bavarois
Heerlijke roompudding in diverse smaken
4 sinaasappels of 8 mandarijntjes 1 zakje gelatine poeder 2 eieren gesplitst in 2 dooiers en 2 eiwitten 250 ml. slagroom 2 eetlepels suiker
De mandarijntjes uithollen. Of de sinaasappels halveren en uitpersen. De schil bewaren, daar serveer je de bavarois in. Eiwitten stijfslaan tot het pieken vormt. De gelatine weken in een paar eetlepels lauw water De room stijfslaan met de suiker
Doe de sinaasappelsap in een pan en verwarm dit met 1 eetlepel suiker als het sap niet zoet genoeg is. Voeg de gewelde gelatine eraan toe en laat dit goed oplossen. Koel dit mengsel in koud water af tot het een beetje dikker is. Doe 2/3 van de slagroom bij de stijfgeslagen eiwitten, daarna langzaam het lichtgebonden sap er door scheppen Als het goed vermengd is( er mogen geen strepen meer te zien zijn van vruchtensap of eiwit) in de uitgeholde mandarijnen of sinaasappelschil doen. In de koelkast goed laten opstijven. Serveren met een beetje overgebleven slagroom, het liefst een mooi rozetje er op spuiten en verder garneren naar wens.
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-11-1998Nagerecht10-20 min.
Bavarois
Zalige afsluiter van een etentje, of gewoon..... zomaar tussendoor!
300 gr fruit, 300 ml room, 3 eieren, 3 eetlepels suiker (=45 gr), 5 blaadjes gelatine.
- Frans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-05-2001Frans Nagerecht10-20 min.
- Eigen recept
advocaat-bosvruchten bavarois
Dit recept is een aangepaste versie van een recept , wat -tig keer op internet staat, maar wat wij veel te stijf en te alkoholrijk vonden. Dit is een heerlijk luchtige versie. TIP: vervang voor kinderen de advocaat door vanillevla, of maak voor hen alleen de bosvruchtenlaag en geef er vanilleijs bij.eigen foto
250 g bosvruchten (diepvries) + wat voor bovenop, 2 dl slagroom, 85 g suiker, 2,5 blaadjes gelatine (à 2 g), 1 eidooier op kamertemperatuur, 125 g advocaat, 60 g mascarpone,
- Internationaal Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-04-2009Internationaal Nagerecht30-60 min.
Bavarois
Een ouderwetse zondagse bavarois. Het recept, van de befaamde keukenmeester Auguste Escoffier, is meer dan honderd jaar oud. Het is ietwat gewijzigd maar de smaak van de bavarois is onveranderd gebleven. U kunt er apart licht opgeklopte slagroom en/of cr?me fra?che bij geven (gelijke delen slagroom en creme fraiche). Zo'n gerecht laat zich ook graag omringen met verse rode (bos)vruchten zoals aardbeien, frambozen, bramen, rode en zwarte bessen. Een combinatie van ananas uit een blikje met sinaasappelpartjes en schijfjes banaan is, juist in deze tijd van het jaar, ook heel aantrekkelijk.
11 gram gelatineblaadjes;, 2 eieren, gesplitst;, 1 1/2 theel. custardpoeder of ma?zena;, 85 gram suiker;, 1 zakje vanillesuiker (5 - 8 gram);, 3 1/2 dl melk;, 2 1/2 dl slagroom.,
- Nederlands Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-01-2006Nederlands Nagerecht> 120 min.
Bavarois van
Bavarois van mandarijnlikeur met krokante chocolade .mmmm
4 eetl. mandarijnenlikeur, 50 gram chocolade, 1 dl., stijfgeklopte slagroom, 16 gram gelatine, 100 gram fijne tafelsuiker, 600 ml mandarijnensap
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-12-2004Nederlands Nagerecht10-20 min.
Bavarois
Als nagerecht altijd weer een succes
Halve liter slagroom, 4 eiwitten, blikje ananas (450 gr), 50 gr suiker, 5 blaadjes witte gelatine
- Internationaal Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op16-05-1999Internationaal Nagerecht> 120 min.
Bavarois
Een overheerlijke bavarois op melkbasis.
Melk 1 liter, slagroom 0,5 liter, eierdooiers 4 stuks, suiker 200 gram, poedergelatine 25 gram, vanillestokje 1 stuk
- Nederlands Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-04-2003Nederlands Nagerecht20-30 min.
