1. Home
  2. Recepten
  3. Bavette

Bavette recepten (17)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Bavette met scampi

INGREDIENTEN

20 scampi`s 2 teentjes knoflook 4 rijpe stevige tomaten 1 dl droge witte wijn 4 el olijfolie extra vergine verse peterselie 350 gram bavette (0f tagliatelle) verse oregano Witte wijnazijn verse basilicum (12 grote blaadjes) Rode peper zout en versgemalen peper 75 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

1. Kerf de tomaten kruislings in en giet er kokend water over. 2. Pel de scampi`s en verwijder het darmpje. 3. Pel de uien en knoflook. Hak ze fijn. 4. Ontvel en ontpit de tomaten en snij deze in reepjes. Snijd de rode peper in de lengte doormidden, verwijder de pitjes en snijd de peper in kleine stukjes. 5. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan ( of een wok is). De vlam is ingesteld op een matig vuur en bak de uien glazig. Voeg de pepers en de knoflook bij de uien en voeg onmiddellijk de suiker toe. Het geheel laten karamelliseren. 6. Blus het af met de azijn en kook het geheel nog kort. 7. Voeg de tomaten en witte wijn toe. Laat het op een zacht pitje een half uur staan. Indien nodig, vul het met water of witte wijn. 8. Kook de pasta al dente (beetgaar) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Niet afgieten 9. Voeg de scampi`s en kruiden toe aan de . Als de scampi`s gaar zijn dan voeg je de niet afgegoten pasta toe. 10. Maak op smaak met vers gemalen peper en eventueel wat extra olijfolie.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bavette van de barbecue

Heerlijk Franse bavette van de barbecue. Je kunt ook ander vlees gebruiken, zoals biefstuk of entrecote. Pas hierop wel de grilltijd aan. 

INGREDIENTEN

896 g The Meat Lovers bavette USA (1 pak), 1,5 el olijfolie, 1 desembaguette wit (afbak, 250 g), 125 g slamix (1 bak), 4 el tuinkruidendressing, 0,5 bosje radijs, 1 snufje peper

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2020
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ba­vet­te met cran­ber­ry-ui­en­ch­ut­ney en blau­we­kaaspu­ree

Bavette is een luxe stukje vlees van de koe met veel structuur en veel smaak. Geserveerd met een hartelijke aardappelpuree en een chutney van ui en cranberry, maken er een feestelijk hoofdgerecht van . 

INGREDIENTEN

4 rode uien, 3 cm verse gember, 4 el olijfolie, 125 g doosjevol cranberry's, 4 el donkere basterdsuiker, 100 ml port, 1 tl mosterdzaad, 25 ml balsamicoazijn, 750 g bavette, 1 kg kruimige aardappel, 150 ml melk, 50 g boter, 150 g cambozola

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-11-2017
  • Frans
  •  60-120 min.

Broodje gegrilde bavette

Dit is een fijn recept, zeker als je veel bezoek hebt om iets bijzonders op tafel te zetten wat niet al teveel werk kost.

INGREDIENTEN

Bavette (1,5 kg), 6 afbak Italiaanse bollen, rucola en gemengde sla, , Voor de marinade:, - milde olijfolie, - appelazijn, - balsamicoazijn, - honing, - bruine basterdsuiker, - paar tenen knoflook, , Voor de pesto:, - basilicum, - pijnboompitten, - knoflook, - olijfolie, - parmezaanse kaas, - peper en zout, , Voor de saus:, - 0,5 l yoghurt, - 3 lepels mayonaise, - 3 tenen knoflook, - truffelolie, - citroensap, - poedersuiker, , Voor de dressing:, - olijfolie eerste persing, - citroensap, - beetje suiker, - peper en zout

  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-03-2018
  • Amerikaans
  •  > 120 min.

Bavette met scampi, tomaat en citroen

Heerlijk Italiaans pastagerecht met Scampi, tomaat en citroen.

