1. Home
  2. Recepten
  3. Basterdsuiker

Basterdsuiker recepten (13.128)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

750 gram riblappen - 750 gram uien - zout, peper - 3 kruidnagelen - 1 laurierblad (of 1 blad daon salam )- 2 rode Spaanse pepers - 1/2 dl ketjap manis - 4 teentjes knoflook - 3 eetlepels olie - 1 theelepel ketoembar ( koriander ) - 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder - 2 eetlepels azijn - 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker - 1 eetlepel bloem - 1 vleesbouillontablet

Bereidingswijze

Snij het vlees in flinke dobbelstenen. Pel de uien en snipper deze grof. Pel en snipper de knoflook. Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en pitjes. Verhit de olie en bak hierin in kleine porties het rundvlees snel rondom bruin. Kruid het vlees met zout en peper. Haal het vlees uit de pan. Bak de uien en de knoflook in het overgebleven vet lichtbruin. Voeg de Spaanse peper , een lepel bloem, de ketoembar en kerriepoeder toe en bak even mee. Doe het vlees weer in de pan. Even goed doorbakken. Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat. Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen en alles 2 1/2 a 3 uur sudderen. Proeven en eventueel nog wat zout, sambal of ketjap toevoegen en dan.....smullen maar! Gebruik je bij de bereiding de Slowcooker, zet dan de slowcooker op low en laat het vlees plm. 5 - 6 uur stoven. Afhankelijk van de grootte van de stukjes en het vlees. Na 5 uur even proberen! (zo doe ik het altijd!

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

HETE KIP

Dit is best een 'spannend' recept. Er is enige durf voor nodig om het de eerste keer te maken. Maar als u van pittig houdt, moet u het beslist eens uitproberen.

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet, 5 el zonnebloemolie, 3 grote gesnipperde uien, 2 teentjes knoflook, 1/4 liter bouillon (blokje of poeder), 2 el (keuken)azijn, 9 el ketjap manis, 4 el ketchup, 6 el Javaanse suiker of bruine basterdsuiker, 2 el sambal (oelek), 4 el pindakaas, 300 gram tauge.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tiramisu

Il vero tiramisu tradizionale, come lo fa la mamma! Hier zit GEEN slagroom in! Je zult in Italie van je lang zal ze leven geen tiramisu vinden met slagroom erin! Hier dus het meest traditionele en ongecompliceerde tiramisu recept. Succes gegarandeerd! Het gaat bij ons in de familie al vele generaties mee, dat zegt al genoeg...

INGREDIENTEN

Geraspte bittere chocola of cacao, lange vingers, 1 kopje hele sterke koffie, 1 klein scheutje Amaretto, 3 hele verse eieren, 3 eetlepels basterdsuiker, 250 gr. Mascarpone

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

De makkelijkste Stroopwafeltaart die er bestaat [b](en de le

Echt deze stroopwafeltaart heb ik in een handomdraai bedacht en kan werkelijk iedereen maken. Zelfs de non kokers onder ons.

INGREDIENTEN

2 pakken stroopwafels (12), 1 zakje mini stroopwafeltjes, 600 gram monchou of zachte roomkaas (kan ook iets meer), 40 gram basterdsuiker (hoeveelheid ligt aan de mate van zoetekauw zijn;), 150 gram nougatinestukjes, 2 zakjes vanillesuiker, 1 vanillestokje, 500-ml slagroom, 2 zakjes klopfix

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2012
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Babi Ketjap

Dit recept gebruik ik al jaren. Dit is echt zo lekker en iedereen kan het maken. Kan niet mislukken.

INGREDIENTEN

* 500 gram mager varkensvlees (fricandeau of hamlappen) * 5 eetlepels ketjap manis * halve prei in smalle repen gesneden * 1 zeer fijn gesnipperde ui * 3 teentjes geperste knoflook * 1 eetlepel djahe * 1 theelepel ketoembar * 1 theelepel djinten * 1 theelepel zwarte peper * 2 eetlepels azijn * 6 eetlepels slaolie * 2 theelepels sambal * 1 flinke mespunt vetsin * 1-2 eetlepels witte basterdsuiker * 2 dl. water * zout * bindmiddel.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Surinaamse kip

