Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bbq Amerikaans Vlees

Bbq amerikaans vlees recepten (52) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Amerikaans gemarineerde ribeye

Simpel maar lekker.

INGREDIENTEN

4 dunne entrecotes of ribeye, a 124-150 gr. op kamertemperatuur., 1 dl olijfolie., 0,5 dl (witte) balsamicoazijn., 1 tl tijmblaadjes.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-05-2003
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Bbq gehaktrol met bacon sushistyle

Niet iedereen houdt van sushi maar deze rol is iets voor de liefhebber van hartig geen rijst maar vlees en bacon  

INGREDIENTEN

350 gr gehakt half om, 8 lange repen gerookt spek, kruiden naar smaak, stukje jonge kaas, gebakken en gedroogde uitjes

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2015
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Jack Daniels BBQ Saus

Traditionele Amerikaanse bbq saus voor erbij of om je vlees mee te moppen tijdens het roken/bbq-en

INGREDIENTEN

- 6 el bruine basterd suiker, - 1/2 cup appel cider azijn (of gewone azijn), - 1/4 cup molasse (ik gebruik gewone pannekoeken stroop), - 1/4 cup honing, - 3 el Jack daniels, - 2 el mosterd (Hollandse!!! Geen Dijon of grove zeeuwse), - 1 el chili poeder, - 2 tl vers gemalen zwarte peper, - 2 tl knoflook poeder, - 1 tl 5 spices, - 4 cups ketchup, - Peper en zout naar smaak (meestal niet nodig), - Tabasco naar smaak,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2012
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Beef Jerky (cowboy vlees)

Beef Jerky van de bbq is heerlijk, het geeft een mooie rook smaak. In de oven creeer je de rook smaak met liquid smoke. HEt is ideal om te gebruiken voor tijdens activiteiten. Het geeft veel energie en bevat geen vet.

INGREDIENTEN

Rundvlees, kip of varken kan ook (zeer mager, er mag geen vet aan zitten, 2/3 kopje Worcestersaus saus, 2/3 kopje sojasaus, 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel uipoeder, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-03-2012
  • Amerikaans
  •  > 120 min.

Droge marinades (voor grill of BBQ)

Met mengsels van zout, peper, (verse)kruiden en specerijen, ingewreven enkele uren voor het grillen in vlees/vis/gevogelte, kun je bijna toveren met smaken.

INGREDIENTEN

Voor lams-, rund- en kippenvlees:, 2 el verse rozemarijn, fijngeknipt,, of:2 tl gedroogde rozemarijn, 2-3 grote teentjes (vers)knoflook, uitgeperst of geraspt, 1 ? tl (zee)zout), 1 tl versgemalen peper, fijn geraspt schil van 1 citroen of limoen, , Voor vis:, 2 el verse dille, of:2 tl gedroogde dille, 2 tl paprikapoeder, mild, 1 el geraspte citroen schil, 1 tl (zee)zout), 1 tl versgemalen peper, ? tl cayenne peper, , Voor varkensvlees:, 2 el verse thijm, fijngeknipt, of: 2 tl gedroogde thijm, 1 el verse salie, fijngeknipt, of:1 tl gedroogde salie, 2 tl (zee)zout), 1 tl versgemalen peper, ? tl piment poeder, 2-3 teentjes (vers)knoflook, uitgeperst of geraspt, , Voor alle drie soorten marinade:, enkele eetlepels (olijf)olie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-2003
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

T-bone steak met BBQ sauce

INGREDIENTEN

4 T-bone steaks, voor de basting sauce:, 4 el olijfolie, 4 el rode wijn, 2 tl citroensap, 2 teentjes knoflook, gehakt, 1 ui, gesnipperd,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2003
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

*Lamsvlinders Van De Bbq

INGREDIENTEN

*1 lamsbout van 2/12 tot 3 kg uitgebeend en overlangs uitgesneden en opengeklapt., *5 dl yoghurt, *4 tenen knoflook,uit geperst, *30 gram verse gehakte munt, *1/2 theelepel versgemalen peper, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-08-1999
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Hamburgers voor de BBQ

Per ongeluk brouwde ik de lekkerste hamburgers voor op de BBQ

INGREDIENTEN

Varkensreepjes (300 gr), speklapjes (300gr) (ipv varkensreepjes kan ook gewoon een runderlapje gebruikt worden), 1 bouillonblokje, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel chilipoeder, nootmuskaat, 1 theelepel zout, snufje peper, 1 eetlepel paneermeel (door de mix), paneermeel om te paneren

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ribeye met all american BBQ sauce

