8 X Sates voor BBQ feest!
Mijn aller lekkerst BBQ saté's. …
Ingrediënten 6 personen
Shaslick met eigen marinade, , INGREDIENTEN 6 PERSONEN, , voor de marinade/saus, 1 el olijfolie, 2 t uienpoeder, 1 t knoflookpoeder, 1 t gemberpoeder, 2 1/2 el paprikapoeder, 70 gr tomatenketchup, 1 tl zout, 1/4 tl peper, 1/2 tl chilipoeder, 200 ml kippenbouillon, 3 el rode wijnazijn, 2 t vloeibaar maggi of Worcestersaus, 1 tl suiker, maïzena/water papje, , 1. Kook ingrediënten zachtjes samen voor 5 min., 2. Bind saus met maïzenapapje en laat afkoelen., 3. Marineer plakjes hamlap voor tenminste 2 uur in marinade., , voor de shaslick, 500 g hamlappen in plakjes van 3 x 3 cm. en 1 cm. dik, 1 rode en 1 groene paprika en 1 gele paprika in dezelfde maat plakjes, 2 grote uien in dezelfde maat plakjes, gerookt spek van dezelfde formaat, satéstokjes, , 1. Rijgt ui, vlees, ui, 1 kleur paprika, ui spek om en om aan stokjes. (zo 4, plakjes hamlap per stokje of groter afhangende van eters), 2. Rooster shaslick aan alle kanten tot gaar en mooi van kleur., 3. Overgebleven marinade kook je heel even en laat afkoelen. (er zat rauwe, vlees in zo koken doen je om bacterie te doden die mogelijk vormde)., 4. Serveer shaslick saus met shasliks, , Gehaktballen kebabs voor bbq, , INGREDIENTEN 6 PERSONEN, , 1 ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, olie, 600 g mager rundergehakt, 5 t peterselie, fijn, 1 tot 2 t worcestersaus, zout, peper, 250 g ontbijtspek, mosterd, , , , 1. Fruit ui en knoflook in weinig olie tot zacht en laat afkoelen., 2. Meng nu alle ander ingrediënten behalve mosterd en spek door de gehakt., 3. Vorm kleine balletjes., 4. Verdeel spekreepjes nu in 2 over de breedte en bestrijk de spekreepjes met mosterd., 5. Vouw een reepje spek met de mosterd kant naar binnen om elk gehaktballetje en plaatst gehaktballetjes voor 45 min. in diepvries om stevig te worden., 6. Rijgt 4 gehaktballetjes per satéstokje., 7. Rooster kebab`s over kolen tot mooi bruin van kleur en gaar., , Kipfilet op bbq die zó weg eten, , INGREDIENTEN 4 PERSONEN, , , 700 g kipfilet, in dikke repen, , MARINADE: , 1 e olie, 1 kleine ui geraspt, 2 teentjes knoflook, geperst of geraspt, 2 e honing, 4 e tomatenketchup, 4 e Worcestersaus, 2 e Engelse mosterd, 1 t Tabasco of 4 t sambal oelek (of meer)of zoete chilisaus als jij van zoeter houden, zout, peper, , 1. Verhit olie in steelpan en fruit ui en knoflook tot gaar., 2. Voeg honing, tomatenketchup, Worcestersaus, mosterd en Tabasco of sambal erbij en kook zachtjes voor 2 - 3 min. en laat marinade afkoelen., 3. Marineer kipfilet voor 2 uur of langer in marinade ., 4. Rooster kipfilet op matig kolen terwijl jij het 2 x omkeren en met marinade bestrijken.. (het is natuurlijk zomaar gaar op een middel-hoog vuur, (zo 10 min in totaal) , , Gemarineerd speklap spiesen met rode ui wigjes, , INGREDIENTEN 4 PERSONEN, , , 4 speklappen, in plakjes van 3 x 3 cm gesneden, kleine rode uien, in wigjes gesneden, satéstokjes, in water geweekt, , marinade, 40 ml olijfolie, 1 teentje knoflook, fijn, 2 e citroensap, 1 rode peper, fijn (met of zonder zaden), 60 ml ketjap manis (ABC), 1 t honing, verse koriander, fijn, , Meng marinade ingrediënten goed en marineer het vlees er voor 2 uur in., , 1. Rijgt om en om 4 stukjes vlees aan satéstokjes., 2. Rooster op grill of bbq of bak in een koekenpan.