1. Home
  2. Recepten
  3. Bbq Vlees

Bbq vlees recepten (846)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Griekse Pita met gyros en tzatziki

Als je dit eet op een mooie zomerse dag, verlang je zo terug naar het warme Griekenland waar ze dit nog veel lekkerder kunnen maken!!

INGREDIENTEN

Pitabroodjes 20 gram gist (van de bakker) 1/4 liter water 1 tl zout snufje suiker 8 el olijfolie 500 gram roggebloem Gyros 600 gram mager varkensvlees of kipfilet olijfolie citroensap 2 teentjes knoflook, geperst zout gemalen peper oregano klein beetje dille paprikapoeder cayennepeper Tzaziki 1/2 liter dikke yoghurt 1 kleine komkommer 3 teentjes knoflook 2 el azijn peper en zout

Voorbereiding

Het vlees of de kip marineren kan je het beste natuurlijk een dag van tevoren doen en dit lekker laten intrekken in de koelkast. Meng voor de marinade de olijfolie, het citroensap, de knoflook, versgemalen peper, zout, oregano, dille, paprikapoeder en cayennepeper goed door elkaar. Voeg het vlees of de kipfilet toe en laat dit goed intrekken (liefst dus een dag van tevoren)

Bereidingswijze

Maak eerst de pitabroodjes: De gist verbrokkelen en met het water glad roeren De overige ingredienten toevoegen en tot een glad soepel deeg kneden Daarna 30 minuten op een warme plaats, afgedekt, laten rijzen Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht nogmaals kneden In gelijke porties verdelen en elk stuk uitrollen tot een circel van ongeveer 18 cm Op 2 met bakpapier bedekte bakblikken leggen en met een vork een aantal keren inprikken Afdekken en nog ongeveer 15 minuten laten rijzen Oven ondertussen voorverwarmen op 180 graden De broodjes met water bestrijken en licht met roggemeel bestuiven De pitabroodjes op de bakblikken na elkaar op een rooster in het midden van de oven in 15 minuten gaar bakken Onder een doek laten afkoelen Maak dan de tzaziki Komkommer schillen, raspen en door de yoghurt mengen Teentjes knoflook persen en samen met de azijn toevoegen aan de yoghurt Goed roeren en op smaak brengen met peper en zout Maak ten slotte de gyros: Haal het gemarineerde vlees uit de koelkast Grill het op de BBQ in ongeveer 8 minuten gaar en bruin (besrijk tussendoor met de marinade) Snijd het vlees in dunne plakjes Doe de gyros in de pitabroodjes met wat sla en dunne reepjes ui. Tzaziki erop en klaar

  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2004
  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Grieks gemarineerde kipfilet met perfecte grillsmaak (BBQ)

Een heerlijke kipfilet die ik, mede door de juiste marinade de typisch Griekse grillsmaak heb gegeven en dat is verdomd goed gelukt.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 3 el goede olijfolie, 1 teentje knoflook (ragfijn), 1 tl oregano, 1 tl tijm, 1 tl rozemarijn, ½ tl komijn, Zeezout, Zwarte peper uit de molen

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-08-2012
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

BBQ Marinade voor al je BBq VLEES

INGREDIENTEN

Soyasaus, uien, knoflook, laos, kentjoer, madame chenet peper, suiker

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-04-2009
  •  
  •  0-10 min.

Vlees voor op de BBQ

Schnitzels - Kippenpootjes - Spareribs

INGREDIENTEN

Voor 4 varkensschnitzels ;, maak 2 bosuitjes schoon en snij ze fijnbestrijk de schnitzels met 2 el. pindakaas en 1/2 tl. sambal en 1 el. ketjapbeleg ze met de bosuirol ze op en bind met katoen vastsnij elk rolletje in ca. 6 plakjes en steek ze aan pennenrooster ca. 10 min.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2003
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kebab

