Jamie`s Mega Homemade Cheeseburgers
Deze cheeseburgers zijn zelfgemaakt en qua smaak niet te vergelijken met de doorgedraaide kant-en-klare hap die je in de supermarkt of bij hét bekende kinderrestaurant kunt bestellen. Met (verse) soep vooraf een ideale zaterdagmaaltijd. Zowel mijn kinderen (lft 6-14 jr) als mijn moeder (lft 82 jr!)zijn er dol op en dit recept is dan ook een blijvertje in ons gezin.
Ingrediënten 2 personen
250 gram rundergehakt, 1/2 rode ui, 1 ei, 25 gram paneermeel, 1/4 theelepel chilipoeder, 1/4 theelepel komijnepoeder, 1/2 theelepel dijon mosterd, 1/ theelepel oregano, 25 gram parmezaanse kaas, 3 zure pepers uit pot, 50 gram cheddar kaas, 1 grote rijpe tomaat, 1 kleine krop sla, 2 hamburger broodjes, olijfolie, zeezout, zwarte peperVoorbereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor een prettige manier van werken en een overzichtelijk geheel.
Bereidingswijze
-pel de rode ui en snij een paar ringen eraf en bewaar deze. -doe de rest van de rode ui in de keukenmachine en mix tot deze fijn is. -voeg de eidooier van het ei toe in de keukenmachine -voeg de chilipoeder, komijnepoeder, oregano, paneermeel en Dijon mosterd toe en mix het geheel. -voeg de gemixte ingrediënten toe aan het gehakt in een kom en kneed het met de handen goed door elkaar. -voeg zwarte peper en zeezout toe. -draai van het gehakt twee evengrote gehaktballen en druk ze dan plat. -bedek de hamburgers met krimpfolie en leg ze in de koelkast, zodat je verder kunt gaan met de rest bereiden. -verhit een pan met olijfolie -snij de topjes van de groene pepers uit pot en snij ze in de lengte doormidden -snij de tomaat in plakjes -rasp de cheddar kaas -plaats de hamburgers in de pan met hete olijfolie en keer ze elke minuut (totale baktijd circa 10-15 minuten) -plaats de hamburgerbroodjes 5 minuten in de voorverwarmde oven. -beleg de hamburgerbroodjes met de gewassen sla, hamburger, tomatenschijven, doormidden gesneden pepers en de cheddar kaas.