1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische Chocolade

Belgische chocolade recepten (39)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Mousse van Belgische chocolade

INGREDIENTEN

180 gram pure chocolade - 250 ml slagroom - 60 gram fijne tafelsuiker - 250 ml monchou of mascarpone - 2 eetlepels koffielikeur kahlua of tia maria

Bereidingswijze

Smelt de chocolade in een kom boven een pan heet water. Roer tot een egale massa, laat de chocolade afkoelen tot lauwwarm. Klop met een handmixer de room met de suiker tot zachte pieken, klop dan de monchou erdoor. Spatel ? van het roommengsel door de chocolade, daarna de rest en de likeur. Schep de mousse in een grote schaal of verdeel hem over coupes of bakjes. Koel de mousse in de koelkast (ten minste 2 uur, bewaar hem nooit langer dan 1 etmaal.) Garneer met chocoladestaafjes of ?rolletjes en in het seizoen met wat verse frambozen.

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Mousse van Belgische chocolade

INGREDIENTEN

180 g pure chocolade, 250 ml slagroom, 60 g fijne tafelsuiker, 250 ml monchou of mascarpone, 2 el koffielikeur (kahlua of tia maria),

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Mousse van Belgische chocolade

INGREDIENTEN

180 g pure chocolade, 250 ml slagroom, 60 g fijne tafelsuiker, 250 ml monchou of mascarpone, 2 el koffielikeur (kahlua of tia maria),

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Belgische chocolademousse

Luxe smultoetje dat je ECHT een keer moet proberen!!!! Eet smakelijk :-). Dit recept is wel ERG VEEL!!!! Wij hebben het gisteren nog gebruikt voor 8 personen, we hadden allemaal toch een ENORME bak!! Duzz let op als je het toch voor 4 personen wil gebruiken, geef mensen die aan de lijn doen een kleine portie en stop wat over is in de koelkast met plastic er op.

INGREDIENTEN

180 g Belgische pure chocolade-, 250 ml slagroom light-, 125 g kristalsuiker-, 250 g MonChou-, 1 zakje slagroomversteviger-, 2 eetlepels gesmolten witte chocolade-, 8 chocoladerolletjes-, 4 aardbeien, gewassen en kroontjes verwijderd,

  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-05-2006
  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.

Belgische Chocoladetruffels

INGREDIENTEN

200 gr room, 300 gr zwarte chocolade, 50 gr zwarte bitter chocolade, 100 gr cacao.

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Belgische chocolade-roomkwark

INGREDIENTEN

225 gr. kwark, 100 gr. chocolade, 70%-85% cacao, 180 ml. slagroom, 3 el. melk, Zoetstof

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Belgische chocolade-roomkwark

INGREDIENTEN

225 gr. kwark, 100 gr. chocolade, 70%-85% cacao, 180 ml. slagroom, 3 el. melk, Zoetstof

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-08-2010
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Belgische marsepeinbonbons

Voor de chocolekkerbek

INGREDIENTEN

50 gram gedroogde abrikozen en gekonfijte sinaasappelschilletjes/ 150 gram marsepein/ 3 eetl. slagroom/ 100 gram pure chocolade.

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Belgische chocolade-roomkwark

INGREDIENTEN

225 gr. kwark, 100 gr. chocolade, 70%-85% cacao, 180 ml. slagroom, 3 el. melk, Zoetstof

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Belgische chocolade-roomkwark

Erg lekkere combinatie van fris en zoet, snel klaar

INGREDIENTEN

225 g kwark, 100 g chocolade (70% -85% cacao), 180 ml slagroom, 3 eetlepels melk, zoetstof

  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-05-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Belgische marsepeinbonbons

INGREDIENTEN

50 ge gedroogde abrikozen en gekonfijte sinaasappelschilletjes150 gr marsepein3 el slagroom100 gr pure chocolade.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2004
  •  
  •  20-30 min.
Nieuwste belgische chocolade recepten

Belgische chocolade-roomkwark

INGREDIENTEN

225 gr. kwark, -100 gr. chocolade, 70%-85% cacao, -180 ml. slagroom, -3 el. melk, -Zoetstof,

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Belgische marsepeinbonbons

INGREDIENTEN

50 ge gedroogde abrikozen en gekonfijte sinaasappelschilletjes;150 gr marsepein;3 el slagroom;100 gr pure chocolade.

