1. Home
  2. Recepten
  3. Bbq Burger

Bbq burger recepten (47)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

De beste zomer burger

INGREDIENTEN

500 gr kalfsgehakt 3 flinke tenen knoflook 1 flinke (rode) ui 1 hand vol verse koriander (rode chili naar smaak) 2 theelepels mosterd 2 theelepels ketchup 1 eidooier zout en peper paneermeel

Voorbereiding

Knoflook, ui, koriander en evt chili fijn hakken. Doe dit samen met de mosterd, ketchup en eidooier bij het gehakt. Zout en peper naar smaak toevoegen. Goed kneden en paneermeel toevoegen tot het gehakt niet te vochtig maar ook niet te droog is. Maak hier mooie burgers van, liefst iets dik (beetje rood van binnen vind ik persoonlijk lekker)

Bereidingswijze

Op een goed hete BBQ garen naar dikte.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2011
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De BBQproof burger van de BBQ! | BBQproof

De hamburger is veruit het bekendste barbecue gerecht dat er bestaat. Als kleine jongens stonden wij al gebiologeerd bij de BBQ te kijken hoe vader deze platte vleesschijven flipte met een spatel. Even aandrukken omdat ze dan sneller klaar zijn' en de kinderen honger hebben. Tegenwoordig gaat dit anders. Het eten van een hamburger moet een beleving zijn volgens ons! Wij geven de hamburgers daarom de tijd om te garen. Wij kiezen de juiste broodjes en zorgen voor de beste ingrediënten. Klinkt allemaal best spannend of niet? Klopt, dat vinden wij ook. Daarom laten wij in deze video zien hoe je zo'n heerlijke burger perfect kan grillen. Het volledige recept kan je hier vinden: https://bbqproof.nl/bbqrecepten/burger/

INGREDIENTEN

2 Burgers á 150g van riblappengehakt, , 2 harde bollen, , Verse cheddar, , 2 grote augurken, , 6 plakken ontbijtspek, , Tomatensalsa (Tomaten, ui, knoflook), , Mosterdmayonaise (3 delen mayonaise 1 deel mosterd)

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-08-2019
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Garnalen burger

Goed bereid is dit een fantastisch lekkere burger op de BBQ Wees bij het bereiden extra zorgvuldig met de hygiëne en de burger moet echt helemaal gaar zijn, van bedorven garnalen kan je een hele nare voedselinfectie of -vergiftigingoplopenLeg ze op een broodje met wat groenvoer en gooi er  sinaasappel aioli saus op ( recept vind je op de site)

INGREDIENTEN

5 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels fijngehakte venkel (van de bol), 2 fijngehakte sjalotjes, ½ fijngehakte paprika, 2 eetlepels fijngehakte venkel bladen, 1 eetlepel fijngehakte bieslook, 1 eetlepel sinaasappel zeste., 700 gram gepelde hollandse garnalen, Vers gemalen zeezout en zwarte peper, sinaas-Aioli saus ( zie recept op deze site) of aioli saus gekocht

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Southwest Burger

Weer eens een andere hamburger

INGREDIENTEN

1 el olie om de grill in te vetten, 500-750 gram rundergehakt/tartaar, 4 teentjes knoflook, gehakt/geperst, 1/2 kopje gehakte sjaloten, 1 tl zout, , 75 gram geitenkaas, 2 el ketchup, 4 hamburgerbroodjes, 2 mooie rijpe tomaten in plakjes, 1 rode ui in dunne ringen, 4 slabladeren, Little Gem bijv., 2 el mayonaise

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-04-2001
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Zaanse burger

We haalden weleens een hamburger bij de snackbar in Zaandijk.Maar dat konden we zelf lekkerder klaar maken vonden we.Omdat het idee er wel vandaan komt,kreeg het de naam Zaanse burger,echt lekker!!Het `geheim`is natuurlijk het gebakken eitje,dat maakt het lekker speciaal.

