Bearnaisesaus
Heerlijk bij een lekkere steak en frietjes .
200 gr boter - 2 eierdooiers - 1 el dragonazijn - 2 el water - 1 tl verse gehakte dragon
Laat de boter smelten op een zacht vuur maar laat vooral niet kleuren. Klop in een kommetje de eierdooiers los met de dragonazijn en het water. Zet het kommetje in een warmwaterbad tegen de kook aan . Klop goed op, tot de saus bindt. Schenk er de gesmolten boter bij en blijf opkloppen tot de saus mooi homogeen is. Breng de saus op smaak met de versgehakte dragon en wat peper en zout.
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-05-2000Frans10-20 min.
bearnaisesaus
2dl droge witte wijn,2dl dragonazijn,4fijngehakte sjalotten,5geplette peperkorrels,2eetl.gehakte dragon,6eidooiers,50gr boter,gehakte kervel(of dragon),zout.
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-11-2003Belgisch30-60 min.
Bearnaisesaus
1 1/2 dl droge witte wijn, , 2 eetl wittewijnazijn sap van een 1/2, citroen, , 3 eierdooiers, , 200 g geklaarde boter, , 2 gesnipperde sjalotten, , 2 eetl gehakte dragon, , 2 eetl gehakte kervel, , zout en versgemalen witte peper,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-07-2005Nederlands10-20 min.
bearnaisesaus
Au-bain-marie betekent 'in het bad van Marie', een Franse naam voor een methode van verwarmen: indirect verwarmen in een pan die in een pan of ovenschaal staat met (bijna) kokend water. Ideaal voor gerechten die gebonden zijn met eierdooiers, zoals sauzen en pudding (ei stolt en wordt vlokkig bij gewoon koken en bakken), voor gerechten die lang zachtjes moeten koken, zoals warme puddingen en gerechten die lang in de oven moeten staan, zoals pates. Er zijn speciale au bain-marie-pannen, maar u kunt ook improviseren met uw eigen pannen.
1 dl sherryazijn of witte wijnazijn, 2 eetlepels droge vermout, 1 klein sjalotje, 1/2 theelepel gedroogde dragon, peperkorrels, 3 eierdooiers, 175 g boter, zout, peper,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-07-2000Frans20-30 min.
Bearnaisesaus
De klassieker bij uitstek bij een steak
-2 dl witte wijn-2 dl dragonazijn-een weinig gehakte dragon en kervel-gekneusde peperkorrels-zout-4 eierdooiers-250 gr boter-2 fijngehakte sjalotten-mespuntje cayenne
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-01-2000Belgisch20-30 min.
Bearnaisesaus
Voor 4 personen Een klassieke saus voor bij de biefstuk. Ze is echter ook lekker bij groenten, zoals asperges en bij gekookte aardappelen of vis. Heerlijk bij zalmforel
4 el droge witte wijn, 4 el dragonazijn, 2 sjalotten, 2 takjes verse dragon, 2 takjes verse kervel, 3 eierdooiers, 200 g ijskoude boter, zout, cayennepeper, en versgemalen witte peper,
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-11-20000-10 min.
Bearnaisesaus
Een heel mooi recept al zeg ik hetzelf
1 grote lepel gehakte sjalotjes, 2 eetl gehakte kervel, 2 eetl gehakte dragon, 1 takje tijm, een stukje laurierblad, 1/2 dl azijn, 1/2 dl witte wijn, zout en peper, 125 gr koude boter, 2 eidooiers, snufje cayennepeper, beetje citroensap,
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-12-200120-30 min.
Bearnaisesaus
Een klassieke saus voor bij de biefstuk Smaakt erg lekker over vis (bij zalmforel) en gekookte groenten als broccoli en asperges
1 dl droge witte wijn, 1 el fijngehakte sjalotjes, 2 el fijngehakte verse dragon, 1 dl goede azijn, 2-3 eidooiers, 125 gram boter of margarine, citroensap, zout peper
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-07-2003Internationaal0-10 min.