Dit is, vanwege het varkensvlees een "haram" recept. Kebab recepten, of het nou dönner kebab of shish kebab is, vind je in allerlei variaties. Oorspronkelijk werden ze vooral van lamsvlees gemaakt en op een vertikale grill geroosterd. Mijn dochter verafschuwt lamsvlees en dus kocht ik eens gehaktspiesjes die mijn slager (in feite ten onrechte) döner kebab noemt. Ze werden goedgekeurd, maar hij verkoopt ze alleen in de zomer (barbecue-tijd). Dus, ik maakte mijn eigen versie, die natuurlijk lekkerder is. Door het gebruik van de kruiden doet het vlees je aan het Midden-Oosten of Marokko denken, maar Islamieten gebruiken geen varkensvlees, dus dit is geen halal recept. Omdat ik zelf niet zo`n enorme fan van de bbq ben, maak ik dit gerecht binnenshuis op de grillplaten.

INGREDIENTEN

500 gram gehakt half om, 1 ui, geraspt, 1 tl paprika poeder, 1 tl gemalen komijn (djinten), 1/2 tl kaneel, 1/2 tl cayennepeper, 1 tl zout, 1 bosje koriander, 5-6 blaadjes munt, 1/4 - 1/2 bosje platte peterselie, 1 teentje knoflook

  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2012
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ

Er gaat bijna niks boven een lekkere stukje vlees op de BBQ. Geniet ervan!

INGREDIENTEN

Hete specerijen bbq kippenvleugels, , VOOR MARINADE:, 1 t zout, 1 volle t versgemalen zwarte peper, 1 volle t knoflookpoeder, 1 volle t cayennepeper, 1 volle t pikante paprikapoeder, 1 t gemalen komijn, 1 t korianderpoeder, 1/2 t karwijzaad, geplet of gemalen, 4 e olijfolie, , 1. Meng marinade ingrediënten tot een gladde pasta., 2. Meng marinade door kippenvleugels., 3. Marineer voor 8-24 uur. (hoe langer hoe beter, maar niet korter dan 3 uur), 4. Rooster kippenvleugels op bbq op indirecte vuur. (d.w.z. dat de vleugels niet direct over de kolen liggen), 5. Rooster ze 15 min. aan ene kant dan keren en nog 15 min aan andere kant en erna 15 min. om en om tot boterzacht en mooi gekleurd., 6. Controleer of ze gaar zijn, anders rooster je ze verder tot door en door gaar., , Gemarineerd lamskoteletten op BBQ, , 1 kg lamskoteletten van de rib, , voor marinade en saus:, 30 ml zonnebloemolie, 2 uien in halve ringen gesneden, 25 ml bruine suiker, 3 laurierbladeren, gescheurd, 1 vol e kerriepoeder, 60 ml bruine azijn, 1/2 t citroenrasp, 40 ml abrikozenjam, 190 ml water, 2 t zout, 8 zwarte peperkorrels, geplet, , 1. Fruit ui in olie tot zacht., 2. Voeg overige ingrediënten erbij en kook zachtjes voor 15 min., 3. Laat marinade afkoelen., 4. Smeer vlees in met marinade en laat voor zo 8 uur marineren., 5. Rooster vlees op BBQ of in oven., 6. Kook marinade saus voor 10 min. en verdeel over koteletten., , Gemarineerd lamskarbonades voor BBQ, , 12 lamskarbonades, 3 takjes verse tijm, fijn, 2 takjes verse rozemarijn, fijn, 3 e peterselie, fijn, 1/2-1 rode peper, fijn of tabasco, 3 teentjes knoflook, fijn, 2 e korianderzaad, gemalen zeezout (1 t per 500 g vlees), zwarte peper, geraspte schil en sap van 1 citroen, olijfolie (genoeg om smeerbaar te maken), , 1. Rooster de korianderzaden in droge koekenpan tot iets gekleurd en geuren vrijkomen. Erna maal je het fijn in koffiemolen of plet dit grof met een koksmes., 2. Meng alle marinade ingrediënten en meng het vlees erdoor., 3. Marineer vlees voor tenminste 1 uur., 4. Rooster karbonades op matig kolen tot krokant, maar nog sappig van binnen. (15-20 min. afhangende van voorkeur van graad van gaarheid moet dit langer of korter roosteren)., , Kippenbouten voor op bbq, , 4 kippenbouten, 3 e olijfolie, 150 ml witte wijn, 1 t pittige paprikapoeder, 1 t gemalen komijn, 1/2 t zwarte peper, 1 t zout, 125 ml chutney of sinaasappel marmelade of ananas jam, 3 e balsamicoazijn, 2 t mosterd, 3 e tomaten ketchup, 3 e sojasaus, , Voorbereiding, , 1. Kook kippenbouten zachtjes voor vijftien minuten en laat afkoelen en leg bouten naast elkaar in schaal., 2. Meng de olie, wijn, chilipoeder of paprika, komijn, peper, zout, chutney, azijn, mosterd, ketchup en sojasaus tot een marinade., 3. Schenk marinade over kip en marineer afgedekt in koelkast voor twee uur of langer. (waarbij jij het af en toe keren), , Bereidingswijze, , 4. Braad kip op matig vuur op BBQ tot gaar en mooi goudbruin van kleur terwijl je het met marinade bestrijkt en af en toe keren., , Surinaams kipsate voor BBQ, , 4 halve kipfilets in sate grote stukjes gesneden, VOOR MARINADE:, zoete ketjap (manis), zoute ketjap (asin), oestersaus, laos poeder, maggi uit flesje, mespunt ve-tsin, zout, , 1. Meng marinade ingredienten en marineer stukjes kip voor 2 uur erin., 2. Rijgt stukjes kip in op sate stokjes., 3. Rooster over kolen tot gaar, maar niet droog.