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Belgische marsepeinbonbons

Gedroogde abrikozen en gekonfijte sinaasappelschilletjes zijn o.a. de ingredienten van de bonbons.

INGREDIENTEN

Snij de abrikozen en de sinaasappelschilletjes fijn en vermeng driekwart ervan met de marsepein. Maak er dunne rolletjes van ca. 6 cm lengte van. Doe de room in een pannetje, breek de chocolade erboven in stukjes en verwarm au bain marie zodat de chocolade smelt. Laat de chocolade 10 minuten afkoelen. Prik steeds een marsepeinrolletje aan een (fondue)vork, haal door de chocolade en laat drogen op een rooster. Herhaal dit nog een keer, bestrooi daarna met de rest van het klein gesneden fruit. Laat helemaal drogen en bewaar op een koele plaats.

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

belgische wafels met ijs

Heerlijk feestelijk toetje dat heel simpel te maken is.dus ook leuk om toe te eten met visite.je bent er dan niet uren mee bezig en heb toch wat feestelijks op tafel

INGREDIENTEN

4 belgische wafels(6 in een pak bij de suppermarkt), een pak ijs(net welke smaak je lekker vind,de kids van mij vinden vienetta ijs het lekkerst)slagroom en een sausje bijvoorbeeld een chocolade saus

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-06-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Witlof op Belgische wijze

Met chocolade en bier

INGREDIENTEN

2 stronkjes witlof, schoongemaakt, de bittere kern verwijderd, in stukjes gesneden, 15 gr (4 kleine blokjes) witte chocolade, 2 theelepels bier, bij voorkeur Belgisch, geknipte bieslook, om te bestrooien, 2 theelepels olijfolie, 1 theelepel dijonmosterd,

  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Chocolade sinaasappeltjes

Ik was een keer met mijn opa, mijn oma en mijn zus in Brugge. Daar heb je op zo ongeveer elke straathoek een chocolade winkel en daar had ik dit meegenomen voor mijn ouders. Lekker man!!! Nu dus een recept om ze zelf te maken.

INGREDIENTEN

200 g pure chocolade (liefst Belgische of anders de lekkerste die je kan krijgen)-, 2 sinaasappels-, 200 g kristalsuiker-, 250 ml water

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-05-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bèn Ze Chocolade mousse

Mijn vriend Bèn Van Zele was vroeger restaurantuitbater.  Wij maakten dit nagerecht op Valentijn tijdens de "mannen koken voor vrouwen" aktie. Soms blijven er kleine stukjes chocolade in de mousse... dit geeft en bijzonder smaakeffect. Het is een zeer eenvoudige recptuur en bijzonder lekker... eet u smakelijkskes... en dank u Bèn.

INGREDIENTEN

150 gr eiwit, 150 gr Belgische zwarte fondant chocolade (Callebaut of Côte d'or) ook verkrijgbaar in pastilles., 150 gr room, 75 gr suiker of 100 g stevia als je het ligt wil houden.

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2015
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Koffieijs met Chocolade Zeebanket uit Brussel

INGREDIENTEN

3 dl sterke koffie, 100 g donkerbruine basterdsuiker, 8 bolletjes vanilleijs, 8 schelpen van chocolade (of belgische bonbons)

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Tulpen met peer en chocolade

Volgens een recept van Kris Dooms, meester-chocolatier en bestuurslid van Finaco, de Belgische Koninklijke Vereniging van Meester-Suikerbewerkers. In zijn zaak in Wieze, op een boogscheut van de Callebautfabriek, hangen adelbrieven van de hertog en de hertogin van Gloucester, VN-secreatis-generaal Boutros Gali en de kroonprins van Zweden. Allemaal trouwe klanten, net als wijlen Francois Mitterand die altijd een extra doosje bestelde voor zijn vrouw Danielle, een echte chocoholic.

INGREDIENTEN

400 gr poedersuiker - 400 gr gesmolten boter - 4 eiwitten - 300 gr bloem - 4 peren - 1 kaneelstokje - enkele eetlepels witte wijn - suikerwater van gelijke delen water en suiker - 150 gr chocolade - melk - 8 bollen vanille-ijs.

