1. Home
  2. Recepten
  3. Belgisch Banket

Belgisch banket recepten (8) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Brussels banket

INGREDIENTEN

100 gram fijn gemalen amandelen * 100 gram fijne suiker * 80 gram (1 1/2 ei).

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-01-2007
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Brussels Banket.

Streekgerecht.

INGREDIENTEN

100 gram fijn gemalen amandelen, 100 gram fijne suiker, 80 gram ei (1,5 ei).

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Truffels Met Butterscotch

Lekker bij de thee

INGREDIENTEN

Basisrecept truffels (zie banket), 100 gram rietsuiker, 15 gram boter

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-08-2000
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Truffels Met Whiskey

Lekker bij de thee

INGREDIENTEN

Basisrecept truffels (zie banket), geraspte schil van 1 sinaasappel, 2 tl. whiskey, 2 tl. bittere sinaasappelmarmelade, cacaopoeder

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-08-2000
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Appelpudding

INGREDIENTEN

120 gr malse boter - 4 grote eieren - 110 gr paneermeel - 4 appels (type Jonagold) - 120 gr, griessuiker - 3 tl "gemengde kruiden" (voor banket) - 100 gr amandelpoeder - 2 el Calvados - 25 gr boter

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-06-2000
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Perentaart met een chocoladebodem

Heerlijk banket

INGREDIENTEN

Voor de vulling:6 halve peren op siroop, Voor het, chocoladedeeg:100 gr. gezeefde bloem25 gr. cacaopoeder, 50 gr. poedersuiker & extra om te bestrooien75 gr. boter in klontjes, 1 klein ei, losgekloptsnufje zout, Voor de chocoladeroom:, 1 1/2 dl. slagroom1/2 dl. melk20 gr. koude boter, in stukjes, 200 gr. geraspte chocolade (ca. 70% cacao)1 ei

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-08-2002
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Aardbeien-kwarktaart

Lekker banket voor bij de koffie of hot choco

INGREDIENTEN

250 g aardbeien, 1 pak Dr. Oetker kwarktaart naturel, 50 g boter, 1/4 l slagroom, 450 g magere kwark

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Banketstaaf met appel en rozijnen

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, 300 gram amandelspijs, 1 appel, 1 eierdooier, 1/2 eetlepel citroensap, 3 eetlepel rozijnen, 2 eetlepel paneermeel, 1 eetlepel kofieroom, boter voor het invetten.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-01-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top