Een pittig kipgerecht dat redelijk snel te bereiden is met een verbluffend resultaat. van "d12mail"

INGREDIENTEN

500g kipfilet, 1/2 zakje gebakken uitjes, 3 eetlepels(el) bruine basterdsuiker, 2 el azijn, 2 el ketjap, 2 el tomatenketchup, 2 el sambal, 1 klein blikje perziken,

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

*Tiramisu*

***Deze variatie is de allerlekkerste die wij ooit hebben gegeten!***

INGREDIENTEN

*250 gr. Bitterkoekjes of anders ...(Italiaanse !) Lange Vingers * 10 el. Amaretto * 3 Eieren * 250 gr. Mascarpone * 75 gr. Basterdsuiker * 1 reep pure Chocola - (of Cacaopoeder).,

  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-1999
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

koekjes, lekkerder ouderwets, grondrecept voor zandkoekjes!

Blijft leuk om te doen en de kinderen helpen er graag bij, ik vond het tenminste geweldig als ik koekjes mocht uitsteken en het ''overgebleven'' deeg mocht opeten, mmm, nog steeds vind ik persoonlijk het deeg lekkerder dan de koekjes, hahaha

INGREDIENTEN

200 gr. bloem, 150 gr. boter, 100 gr. witte basterdsuiker,2 zakjes vanillesuiker, mespuntje zout, 1 eierdooier, evt. hazelnoten of amandelen, licht geroosterd.

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2004
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Mihoen Met Basterdsuiker

Mihoen, kip en bruine basterdsuiker

INGREDIENTEN

Mihoen, 250 gr. kip, 1 ui, 1 knoflookteentje, 3 eetlepels bruine basterdsuiker, kippebouillon, 20cl.water, creme fraiche.

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Appelkruimeltaart met banketbakkersroom

INGREDIENTEN

DEEG: 250 gram zelfrijzend bakmeel * 250 gram witte basterdsuiker * 100 gram boter * 1 ei * 1 zakje vanillesuiker * snufje zout *, VULLING: 4 appels * 100 gram rozijnen * kaneel * vanillesuiker *, BANKETBAKKERSROOM: 2 eierdooiers * 2 zakjes vanillesuiker * 40 gram kristalsuiker * 25 gram bloem * 1/4 liter melk.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Mihoen Met Basterdsuiker

Mihoen met kip en basterdsuiker(bruin)

INGREDIENTEN

1 ui, 1 knoflook, 250gr.kip, drie eetlepels bastersuiker, kippebouillon, creme fraiche

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-03-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste basterdsuiker recepten
  • Eigen recept

Stroopwafelcake

Heerlijke luchtige cake met kleine stukjes stroopwafel. N.B.Vooral bij het bakken van cake is de kennis van je eigen oven belangrijk. Ik heb het recept beschreven volgens mijn eigen oven. Ook in kook(bak)boeken staat voor een cake ongeveer 1 uur - 1.15 uur beschreven en een temperatuur tussen 160 en 170 graden. Ik zet cake altijd in een koude oven waardoor de tijd ongeveer 1.15 uur is. De cake is dan altijd perfect!

INGREDIENTEN

200 gram zachte boter + wat boter voor de vorm, 150 gram suiker, 50 gram bruine basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, 200 gram zelfrijzend bakmeel + wat extra voor de vorm, 1 theelepel kaneel, 1 mespunt zout, 200 gram stroopwafels in kleine stukjes

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-04-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Brownies gevuld met witte en bruine chocoladestukjes

Deze super lekkere brownies heb ik afgelopen weekend gebakken. Echt een aanrader. Gemakkelijk te maken en heel snel klaar. Je kunt er echt niet van afblijven!!! Het recept stond in de Volkskrant en is afkomstig uit het boek Chocoladefantasie van Linda Collister.

INGREDIENTEN

140 gram boter -, 4 eieren -, 340 gram lichtbruine basterdsuiker -, flinke snuf zout -, 1 theelepel vanille-essence = vanillearoma in van die kleine flesjes of vanillesuiker, 75 gram cacaopoeder -, 140 gram bloem -, 150 gram grof gehakte stukjes chocolade (je kunt zelf bepalen of je witte en/of pure chocolade gebruikt. Ik gebruik van allebei 75 gram).

