1. Home
  2. Recepten
  3. Bbq Steak

Bbq steak recepten (31)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

BBQ Steak

INGREDIENTEN

4-Hamlappen Zout Peper Annernas Aardbei(andere vruchten die je lekker vind) Citroen Jus

Bereidingswijze

Gooi wat Zout en peper over de hamlappen,Braad ze daarna en laat ze een tijdje sudderen.Als ze eenmaal gaar zijn gooi je er wat annernas over heen..Besprenkel de annanas met De Citroen en gooi de andere vruchten naar keuze er over heen...Laat het dobberen in de sju en voila!

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

T-bone steak met BBQ sauce

INGREDIENTEN

4 T-bone steaks, voor de basting sauce:, 4 el olijfolie, 4 el rode wijn, 2 tl citroensap, 2 teentjes knoflook, gehakt, 1 ui, gesnipperd,

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2003
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Knoflook steak op de BBQ

Lendestuk, T-bone, Porterhouse steak, entrecôte, ribstuk kunnen voor dit lekker recept worden gebruikt. De steak wordt gebakken op een BBQ volgens de directe methode , dus op de grill plaat

INGREDIENTEN

6 steaks (4 à 5 dik), 6 knoflook teentjes, geplet

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De perfecte steak voor op de BBQ

Perfect geprepareerde steaks voor op Uw barbecue

INGREDIENTEN

-4 steaks (bij voorkeur lendenbiefstuk), -1 teentje knoflook, fijngehakt of uitgeperst, -1 eetlepel Worcestershiresaus, -1 eetlepel balsamico azijn, -vers gemalen peper, -1 theelepel mosterd, -1 eetlepel sojasaus, -1 eetlepel olijfolie

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2006
  •  
  •  20-30 min.

Steak Arepa's

Dit is een recept uit de BBQ special van het Smult zomernummer met de lekkerste barbecue recepten. Het zomernummer staat boordevol Aziatische & BBQ recepten en zomerse inspiratie. Je bestelt dit nummer nu op: www.smult.nl.

INGREDIENTEN

SWEET & SPICEY PEPERSAUS, - 2 teentjes knoflook, fijngesneden, - 5 rode chilipepers, fijngesneden, - 2 el suiker, - 1/2 el zout, - 50 ml azijn, - 1/2 el bruine suiker, , AREPA'S, - 400 g voorgekookt geel maïsmeel (grote supermarkten, toko), - 400 ml lauwwarm water, - 2 el zonnebloemolie, - 75 g Parmezaanse kaas, geraspt, - 2 eieren, - 1/4 tl zout, - 1/4 tl versgemalen zwarte peper, , GUASACACA, - 2 grote witte uien, fijngesneden, - 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in kleine blokjes, - 1 verse jalapeñopeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden, - 1 teen knoflook, fijngesneden, - 2 avocado's, in kleine blokjes, - 2 grote tomaten, zaadlijsten verwijderd, in kleine blokjes, - 2 el fijngehakte verse koriander, - 3 el olijfolie, - 3 el witte azijn, - 1/2 tl tabasco, - versgemalen zwarte peper en zout, , STEAK, - olie, - 500 g steak (inside skirt, bavette of longhaas), - versgemalen zwarte peper en grof zeezout

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-06-2017
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Carpetbag steak

Ossehaas gevuld met oesters,omhuld met bacon.

INGREDIENTEN

4x 250gr. Ossehaas,(Fillet Mignon.), 16/20 oesters, 2 eetl. boter.1 eetl. worcestershire saus, 1 Eetlepel gehakte peterselie, 4 lapjes bacon.

  • Australisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-03-2008
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Steak met knoflookboter

Ideaal voor de BBQ.

INGREDIENTEN

4 T bone steaks; 3tl geperste knoflook; 2 tl olie ; zout en peper. Voor de boter: 50 gr. boter; 2 tl geperste knoflook; 1 el fijngeknipte peterselie; 2 tl citroensap.