INGREDIENTEN

Hamburger,hamburgerbroodjes,bacon(1 plakje per persoon),ui,tomaat in plakjes,ijsbergsla,ei,mayonaise,ketchup

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-07-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Australische burger

Een stevig vullende hamburger voor de grote trek

INGREDIENTEN

INGREDIENTEN 4 PERSONEN, 500 gram rundergehakt, 1 ui, fijngesnipperd, 1 ei, 1/3 kop broodkruimels, 2 eetlepels ketchup, 1 theelepel vleeskruiden, zout, naar smaak, peper, naar smaak, 40 gram boter, 2 grote uien, in dunne ringen(extra), 4 plakken cheddar, 4 eieren (extra), 4 plakjes spek, zonder zwoerd, 4 grote hamburgerbroodjes, gehalveerd, sla, in reepjes, 1 grote tomaat, in plakjes, 4 grote plakken rode biet, uitgelekt, 4 ananasringen, uitgelekt, tomatenketchup, voor het serveren,

  • Australisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2016
  • Australisch
  •  20-30 min.

Italiaanse burger

Maar 330 kcal's p.p., bereiding 25 minuten, en een wachttijd van 30 minuten

INGREDIENTEN

400 gr. mager kalfsgehakt, *3 el kappertjes, uitgelekt, fijngesneden, *1 teen knoflook, *3 el fijngesneden peterselie, *2 tl gedroogde oregano, *1 ansjovisfilet, uitgelekt en fijngewreven, *zout,peper, *2-3 el olijfolie, *8 kerstomaatjes, gehalveerd, *4 ciabattabroodjes, doorgesneden, *4 plakken rauwe ham, * 50 gr rucula, *4 el versgeraspte peccorinokaas.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gordon Ramsey Style Burger.

Ik heb dit recept zelf bedacht en ben geinspireerd door Gordon Ramsey. Zelf vind ik Grillen op de bbq het lekkerst.

INGREDIENTEN

-Een goed hamburger broodje: met sesam zaad of een goede Brioche., -200 gram Burger van rib-eye., -Schijfje vleestomaat., -Sla, -Ui, -1/4 cup mayonaise, - gele mosterd, -ketchup, -limoen, -¼ cup in blokjes gesneden jalapeño,

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2018
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Martijn's burger met salade

Lekkere burger met een simepele salade

INGREDIENTEN

Voor de burger, 250 gram gehakt (20% vet is het beste), 1 teentje knoflook, 1 kleine ui, 1 eetlepel Worcestershire saus (of 1 eetlepel sojasaus met paar druppels Tabasco), 1 theelepel peper, 1 theelepel versgemalen zwarte peper, , Het broodje, 2 bolletjes (bij voorkeur bakkersbollen of bijv. een Italiaanse bol, 1 ui, 6 reepjes ontbijtspek (of 2 ronde), 1 tomaat, 1 Caribische komkommer, Paar jalapeno's (naar smaak), 2 eieren, 2 eetlepels barbecuesaus, 2 plakken cheddar kaas, , Salade, 1 krop sla, 1 komkommer (eventueel 2 (kleine) Caribische komkommers), 1 tomaat, Beetje peper, Beetje zout, Olijfolie

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2018
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Goeden dagschotel wat een burger !!

Hamburger `the lot` `The lot` is een toevoeging die ze in Australië gebruiken voor een hamburger met werkelijk alles erop en eraan. Deze is daar een goed voorbeeld van

INGREDIENTEN

500 g rundertartaar, 1 tl zout, 1 portie tabascosaus (zie recept), 4 (saté)prikkers, 1 el boter of margarine, 4 eieren, 100 g bacon, in plakjes, 1 grote vleestomaat, in plakken, 4 plakken ananas (uit blik), 1 ui, in ringen, 4 bruine sesambollen, 1/2 kropsla, 2 augurken, in plakje

  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2009
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chiliburgers, Runderbuger, Spaanse Burger