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2005
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Hete komkommer met basterdsuiker

INGREDIENTEN

Komkommer, bruine basterdsuiker, azijn, sambal oelek, knoflookpoeder

  • Surinaams Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2008
  • Surinaams Bijgerecht
  •  30-60 min.

Slagroom En Yoghurt Met Basterdsuiker

Supersimpel zoet toetje

INGREDIENTEN

300 ml. slagroom, 150 ml. yoghurt, bruine basterd suiker

  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-1998
  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.

Homemade Appeltaart

Mijn eigen gemaakte appeltaart is een variant op de traditionele Hollandse appeltaart. Deze variant is gemakkelijk te maken, kost weinig tijd en kan niet mislukken. En daarbij smaakt hij ook nog eens overheerlijk!!! Het was bij mij gisteren een echt succes.

INGREDIENTEN

* 5 plakjes diepvries bladerdeeg, * 4 goudreinetten, * 1 handvol rozijnen, * 2 dl slagroom (of een pakje houdbare slagroom), * 3 eieren even losgeklopt, * 3 eetlepels custardpoeder, * Kaneel naar smaak, * Basterdsuiker of gewone suiker naar smaak, * 2 zakjes vanillesuiker

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Mama's appelcake

Dit is een heerlijke , heel eenvoudig te maken appelcake, favoriet in onze familie. Mijn moeder heeft het bedacht. Onze zoon speelde het klaar om een hele cake katje frik te maken in zijn eentje!

INGREDIENTEN

750 gram geschilde goudreinetten (1150 ongeschild), 250 gram zelfrijzend bakmeel, 250 gram basterdsuiker, 90 gram boter, 2 theelepels bakpoeder, 30-50 gram rozijnen, 3 eieren, 3 zakjes vanillesuiker, Paneermeel voor de vorm

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Grapefruits in de oven met basterdsuiker

Gemakkelijk en gezond dessert

INGREDIENTEN

-2 grapefruits, -15 g boter, -50 g donkerbruine basterdsuiker

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-09-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Arretjescake

Deze ouderwetse Oma cake heb ik voor het eerst in een Grand Cafe in Harderwijk gegeten. Na wat zoeken kwam ik achter dit heerlijke en makkelijke recept. Nu kunnen wij thuis ook genieten van deze cake.

INGREDIENTEN

125 gram boter, 125 gram margarine, 200 gram witte basterdsuiker, 5 eetlepels cacao, 200 gram Maria koekjes, 2 eieren,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-11-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.

aardappel-witlof-brie-ovenschotel

Lekker makkelijk,vegetarisch

INGREDIENTEN

8grote aardappels;6 stronken witlof;1 grote ui;300 gram brie boter;peper,zout,bruine basterd suiker.

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke gevulde speculaas

Al een heel oud recept ooit uit een blaadje van supermarkt gehaald.Ā 

INGREDIENTEN

200 gram zelfrijzend bakmeel, 125 gram donkerbruine basterdsuiker, 2 eetlepels koek en speculaas kruiden (ik heb van Verstegen) je kan uiteraard een ander merk gebruiken), 150 boter in kleine stukjes gesneden., 2 eetlepels melk, 2 eieren., 300 gram amandelspijs (ik heb een pakje van Baukje gebruikt), 1 theelepel geraspte citroenschil., Snufje zout., Bloem om het deeg op uit te rollen., Zakje garneeramandelen.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-11-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pittige BABI PANGANG lekkerder dan van de Chinees

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee!

INGREDIENTEN

1 kilo buikspek met zwoerd, Zeezout, 5 el sojasaus, 2 el five spices poeder (toko), Arachide olie (pinda olie), Heet water, , voor de zoetzure saus, 200 gr witte basterdsuiker, 1 dl witte wijn azijn, Scheut zoete witte wijn, 1 tl gemberpoeder of 1 cm verse gember (fijn), 3 el tomatenpuree, Scheut tomatenketchup, 1 el allesbinder of maizena, 2 el water, Zeezout, Peper

  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2012
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Oreo chocolate cheesecake

Heerlijke chocolade cheesecake.