INGREDIENTEN

Voor de BBQ sauce:*1 ui, gesnipperd *1 teentje knoflook, fijngehakt *2 el olijfolie *1 el rode wijnazijn *200 gram gepelde tomaten, fijngesneden *1 el worcestersaus *1/2 el bruine suiker *1/2 tl cayennepeper *maizena, Voor de basting sauce:*4 el olijfolie *4 el rode wijn *2 tl citroensap *2 teentjes knoflook, gehakt *1 ui, gesnipperd *1 tl majoraan *1 tl tijm *2 tl suiker *2 tl zout *gemalen peper, * 2 ribeye

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2006
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Citroen marinade (voor grill of BBQ)

Citroenmarinade geeft een fijne en prettige smaak aan kip, runder- kalfs- of lamsvlees.Laat het vlees minimaal 1 uur marineren.

INGREDIENTEN

125 ml olijfolie, 60 ml verse citroensap, 1 bolletje knoflook, fijngehakt, 2 el sjalotjes, fijngehakt, 2 tl citroenschil, fijngeraspt, 2 tl verse thijm, dragon, dille of salie, fijngeknipt,, of:1 tl dezelfde kruiden, gedroogd, 1/1 tl (zee)zout, ? tl versgemalen peper, Gebruik kruiden die passen bij soort vlees die je marineert ? zoals thijm en/of dragon voor kalfsvlees, thijm en salie voor rundvlees, salie voor varkensvlees, dille en/of dragon voor vis.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-2003
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Rosbief Met Bier Op De Bbq

Rosbief voor de hoofdmaaltijd. de leftovers gebruiken voor de lunch op brood

INGREDIENTEN

2kg muisje rosbief, 1 flesje donker bier, 125 ml groffe mosterd, 50 olie, 2 el bruine basterd, 1 tl peper, 3/4 tl zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-08-1999
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Glazuur voor BBQ of grillpan- oven

Saus die een glimmend laagje op het vleesmaakt, als het gegrilld of van de BBQ afkomt.

INGREDIENTEN

Glazuur Ingrediënten, 2 eetlepels Honing, 1 eetlepel Mosterd, 1 eetlepel Olijf Olie, , , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-01-2010
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

BBQ chicken lasagne, lekker anders weer!

Weer eens een lasagne anders dan anders, dat kan nooit kwaad. Vind ik dan. Hier zijn we compleet verslaafd aan de sausjes van Yildriz... en vooral de nieuwste, Spaanse Allioli. Anyway, dat terzijde. Op hun site kwam ik dit recept tegen en dat sprak me gelijk aan. Enige wat ik veranderd heb is het vlees, gepocheerde kipfilet in reepjes getrokken i.p.v. gehakt. Thats up 2 U, ik zet het originele verder recept neer en dan zelf beslissen waar je voor kiest!  

INGREDIENTEN

Olijfolie, 500gr kipgehakt (kipfilet, poelier), 1 grote rode ui, gesnipperd of halve ringen, (Evt 2 teentjes knoflook, gesnipperd), 1 rode paprika in reepjes, 5 trostomaten in blokjes, 200 ml Yildriz BBQ-saus, 75 ml water, 250 gr verse lasagnevellen, koeling, 125 gr mozzarella in plakjes, Versgemalen p&z, Verse basilicum om te garneren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2018
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pulled Pork (Slow Cooker)

Heerlijk Amerikaans Slow Cooker recept voor op (hamburger)broodjes of met een frisse salade.

INGREDIENTEN

2 middelgrote uien, 5tenen knoflook, 240ml kippenbouillon, 25gr (donker)bruine bastardsuiker, 1 theelepel cayennepeper, 1 theelepel chilipoeder, 2 theelepel paprikapoeder (niet de hete), 1 eetlepel zwarte peper (vers gemalen), 2,5 theelepel zout, (of meer indien nodig), 3/4 theelepel komijn (gemalen), 1/2 theelepel kaneel (gemalen), 1,5 kilo schouderkarbonade zonder bot, 1 flesje (ongeveer 0,5L) BBQ saus (van de Lidl is erg lekker)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-05-2014
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Barbecue, spareribs uit VS

Dit is de manier hoe mijn nicht uit Amerika de vlees maakt. Heerlijk is dit, voor mij de lekkerste sparerib recept.