INGREDIENTEN

20 scampi`s, 4 rijpe, stevige tomaten, 4 el olijfolie extra vergin, 2 teentjes knoflook, 1 dl droge witte wijn, 1 takje dragon, 1 biologisch geteelde citroen, 350 g bavette (of tagliatelle of linguine), eventueel verse kervel, peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bavette rollade met sticky sojasaus

Lekker

INGREDIENTEN

, Lidl.nl, , skip naar zoeken, skip naar hoofdmenu, skip naar sumenu, skip naar content, , Feedback, Werken bij, Over ons, Duurzaamheid, Pers, Service & Contact, , Lidl, De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!, Type 2 or more characters for results., , Folders, Contact, Nieuwsbrief, Boodschappenlijst0, Favorieten0, , Acties, Delicieux, Recepten, Assortiment, Lidl Plus, Lidl-Shop, , Alle recepten, Kerst, Menugang, Keuken, Thema, , Bavette rollade met sticky sojasaus en kleurrijke ovengroenten, , Bavette rollade met sticky sojasaus en kleurrijke ovengroenten, Ingrediënten, personen, , 1 bavette rollade , bavette rollade, 4 el ketjap , ketjap, 4 el Japanse sojasaus , Japanse sojasaus, 5 cm gember , gember, 0,5 blokjes runderbouillon , runderbouillon, 3 el rietsuiker , rietsuiker, 1 rode peper , rode peper, in ringetjes, 1 stengel citroengras , citroengras, 1 limoen , limoen, uitgeperst, 1 zak ovengroenten (pompoen, rode aardappel, gele en paarse peen) , ovengroenten, olijfolie , olijfolie, zout , zout, peper , peper, 1 paksoi , paksoi, 4 lente-ui , lente-ui, 15 g koriander , , ,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2020
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bavette Al Vitello E Asparagi

Pasta met een saus van groene asperges en kalfsvlees

INGREDIENTEN

360 gram Bavette = pasta, je kunt ook Linguine nemen, 500 gram groene asperges, 100 gram boter, 100 gram kalfsvlees, 250 gram Fontina kaas, in schilfers gesneden, 25 cl slagroom, 1 glas witte wijn, 1 sjalotje, gesnipperd, Zout en peper,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ba­vet­te­Rol­la­de //Flank steak pin­w­heels van Jor­d Al­t­hui­zen

Een geweldig smaakvol recept. Bavette of ook wel Flanksteak is prima te bereiden op de BBQ

INGREDIENTEN

400 g verse spinazie, , 1½ kg beef bavette, , 150 g AH Excellent antipasto, , 150 g geitenkaasplakken, , 125 g mozzarella, , 150 g semi-gedroogde tomaten, , 15 g verse basilicum, keukentouw, 20 grote tapasprikkers, barbecue of grillpan, kerntemperatuurmeter

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Carpaccio van rundvlees met pesto

Carpaccio van 9 maanden gerijpte bavette met a la minute pesto.

INGREDIENTEN

500 gram rund vlees (het liefst Ierse bavette), 4 eetlepels pijnboompitten, ¼ bos verse Basilicum, Parmezaanse kaas, Olijf olie extra vierge, 100 gram Rucola sla, 1 limoen, 2 Knoflooktenen ½ uur gekookt in water, Peper en zout

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-08-2016
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Rendangpasteitjes

In deze spannende driehoekjes zit kruidig vlees met zoete kokosmelk

INGREDIENTEN

500 g magere runderlappen of Bavette, 1 el zonnebloemolie, 2 uien, gesnipperd, 1 zakje boemboe rendang vlees, 1 pakje kokosmelk (200ml), 8 plakjes bladerdeeg, 1 losgeklopt ei

  • Aziatisch Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-11-2012
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Steak quesadilla met pico de gallo salsa

Pico de gallo is een salsa uit Mexico. Heerlijk in combinatie met deze steak quesadilla. 

INGREDIENTEN

Voor de quesadillas:, 6 tortilla's, 300 g geraspte mozzarella, 200 g verse cheddarkaas, geraspt, 300 g bavette (flank steak), in reepjes gesneden, , Voor de salsa:, 1 tomaat in kleine dobbelsteentjes, een halve komkommer in kleine dobbelsteentjes, 1 sjalot, fijngesneden, 1 knoflookteen, fijn geperst, 3 takjes peterselie, het rasp van de schil en het sap van een limoen, peper en zout,

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2017
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste bavette recepten

Rundvlees met wintergroenten gesmoord in bier

INGREDIENTEN

800 gram rundvlees (bavette: vlees van de flank van het rund); 1 dikke ui; 1 dikke wortel; 1 preistronk; 5 stengels bleekselderij; 3 rapen; 8 kleine vastkokende aardappelen; 3 teentjes knoflook; 3 blaadjes laurier; 2 takjes tijm; 2 flesjes kwaliteitsvol blond bier (bijvoorbeeld Tripel Karmeliet); 1 liter blanke fond; een klont boter; versgemalen zwarte peper; zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-02-2011
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Tataki van rund met ponzu dressing

Een prachtig bord Japans lekkers.