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-06-2015
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Marinade Voor Sate Of Ander Vlees Voor De Bbq

Heelijke pittige marinade die de pindasaus overbodig maakt. Ik maak altijd zo kipsate

INGREDIENTEN

3 tl suiker, 1,5 tl gember, 1,5 tl ketoembar, 1,5 tl sambal, 1 teentje knoflook, 3 el ketjap manis, 2-3 tl tabasco, mespunt kurkuma, mespunt kardamon

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-05-2000
  •  
  •  0-10 min.

BBQ - Vlees en kip kruiden maakt je zelf

Heerlijke melanges van kruiden voor kip, varkenskarbonades of biefstuk/t-bone steaks. Strooien maar en klaar. (een goed tip is als je weer een keer een strooi potje van een of ander leeg hebben om deze kruiden mixen erin te doen. Dit word dan in een droge, koel en donker voorraadkast bewaard. Handig voor als je iets snel klaar wilt maken of niet weten wat voor vlees je nu weer moeten klaarmaken?

INGREDIENTEN

KRUIDENMIX VOOR KIP:, 1 theelepel of voor meer 1 e van elk, , medium grove zout, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, grof gemalen korianderpoeder, cayenne, grof gemalen mosterdpoeder, grof gemalen zwarte peper, gedroogde peterselie, geraspt nootmuskaat, suiker, , Meng goed en doen in strooipotje.

  • Afrikaans
  •  
  • Geplaatst op05-05-2014
  • Afrikaans
  •  

Citroensaus Voor Elk Soort Vlees Van De Bbq

Deze saus past bij elk vleessoort zowel op de bbq als fondue als gewoon uit de braadpan.

INGREDIENTEN

40 gr Boter, 1 Geperste teen knoflook, 1 Klein uitje, 2 Theel bloem, 2 dl Droge witte wijn, 4 Citroenen, paar druppels tabasco, Zout en vers gemalen peper, Chilipoeder, 1 Theel suiker, gehakte peterselie

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-06-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

BBQ saus

Als je deze saus hebt geproeft wil je nooit meer 1 uit een potje! Heerlijk over vlees tijdens het barbecueën...

INGREDIENTEN

2 kopjes ketchup, 1/2 kopje (appel)azijn, 1/2 kopje rietsuikermelasse, 1tl zout, 1 tl cajunkruiden, 1tl chilipoeder, 1tl paprikapoeder, 1/2 tl hotsauce, 1/2 tl foelie, 1tl komijn, 1/4 tl witte peper, 1/2 kopje bruine basterdsuiker

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2011
  •  
  •  20-30 min.