INGREDIENTEN

500 gram rundergehakt, 4 sjalotjes gesnipperd, 2 teentjes knoflook gehakt, 1 rode peper, zonder zaadjes gehakt, 2 eetlepels gehakte verse koriander, 2 eetlepels chilisaus, 1 ei geklutst, 3 sneetjes brood, zonder kortst, verkruimeld (of kant en klaar broodkruim), zout en versgemalen peper,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-07-2011
  •  
  •  10-20 min.
Nieuwste bbq burger recepten

Beer can bur­ger

Het bier gaat niet in de burger. Maar die kun je er natuurlijk wel prima bij drinken. Lekkere BBQ burger uit de USA 

INGREDIENTEN

600 g half-om-halfgehakt, 1 blik bier in blik (van 330 ml, of een ander blikje ), 8 plakken gerookt ontbijtspek, 100 g blue stilton, 1 verse jalapeñopeper, 4 plakken cheddar, ,

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2020
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tex-Mex Burger met Chilisaus

Wij hebben het op de pan gebakken, en het is ook lekker! Maar deze zomer doen we dit zeker eens op de BBQ

INGREDIENTEN

750 g Rundvlees van de schouder gehakt, , 1 kleine ui, gesnipperd, , 1 knoflookteentje, fijngehakt, , 2 tl oregano, , 1 1:2 komijn, , 4 hamburgerbroodjes, , 100 g fijngescheurde ijsbergsla, , 100 g geraspte cheddarkaas, , zout en zwarte peper, , , , Voor de Chilisaus :, , , , 500 g tomaten, grof gehakt, , 1 rode ui, grof gehakt, , 2 knoflookteentjes, fijngehakt, , 2 - 4 jalapeñopepertjes, grof gehakt, , 2 el worcestersaus, , 200 g rietsuiker, , 1.5 dl rodewijnazijn, , 2 tl zout

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2013
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Miso Buttered Burger

Dit is een recept uit het kookschrift van het Smult zomernummer met de lekkerste hartige recepten. Het zomernummer staat boordevol Aziatische & BBQ recepten en zomerse inspiratie. Je bestelt dit nummer nu op: www.smult.nl. 

INGREDIENTEN

- 720 g rundergehakt, liefst maar 1 maal gemalen (vraag de slager), - 40 g donkere basterdsuiker, - 40 ml light sojasaus, - 4 draaien peper uit de molen, - 1,5 el miso (gefermenteerde bonenpasta), - 50 g boter, op kamertemperatuur, - sesamolie, - 4 briochebollen

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2017
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Beer can bur­ger

Het bier gaat niet in de burger. Maar dat kan je er natuurlijk wel prima bij drinken. Lekker BBQ idee ! 

INGREDIENTEN

600 g half-om-halfgehakt, 1 blik bier in blik (van 330 ml), 8 plakken gerookt ontbijtspek, 100 g blue stilton, 1 verse jalapeñopeper, 4 plakken cheddar, , ,

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2019
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

BBQ Burgers

INGREDIENTEN

J-BURGER, J Burger pasta, Hamburgerpers, Smoked Garlic Mayonaise, , KIPBURGER, Knoflookmosterd, Sweet Pepper Mayonaise van Oil & Vinegar, Chicken Rub van Oil & Vinegar, Bak & Braad olijfolie, Sweet Pepper Mayonaise, , VISBURGER, Seafood Rub, Bak & Braad olijfolie, Culinaise Wasabi, , VEGGIE BURGER, Melange de France, Olijfolie Arbequina, Bak & Braad olijfolie, Tzatziki dip,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2012
  •  
  •  20-30 min.

