Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgisch Banket

Belgisch banket recepten (8) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Brussels banket

INGREDIENTEN

100 gram fijn gemalen amandelen * 100 gram fijne suiker * 80 gram (1 1/2 ei).

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-01-2007
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Brussels Banket.

Streekgerecht.

INGREDIENTEN

100 gram fijn gemalen amandelen, 100 gram fijne suiker, 80 gram ei (1,5 ei).

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Truffels Met Butterscotch

Lekker bij de thee

INGREDIENTEN

Basisrecept truffels (zie banket), 100 gram rietsuiker, 15 gram boter

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-08-2000
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Truffels Met Whiskey

Lekker bij de thee

INGREDIENTEN

Basisrecept truffels (zie banket), geraspte schil van 1 sinaasappel, 2 tl. whiskey, 2 tl. bittere sinaasappelmarmelade, cacaopoeder

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-08-2000
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Appelpudding

INGREDIENTEN

120 gr malse boter - 4 grote eieren - 110 gr paneermeel - 4 appels (type Jonagold) - 120 gr, griessuiker - 3 tl "gemengde kruiden" (voor banket) - 100 gr amandelpoeder - 2 el Calvados - 25 gr boter

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-06-2000
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Perentaart met een chocoladebodem

Heerlijk banket

INGREDIENTEN

Voor de vulling:6 halve peren op siroop, Voor het, chocoladedeeg:100 gr. gezeefde bloem25 gr. cacaopoeder, 50 gr. poedersuiker & extra om te bestrooien75 gr. boter in klontjes, 1 klein ei, losgekloptsnufje zout, Voor de chocoladeroom:, 1 1/2 dl. slagroom1/2 dl. melk20 gr. koude boter, in stukjes, 200 gr. geraspte chocolade (ca. 70% cacao)1 ei

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-08-2002
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Aardbeien-kwarktaart

Lekker banket voor bij de koffie of hot choco

INGREDIENTEN

250 g aardbeien, 1 pak Dr. Oetker kwarktaart naturel, 50 g boter, 1/4 l slagroom, 450 g magere kwark

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Banketstaaf met appel en rozijnen

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, 300 gram amandelspijs, 1 appel, 1 eierdooier, 1/2 eetlepel citroensap, 3 eetlepel rozijnen, 2 eetlepel paneermeel, 1 eetlepel kofieroom, boter voor het invetten.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-01-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top