Bearnaisesaus
1 dl water - 1 dl dragonazijn - 7 peperkorrels - 4 eidooiers - 3 sjalotjes - 1 blaadje laurier - 300 gram boter - dragon - kervel - zout, peper - cayennepeper - worcestersaus
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-02-2002Internationaal0-10 min.
bearnaisesaus
Goddelijk bij gegrild vlees.
Voor de gastric: 1/2 dl witte wijnazijn, 1/2 dl witte wijn, fijngehakte sjalot, 2 eetlepels fijngehakte verse dragon, peper., , 4 eierdooiers, scheutje koud water, 250 gram gesmolten boter, 5 eetlepels dragon, peper en zout.
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-03-1999Frans10-20 min.
Bearnaisesaus
3 eetlepels witte wijnazijn - 2 eetlepels water - 1 gesnipperd uitje - verse takjes dragon - verse takjes kervel - 1 laurierblad - 6 gekneusde zwarte peperkorrels - 115 gram boter - 2 eidooiers - 1 eetlepel vers gehakte kruiden - zout - zwarte peper - Voor het opdienen : gegrilde biefstuk - gemengde sla,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-10-2004Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Bearnaisesaus
Past uitstekend bij gebakken of gegrilleerd vlees of vis
3 grote eierdooiers, 2 el witte wijn, 1 el dragonazijn, 120 gr roomboter, 5g kervelblaadjes, 24 mooie dragonblaadjes.
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-04-2000Belgisch10-20 min.
Bearnaisesaus
- 1 sjalot, - 0,5 dl dragonazijn, - 0,5 dl witte wijn, - zout, - peperkorrels, - 500 gram boter, - 6 eidooiers, - witte peper, - citroensap, - 3 takjes kervel, 2 takjes dragon,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-04-2003Frans10-20 min.
Bearnaisesaus
200 g boter, 3 eidooiers, 1 dl alcohol of dragonazijn, 1 dl koud water, 30 g sjalotten, 2 soeplepels gehakte dragon, 1 soeplepel gehakte kervel, 1 afgestreken koffielepel geplette peperkorrels, zout, ,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-03-2000Frans10-20 min.
Bearnaisesaus
200 gram boter, 1 ui gesnipperd, 1 el fijngehakte dragonblaadjes, 1 el fijngehakte basilicumblaadjes, 1/2 tl zwarte peper, 1 el wijnazijn, 2-3 el witte wijn, 4 eierdooiers, zout, peper, suiker
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-12-1999Belgisch10-20 min.
Bearnaisesaus
1 dl water, 1 dl dragonazijn, 7 peperkorrels, 4 eidooiers, 3 sjalotjes, 1 blaadje laurier, 300 gram boter, dragon, kervel, zout, peper, cayennepeper, worcestersaus,
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-08-200210-20 min.
Bearnaisesaus
1 dl droge witte wijn, 2 sjalotjes, 2 el witte wijn azijn, 3 eidooiers, 150 g boter, peper, zout, 1/2 el gehakte dragon, 1 el gehakte kervel, 1 el gehakte peterselie
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-04-1999Nederlands20-30 min.
bearnaisesaus
1 dl water - 1 dl dragonazijn - 7 peperkorrels - 4 eidooiers - 3 sjalotjes - 1 blaadje laurier - 300 gram boter - dragon - kervel - zout, peper - cayennepeper - worcestersaus
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-05-19990-10 min.
Bearnaisesaus
Lekker bij steack
1 sjalot, 1 glas witte wijn, 1 scheut dragonazijn, 1 takje verse dragon(gedroogde kan ook), 2 eierdooiers van zeer verse eieren, 1 eetlepel.lauw water, 120 gram boter, eventueel wat peterselie,
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-12-2001Belgisch20-30 min.