Bbq gehaktrol met bacon sushistyle

Niet iedereen houdt van sushi maar deze rol is iets voor de liefhebber van hartig geen rijst maar vlees en bacon  

INGREDIENTEN

350 gr gehakt half om, 8 lange repen gerookt spek, kruiden naar smaak, stukje jonge kaas, gebakken en gedroogde uitjes

  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2015
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste bbq vlees recepten
  • Eigen recept

BBQ Marinade

Marinade om bijvoorbeeld schnitzels te marineren voor de BBQ

INGREDIENTEN

Olijfolie, chilisaus hot, vers gemalen peper, cajun kruiden, ketjap

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-05-2011
  •  
  •  0-10 min.

Perfecte saté

Dit is een heerlijke Saté op basis van het recept Hete (of minder hete) Kip. In de zomer een echt SUCCES, eenvoudig en erg lekker, wel met de goede Pindasaus(niet die van de Patat - Chinees). Wij zijn er dol op, en zover ik weet, iedereen :-)

INGREDIENTEN

- 1 kilo kipfilet (liefst pootfilet, vraag het de (Biologische) slager, anders borstfilet ) of anders kalkoenfilet, - 250 gram ui, - Sambal Badjak (extra heet) of Brandal (geen Oelek!), - Honing of flinke eetlepel suiker, - 2 tenen knoflook, - 1 citroen, - 1 kop Ketjap (de zoete zoals Manis), , LET OP!:, , Gebruik voor de Sambal en Ketjap GEEN Conimex! Ik gebruik voor de Sambal het merk Koningsvogel en voor de Ketjap de witte plastic flessen uit de Toko of de beter gesorteerde supermarkt. Eigen merken van de Toko zijn vaak ook heel OK.

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2010
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Bbq- shaslick

INGREDIENTEN

, Ingrediënten voor 8 personen, 500 gr varkenshaas of hamlappen, 500 gr kipfilet, 2 teentjes knoflook, 2 tl cayennepeper, 2 tl extra milde paprikapoeder, 5 el olijfolie, Snufje zwarte peper uit de molen, Snufje zeezout fijn, 4 rode uitjes (middel), 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 bosje selderij, 1 courgette

  • Internationaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-03-2013
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Picanha op de BBQ het Staarstuk is een prachtig stuk vlees

Herfst en Winter is uitermate geschikt om de BBQ op te stoken en een geweldige maaltijd te bereiden. 

INGREDIENTEN

Een picanha (staartstuk} Bestel het van te voren bij de slager, Zeezout

  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2015
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

BBQ Cupcakes

Tijd voor een BBQ? Nodig jouw vrienden uit met lekkere zoete BBQ cupcakes.

INGREDIENTEN

Voor de cupcakes:1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade), 100 g boter op kamertemperatuur, 2 eieren op kamertemperatuur, 100 ml melkVoor decoratie:1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin, oranje decoratiesuiker, 2 dropveters, fruitgums, marsepein bruin of zachte chocolade (zoals Mars of Sinassnippers)

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2014
  •  
  •  30-60 min.

Koreaanse Bbq

INGREDIENTEN

500 gr runderlende, 1 el sesamzaad, 1 suk gember(2 cm), 2 teentjes knoflook, 1/4 tl citroenpeper, 2 wortelen, 2 tl honing, 1 courgette, 1 aubergine, 2 rode uien, 3 el olie, 1 el sesamolie.

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-06-1999
  •  
  •  60-120 min.

surinaams gekruid vlees uit de oven

Heerlijk surinaams gekruid vlees (karbonade`s) uit de oven of op de BBQ.

