Ravigote en remoulade
Ravigote of remoulade dat is is toch bijna het zelfde ?het is denk ik de meest gemaakte fout , ook bij de supers , hier op smul en andere.in ravigote gaat namelijk geen mayonaise..dit is een saus op basis van dressing.ja ik weet dat ( bijna ) iedereen het anders doet , maar larousse wist echt wel waar ie het over had. …
Ingrediënten 4 personen
Ravigote:, 50 ml. rode wijn azijn, 1 el Dijon mosterd, 120 ml. kalfsbouillon, zout peper uit de molen, 1/2e tl. cayenne peper, 100 ml. zonnenbloemolie, 80 gram gesnipperde ( alle kruiden ) bieslook, 80 gram peterselie, 20 gram kervel, 20 gram dragon, 1 el. kappertjes fijn gehakt , 2 kleine sjallotjes fijn , 1 hard gekookt ei in kleine stukjes, 1 knoflook teen , , Remoulade:, 4 dl belgische mayonaise ( gebruik dan geen zout ) , 30 gram verse kruiden, peterselie, kervel en dragon , 40 gr. gesnipperde augurk, 2 tl gesnipperde ui, 1 tl kappertjes, 1 tl scherpe mosterd.