The Best Burger

Lunchgerecht:

INGREDIENTEN

Ingredienten, 1 ei, 2 el water, 1/4 kopje broodkruim, 1 kleine ui, geraspt, 2 tl dijon mosterd, zout en peper naar smaak, 1/2 tl worcestershire sauce, 500 gram mager runder gehakt (tartaar), 4 hamburger (sesam) broodjes, , ,

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2001
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Hamburgers voor de BBQ

Per ongeluk brouwde ik de lekkerste hamburgers voor op de BBQ

INGREDIENTEN

Varkensreepjes (300 gr), speklapjes (300gr) (ipv varkensreepjes kan ook gewoon een runderlapje gebruikt worden), 1 bouillonblokje, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel chilipoeder, nootmuskaat, 1 theelepel zout, snufje peper, 1 eetlepel paneermeel (door de mix), paneermeel om te paneren

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Really good hamburgers

Heerlijke Hamburger met eigen pittige smaak bedoeld als hoofdgerecht op de BBQ. Voor de echte vlees-eter

INGREDIENTEN

350 gram runderen-gehakt (biefstuk of beter), 150 gram varkens-gehakt, 100 gram bacon in plakjes, 50 ml tomaten-sap, 1 ei, Vers gemalen zwarte peper, Grof zout, Worcestershire-saus, Hamburger-broodjes, 1 ui, 1 grote rijpe tomaat, Bladen ijsbergsla en, 1 klontje echte boter, Naar keuze:, mayonaise/ketchup/mosterd en, 4 plakken kaas (cheddar of elke andere kaas naar keuze)

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2011
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

My own hamburger (cheese, hawaii of speciaal)

De basis Hamburger waaruit alle varianten gemaakt kunnen worden. Ik vind deze lekker omdat het vlees bekend is (gemalen biefstuk of vers gedraaide tartaar) en niet helemaal door en door gfebakken hoeft te worden zoals bij een vette mcdoinalds maar al te vaak gebeurt. Lekker met wat sla, ui, tomaat en saus naar smaak, of met kaas als cheeseburger, droog gebakken ananas eventueel ook dan met kaas, of de super burger met kaas, ananas en aan gebakken spiegelei over de burger. Een baconburger kan ook gemaakt worden door behalve bacon mee te bakken ook stukjes bacon in het tartaarmengsel mee te kneden.

INGREDIENTEN

600 g magere tartaar of gemalen biefstuk, 3 eetlepels worstershire sauce, Peper en zout, Een half uitje zeer fijn gesnipperd, 2 eidooiers, 3-4 eetlepels bloem, Uiringen, 1 2 theelepels tabasco jalapeño sauce (groene tabasco) naar smaak toevoegen voor een pittiger burger

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2010
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gourmet big tasty

De gezonde Gourmet versie van die lekkere McDonalds Big Tasty! We houden de heerlijke big tasty saus (recept hieronder), streaky bacon en ijsbergsla, maar de burger wordt vervangen door avocado, en de tomaatjes door pomodori secchi (zongedroogde tomaatjes). Laat de gourmet burger zonder bovenkant, anders wordt de smaak gemaskeerd door brood.

INGREDIENTEN

Per broodje van onder naar boven:, , 1/2 volkoren broodje, strips ijsbergsla, 2 streaks crispy bacon, 1 dun plakje boerenkaas, mozzarella of jonge kaas, evt wat rode ui (in ijswater gewassen), dunne plakjes avocado, wat pomodori secchi in dunne strips, big tasty sauce (rokerig, mayo basis), , , big tasty sauce:, 3 el frietsaus, 2 el BBQ saus, 5 druppels liquid smoke

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-09-2010
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bacon-Cheeseburger

Bestaand recept aangepast naar eigen smaak. Voor mij de lekkerste burger!

INGREDIENTEN

1 kg rundergehakt, Ca. 250 gram (niet te hard) uitgebakken spekjes, 200 gram geraspte kaas, liefst pittig, 1 middelgrote geraspte ui, 1 tl. zwarte peper, 1 tl. knoflookpoeder, 1 tl. Cayennepeper, 4 el. Sweet Baby Rays Honey BBQ saus (verkrijgbaar o.a. bij Intratuin of via www.vuurenrook.nl)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Brutale Burgers met Foccacia brood

Een heerlijke hamburger, maar dan net even anders en met meer pit!