Bavarois
Lekkere vruchten bavarois.
16 gram gelantine, 1/2 dl water, 125 gram suiker, 3 dl vruchtensap, sap van 1 citroen, 3 eiwitten, snufje zout, 2 1/2 dl slagroom
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-05-2014Nagerecht20-30 min.
Bavarois
Bavarois van granaatappel met druivencompote
- 1 fles moscato, , - 1 tros witte druiven, , - 2 granaatappels, , - 4 takken munt, , - 2 ? dl. slagroom, , - 8 gram gelatine, , - 1 vanillestokje, , - 100 gram fijne tafelsuiker,
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-04-2005Nederlands Nagerecht10-20 min.
Bavarois
Kaneel en honing
5 deciliter slagroom, 8 eetlepels acaciahoning, 1-2 theelepels honing, 6 blaatjes witte gelantine, 250 gram aardbeien, 4 eetlepels poedersuiker
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-06-2000Nagerecht10-20 min.
bavarois
Ik maak hier altijd citroenbavarois van, maar het kan natuurlijk ook met andere vruchten. Niet met ananas of kiwi, dat gaat mis met de gelatine. Tenzij je het eerst kookt heb ik mij laten vertellen, maar nog niet uitgeprobeerd.
200-250 ml vruchtensap of vruchtenpuree, 125 ml slagroom, 250 gr. kwark, 100 gr. witte basterdsuiker, 1 eiwit, 4 bl. witte gelatine
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op13-10-2002Nagerecht> 120 min.
Bavarois
Heerlijke pudding!!!!!!
* 1 blikje aardbeien, of ander fruit, * 1 pakje slagroom, * 3 bl. gelatine, * 2 eetlepels suiker, * kneepje citroensap
- Goedkoop en snel Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-03-2005Goedkoop en snel Nagerecht10-20 min.
Bavarois
150 g snoepjes naar keus,30 stuks, 2 eieren, 1,5 dl suiker, 3 dl slagroom?* hagelslag of chocoladeschilfers.
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-12-2004Nederlands Nagerecht10-20 min.
Bavarois
Van geitenkaas en witte chocolade met een coulis van aardbeien
6 dl slagroom; 1 opengesneden vanillestokje; 125gr witte chocolade; 75gr verse zachte geitenkaas; 2 blaadjes gelatine; 100gr kristalsuiker; 500 gr aardbeien; sap van 1 citroen;
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-11-2001Frans Nagerecht20-30 min.
Bavarois
Montignac op klompen
4 eieren, 2 eiwitten, ? liter slagroom, 6 blaadjes gelatine, 5 ml. vloeibare zoetstof, 1 eetlepel citroensap,
- Montignac Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op10-04-2005Montignac Nagerecht> 120 min.
Frambozen bavarois
Klassiek nagerecht waarvan het recept ook kan worden toegepast met de purees van andere vruchten. Zo kunt u met een potje kant-en-klaar gekochte appelmoes in een ommezientje een appelbavarois maken. Gebruik voor de bavarois met verse vruchten bijvoorkeur een niet-metalen zeef (nylon) en houten lepels en spatels voor het mengen, roer en spatelen.
350 gram verse frambozen, 80 gram witte basterdsuiker, 1 1/2 el. limoen- of citroensap, 6 gelatineblaadjes, 3 dl slagroom, enkele munttopjes voor de garnering,
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-10-2004Frans Nagerecht20-30 min.
Citroen-yoghurt bavarois
Lik je vingers maar vast af, want het is niet alleen heerlijk maar ook zeer snel bereid.
16(let op!) gram witte bladgelatine; 3,3 dl. volle yoghurt, 4 el. citroensap, 3 el. water, 1,65 dl. slagroom,4 eiwitten,135 gram poedersuiker.VOOR DE GARNERING: slagroom, vers fruit (citroen,mango enz), 3 dl. mangocoulis
- Internationaal Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-12-2005Internationaal Nagerecht10-20 min.
Bavarois met aardbeien
500 gram aardbeien - 150 gram suiker - 5 gram gelatine - 4 dl slagroom, , , ,
- Nederlands Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-11-2003Nederlands Nagerecht20-30 min.
- Eigen recept
Mojito Bavarois
Bavarois gemaakt met de smaken van de albekende cocktail, de Mojito.