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2000
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Choco "home made"

Een recept van mijn moeder, een van de kleinkinderen vroeg haar onlangs om "EINDELIJK die lekkere choco nog eens te maken". Na enig zoeken vonden we het recept terug in haar verzameling papiertjes. Nu staat hij op Smul, benieuwd of ze bij jullie er ook zo naar uitkijken. Eigenlijk is die in een wip klaar....

INGREDIENTEN

, 250 g chocolade (vb Callebaut gekend als een van de beste onder de belgische chocolade), 250 g boerenboter, 1 blikje gecondenseerde gesuikerde melk, ,

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

kak met peren

Heerlijk, je geniet bij elke hap. Pas op : De peren zijn best machtig, dus maak er niet te veel.

INGREDIENTEN

100 gram Belgische chocolade, 2 peren, Scheutje port

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2009
  • Belgisch
  •  10-20 min.

dame noir

Lekkere variatie op de aloude Dame Blanche.

INGREDIENTEN

* Chocolade ijs (bijv. Belgische chocola van HaagenDas), * reep witte chocola, * evt. geklopte slagroom

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-01-2000
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Chocoladetruffels

Leuk om te maken en heel leuk om te geven!!!

INGREDIENTEN

* 150g echte, Belgische chocolade, meer dan 70% cacao-gehalte, * 150g gemalen amandelen, * 2 el room, * 75g poedersuiker, * evt. 1 el rum, * cacao-poeder om de truffels in te rollen

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-2004
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Moelleux

Het recept heet oorpronkelijk "Moelleux die altijd lukt". Nou bij mij dus niet...

INGREDIENTEN

- 100 g Belgische pure chocolade, - 110 g boter, - 2 volledige eieren, - 2 eierdooiers, - 100 g suiker, - 50 g gezeefde patisseriebloem, - snuifjes zout, - vanille-ijs, - vers rood fruit

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2020
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Gewoon erg lekker

Je kunt het gebruiken bij de koffie en ook als nagerecht

INGREDIENTEN

250 ml. slagroom, 250 ml. melk, 1 pakje kloppudding v,Dr Oetker (caramel), 1 pak bastogne koeken, 1 pak belgische wafels, en een flinke scheut Advocaat

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2012
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

IJssandwich met chocolade-muntsaus

Bereidingstijd 15 min. (als men kant en klare wafels heeft) voor 4 pers.

INGREDIENTEN

4 grote Belgische of Brusselse wafels (kant en klaar te koop), 2 dl slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 6 bolletjes roomijs, voor de saus:, , 175 gr bittere chocolade, 125 ml schenkbare creme fraiche, 2 eetl creme de menthe (pepermuntlikeur)

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

IJssandwich met chocolade-muntsaus

INGREDIENTEN

4 grote Belgische wafels - 2 dl. slagroom - 1 zakje vanillesuiker - 8 bolletjes roomijs, Voor de saus :, 175 gram pure chocolade - 125 ml. schenkbare creme fraiche - 2 eetlepels creme de menthe, pepermuntlikeur

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-07-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

IJssandwich met chocolade-muntsaus.

INGREDIENTEN

4 grote Belgische of Brusselse wafels(kant en klaar te koop), 2 dl slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 6 bolletjes roomijs. , VOOR DE SAUS: 175 g bittere of pure chocolade, 125 ml schenkbare creme fraiche, 2 eetlepels creme de menthe(pepermuntlikeur).

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Ijssandwich met chocolade-munstsaus

INGREDIENTEN

4 grote Belgische of Brusselse wafels, (kant en klaar te koop), 2 dl slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 6 bolletjes roomijs,, voor de saus:, 175 g bittere of, pure chocolade, 125 ml schenkbare, creme fraiche, 2 eetl. creme de menthe (pepermuntlikeur)

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2004
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Chocolade-ijspralines

De echte Belgische chocoladetruffels, maar dan als ijspraline, smaakt hemels bij een kopje hete koffie !

INGREDIENTEN

200 gr roomboter - 250 gr zwarte chocolade - 6 el volle melk - 3 eierdooiers - 100 gr griessuiker - 30 gr cacaopoeder - 30 gr bloemsuiker - 30 gr hagelslag

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Petit Fourtjes

Deze belgische bonbonnetjes zijn gemaakt door Lisa

INGREDIENTEN

Suiker, Chocolade

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Luchtige chocolademousse

Een recept van de Belgische chocoladereus Cote d'or

INGREDIENTEN

-200 g Cote d?Or Dessert chocolade, (8 stukjes van 25 g), , -70 g opgeklopte platte kaas, (bijvoorbeeld Fjord), , -4 eiwitten, , -60 g poedersuiker, , , , , , , , Verdeel het over kleine glaasjes en laat het 1 uur in de koelkast opstijven., , , ,

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2006
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

chocmousse

Echte belgische chocomousse!

