloem. Voor de vulling:200 g gemalen kokos, 300 ml (1blikje a 400g)gecondenseerde gezoete melk,sap van 1 citroen, 125 g bosbessen.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-05-2005Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
pancakes met bosbessen
Lekker als ontbijt of tussendoor met een kop warme chocomelk op gure dagen zoals vandaag!
150 bosbessen uit de diepvries, ontdooid, 3 el kristalsuiker, 90 gram bloem + 90 g volkorenbloem, 1 1/4 tl bakpoeder, Snuf zout, 3 eieren, wit van dooier gescheiden, 250 ml melk, 125 ricotta,
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-01-200920-30 min.
Havermoutmuffins met bosbessen
Muffins uit de magnetron
125 g suiker, 200 g bloem, 100 g snelkokende havermout, 1 1/2 dessertlepel bakpoeder, 1/2 dessertlepel baksoda, 175 ml zure room, 75 g gesmolten margarine, 75 ml melk, 1 losgeklopt ei, 1/2 dessertlepel vanillepoeder, 125 gram bosbessen (vers of uit de diepvries), kaneel-suikermengsel (zie recept in de webgroep).
- Engels
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-03-2004Engels30-60 min.
Pannekoekjes met bosbessen
Lekker voor tussen de middag, maar ook als toetje
250 g bloem, 2 eieren, 1/4 tl zout, 1/2 el witte basterdsuiker, 2,5 dl melk, 200-250 g bosbessen wat voor de garnering, room of creme fraiche, poedersuiker, boter of olie om in te bakken
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-05-200060-120 min.
Kefir met bosbessen
Anders, Anders, Anders
- Geplaatst op06-07-2000
Kokosgebak met bosbessen
Voor de bodem: 125 gr boter; 200 gr volkorenbiscuits; 75 gr gele basterdsuiker; rasp van 1 citroen; 2 el bloem. Voor de vulling: 200 gr gemalen kokos; 300 ml gecondenseerde gezoete melk; sap van 1 citroen; 125 gr bosbessen;
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-07-200520-30 min.
Bosbessen smoothie
Bosbessen smoothie voor in de zomer
1 pak diepvriesbosbessen, 1 limoen, 1/2 bak bosvruchtenijs, 4 perssinaasappelen, 1/2 bakje blauwe bessen
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-07-20130-10 min.
- Eigen recept
Bosbessen Yoghurttaart
Een bijzondere combinatie van cake en frisse yoghurt
1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Bosvruchten, 50 g margarine, 250 ml slagroom, 500 ml magere yoghurt, 400 ml water, 350 g bosbessencompote of bosbessenjam, 6 dunne plakken cake, 1 zakje Dr. Oetker Taartina Helder, 3 el water, Mixer met garden
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-08-2014Nagerecht10-20 min.
bosbessen muffins
375 gram zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel bakpoeder, 220 gram kristalsuiker, 125 ml plantaardige olie, 1 ei, 125 ml melk, 1 theelepel vanille-extract, 300 gram bosbessen, witte basterdsuiker
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-06-2012Nederlands30-60 min.
- Eigen recept
bosbessen buckle
Amerikaanse maten
Voor de cake:, 3/4 c suiker, 1/4 c boter, 1 ei, 1/2 c melk, 2 c bloem, 2 tl bakpoeder, 0.5 tl zout, 2 c bosbessen, , voor het suikerkorstje:, 1/2 c suiker, 1/3 c bloem, 1/2 tl kaneel, 1/4 c boter
- Amerikaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-11-2008Amerikaans60-120 min.
Blue berry muffin
Een Amerikaans cake-je. Recept voor 12 muffins.van"vifke
Boter om in te vetten, 115 gram gesmolten boter, 230 gram suiker, 2 eieren, 1 dl yoghurt, 450 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder, 1 schoongeboende citroen, 250 gram bosbessen of blauwe bessen, 1 eetlepel bloem.,
- Amerikaans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-03-2002Amerikaans Nagerecht20-30 min.
Bosbessen smoothie
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-01-20100-10 min.
Compote van bosbessen
Met dank aan Berby, die het recept inzond in "De Groenteboer Mailinglist"
1 dl water, 60 gr suiker, 1/2 citroen, 500 gr bosbessen, aardappelmeel
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-06-200120-30 min.
-
bosbessen
van bakvrouw , 1 recepten, 0 volgers