4 blaadjes gelatine, 75 cl limoensap, bosje munt, 75/100 ml rietsuikersiroop, goede scheut rum (liefst Havana Club), 80/100 gram kwark, 3 dl slagroom
- Fusion Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-12-2010Fusion Nagerecht20-30 min.
Bavarois appeltaart
Een appeltaart op een andere manier! Net dat ene andere ingredient erbij wat het zo speciaal maakt. Heerlijk fris en afkomstig uit Duitsland.
, BASIS, 100 gr. zachte boter, 70 gr. suiker, 1 ml. vanille, 150 gr. huishoudbloem, 80 gr. frambozenconfituur, , VULLING, 2x 250 gr. verse roomkaas (kamertemperatuur), 100 gr. suiker, 1 theelepel vanille, 2 eieren, , BELEG, 150 gr. suiker, 1 theelepel kaneel, 1 kg. appels in schijven, 85 gr.amandelschilfers,
- Duits
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-05-2011Duits60-120 min.
Sinaasappel-amaretto bavarois
Favoriet feestelijk nagerecht Eén dag voor gebruik maken, op de "feest"dag zelf geen werk!
Voor de sinaasappelgelei:, 6 blaadjes witte gelatine, schil van 1/2 sinaasappel, 1/2 liter sinaasappelsap, 1 el citroensap, stukje pijpkaneel 4cm, 1 kruidnagel, 75 g suiker, Voor de bavarois:, 4 1/2 blaadje witte gelatine, 3 eidooiers, 60 gr suiker, 1 1/2-2 dl melk, 1 eiwit, 2 dl slagroom, 15 g poedersuiker, 2 el amaretto
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-11-2012Nagerecht0-10 min.
Bavarois van tarbot
Bavarois, 1700 g tarbot (vuil) - of een goedkopere vis, sap van 1 citroen, ? komkommer, 3 tomaten, 4 blaadjes gelatine, 2 eetlepels creme fraiche, 2? dl slagroom, , Coulis, 700 g pomodori, 5 sjalotten, 2 eetlepels olijfolie, 2 dl visfond, 2 blaadjes basilicum, , Garnering, 1 komkommer, dille
- Internationaal Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-09-2002Internationaal Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Milky-way bavarois
Een heerlijk zoete bavarois.
5 blaadjes gelatine, 5 milky-way`s, 2 dl. hete melk, 3 eieren, 100 gr. suiker, 6 dl slagroom
- Nederlands Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-01-2009Nederlands Nagerecht20-30 min.
Pepernoten bavarois
Lekker luchtig dessert of gewoon bij de koffie/thee/chocolademelk
- 6 eidooiers, - 150 gram suiker, - 400 ml melk, - 400 ml slagroom lobbig geklopt, - 8 blaadjes gelatine (kleurloos), - 200 gram pepernoten + ongeveer 10 voor garnering, - 60 ml amandellikeur, - cacao, - springvorm 21 cm,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-11-2002Nederlands20-30 min.
bavarois met mascarpone en pure chocolade
Een heerlijk Italiaans dessert
3 eigelen, 3 eiwitten, 5 soeplepels suiker, 2 kopjes sterke koffie, 500 gr mascarpone, 4 soeplepels amaretto, cacaopoeder, 2 blaadjes gelatine, 4 soeplepels room, 100 gr pure chocolade
- Italiaans Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-11-2000Italiaans Nagerecht0-10 min.
Aardbei bavarois
¼ l. aardbeien puree, citroensap, 8 à 10 gr. gelatine, 50 gr. water, ¼ l. slagroom, 100 gr. suiker (afhankelijk van de zoetheid van de puree),
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-07-2007Nagerecht20-30 min.
Bavarois met Cantuccini
2 eieren, 75 g witte basterdsuiker, 3 dl melk, 1 vanillestokje, 6 blaadjes witte gelantine, 100 g cantuccine, 150 g aardbeien, 2 1/2 dl slagroom
- Italiaans Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-04-2006Italiaans Nagerecht> 120 min.
Bavarois met aardbeien
Ontzettend lekker.!
3 eieren M ., 10 g gelatine ., 125 g poedersuiker., 2? dl melk ., 225 g gepureerde aardbeien ., 2? dl slagroom ., verse aardbeien .