INGREDIENTEN

6 stuks burgers á ca. 170 gram (Angus, Chianina of USA Prime burgers), 100 gram bacon, fijngehakt, 1 kleine ui, fijngehakt, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 theelepel chilipoeder, 2 eetlepels Dijonmosterd, 2 eetlepels Worchestersaus, 1 ei, 2 eetlepels peterselie, fijngehakt, 2 theelepels zout, 2 theelepel verse, zwarte peper, olijfolie, Voor het aankleden van de burger, 6 kleine foccacia broodjes, opengesneden en aan de binnenkant gegrilld, Ijsbergsla, 4 hele uien in plakken en gekarameliseerd, 12 plakken tomaat, 12 plakken gegrillde bacon, 6 plakken cheddar kaas, ,

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-2013
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Vegetarische bonenburger

Wie zegt dat vegetarisch niet lekker kunnen zijn! Onzin, probeer deze maar. Ik vind dit altijd zo zielig voor vegetariërs bij de BBQ. Ze eten dan eigenlijk altijd bijgerechten omdat zo een bbq vaak vlees georiënteerd zijn Met deze burger, kan je het recht stellen.. Persoonlijk bent ik niet zo weg van vegetariërs die dan vleesproducten gaan namaken om toch zo nog het gevoel te krijgen dat ze vlees gerelateerde proteïnes eten. Ik zien deze vegetarische "groente schijf" dan ook niet als "vlees-hamburger", maar een proteïne rijke groente schijf waarvoor jij een keer het vlees kunnen laten staan.

INGREDIENTEN

VOOR HAMBURGERS: , 410 g witte bonen in tomatensaus (uit blik of pot), 1 ui, fijn, 1 tomaat zonder zaden, in kleine blokjes, 1 t paprikapoeder, 2 t zout, 2 e peterselie, fijn, 2-3 e champignonsoeppoeder, 1+1/2 t chutney (mango is lekker), 50 ml tomatenketchup, 1 ei, geklopt, genoeg broodkruim om een stevige schijf te kunnen maken, , VERDER BENODIGD: , slabladeren, plakjes komkommer, plakjes augurk, 8 hamburgerbroodjes, , VOOR SAUS OP HAMBURGERS: , 1 ui, in halve ringen, 1 teentje knoflook, fijn, 10 ml olie, 200 ml tomatenketchup, 150 ml water, 4 e bruine suiker, 2 e Worcestersaus, 1 t zout, 10 ml mosterd

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2011
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Italiaanse Hamburgers met tomaten-knoflooksaus en pastasalad

752 Kcal per portie

INGREDIENTEN

200 gr (grote) macaroni, 400 gr grof gesneden Italiaanse groenten, 75 gr gemengde salade met rucola, 6 eetlepels Bertolli Basilico saladedressing, 350 gr gehakt, Peper, Zout, 1 zak (450 gr) Bertolli Pastasaus Knoflook, 5 fijngesneden zure augurkjes, 4 panini (broodjes)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Blauwe kaasburgers

Alle muizen vinden het heerlijk. Ik ook.

INGREDIENTEN

900 gr. mager rundergehakt, 1 teentje knoflook geperst, 2 eetl. versepeterselie, 2 eetl. gehakte verse bieslook, 1/2 th. zout, 225 gr. danisch blue of een andere blauwe kaas., 4 hamburgerbroodjes, doormidden gesneden en geroosterd, versgemalen zwarte peper, plakjes tomaat, sla en mosterd of ketchup om erbij te serveren.,

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-2005
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Gevulde hamburger

Heerlijk gevulde hamburger

INGREDIENTEN

900gr. rundergehakt, 3 eetl. steaksaus (A1), 1 1/2 eetlepel Fajitakruiden, 1 (grote) rode ui, geraspte kaas (welke je wilt), schijfjes groene pepertjes (uit pot), 125 gr. champignons, boter, 4 broodjes, ijsbergsla

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2011
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Italiaanse home made hamburgers

Ik maak eigelijk al mijn hamburgers zelf en een andere versie op de klassieke burger is dan ook wel een lekker.