INGREDIENTEN

4 eetlepels zonnebloemolie, 2 middelgrote uien (fijngehakt), klein blikje tomatenpuree, 4 eetlepels witte azijn, 1 theelepel zout, 1 theelepel tijm, 1-2 teentjes knoflook (fijngehakt), 4 eetlepels honing, 8 eetlepels vleesbouillon, 8 eetlepels Worsestershiresaus, 1 theelepels mosterd, eventueel sambal, 2 kilo krabbetjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2004
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Vijf verse houdbare super barbecue sausjes

Bij de barbecue mogen geen sausjes ontbreken. Hier heb ik vijf hemelse barbecue sauzen die snel klaar zijn, houdbaar zijn en heerlijk smaken. Veel beter, lekkerder en goedkoper dan uit zo'n fles van Calvé, huismerk of andere merken die in de supers te krijgen zijn. In de loop der jaren gevonden, doorontwikkeld, vaak gemaakt en geproefd. Stuk voor stuk verse topsausjes en je barbecue wordt deze en volgende zomers een waar feest.

INGREDIENTEN

Zie bij bereidingswijze.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-06-2015
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Hamburger , American

Ontstaan eerste hamburger: Het ontstaan van de hamburger begint bij de veroveringstochten van Genghis Khan. Zijn strijders te paard hadden een behoefte aan snel te paard kunnen eten opgelost door een stuk rauw fijngesneden rundvlees onder het zadel te leggen tijdens het rijden. Door de bewegingen van het paard en de druk van de ruiter werd dit vlees mals gewreven, waarna het ook tijdens de rit rauw gegeten werd. Vanuit hier zou het uiteindelijk de kleinzoon van Genghis Khan, Kublai Khan zijn, die het "gerecht" naar Rusland exporteerde door de verovering van Moskou. De Russen namen dit gerecht over en verfijnden het door er eieren en uien door heen te mengen, wat het een rijkere smaak gaf. Ontstaan moderne hamburger De moderne Amerikaanse hamburger zou echter nog niet ontstaan tot tussen 1885 en 1904: ergens in deze periode moet de eerste echte hamburger ontstaan zijn. Wie deze eerste hamburger geserveerd heeft is nog steeds punt van discussie in de geschiedenis.

INGREDIENTEN

- Gehakt 1 kg (1/2om1/2 of rund), - Mosterd (Dijon) 20 grm, - Worcestersaus 13 grm, - **Tomatenketchup, curry of BBQ saus 75 grm (eigen keus), - Rode ui 100 grm, - Knoflook 15 grm, - 3 Eidooiers (1/2 om 1/2 gehakt) of 4 eidooiers (rundergehakt), - Paneermeel 50 grm, - Peper en zout naar smaak, , **favoriet

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-2012
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Eigengemaakte hamburgers (rund)

Zelf hamburgers maken is wel even wat werk, maar dan heb je ook echt iets lekkers

INGREDIENTEN

Voor 8 hamburgers:, , - 1 kg doorregen riblappen (kies bij voorkeur de lappen met het meeste vet), - 1 pakje Verstegen kruidenmix voor hamburgers (1 pakje is in principe voor 500 gr. vlees), - 5 EL tomatenketchup, - 2½ a 3 EL franse mosterd, - 1 EL uienpoeder, - 1 EL milde paprikapoeder, - ½ EL knoflookpoeder, - 3 grote of 4 kleine eidooiers (vooral t.b.v. de binding), - eventueel nog aanvullen met zout en peper naar smaak

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2011
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Barbecue, ribs

Krabbetjes voor in de oven of op de BBQ

INGREDIENTEN

Krabbetjes, tomatenketchup, tomatenpuree, bruine suiker, knoflook, zout en peper, gemberpoeder, water, 1 fijngesnipperde ui

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-1998
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Smoked Bacon Wrapped Fatty

Calorie technisch gezien , heel erg fout natuurlijk. smaak technisch , erg lekker. recept aangepast aan wat mijn locale super ( das niet veel ) in huis had, origenele ingredienten zet ik er achter.

INGREDIENTEN

3 verse braadworst, 3 el fijn gesneden zongedroogde tomaten ( orig: jalapeno peper ), 7 plakjes bacon, 4 plakjes plastic cheddar ( orig: geraspte mature cheddar ), geroosterd paprika poeder ( orig: een droge vlees rub, bv roast rub van de ap )

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2016
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rum Ribs

Geweldig recept van Jamie Oliver en DJ BBQ. Ik heb het aangepast voor de oven aangezien het weer in NL niet altijd zo mooi is als nu