INGREDIENTEN

300 g rundvlees (bavette), 3 lente-uien, 3 radijzen (in dunne plakjes), 1 wortel (in dunne reepjes), munt (enkele takjes), koriander (enkele takjes), 1 el sesamzaadjes (geroosterd), zonnebloemolie, peper en zout, , Voor de tatakimarinade :, 80 ml sojasaus, 5 cm gember, 3 el ahornsiroop, 4 el rijstazijn, 3 el olijfolie, , Voor de ponzudressing :, 4 el sojasaus, 8 el ponzu ( kant en klaar te koop ), 1 el geraspte gember

  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2019
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pepersteak met gebakken aardappeltjes

Een mals stukje vlees met een pittige bite door de grove peperkorrels. Dit gerecht is de perfecte combinatie tussen vlees, aardappel en sla. De sla is met de witlof en radijs een fris bijgerecht.

INGREDIENTEN

4 keer 180 gram Bavette biefstuk, 4 Frieslander aardappelen, 2 uien, in halve ringen, 4 little gems, 2 stronken witlof, 9 radijsjes, in dunne plakjes, Sap van 1 limoen, 100 ml room, 50 gram roomboter, 50 ml Worcestersaus, 150 ml rode wijn, Verse mix peperkorrels (zwart, wit, roze, Cayenne), Bosje rozemarijn, Bosje kervel, Zout, Olijfolie, Azijn

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Koreaanse barbecue-bowl

.

INGREDIENTEN

Voor de dressing:, 1 à 2 eetlepels sambal oelek, 5 tenen knoflook, fijngehakt, 160 ml sojasaus, 60 ml mirin (rijstwijn), 2 à 3 eetlepels bruine suiker, 1 eetlepel sesamolie, , Voor de Korean bbq-bowl:, 450 gram rundvlees zoals bavette of longhaas, in reepjes, 1 rode paprika, in dunne reepjes, 1 gele paprika, in dunne reepjes, 2 grote handen verse spinazie, 1 eetlepel sesamzaad, 2 eetlepels pinda's, 1 bosui, fijngensneden

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-03-2021
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kogelbiefstuk met kruidenrub en smokey barbecuesaus

Kogelbiefstuk met kruidenrub is perfect voor de winterbarbecue. De smokey barbecuesaus maakt dit heerlijke gerecht helemaal af. Bij de gerookte smaak van dit gerecht is een robuuste rode wijn de perfecte match. 

INGREDIENTEN

6 g Italiaanse kruidenmix, 3 tenen knoflook, 0,5 tl gemalen mosterdzaad, 8 el olijfolie, 1 kg kogelbiefstuk, 100 ml smokey barbecuesaus, 1 snufje peper

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Risotto met snijbonen en champignons

Niet al te ingewikkelde risotto met een vrolijk kleurtje door de snijbonen. Hoofdgerecht voor 2 personen of bijgerecht voor 4 of meer personen (leuk bij bavette, zwijnshaas, zalmfilet op de huid van de grill). Het recept is zoals zo vaak geboren uit bittere noodzaak: zowel champignons als snijbonen die in de koelkast in de weg lagen... Mocht je om welke reden dan ook met meerdere mensen tegelijk in de keuken staan tijdens het bereiden vermenigvuldig dan het aantal glazen Chianti uit het recept met het aantal volwassenen in de keuken.

INGREDIENTEN

400 gram risottorijst, 300 gram snijbonen, 250 - 300 gram kastanjechampignons, 150 gram bauernschinken, 1 ui, paar teentjes knoflook, 1 liter paddenstoelenbouillon, 150 gram parmezaanse kaas / grana / pecorino romano, glas Chianti

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste bavette recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top