INGREDIENTEN

500 gr Kalfsgehakt, 200 gr gerookte spekreepjes fijn gemalen, 1 kleine rode ui gesnipperd, 1 teen knoflook uit de pers, 1 zongedroogde tomaat zeer fijn gesneden, hand vol Italiaanse verse kruiden uit de tuin fijn gehakt, Vers gemalen peper naar smaak, scheutje goede olijfolie en nog wat om de burgers vlak voor het grillen mee in te vetten, Bol mozzarella ( Liefst buffel) had ik deze x niet in huis echt spijt van,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tonijnburger

Een heerlijke hamburger van tonijnvlees op een bedje van salade en rauwe ham.

INGREDIENTEN

-1 tonijnfilet van ca. 250 gram ? 1 blikje tonijn,uitgelekt gewicht ca 220 gram ? 1 el fijngeknipte verse peterselie ? takje citroengras ? ? el fijngehakte verse bieslook - peper en zout ? olijfolie ? 4 plakken Ardennerham.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-05-2000
  •  
  •  10-20 min.

The Original Hamburger

Heerlijk bij BBQ en een leuk stukje vakwerk

INGREDIENTEN

600g steak of rosbief, 1 vol t zout, 1/2 t peper, 6 e mosterd, ijsbergsla, 1 grote augurk in plakjes, 1 tomaat in plakken, 6 e tomatenketchup, witte bolletjes

  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-2004
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

SLOPPY JOE

Http://http://www.24kitchen.nl/recepten/sloppy-joe

INGREDIENTEN

Tomatensaus, , 1 ui, 1teentje knoflook, 2 rode chilipepers, 1el olie, 6 tomaten, 2el gedroogde oregano, zout, , Burgers, , 500g half-om-halfgehakt, 2 rode uien, 1teentje knoflook, 1 ei, 5el paneermeel, 0.5tl bruine basterdsuiker, 1el barbecuekruiden

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2014
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Barbecuehapje: mini hamburgers

Aan het wachten tot de côte à l'os klaar is? Bak ondertussen hapjes: minihamburgers. Geen barbecue? Bak ze in de pan of in de oven en maak indruk tijdens je feest.

INGREDIENTEN

Pikante saus (of Diabolosaus), ½ bot peterselie, 1 teen look, 1 sjalot, 4 tl gefrituurde ajuin, 4 schijfjes ingelegde augurkjes, 250 g varkensgehakt, BBQ-saus, sla, 4 hamburgerbroodjes

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2018
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Kipnuggets

Leuk en lekker idee om dit gerecht op een kinderfeestje te laten rondgaan. Geen protest van de kids en de ouderen eten graag mee.....

INGREDIENTEN

700 gr kippendijfilet kleingesneden, 1 kleine bruine ui fijngesneden, 1 ei, 35 gr oud broogkruim, 50 gr paneermeel, 1 el kipkruiden, olie om te frituren, 80 ml tomatenketchup, 2 el BBQsaus/ smulsaus, 1 el suiker, 1 el moutazijn

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2008
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Piemonteese Burgers

Samen met onze slager in Cortemillia heb ik deze burger ontwikkeld en hij is ongeevenaard. Dus als je vrienden, bekenden en kinderen wilt laten afkicken van de Mac of BurgerKing dan volgt hier het ideale recept:

INGREDIENTEN

500gr mager rundergehakt, 70gr chorizo of salami picante, 25 gr paneermeel, 1 ei, 1 rode peper, 1 bosui met veel groen, 1 teen knoflook, volle theelepel gemalen venkelzaad, afgestreken theelepel gerookt paprikapoeder, eetlepel mosterd, P&Z,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-05-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

gemarineerde ananas koud of warm

Koud, warm, als bij gerecht , nagerecht , of fruitsalade zoveel mogelijk, en zo lekker.