INGREDIENTEN

€ Zeezout, € Zwarte peper, € 1.5 kg rib, , Marinade, € 5 el maple syrup (ahoornsiroop), € 2 tl chipotle chilli paste, € 1 el gemalen gember, € 1 el Worcestershire saus, € 1½ tl paprikapoeder, € 1½ tl gemalen komijn, € 1 tl teaspoon Chinese 5-spice (kaneel, kruidnagel, (ster)anijs, venkel, Szechuanpeper), € ½ tl gemalen nootmuskaat, , BBQ saus, € 4cm fijngehakte verse gember, € 3 a 4 fijngehakte teentjes knoflook, € 125 ml tomaten ketchup (Heinz), € 60 ml donkere rum, € 1 el Worcestershire saus, € 3 el appel cider azijn, € 1 tl Dijon mosterd, € ½ teaspoon gedroogde chilli, € 50 g zachte bruine suiker, € 80 ml water, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-07-2015
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Beer Can Chicken

Deze kip is mals, sappig, doordrenkt met heerlijke kruiden.

INGREDIENTEN

1 theelepel mosterdpoeder, 1 theelepel uienpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel zeezout, theelepel knoflookpoeder, theelepel korianderpoeder (ketoembar), theelepel komijnenpoeder, theelepel vers gemalen zwarte peper, 1 kip, 1,5 2 kg, 2 theelepels olijfolie (andere olie mag ook), 1 bierblik ( liter), hickory rookhout voor de barbecue

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-2014
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

My own hamburger (cheese, hawaii of speciaal)

De basis Hamburger waaruit alle varianten gemaakt kunnen worden. Ik vind deze lekker omdat het vlees bekend is (gemalen biefstuk of vers gedraaide tartaar) en niet helemaal door en door gfebakken hoeft te worden zoals bij een vette mcdoinalds maar al te vaak gebeurt. Lekker met wat sla, ui, tomaat en saus naar smaak, of met kaas als cheeseburger, droog gebakken ananas eventueel ook dan met kaas, of de super burger met kaas, ananas en aan gebakken spiegelei over de burger. Een baconburger kan ook gemaakt worden door behalve bacon mee te bakken ook stukjes bacon in het tartaarmengsel mee te kneden.

INGREDIENTEN

600 g magere tartaar of gemalen biefstuk, 3 eetlepels worstershire sauce, Peper en zout, Een half uitje zeer fijn gesnipperd, 2 eidooiers, 3-4 eetlepels bloem, Uiringen, 1 2 theelepels tabasco jalapeño sauce (groene tabasco) naar smaak toevoegen voor een pittiger burger

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2010
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Barbecue, saus

Voor verschillende soorten vlees

INGREDIENTEN

4 eetlepels geraspte ui, 1 kop tomatenpuree of ketchup, drie kwart kopje water, 1 eetlepel azijn, 3 eetlepels worcesterhiresaus, 1 theelepel zout, 2 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel cayennepeper, ? theelepel zwarte peper, ? theelepel kaneel, 1 mespunt fijngestampte kruidnagel, 1 fijn gemaakte teentje knoflook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2000
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

GRILLED RIB-EYE STEAK!

1 woord. heerlijk! mijn wederhelft gaat hiervoor.

INGREDIENTEN

4 rib-eye steaks van 200 gr., , voor de marinade, 4 eetlepels olijfolie, 1 theelepel tijmblaadjes, halve theelepel fijngehakte rozemarijn, 1 teentje fijngesneden knoflook, halve theelepel paprikapoeder, versgemalen zwarte peper, grof zeezout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2011
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Barbecue-chicken-grilled-cheese sandwich

Prima BBQ idee, snel klaar en super lekker

INGREDIENTEN

Kippenbout (vlees)400 g, jonge kaas8 sneetjes, 8 sneetjes zuurdesembrood, 4 lente-uien (in ringen), 1 rode ui, 4 el barbecuesaus, boter, olijfolie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-08-2018
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pulled pork van Boston Butt

Hoe maak je Pulled Pork? Dit is een basisrecept.

INGREDIENTEN

3000 gram Boston Butt, 150 gram Roast Rub, broodjes,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-11-2013
  • Amerikaans
  •  > 120 min.

Orientaalse Marinade

Deze marinade is zeer geschikt voor varkensvlees.Gebruik hem zeker voor Spare Ribs.

INGREDIENTEN

4 eetl. sojasaus,2 eetl. honing,4 eetl. sherry,1 thhel. kaneel,1/2 theel. gemalen kruidnagel,peper,4 eetl. koude thee,1 teentje knoflook uit de knijper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

pittige ketsupsaus

Erg lekker sausje

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-07-2013
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

drumsticks gemarineerde

Voor op de BBQ

INGREDIENTEN

12 drumsticks, 2 eetlepels honing, 3 eetlepels ketjap, 4 eetlepels sherry, 1 teentje knoflook, ? theelepel kerriepoeder, ? theelepel komijn, peper,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-02-2000
  • Amerikaans
  •  > 120 min.