INGREDIENTEN

*4 schouderkarbonade`s of 4 kipfilets, *blik tomatenpuree, *bouillontablet, *1 bosje selderijblad of maggiplant, *zonnebloemolie, *1 theel vijfkruidenpoeder, *2 theel sambal, *2 eetl zoete ketjap, of meer als je dat lekker vind, *klein beetje zoute ketjap, *1 a 2 uien, *gemalen peper,

  • Surinaams
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2000
  • Surinaams
  •  10-20 min.

bbq spiezen

Sommige mensen bbq,en alleen dingen die op een stokje zitten, en nou moet ik toegeven , als je wel eens een iets rauwe rib-eye met plastic bestek hebt gegeten geef ik ze geen ongelijk. alle gekheid op een stokje .. ( ja die is erg slecht gevonden ) ,  van vega , en kinderfavo  naar verrassend .

INGREDIENTEN

Verassend :, thaise kippenlever spies:, 500 gram kippenlever, 2 el suiker, 1 el lichte soya, 1 el ketjap, 2 el sake, 1 el gehakte knof, 1 el gehakte gember, 1 tl witte peper, , vega:, 20 grote kastanje champignons met steel wel ff harde kontje eraf, 3 el olie, 2 el platte peterselie, 1 tl suiker, 1 tl zout, 2 knof tenen, 1 tl cayenne peper, 1 el balsamico azijn, , vriendjes stok:, 12 gegaarde gehaktballetjes van de gril afdeling, 1 rookworst, 12 cherry tomaatjes gemengde kleuren, stukje zeeuws spek, , vis:, 3 el bruine suiker, 50 ml. jack daniels ( of andere whisky ), 2 el neutrale soya,2 el mandarijnensap ( tegenwoordig ook verkrijgbaar in die knijpflesjes ) 3 tenen knof geperst, 4 tl worcestersaus, 1 tl zwarte peper, 200 ml cola, 8 grote black tiger garnalen, visboer 10 15 cm groot, ongekookt, laat staart en kop er aan ., , vogels:, 8 kipdij filets, 1 zakje santa maria rub bbq chicken, 3 el abrikozen jam zonder suiker, 2 el honing, 2 el ongezouten boter, belgische mayo, , , ,

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2017
  • Europees
  •  30-60 min.

BBQ rub

lekker voor vlees op bbq

INGREDIENTEN

Piggy mix: , , 50 gr paprikapoeder , 50 gr " " gerookt , 50 gr zout , 50 gr suiker , 25 gr " " basterd , 25 gr knoflookpoeder , 20 gr uienpoeder , 1 el peper , 1 tl chilipoeder , 1 tl mosterdpoeder , 2 tl basilicum , 2 tl tijm , 2 tl venkelzaad , 1/2 tl kaneelpoeder , droog opslaan en mengen, , Smokey mix:, , 3 el peper korrels, 30 gr paprikapoeder, 30 gr " " gerookt, 70 gr zeezout, 30 gr suiker, 20 gr " " Basterd, 20 gr knoflookpoeder, 20 gr uienpoeder, 1 el chilipoeder, 1 el gemalen koffie, 1 el cacao, 1 el oregano gedroogd, 1 tl komijn poeder, droog opslaan en mengen

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-06-2017
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Bbq - Dilleboter

INGREDIENTEN

100 gr boter, 1 el fijngehakte dille, zout, witte peper uit de molen, wat citroensap.,

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Vlees Met Pruimen

Een heel aparte sate

INGREDIENTEN

250g. grote gedroogde pruimen, 4 dl. sterke versgezette thee, mespunt kaneelpoeder, 1/2 theel. tijmpoeder, 400g. runderfilet in stukken van 2 bij 2 cm., 4 eetl. olijfolie, 300g. middelgrote champignons, 2 eetl. citroensap, enkel blaadjes laurier

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2000
  •  
  •  20-30 min.

" MARINADE - RUB" VOOR AL JE VLEES OP DE BBQ

Voor een klein potje vol.... Heb je een barbecue in de tuin staan, maar vind je het lastig om een goede marinade voor het vlees te vinden? Met deze marinade krijgen je spareribs, procureur en zelfs burgers gegarandeerd een echte barbecuesmaak! Tijdens het barbecuen maken wij graag gebruik van een droge rub in plaats van een natte marinade. Dit omdat je in één keer een pot kan maken voor de hele zomer én omdat je hiermee de kans dat de marinade gaat druipen op de kolen vermindert.