Bearnaisesaus
1 dl water - 1 dl dragonazijn - 7 peperkorrels - 4 eidooiers - 3 sjalotjes - 1 blaadje laurier - 300 gram boter - dragon - kervel - zout, peper - cayennepeper - worcestersaus
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-02-2002Internationaal0-10 min.
Bearnaisesaus
150 gram boter - 3 eierdooiers - 1/2 eetlepel citroensap - 2 eetlepels heet water - 1/2 eetlepel fijngesneden dragon - peper en zout,
- Nederlands Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-11-2003Nederlands Bijgerecht0-10 min.
Bearnaisesaus
Sjalot, peper, dragon, zout, azijn, eidooiers, dragon, kervel
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-09-2002Frans0-10 min.
Bearnaisesaus
Sausen op basis van een emulsie: De sausen worden gebonden door een fijne verdeling van vetstof en eierdooier.
1 eetlepel gehakte dragon, 1/2 eetlepel gehakte peterselie, 1 eetlepel gehakte kervel.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-07-2001Nederlands30-60 min.
Bearnaisesaus
1 ui, 1,2 laurierblad, 2 dooiers, 125 g boter, zout, peper, 2 lepels dragonazijn, 3 lepels water, 3 zwarte peperkorrels
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-09-2002Internationaal0-10 min.
Bearnaisesaus
3 grote eidooiers, 2 el witte wijn, 1 el dragonazijn, zout, versgemalen peper, 120 gr roomboter, 5 gr kervelblaadjes, 24 mooie dragonblaadjes
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-09-2002Frans0-10 min.
Bearnaisesaus
Geed de saus bij ossenhaas, filet, biefstuk of casselerib.
2 sjalotjes, kervel, dragon, 10 gekneusde peperkorrels, 1 dl azijn, 1 dl witte wijn, 4 eierdooiers, zout, 200 gram boter, peper, citroensap, peterselie, dragon, kervel, bieslook.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-04-2001Nederlands0-10 min.
Bearnaisesaus
1 dl water, 1 dl dragonazijn, 7 peperkorrels, 4 eidooiers, 3 sjalotjes, 1 blaadje laurier, 300 gram boter, dragon, kervel, zout, peper, cayennepeper, worcestersaus
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-09-2002Belgisch10-20 min.
Bearnaisesaus
1 1/2 dl droge witte wijn, 4 el witte wijnazijn, 2 fijngehakte sjalotten, 15 gr gehakte dragon, 15 gr gehakte kervel, 3 eidooiers, - 200 gr koude boter, beetje citroensap, 2 tl fijngehakte dragon, 2 tl fijngehakte kervel
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-09-2002Frans0-10 min.
Bearnaisesaus
150 g roomboter, 3 eierdooiers, 3 tl citroensap, 1 el gehakte dragon, 1 el gehakte kervel,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-05-2000Frans20-30 min.
Bearnaisesaus
1 sjalotje, 4 el azijn ( dragon ), 3 el droge vermouth, 100 gr boter, 3 el gehakte dragon, 3 el gehakte kervel, 2 eieren, citroensap, zout en peper
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-07-2003Internationaal0-10 min.
Speciale Bearnaisesaus
1/2 liter bearnaisesaus - 1 dl slagroom - 1 bosje peterselie
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-02-2002Internationaal0-10 min.
Rosbief met bearnaisesaus.
750 g rosbiefzoutpeper4 eetl. knoflookboter1 zakje bearnaisesaus (bijv. Knorr)2 takjes peterselie.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-10-2003Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Entrecote met bearnaisesaus
Klassieke saus, blijft een topper..
4 entrecotes van 150 g., 200 ml. dragonazijn, 100 witte wijn, 2 eetl. gehakte dragon, 2 eidooiers, 100 g. boter, 1 theel. azijn, sap van 1/2 citroen, 1 sjalotje, laurier/peperkorrels/tijm, 1 komkommer, 1 theel. suiker, 150 g. rucola, pijnboompitten geroosterd, bake-off broodjes, zonnebloemolie, olijfolie
- Frans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-10-2010Frans Hoofdgerecht10-20 min.