Lekkerste SpareRibs ooit

Koop ongemarineerde ribbetjes bij de slager. (750Gr p/p voor een flink portie) Doe ruime hoeveelheid water in grote pan en voeg per liter water 100ml Ketjap toe + paar eetlepes sambal. Laat water koken en doe de ribbetjes erin. 20 minuten laten koken en daarna vuur onder de pan uit en min. 12-24 uur laten staan. Hoe langer hoe beter! Daarna de ribbetjes 30 min. in de marinade en op de bbq of onder de gril. niet te lang naar het vlees kijken anders valt ie van het bot ;-)

INGREDIENTEN

Ongemarineerde ribbetjes van de slager (750gr p/p), Conimex hot marinade mix, ketjap (literfles), Sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2010
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spare ribs uit de Dutch Oven

Sinds we een Dutch Oven hebben, blijken er enorm veel recepten te vinden te zijn, die waren er natuurlijk al, maar je moet er wel ff naar Googelen. Dit recept staat op www.dutchovencooking.nl.  Nog even over de ribs....Je kan natuurlijk gewone spare ribs halen, maar er zijn ook vleesribben. Gewoon te koop bij de Jumbo, minder bot meer vlees, wel wat vetrandjes, maar die kan je er later tussenuit halen. 

INGREDIENTEN

Grote Dutch Oven, 8 stukken vleesribs, 2 Grote uien, 2 Paprika's, 1 flesje donker bier (Leffe dubbel of zo), Mosterd, Kruidenmix naar smaak, BBQ-Saus

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-02-2016
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Steak met knoflookboter

Ideaal voor de BBQ.

INGREDIENTEN

4 T bone steaks; 3tl geperste knoflook; 2 tl olie ; zout en peper. Voor de boter: 50 gr. boter; 2 tl geperste knoflook; 1 el fijngeknipte peterselie; 2 tl citroensap.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkerste SpareRibs ooit

Koop ongemarineerde ribbetjes bij de slager. (750Gr p/p voor een flink portie) Doe ruime hoeveelheid water in grote pan en voeg per liter water 100ml Ketjap toe + paar eetlepes sambal. Laat water koken en doe de ribbetjes erin. 20 minuten laten koken en daarna vuur onder de pan uit en min. 12-24 uur laten staan. Hoe langer hoe beter! Daarna de ribbetjes 30 min. in de marinade en op de bbq of onder de gril. niet te lang naar het vlees kijken anders valt ie van het bot ;-)

INGREDIENTEN

Ongemarineerde ribbetjes van de slager (750gr p/p), Conimex hot marinade mix, ketjap (literfles), Sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2010
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spareribs

Geweldig lekkere spareribs die je natuurlijk ook in de oven kunt verwarmenof op de bbq

INGREDIENTEN

1 kg Spareribs of platte rib, 1/2 ltr.ketjap manis,1/2 ltr.water;, suiker (niet te weinig), el.sambal, 25 gr.ketoembar of boenboe, kruiden, eventueel olie maar is niet nodig

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2000
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Wijnboter

Lekker botertje op om karbonades van de BBQ te laten smelten.

INGREDIENTEN

150 ml.witte wijn,2 sjalotjes fijngehakt, 75 gr. zachte boter,1 theel.citroensap,peper,zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Chili Saus

INGREDIENTEN

Tomaten, uien, rode pepertjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-1999
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Ribeye met tabasco

De tabasco vult de rijke smaak aan van de ribeye.

INGREDIENTEN

*1 ribeye van 4 cm dik (ca. 450 gram) *tabasco *gekneusde zwarte peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2007
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Shortribs Smokey Goodness style

Het eerste recept dat ik met jullie wil delen zijn shortribs, eigenlijk de spareribs van een rund. Hier in Nederland kom je dat niet vaak tegen op de BBQ, het kost veel tijd en de smaak is voor veel van jullie onbekend. Ik zag dit stuk vlees voor het eerst bij Grillmasters op RTL4, daarna heb ik er meer over gelezen en ben het recept tegen gekomen in het boek van Jord Althuizen "Smokey Goodness".Voor het bereiden van dit stuk vlees mag je een hele dag tellen, ik had een stuk van 1700 gram en dit heeft er 7 1/2 uur op de BBQ gelegen.

INGREDIENTEN

- shortribs ongeveer 2 kilo, - 2 eetlepels grof zeezout, - 3 eetlepels zwarte peper korrels, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-05-2017
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top