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

miso steak

Voorheen kreeg je dit nog wel eens op zon loeiheet grilplaatjes bij de chinees of japaner. makkelijk, en gewoon zalig. ingredienten zijn  aan de nieuwe tijd en trends aangepast, ook geschikt voor bbq

INGREDIENTEN

50 gram bruine miso pasta ( toko, geen miso soeppoeder gaan gebruiken ), 1 el vodka, 25 gram witte basterdsuiker, 2 tenen geperste knoflook, meer mag ook, 2 x kogel of paarden biefstukken van +/- 150 gram

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-05-2015
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Steak Diane

Of je moeder, vrouw vriendin nou diane heet of niet, hier maak je ze wel blij mee. eigenlijk een steak au poivre , maar die saus maakt het verschil. eigenlijk wordt die geflambeert , maar ik kies voor de veilige optie , kun je flamberen doe het , nog nooit gedaan ? probeer het uit, buiten op je bbq , anders doe zoals beschreven.  

INGREDIENTEN

2 el grove zwarte peper, grof zee zout, 2 minimaal kogelbief of haasbief, 25g boter, 1 el. plantaardige olie, 2 sjallotjes, 3 el. brandy of goede madeira, geen supermarkt troep, 1 tl. Worcestershire sauce, 1 tl. Dijon mustard, 200ml runder bouillon, 3 el slagroom, , , Read more at http://www.hairybikers.com/recipes/view/steak-diane#0wYLqvLPmtXP4Hxw.99

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2017
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Marinade voor t-bone steak

T-bone steak mag weer gegeten worden na al de ellende van de gekke-koeienziekte, dus vandaar deze marinade uit Zuid-Afrika voor grill of BBQ ... HOERA Het is weer veilig vlees van de merg te eten te eten!!!

INGREDIENTEN

125 ml droge rode wijn, 1 e bruine suiker, 1 t mosterd poeder, 1 t gemalen gember, 1 t rozemarijn of tijm, 1 laurierblad gescheurd, 1 teentje knoflook in plakjes, T-Bone steaks van 3 - 4 cm dikte. (500 - 750 g)

  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-10-2005
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

GRILLED RIB-EYE STEAK!

1 woord. heerlijk! mijn wederhelft gaat hiervoor.

INGREDIENTEN

4 rib-eye steaks van 200 gr., , voor de marinade, 4 eetlepels olijfolie, 1 theelepel tijmblaadjes, halve theelepel fijngehakte rozemarijn, 1 teentje fijngesneden knoflook, halve theelepel paprikapoeder, versgemalen zwarte peper, grof zeezout.

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2011
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
Nieuwste bbq steak recepten

Argentijnse steak met paprikasalsa

Een lekkere malse steak van de BBQ

INGREDIENTEN

2 paprika`s, 1 tomaat, 1 lente-ui, 2 takjes koriander, 2 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels limoensap, zout, versgemalen peper, 4 flinke rundersteaks (of t-bone), op kamertemperatuur, 25 gram boter

  • Argentijns
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-05-2012
  • Argentijns
  •  10-20 min.

gemarineerde t-bone steak

?n Klassieker op de BBQ

INGREDIENTEN

-4 T-bone steaks van ca 250-300 gram, -2,5 dl tomatenketchup, -sap van 2 citroenen, -8 uitgeperste tenen knoflook, -1 dl worcestersaus, -8 druppels tabasco, -3 el wijnazijn, -6 el honing, -200 gr uien, geraspt, -1 laurierblad, -3 el mosterdzaad, -1/2 tl peper, -vers gemalen peper en zout, ,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-2000
  •  
  •  60-120 min.

BBQ bloemkool bites

Of ik iets wist voor een collega om haar kinderen meer groenten te laten eten , jazeker! dit kan met bijna elke groenten , bloemkool, broccoli , wortel etc  

INGREDIENTEN

750 gram bloemkool roosjes of ! / broccoli roosjes / Parijse worteltjes, 250 ml volle melk, 140 gram bloem ( gezeefd ), 250 ml. bbq saus, ik heb remia big chief steak & bbq gebruikt, 1 tl. cayenne peper, ,

  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2017
  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.