INGREDIENTEN

# 2 pakjes Philadelphia Keuken Naturel of Light (Ć  80 gr), # 200 gr Oreo`s met chocoladevulling, # 50 gr roomboter, # 200 gr Griekse yoghurt (0 % vet), # 75 gr witte basterdsuiker, # 1 zakje vanillesuiker, # 300 gr goede kwaliteit melk- of pure chocolade (naar wens), # 2 zakjes klopfix (Ć  8 gr), # 3 dl slagroom, # 150 gr Oreo`s met witte vulling voor de topping

  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-05-2009
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Hoe maak je de allerlekkerste monchoutaart

Monchoutaart, wie lust hem eigenlijk niet? Altijd goed. Dus probeer ook dit recept eens, smullen! Let wel op: voordat je de vruchten/of vlaaivulling erop doet de taart eerst een hele nacht in de koelkast zetten! Ā 

INGREDIENTEN

175 g chocolade- of bastognekoeken of biscuitjes met suiker en kaneel (die gebruik ik, te koop bij AH), 80 g boter (ongezouten), 75 gram witte basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker, 2 pakjes verse roomkaas Pakjes van 100 gr. per stuk), 250 ml slagroom, 4 blaadjes gelatine, 1 blikje Hak vlaaivulling (kers of aardbei. ) Ik neem altijd kers. (tegenwoordig verkopen ze bij de Aldi ook Vlaaivulling, is net zo lekker als Hak en de pot heeft zelfs meer inhoud en is goedkoper)

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Spekkoek

Laagje voor laagje bak je deze spekkoek in de magnetron

INGREDIENTEN

- 200 gram boter;, - 125 gram witte basterdsuiker;, - 5 eieren;, - 50 gram bloem;, - 1 theelepel bakpoeder;, - mespunt zout;, - 2 zakjes vanillesuiker;, - 2 theelepel gemalen anijs (of 1 eetlepel gestampte muisjes);, - 4 theelepels kaneel;, - 1 theelepel kruidnagelpoeder, - 2 theelepels kardemompoeder;, - 1 theelepel nootmuskaat (of 2 theelepels speculaaskruiden);, - bakpapier.

  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2006
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Scones, lemon curd en clotted cream

Laatst gebruikt voor een high tea. Het clotted cream recept kreeg ik van een vriendin. Deze combinatie smaakt hemels.

INGREDIENTEN

SCONES (12 stuks):, - 250 gram zelfrijzend bakmeel;, - 4 th. bakpoeder;, - 65 gram koude boter, in blokjes;, - 65 gram witte basterdsuiker;, - mespunt zout;, - 125 ml. melk + extra om mee te bestrijken;, - bloem om het werkblad mee te bestuiven, , LEMON CURD (1 POT), - 2 (onbespoten) citroenen;, - 2 kleine eieren;, - 1 eierdooier;, - 125 gram kristalsuiker;, - 75 gram (ongezouten) roomboter., , CLOTTED CREAM:, - 125 ml. slagroom;, - 250 gram mascarpone;, - 3 zakjes vanillesuiker.

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2013
  • Engels
  •  30-60 min.

Malse Chinese rundvlees herfst stoofpot

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes.

INGREDIENTEN

600 gr doorregen runder riblappen, 2 grote uien, 4 cm verse gember, 2 steranijsjes, 1 kaneelstokje, 3 el chinese rijstwijn of droge sherry, 3 el donkere sojasaus, 2 el pindakaas, 2 el hoisinsaus, 50 gr bruine basterdsuiker, 600 ml warme runderboillon, Klont roomboter, Vleugje gemalen szechuan peper, Snufje zeezout, Half bosje bosuitjes

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-10-2014
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kwarktaart met aardbeien

INGREDIENTEN

12 blaadjes witte gelatine -, 200 gram mariabiscuits -, 100 gram roomboter -, 500 gram aardbeien -, 1 perssinaasappel -, 500 gram magere kwark -, 200 gram witte basterdsuiker -, 1 bekertje slagroom a 250 ml -, 4 eetlepels aardbeienjam -, 1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten, , , , , , , , , ,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Pepernoten

Zelf maken, nog lekkerder!

INGREDIENTEN

Dit moet je er voor hebben:, 200 gr zelfrijzend bakmeel, 100 gr boter, 100 gr bruine basterdsuiker, 1,5 eetl speculaaskruiden, 2 eetl melk, 1/2 theel zout,

  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-11-2000
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Appeltaart

Appeltaart a la Dudok die in Rotterdam wereldberoemd is.