Tournedos met béarnaisesaus
4 tournedos * 100 gram boter * peper *zout * 2 1/2 dl béarnaisesaus * diverse gare groenten * pommes frites.
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-12-2006Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Chateaubriand met bearnaisesaus
Chateaubriand wordt uit het midden van de haas gesneden en is twee keer, soms drie keer zo dik als gewone filet. Men zegt dat de naam chateaubriand is ontleend aan de Franse schrijver Chateaubriand, wiens kok Montmirail voor het eerst een biefstuk op deze manier zou hebben bereid. De bearnaise-saus is een afgeleide van hollandaisesaus, genoemd naar de landstreek Bearn in Zuid-Frankrijk.
1 chateaubriand van ca. 500 gram, peper en zout, 100 gr boter,, Voor de saus:, 4 el dragonazijn, 4 witte peperkorrels, licht gekneusd, 1 el gesnipperde ui, 1 el gesnipperde prei, 1-1/2 laurierblaadje, 4 takjes peterselie, grof gesneden, 1 takje dragon, 4 eidooiers, 200 gr gesmolten boter, zout en cayennepeper, citroensap,
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-10-2001Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Rundvleesmignons met bearnaisesaus
500 gram rookspek in plakjes - 90 gram pesto - 700 gram runderfilet - Voor de saus : 60 ml witte wijnazijn - 8 zwarte peperkorrels - 1 lente-ui - 2 eetlepels water - 2 eetlepels fijn gehakte dragon - 3 eierdooiers - 200 gram ongezouten gesmolten boter
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-06-2005Nederlands0-10 min.
biefstuk met bearnaisesaus
1 el boter,6 biefstukken, 30 ml droge sherry., saus:60 ml dragonazijn, 60 ml appelcider, 2 sjalotjes gesnipperd,30 gr dragon, zeezout en zwarte peper, 3 eidooiers, 180 gr boter in blokjes
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-02-2012Frans20-30 min.
- Eigen recept
Makkelijke bearnaisesaus
Bearnaise saus kan een beetje ingewikkeld zijn als je de gastrique zelf maakt. Dit kost namelijk tijd! Ik vervang de gastrique daarom door een azijnmengsel. Dit recept voor zelf gemaakte bearnaisesaus is lekker simpel en makkelijk.
50 ml witte wijn azijn, 50 ml dragonazijn, 1 tl honing, 1 laurierblad, 150 g roomboter, 3 eidooiers, 5 g verse dragon, versgemalen peper en zout, sap van een halve citroen
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-10-2019Frans10-20 min.
Asperges met bearnaisesaus
1 kilo asperges *, 10 gram zout *, 1/2 dl water *, 1/2 dl dragonazijn *, 1 sjalotjes *, 3 peperkorrels *, 1 laurierblaadje *, 2 eieren *, 85 gram boter *, 1/2 eetlepel dragon *, 1/2 eetlepel kervel *, zout *, cayennepeper *, Worcestershiresaus.
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-05-2005Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Asperges met bearnaisesaus
2 kilo asperges, - 20 gram zout, - 2 eetlepels dragonazijn, - 1 sjalotje, - 6 gekneusde peperkorrels, - 2 eieren, - 150 gram boter, - 1 eetlepel dragon, - 1 eetlepel kervel,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-10-2002Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Asperges met Bearnaisesaus
Kan ook als bijgerecht.
2 kg asperges, 20 gr zout, 1 dl water, 1 dl dragonazijn, 3 sjalotjes, 6 peperkorrels, 2 laurierblaadjes, 3 eieren, 175 gr boter, 1 el dragon, 1 el kervel, Zout, Cayennepeper, Worcestershiresaus
- Belgisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-05-2002Belgisch Voorgerecht30-60 min.