Steak in Rode wijnmarinade

INGREDIENTEN

4 steaks, 3 el olijfolie, 4 el rode wijn, 1 geperst teentje knoflook, zout, peper, 1 el roze peperkorrels

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-06-2003
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

T-Bone Steak met blauwe kaas Roomboter

Kan ook op bbq.

INGREDIENTEN

1 T-Bone Steak 300 g per stuk per persoon, zout, zwarte peper, , bieslook blauwe kaas boter, 1/2 bosje bieslook, fijn, 100 g zachte roomboter, 50 g zachte blauwe kaas, glad

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2016
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

T-Bone steak met champignon brandy roomsaus

   Ik had zo zin in een keertje weer een lekkere steak te eten en ik had nog een t-been steak in de diepvries die is overgebleven nog vanaf die zomerse bbq tijd. Deze is het smaak feestje geworden.

INGREDIENTEN

Olie voor bakken, 4 x T-Bone steaks van 350 g per stuk (enige andere biefstuk soort kan ook) op kamertemperatuur, 250 g kastanjechampignons, in plakjes, 2 teentjes knoflook, fijn, 2 e brandy of whisky of port, 1 e Worcestersaus, 130 ml runderbouillon, 100 ml slagroom, 2 e platte peterselie, fijn, zeezout, zwarte peperpeper

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2016
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gegrilde Pittige Flat Iron Steak

Lekker en snel recept voor een Flat Iron Steak.

INGREDIENTEN

1-2 Flat Iron Steaks á 800 gram, 1 eetlepel Chilipoeder, ¼ theelepel cayennepeper, ½ theelepel knoflookzout, ½ theelepel gedroogde peterselie, 2 eetlepels bruine suiker, ½ theelepel komijn, Olijfolie, Peper en zout,

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-11-2013
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Jack Daniels BBQ Sauce

Een verrukkelijk marinadesausje voor over bv de steak of spareribs

INGREDIENTEN

1 cup Jack Daniel's Tennesse Whiskey, 1 cup Ketchup, 1 cup Appel cider azijn, 1 cup Bruine Basterd suiker, 1/2 cup fijn gesnipperde ui, 2 eetlepels worcestershire saus, 2 eetlepels rode chili saus,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2002
  •  
  •  20-30 min.

Philly-Style Steak Sandwiches met gegrilde ui en gesmolten Provolone

Super lekkere sandwich  uit  =1.8emPhiladelphia die we uiteraard bereiden op de BBQ

INGREDIENTEN

2 rib-eye steaks zonder bot, elk ongeveer 500 gr en 3 cm dik, 4 ciabatta broodjes, extra vierge olijfolie, 1 teentje knoflook, gepeld en doorgesneden, 8 plakjes provolone kaas, ongeveer 225 gr, 1 grote ui, in dunne plakjes, 1 rode paprika, dun gesneden, 1 gele paprika, dun gesneden, 2 teentjes knoflook, dun gesneden, 2 el extra vierge olijfolie, 1 tl gedroogde oregano, zeezout, vers gemalen zwarte peper,

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-2019
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ba­vet­te­Rol­la­de //Flank steak pin­w­heels van Jor­d Al­t­hui­zen

Een geweldig smaakvol recept. Bavette of ook wel Flanksteak is prima te bereiden op de BBQ

INGREDIENTEN

400 g verse spinazie, , 1½ kg beef bavette, , 150 g AH Excellent antipasto, , 150 g geitenkaasplakken, , 125 g mozzarella, , 150 g semi-gedroogde tomaten, , 15 g verse basilicum, keukentouw, 20 grote tapasprikkers, barbecue of grillpan, kerntemperatuurmeter

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

T-bone steak gemarineerd in rozemarijn, tijm en rode wijn

Tegenwoordig verkopen ze T-bone steaks van goede kwaliteit bij de Aldi. Het lijk meer op een porterhouse steak met een groter dan normaal haas gedeelte. (zien foto`s) En we weten dat het haas is het meest malse stukje vlees aan zo een koe. 350 g met been voor iets onder de vijf euro is vrij prijzig maar voor deze t-bone wil ik wel 3 tientjes aftellen in een restaurant, zo lekker is dit. Och en als je kijk naar de prijs van zalm, valt deze prijst best wel mee.