INGREDIENTEN

I Bodem;, 300 gram bloem, 200 gr boter, 150 gram basterdsuiker, halve theelepel zout, II Vulling;, anderhalve kilo jonagold in dikke brokken/schijven, klein potje appelcompote, flinke eetlepel kaneel, twee kopjes rozijnen of boerenjongens. Eventueel een beetje suiker., III Kruimeldeeg;, 90 gr bloem, 40 gr bruine basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 40 gr boter.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-02-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een APPLE CRUMBLE uit Amerika

Lekker toetje met appel en kruimeldeeg. Door de combinatie warme taart/koude vlam of room heel apart en echt Amerikaans.

INGREDIENTEN

4 zoetzure appels 100 gr bruine basterdsuiker 2 tl kaneel 50 gr bloem50 gr boter1/8 l slagroomzout1 el suiker, ,

  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2005
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

De lekkerste oliebollen

Een recept voor overheerlijke oliebollen dat al decennia lang een groot succes is binnen en buiten mijn familie.

INGREDIENTEN

750 gram bloem, 1 eetlepel zout, 2 eieren, 35 gram roomboter, 10 gram gedroogde gist of 30 gram verse gist, 750 ml melk, 3 theelepels basterdsuiker, 200 gram witte rozijnen, 200 gram blauwe rozijnen, 2 kleine goudreinetten, kaneel naar smaak, poedersuiker

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

HerfstCake

Deze cake komt uit life and cooking toen rudolph van veen er nog kookte deze cake heb ik sinds dien in mijn persoonlijke schrift staan en is hier een groot succes dus vandaar dat hij hier ook niet mag ontbreken.lekker bij koffie en thee of warme chocomelk maar zeker niet alleen voor de herfst.

INGREDIENTEN

10 bitterkoekjes, 0.5 dl Amaretto, 150 gram zachte boter, 150 gram bruine basterdsuiker, 3 eieren, 150 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram gepelde walnoten, poedersuiker, 1 theelepel kaneelpoeder, 2 peren, zout,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2007
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Babi pangang met mihoen

Je eigengemaakte Babi Pangang waar de chinees niet tegenop kan

INGREDIENTEN

500 g speklapjes met zwoerd, 1 prei, 1 rode paprika, 1 zakje kruidenmix voor bami, 2 lente/bosuitjes, 1 limoen of citroen, 3 eetl. zonnebloemolie, 2 eetl. bruine basterdsuiker, 2 dl tomatenketchup, 4 eetl. ketjap manis, 1 theel. sambal badjak, 400 g mihoen, 2 eetl. wokolie of zonnebloemolie, 50 g gefrituurde uitjes (potje),

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mon Chou aardbeientaart met kruimelbodem van bastogne koeken

Ja echt een recept om uit te proberen. Simpel om te maken en een oven komt er niet aan te pas. Echt een toppertje!!

INGREDIENTEN

VOOR DE KRUIMELKORST 175 gr bastognekoeken 125 gr gesmolten boter VOOR DE VULLING 200 gr zachte Mon Chou 200 gr basterdsuiker 2 el kirsch VOOR DE GARNERING 250 gr verse aardbeien.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2005
  • Frans
  •  30-60 min.

Gevaarlijke chocoladekoekjes

Deze gevaarlijke koekjes zijn lekker knapperig en zitten vol chocolade. Heerlijk en gemakkelijk te maken. Uit Tip Culinair nr. 11 - 2003

INGREDIENTEN

75 gr zachte boter - 150 gr lichtbruine basterdsuiker - 1 groot ei (los geklopt) - 1 zakje vanillesuiker - 150 gr bloem - 2 tl bakpoeder - 25 gr cacaopoeder - mespunt zout - 50 gr pure chocolade in stukjes - 50 gr witte chocolade in stukjes

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Pappa`s Franse appeltaart

Mijn vader was een schat van een man en hij maakte de lekkerste taarten. Iedere week bakte hij een taart of gebakjes voor ons. Zijn harde mokka`s waren "wereldberoemd".Hier is zijn recept van een Franse appeltaart, en die is zoooo lekker!!! Ik heb hem (april 2011) weer eens gemaakt en nu eindelijk eens foto`s bijgeplaatst. Ik heb dit keer geen abrikozenjam over de bodem gesmeerd zoals pappa deed maar voor de verandering eens mijn eigen gemaakte (super gemakkelijk te maken) Lemoncurd. Dat was heerlijk. (link naar Lemoncurd onderaan dit recept). P.s. Ik heb een grotere vorm van 23 cm gebruikt, maar volgende keer bak ik hem in een vorm van Ā± 20 cm dan wordt hij net iets hoger.