INGREDIENTEN

2 tl gedroogde oregano, 1 tl djinten ( gemalen komijn), 1 tl paprikapoeder, 1 tl cayennepeper, 1 tl kaneel, 1 tl zwarte peper, 1 tl zout, 1/2 tl gerookt paprikapoeder, 1/2 tl mosterdpoeder

  • Wereld
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Wereld
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Mixed traditionele shaslick sticks van de BBQ

Dit is een lekker en leuk "doe-het-zelf" recept en kan iedereen (zelfs de kinderen) maken. Ook leuk om in de vakantie te doen. Met ui, paprika en courgette.

INGREDIENTEN

500 gr varkenshaas of hamlappen, 500 gr kipfilet, 2 teentjes knoflook, 2 tl cayennepeper, 2 tl extra milde paprikapoeder, 1 t paprikapoeder, zoet, 5 el olijfolie, Snufje zwarte peper uit de molen, Snufje zeezout fijn, 4 rode uitjes (middel), 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 kleine courgette

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2012
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Jack Daniels BBQ Saus

Traditionele Amerikaanse bbq saus voor erbij of om je vlees mee te moppen tijdens het roken/bbq-en

INGREDIENTEN

- 6 el bruine basterd suiker, - 1/2 cup appel cider azijn (of gewone azijn), - 1/4 cup molasse (ik gebruik gewone pannekoeken stroop), - 1/4 cup honing, - 3 el Jack daniels, - 2 el mosterd (Hollandse!!! Geen Dijon of grove zeeuwse), - 1 el chili poeder, - 2 tl vers gemalen zwarte peper, - 2 tl knoflook poeder, - 1 tl 5 spices, - 4 cups ketchup, - Peper en zout naar smaak (meestal niet nodig), - Tabasco naar smaak,

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2012
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

BBQ saus met smaak diepgang

Een zoetzuur saus, maar dan anders. Tot mijn 28 ste jaar woonde ik in Zuid-Afrika en daar word je van kleins af met een paplepel zoetzure sauzen gevoerd. Zo eigenlijk heb ik genoeg gehad van al dat zoetzuur. Vandaar deze alternatief. Door de uitgebakken spekjes word de saus hartiger en door de pittige karakter van de saus neem het wat weg van dat typische zoetzuur smaak.

INGREDIENTEN

VOOR BBQ SAUS, 1 ui, fijn, 3 teentjes knoflook, fijn, 2 rode pepers, fijn, 1 geschild en in stukjes gesneden appel, 1 in stukjes gesneden groene paprika, 50-100 g bacon, fijn gesneden en erna in olie bros gebakken, , 2 e paprikapoeder, 2 t zeezout, 3 e bruine suiker, 2 t gladde mosterd, 1/4 t chilipoeder, 1/4 t komijn, 1/4 t grof gemalen zwarte peper, 1/4 t witte peper, 4-6 e tomatenketchup (afhangende van de dikte van saus), 1 e gekruide rijstazijn, 1 e ciderazijn, 1 e Worcestersaus, , 1. Pureer de bacon in een keukenmachine voeg de ui, knoflook, pepers, appel en paprika erbij en pureer tot fijn., 2. Voeg overige ingredienten erbij en pureer verder tot zeer fijn.(geen stukjes), 3. Kook bbq saus voor 5 min. in sauspan tot alles gaar zijn en laat saus afkoelen.

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2014
  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Argentijnse BBQ Saus

Lekkere marinade voor de BBQ tweezijdig te gebruiken als marinade of als saus .

INGREDIENTEN

6-7 teentjes knoflook, fijngehakt, 1/2 kopje peterselie, gehakt, 1/2 kopje oregano, gehakt, 1/4 kopje cayennepeper, 2 dl kokend water, 1/2 kopje witte azijn, 1/2 kopje olijfolie, zout en peper naar sm

  • Argentijns
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-05-2009
  • Argentijns
  •  10-20 min.

spareribs

Overheerlijke spareribs, waarbij het vlees van het bot afvalt.