- Internationaal Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-07-2003Internationaal Nagerecht0-10 min.
chocolade bavarois
3 1/2 dl slagroom, 30 gram cacao, 75 gram suiker, 1/2 dl melk, 2 blaadjes gelantine
- Nederlands Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-12-2003Nederlands Nagerecht20-30 min.
Bavarois met Aardbeien
(Bavarois aux Fraises)
500 gram aardbeien150 gram suiker5 gram gelatine4 dl slagroomcitroensap
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-09-2004Frans Nagerecht30-60 min.
Chocolade Bavarois.
Heerlijk verwennen
300 g suiker - 10 eierdooiers - 1 l melk - 1 vanillestok - 6 gelatineblaadjes - ? l room - 300 g pure chocolade
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op03-04-2001Nagerecht> 120 min.
Chocolade Bavarois
Dit is een dessert waar je van blijft eten!
*5-6 blaadjes gelantin *3 1/2 dl volle melk *150 gr fijne tafelsuiker *5 eieren, gesplitst *3 el cacao, gezeefd *250 gr melkchocolade, in stukjes *zout *2 1/2 dl slagroom, stijfgeklopt *2 el amandellikeur *150 gr pijnboompitten
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-03-2000Nagerecht30-60 min.
Beerenburg bavarois
- 5 deciliter melk, - 6 eidooiers, - 200 gramsuiker, - 6 blaadjesgelatine, - 5 centiliterberenburg, - 4 deciliter room, - Aardbeien
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-04-2013Nederlands Nagerecht10-20 min.
Bavarois Met Passievruchten
Een heerlijke Bavarois met verse passievruchten
4 passievruchten, 2 eidooiers, 1 blaadje gelatine, 15 g poedersuiker, 1 dl water, 1 dl room, ,
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-12-2000Nagerecht10-20 min.
Bavarois Met Aardbeien
500 gram aardbeien - 150 gram suiker - 5 gram gelatine - 4 dl slagroom - citroensap
- Nederlands Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-01-2000Nederlands Nagerecht20-30 min.
Chocolade Bavarois
Zo?n Chocolade Bavarois waarvoor ik weer een extra keer naar de sportschool moet als ik deze genuttigd heb.
150 gram pijnboompitten, 5-6 blaadjes gelatine, 150 gram tafelsuiker, 3 ? dl volle melk, 6 eieren gesplitst, 3 el cacao gezeefd, 300 gram melkchocolade in stukjes, zout 2 ? dl slagroom stijfgeklopt, 3 el amandellikeur
- Frans Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op27-10-2002Frans Nagerecht> 120 min.
Ananas bavarois
¼ l. ananassap, Enkele druppels citroensap, Gele kleurstof, 8 à 10 gr. gelatine, 50 gr. water, ¼ l. slagroom, 100 gr suiker, als garnituur gehakte ananas, als saus vanille-rum,
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-07-2007Nederlands Nagerecht30-60 min.
Bavarois Met Mandarijntjes
(Bavarois ` la Mandarine) Heerlijk fris voor warme dagen.
4 eidooiers - 125 gram suiker - 3,5 dl slagroom - 2,5 dl mandarijnensap - 2 mandarijntjes - citroensap - 1 vanillestokje - 2,5 dl melk - 9 gram gelatine
- Belgisch
- > 120 min.
- Geplaatst op26-07-1999Belgisch> 120 min.
bavarois van bitterkoekjes
150 gram bitterkoekjes, 1 vanillestokje, 1 liter melk, 50 gram amandelspijs, 11 gelatineblaadjes, 2 eieren, 100 gram suiker, 1 borrelglaasje bruine rum, 1/2 liter slagroom, , Voor de garnering:, 1/2 dl slagroom (eventueel), 8 of 12 bitterkoekjes
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-11-2009Nagerecht0-10 min.
Bavarois met Aardbeien
Dit is pure verwennerij
500 gram aardbeien - 150 gram suiker - 4 dl slagroom - 5 gram gelatine - citroensap
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-06-2001Nagerecht30-60 min.
Beerenburger Bavarois
Een Fries toetje.
5 dl melk, 6 st eidooier, 200 gr. suiker, 6 blaadjes gelatine, 5 cl beerenburger, 4 dl room, aardbeien,
- Regionaal Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-11-2000Regionaal Nagerecht30-60 min.
-
bavarois recepten
van mknol1973 , 2 recepten, 0 volgers
-
Bavarois
van JohnnyDu , 1 recepten, 0 volgers