INGREDIENTEN

Nodig voor deeg:, 70 g witte basterdsuiker., 140 gr boter of margarine, (Ik gebruik roomboter)., 210 g Zeeuwse bloem ( dit is een wat vettige bloem, indien niet verkrijgbaar tarwebloem nemen geen patentbloem, Ā½ Tl zout., VOOR DE VULLING:, 700 gram goudrenetten, in halve maantjes gesneden. (Na het schillen hield ik Ā± 580 gr. over), I.p.v. Goudrenet zijn Jonagold, Cox, Elstar goede appeltaart appels., 125 g gewone suiker., 3 grote of eieren, (of 4 kleinere) – mijn 4 eieren wogen – met schil- bij elkaar 230 gram., 120 ml slagroom of koffiemelk, (ik heb slagroom gebruikt)., Geraspte schil plus het sap van 1 goed gewassen citroen., 1 tl. Kaneel., 3 flinke eetlepels bloem (gewone patentbloem), 1 flinke opgehoopte eetlepel custard poeder. ( in een kom even apart houden), VOOR DE BODEM;, Wat paneermeel, Lemoncurd (of abrikozenjam)., Voor bovenkant (als de taart gebakken en afgekoeld is) abrikozenjam omdat het een mooie glans geeft aan de taart.

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Frans
  •  60-120 min.

De allerlekkerste BROWNIES die er bestaan

Dit is absoluut niet gelogen. Heb deze zaterdag bij een High Tea gemaakt. Heerlijk met nootjes en stukjes witte chocolade

INGREDIENTEN

140 gram boter 100 gr walnoten fijngehakt 75 gram witte chocolade in stukjes gehakt 75 gr cacao poeder 140 gr bloem 4 eieren losgeklopt 340 gr lichte bruine basterdsuiker 1 tl vanille essance

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2006
  • Frans
  •  30-60 min.

Toffeepudding.

Dit recept komt uit het kookboek van Nigella Lawson Toffeepudding is een gerecht, waarbij je jezelf afvraagt, wat het in hemelsnaam moet worden, maar het eindresultaat is GENIETEN.

INGREDIENTEN

Voor de cake:, 100gr. bruine basterdsuiker, 175gr. zelfrijzend bakmeel, 1,25dl. volle melk, 1 ei, 1 theelepel vanille-extract, 50gr. gesmolten boter, 200gr. ontpitte,gehakte dadels., , Voor de saus:, 200gr. bruine basterdsuiker, ongeveer 25gr. boter in kleine klontjes, 5dl. kokend water.

  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2009
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Ouderwetse havermoutkoekjes

Heerlijk krokant, zeer snel en zeer gemakkelijk! 3 dozijn koekjes.

INGREDIENTEN

100 gr zelfrijzendbakmeel, 200 gr d.bruine basterdsuiker, 125 gr boter evt margarine, 150 gr HO havermout, 1 eetlepel melk

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-2009
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Speculaas-appeltaart

Echt een heerlijk recept , je zult er veel complimenten voor krijgen!.

INGREDIENTEN

-1 kg goudreinetten-, -100 gr rozijnen/krenten-, -100 amandelen-, -pakje spijs (baukje)-, -250 gr (room)boter/margarine of, bona bakgraag is ook erg lekker!, -250 gr bruine basterdsuiker, -250 gr zelfrijzend bakmeel, -2 eetl. koek en speculaaskruiden (busje van Silvo), -kaneelpoeder, -1 zakje vanillesuiker of enkele druppels, vanille essence, -citroensap, -ca. 2? ei, - 2 el custard, -scheutje melk-wat bloem en vet voor de deegvorm.

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste basterdsuiker recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen
Top