INGREDIENTEN

voor marinade, 125 ml droge rode wijn, 1 e bruine suiker, 1 t mosterd poeder, 1 t gemalen gember, 1 t rozemarijn en tijm, vermengd, 1 laurierblad gescheurd, 1 teentje knoflook, fijn, T-Bone steaks van 3 - 4 cm dikte. (350 g), zout, zwarte peper

  • Afrikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-06-2013
  • Afrikaans
  •  > 120 min.

Vijf verse houdbare super barbecue sausjes

Bij de barbecue mogen geen sausjes ontbreken. Hier heb ik vijf hemelse barbecue sauzen die snel klaar zijn, houdbaar zijn en heerlijk smaken. Veel beter, lekkerder en goedkoper dan uit zo'n fles van Calvé, huismerk of andere merken die in de supers te krijgen zijn. In de loop der jaren gevonden, doorontwikkeld, vaak gemaakt en geproefd. Stuk voor stuk verse topsausjes en je barbecue wordt deze en volgende zomers een waar feest.

INGREDIENTEN

Zie bij bereidingswijze.

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-06-2015
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

The Original Hamburger

Heerlijk bij BBQ en een leuk stukje vakwerk

INGREDIENTEN

600g steak of rosbief, 1 vol t zout, 1/2 t peper, 6 e mosterd, ijsbergsla, 1 grote augurk in plakjes, 1 tomaat in plakken, 6 e tomatenketchup, witte bolletjes

  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-2004
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

aussie steaksandwich

Hier kregen Sonja en ik geen genoeg van. bij elk roadhouse even stoppen voor een steaksandwich. ze verschillen overal, maar deze samenstelling vonden wij het lekkerste!

INGREDIENTEN

2 platte steaks, 4 casinoboterhammen, boter/ olie, 1 ui, BBQ saus, gesneden sla, tomaat, rode biet, zout,

  • Australisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-03-2008
  • Australisch
  •  10-20 min.

Kilic Baligi Izgarasi

Gegrilde zwaardvis steak

INGREDIENTEN

1 kilo zwaardvis, 1 ui geraspt, sap van een citroen, 1 e.l. olijfolie, 2 tenen knoflook uit de pers, 1 e.l. koriander zaadjes gekneusd, een snufje cayennepeper en wat gemalen grof zeezout., , Voor de dressing;, 2 e.l. olijfolie, 2 a 3 e.l. citroensap, 2 e.l. fijngeknipte peterselie en een snufje kaneelpoeder.

  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Peppered ribeye-steak with brandy.

Een lekkere hete steak.

INGREDIENTEN

Voor het vlees:

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-05-2001
  •  
  •  20-30 min.

zwaardvissteaks

In bier gemarineerd met korianderpesto.

INGREDIENTEN

*2 teentjes knoflook.*1 theelepel djinten.*mespunt paprikapoeder.*1/2 flesje pils (laat de andere helft vast smaken).*4 zwaardvessteaks.*4 eetlepels olijfolie.*verse groene pesto.*2 eetlepels fijngehakte koriander.

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ribeye van de barbecue met steaksaus

Ribeye van de bbq.

INGREDIENTEN

4 ribeye steaks, 1 tl gerookte-paprikapoeder zoet, 1 tl zwarte-peperkorrels, ½ tl chiliflakes, 1 tl venkelzaad, 6 saffraandraadjes, 30 g geraspte mierikswortel (potje), 30 g tomatenketchup30 g dijonmosterd, 30 g donkere basterdsuiker, 30 g worcestershiresauce, 15 g honing

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-07-2016
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

tonijn

In Thee gemarineerd met sinaasappelsalade.

INGREDIENTEN

*1 eetlepel chinese theemelange.*1 eetlepel suiker.*1 theelepel grof zeezout.*versgemalen peper.*2 tonijnsteaks., voor de salade:*1 grote sinaasappel.*1.5 eetlepel japanse sojasaus.*1 eetlepel sesamolie.*jalapenopepersaus.(flesje)*1 zakje veldsla.

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-03-2001
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste bbq steak recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top