INGREDIENTEN

1 ananas, 2 cm gember, 1 vanillestokje, 1 stengel citroengras, 2 tl. kardemom, 2 tl gerookt paprika poeder pittig, 100 gr gele basterd suiker, 2 dl bruine rum, 500 ml. dikke yoghurt,

  • Braziliaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-06-2016
  • Braziliaans
  •  > 120 min.

barbecue, cheeseburger Met Spek

Libelle recept

INGREDIENTEN

2 uien, 4 rundertartaartjes, 8 plakjes ontbijtspek, olie om in te vetten, 3 el gesmolten boter, zout en versgemalen peper, 4 plakjes jongbelegen kaas, 4 hamburgerbroodjes, 4 bladeren ijsbergsla, 1 1/2 zure bom, 2 vleestomaten, ketchup, mosterd, mayonaise

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Jumbo beefburger

Een mega burger voor op de BBQ, goed voor 4 personen (een recept van Bertrand Vande Ginste Vakleraar Slagers-traiteursschool - Diksmuide )

INGREDIENTEN

-600 gram mager rundergehakt, -2 theelepels Worcestershiresaus, - 8 fijngesneden zwarte olijven, - 80 gram Emmenthaler in blokjes, - 4 theelepels kappertjes, -8 mespunten zout, -8 draaien witte peper v.d. molen, -4 mespunten paprikapoeder, -4 broodjes, -16 blaadjes kropsla, -12 ajuinringen, -8 plakjes zoetzure augurk, -16 plakjes tomaat, -120 gram mayonaise, -8 mespunten gehakte peterselie, -16 druppels BBQ-olie,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-2006
  •  
  •  20-30 min.

Barbecueburger en tarwegraantjes met worteltapenade

Het BBQ seizoen begint stilletjes aan, deze BBQ burger is in gezond gezelschap, dat bovendien heerlijk smaakt .

INGREDIENTEN

4 barbecuehamburger (beenhouwerij), 500 g wortelen, 1 komkommer, 1 eetl. citroensap, 1 plantje platte peterselie, 1 teentje knoflook, 2 eetl. ricotta, 400 g voorgekookte tarwegraantjes, 2 eetl. pijnboompitten, 3 eetl. dressing met honingmosterd, 2 eetl. olijfolie, enkele korianderbolletjes, 1 tl paprikapoeder, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Crunchy kabeljauwburger à la Mexicana

BBQ topper , succes alom met deze burger, die je uiteraard ook in de grill pan kan bereiden  

INGREDIENTEN

4 hamburgerbroodjes, 4 eetlepels guacamole, 1⁄2 komkommer (in plakjes), handvol rucola, 4 eieren, olijfolie, boter, , Voor de visburgers :, 700 gram kabeljauw, 80 gram panko (+ extra), 1 eetlepel tacokruiden, snuifje cayennepeper, 1 ei (groot), peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-06-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

GEROOKTE KIPBURGERS MET BBQ-SAUS

BBQ gerookte kipburger met BBQ saus van het huis ! 

INGREDIENTEN

2 gerookte kipfilets, 1/2 blik witte bonen, 1 ei, 1 teentje knoflook, verse rozemarijn/tijm, platte peterselie, 2 à 3 el bloem, 1 el Solo ( boter ), grof zeezout, versgemalen peper, 100 g jonge spinazieblaadjes, 4 mini-ciabatta's, , Voor de BBQ-saus:, 2 el suiker, enkele druppels water, 4 el ketchup, 2 el wijnazijn, 1 el zachte mosterd, , Voor de gekarameliseerde rode ui:, 3 rode uien, 1 tl honing

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2017
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste bbq burger recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top