INGREDIENTEN

Appelmoes(2potten), worchester saus, boullionblokjes (vlees), paprikapoeder, honing, tomatenpuree, ketchup/curry, alle kruiden die jezelf lekker vindt. En niet te vergeten genoeg spareribs voor 4 personen. Vraag maar aan de slager hoeveel spareribs genoeg zijn voor 4 personen.

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-05-2005
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

BBQ Spareribs op Cola

Heerlijke zoete, van het bot afvallende, sticky spareribs. Ideaal voor een BBQ feestje!

INGREDIENTEN

- 2kg Spareribs, - klein flesje oestersaus, - 1 limoen, - 1/2 glas sinnasappelsap, - 3 ltr Cola (geen lite product vanwege de suikers)

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-08-2009
  •  
  •  > 120 min.

Rollade van de BBQ

INGREDIENTEN

700 g rolladevlees + touw van de slager (of kant en klare rollade), 2 eetl. Australian Bush mix van Oil & Vinegar, 4 eetl. Honing BBQ marinade, 1 paprika, 1 aubergine, 1 winterwortel, 1 courgette, 2 eetl. olijfolie Bak & Braad van Oil & Vinegar

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-05-2011
  •  
  •  60-120 min.

Beef Jerky (cowboy vlees)

Beef Jerky van de bbq is heerlijk, het geeft een mooie rook smaak. In de oven creeer je de rook smaak met liquid smoke. HEt is ideal om te gebruiken voor tijdens activiteiten. Het geeft veel energie en bevat geen vet.

INGREDIENTEN

Rundvlees, kip of varken kan ook (zeer mager, er mag geen vet aan zitten, 2/3 kopje Worcestersaus saus, 2/3 kopje sojasaus, 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel uipoeder, ,

  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-03-2012
  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Benni's bbq marinade

We eten vaak bij een steakhouse, waar de rundvleesgerechten super zijn. Deze marinade komt in de buurt van die van hun, naar onze mening.

INGREDIENTEN

4 Ossehaasjes, 1 flesje BBQ smokey Barbeque (Verstegen), 3 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook, 4 flinke theelepels vlammetjessaus, anders een scherpe chilisaus, zout, gemalen zwarte peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

BBQ Shoarma Hamburgers!!!!

Deze hamburgers zijn net ff een tikie anders, en voor degene die houdt van de multi culturele keuken is dit echt heerlijk. ik heb het een keer op koninginnedag verkocht en ik kon het niet eens bijhouden, was om 3 uur al door mijn vlees heen!!! gewoon lekker proberen

INGREDIENTEN

300 gram rundergehakt, een ui, 1 teen knoflook, peper, zout, maggiblokje, paar eetlepels shoarmakruiden, beejte extra paprikapoeder, beetje extra nootmuskaat (een snufje), eetlepel sambal, 2 beschuiten, , voor de knoflooksaus:, 3 tenen knoflook minimaal, yoghurt, mayo, verse koriander, zout, peper, , hamburgerbroodjes, sla, stukjes paprika,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2009
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Jack Daniels BBQ marinade

BBQ marinade voor verschillende soorten vlees. Heerlijk voor de BBQ of grillen in de oven.

INGREDIENTEN

125 ml Jack Daniels whiskey, 125 gr. Honing, 1 theelepel gemalen mosterdzaad, 1 theelepel chilipoeder

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-04-2012
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

GEMARINEERD VARKENSKARBONADE OP BBQ

Deze marinade is geschikt voor varkensvlees, kip en biefstuk. Ook als marinade voor saté werk dit goed.

INGREDIENTEN

1kg schouderkarbonade (vlees zonder been kan 850 g vlees gebruikt worden), , 250 ml tomatenketchup, 50 ml zonnebloemolie, 30 ml honing, 1 t tabasco, 2 t Worcestersaus, 2 t citroensap, zout, peper, 1 vol t aromat, 1+1/2 t paprikapoeder,

  • Afrikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-08-2011
  • Afrikaans
  •  > 120 min.