INGREDIENTEN

250gr melkchocolade, 50gr bloc chocolade (of pure), 6 eieren, 6 el kristalsuiker, 1 doosje nestléroom (of ong 200ml room), beetje zout

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-05-2011
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Wafels

De Belgische wafels zijn bekend tot ver over de landsgrens en met een enorme keuze aan toppings en garnering is het een heerlijke nagerecht. Of gewoon lekker bij een kop koffie of thee.

INGREDIENTEN

Wafelbeslag:, 75 gr. boter, 1 vanillestokje, 1 citroen, 1 sinasappel, 250 gr. creme fraiche, mespuntje zout, 75 gr. suiker, 2 eieren, 3 eierdooiers, 250 gr. bloem, , Garnering:, 20 ml. diepvries roodfruit, 100 gr. suiker, 0.5 citroen, 1 potje kersen, 200 ml. slagroom, 200 gr. pure chocolade, 2 takjes munt. 

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2014
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Chocoladegebak van een Meester-Chocolatier

Volgens een recept van Kris Dooms, meester-chocolatier en bestuurslid van Finaco, de Belgische Koninklijke Vereniging van Meester-Suikerbewerkers. In zijn zaak in Wieze, op een boogscheut van de Callebautfabriek, hangen adelbrieven van de hertog en de hertogin van Gloucester, VN-secreatis-generaal Boutros Gali en de kroonprins van Zweden. Allemaal trouwe klanten, net als wijlen Francois Mitterand die altijd een extra doosje bestelde voor zijn vrouw Danielle, een echte chocoholic.

INGREDIENTEN

Voor de genoise : 5 eieren - 120 gr suiker - 100 gr bloem of 90 gr bloem en 10 gr cacao, Voor de ganache : 1/2 liter room - 1 1/4 kg pure chocolade, Voor de vulling : chocolademousse (zie recept) - 1 klein potje slagroom - suiker

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-11-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Geurige Koffie

Een lekker vers gezet bakje koffie.

INGREDIENTEN

1 kaneelstokje / 3 koffiemaatjes gemalen snelfilterkoffie / 1dl. slagroom / kandijsuiker / gemalen koriander (ketoembar)

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-2003
  • Spaans
  •  10-20 min.

chocopasta met stevia -steviapasta / honingkruid

Chocopasta zonder suiker Lekker op de boterham (ook voor diabetica) Bereidingstijd: 0-10 minuten Keuken: Belgische keuken Smaak: Zoet Ingrediënten 120g chokolade zonder suiker 4 eetlepels melk 30g margarine 2 eieren 1,2g gedroogde en zeer fijn gemalen blaadjes Stevia Hulpmiddelen Mixrogolfoven of bain-marie Bereidingswijze Klop het eiwit van 2 eieren tot het goed stijf is. Voeg bij de 120g chokolade (zonder suiker!). 4 eetlepels melk. 30g echte boter en 1,2g gedroogde,verpulverde blaadjes. Verwarm gedurende2 min in de microgolfoven(maximum stand) of op een bain-marie. Als de chocolade goed gesmolten is, voegt U onder goed roeren de 2 eierdooiers toe. Het stijfgeklopte eiwit wordt dan toegevoegd onder goed rondroeren. Laat de choco opstijven in de koelkast.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  •  
  •  0-10 min.

Javanais-taart met mokka-boterroom

Een klassieker uit het Belgische taarten-gamma.

INGREDIENTEN

8 tot 9 eiwitten - 30 gr griessuiker - 75 gr marsepein - 30 gr bloem - 370 gr broyage (mengsel van 185 gr gemalen amandelen en 185 gr griessuiker). Vulling : 1 dl water - 400 gr griessuiker - 2 eierdooiers - 1 ei - 500 gr zachte boter - mokkasmaaksotf of poederkoffie - instant-cacaopoeder voor de afwerking.

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-11-2000
  • Belgisch
  •  0-10 min.
Nieuwste belgische chocolade recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top