Spareribs op de BBQ

In veel recepten staat 24 uur van te voren marineren. Ik was dat vergeten en 3 uur voor de maaltijd dacht ik er pas aan. Door de spareribs eerst te koken met kruiden, dan te marineren en daarna BBQen trokken de kruiden er goed in. Zelfs mijn man vond het lekker terwijl hij spareribs normaal niet lekker vindt.

INGREDIENTEN

Spareribs, citroen, schijfjes gember, zout, zoute ketjap (kikoman), zoete ketjap (kakitiga), gembersiroop, aromat, knoflook, beetje honing, sambal of peper, zout,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-06-2004
  •  
  •  60-120 min.

ribbetje van de bbq

Spare-ribs! Hoe krijg je dat heerlijke knapperige korstje??? STROOP!

INGREDIENTEN

* pannekoekenstroop (lekker veel)* sambal* zoete ketjap* paar teentjes knoflook uitgeperst* loempiasaus* mosterd* worchestersuas* tobasco* peper en zout

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-06-2002
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Bbq yakitori met opties

Yakitori is vlug en gemakkelijk om te maken. Heeft verschillende ingredienten opties en kan ook gebruikt worden als een bijgerecht (Sukiyaki)

INGREDIENTEN

, 500 gr. Kipfilet of kipdij (zonder vel), , 60 Ml. Sake (Japanse wijn)(of droge sherry), 60 Ml. Marin (rijst wijn), 125 Ml. Soja saus, 60 Ml. Honing, 1 knoflookteentje (fijn), 6 cm geraspte gember, , Optie: 1 1/2 Tl. Sambal Oelek, Optie: Klijne prei, rode & groene paprika, , Teriyaki saus, 8 geweekte sate stokjes.,

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2010
  • Japans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Surinaamse BBQ marinade

Zo moet vlees van de barbecue smaken!

INGREDIENTEN

- 3 kg vlees (marinade is erg lekker met karbonade en speklappen), - 4 flinke scheuten ketjap manis, - 1 theelepel suiker, - 0,5 theelepel sereh, - 0,5 theelepel djahé, - 0,5 theelepel knoflookpoeder, - 0,5 theelepel laos, - 0,5 theelepel vetsin, - peper, - scheut olie

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

GEMARINEERD LAMSKOTELETTEN OP BBQ

Een heerlijk zoetzure vlees bijgerecht als onderdeel van een BBQ

INGREDIENTEN

1 kg lamskoteletten van de rib, , voor marinade en saus: , 30 ml zonnebloemolie, 2 uien in halve ringen gesneden, 25 ml bruine suiker, 3 laurierbladeren, gescheurd, 1 vol e kerriepoeder, 60 ml bruine azijn, 1/2 t citroenrasp, 40 ml abrikozenjam, 190 ml water, 2 t zout, 8 zwarte peperkorrels, geplet,

  • Afrikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-08-2011
  • Afrikaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Waanzinige tournedos BBQ

Grillen op de barbecue is een kunst. Het is niet voor iedereen weggelegd. Geen lieve pappa van de wereld die op zijn vrije dag of in de vakantie opeens tot "tuinkok" wordt gepromoveerd kan daar wat aan doen: Koken vergt geduld, vaardigheid, kennis, en VOORAL DE JUISTE PRODUCTEN!

INGREDIENTEN

4 verse tournedo`s a` 200gr. Mijn advies: Laat de supernarkt voor wat ie is en bestel je vlees bij een goede slager, of, beter nog, bij een vleesbedijf dat gespecialiseerd is in levering aan de Horeca. Die hebben het beste vlees. Niet altijd hebben deze bedrijven ook verkoop aan particulieren. Ik koop on-line bij een landelijke bekende site die alles aan huis bezorgt.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-07-2009
  •  
  •  0-10 min.
Nieuwste bbq vlees recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top