- Eigen recept
Basilicumsoep
Verrassend hoe lekker basilicum kan zijn!
- 2 bouillonblokjes (voor 1 liter water) - ong. 50 gram basilicum, vers of kookgemak basilicumtube van AH (75gr) - 250ml slagroom - bloem (ong. 30gram) - klontje boter - zakje (65gr) pijnboompitten - peper en zout
1. Zet een soeppan op het vuur en smelt hierin het klontje boter. 2. Voeg de bloem toe en laat dit even verwarmen tot het verkleurt. 3. Voeg vervolgens de bouillonblokjes toe en een liter water en breng het geheel, onder af en toe roeren, aan de kook. 4. Als de soep kookt het vuur terugdraaien (tot net aan de kook) en de slagroom toevoegen. 5. Ondertussen pijnboompitjes roosteren in een koekenpan. 6. Voeg ook de basilicum toe en verwarm het geheel nog even door. 7. Haal de pan van het vuur en mix met de staafmixer de soep tot er een egale massa ontstaat. 8. Voeg tot slot de pijnboompitjes toe aan de soep en breng op smaak met peper en zout.
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-01-2013Italiaans20-30 min.
Thaise Basilicumsoep
Lekker, lekker en lekker. Gebruik Thaise basilicum als je dat kunt krijgen. Een bijzondere soep en toch snel klaar
1 grote aardappel, geschild in blokjes gesneden, 3 lenteuitjes, 400 cc groentebouillon, 1 beker zure room, 2 eetl. verse basilicum ( uit de diepvries is in de winter een goede vervanging, 2-3 eetl. Zonnebloemolie. Optioneel: 100 gram zalmsnippers,1 glas droge witte wijn
- Thais
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-04-2000Thais10-20 min.
Basilicumsoep Met Asperges
Een mediterrane droom, heerlijk romig en kruidig.
500 gr witte asperges, zout, suiker, 5 el boter, 1 tl instant groentebouillon, 1 ui, 2 bosjes basilicum, 100 ml melk, 2-3 el bloem, 300 gr slagroom, peper, 1 tl citroensap.
- Italiaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-05-2000Italiaans Voorgerecht30-60 min.
Aardappel basilicumsoep
Robuust
1 ui, 250 gr. aardapppelen, 1 eetylepel olijfolie, 1 vleesbouillontablet, 2 eetlepels pesto, basilicumsaus, 2 eetlepels fijngeknipte, basilicum.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-11-2007Nederlands0-10 min.
Basilicumsoep met kalfslever
Een geurige soep met pestosaus en een krokante crouton. Tussengerecht voor 4 personen.
150 g kalfslever, 2 grote uien, 25 g bloem, 25 g boter, 3/4 l vleesbouillon (1,5 tablet), 4 el pestosaus, 2 witte boterhammen, 4 el olijfolie, zout, peper,
- Nederlands Tussengerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-11-2001Nederlands Tussengerecht0-10 min.
Basilicumsoep met kwarteleitjes
Begin met een orginele, lekker romige soep met basilicum, gegarneerd met vrolijke kwarteleitjes. Bon appetit!
1 eetl. boter, 3 stuks lente-uitjes, in dunne ringen, 50 gr. rijst, 1 L kippenbouillon, van 2 tabletten, 1 eetl. citroensap, 9 stuks kwarteleitjes, 50 gr. basilicum, vers, 2 dl slagroom, 1 snufje zout, 1 snufje zwarte peper, vers gemalen, Verder heb je nodig:, staafmixer of keukenmachine
- Nederlands Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-02-2019Nederlands Voorgerecht30-60 min.
basilicumsoep, curryroom en zalm
Voor wie eens een anders soepie op tafel wil zetten. Jammie.
3 bosuitjes, 1 grote aardappel (ca 100 gr), 1 el olijfolie, 1 kippenbouillontablet, 30 takjes verse basilicum, 1 bekertje slagroom (125 ml), 1 ? tl currypasta, 50 gram zalmblokjes
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-02-2000Italiaans20-30 min.
Gegratineerde Basilicumsoep Met Curryroom En Zalmblokjes
Een heerlijke kruidige en romige soep met een prachtig groene kleur.
3 bosuitjes, 1 grote aardappel, 1 eetlepel olijfolie, 1 bouillonblokje, 16 takjes verse basilicum, 1 bekertje slagroom (125 ml), 1 1/2 theelepel Indiase kruidenpasta (Patak), 100 g gerookte zalm, in blokjes gesneden,
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-04-2000Italiaans30-60 min.
- Eigen recept
Basilicumsoep met kerrie room en zalm
1 eetlepel olijfolie, 3 lente of bos uitjes in ringetjes, 2 aardappels (ca 100 g) geschild en in blokjes, 7 dl kippenbouillon, 2 eetlepels gehakte basilicum, 2 eetlepels groene pesto, 125 ml demi crème fraîche, 1 theelepel Indiase of Thaise curry pasta, 100 gr gerookte Noorse zalm in reepjes
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-07-2008Frans10-20 min.
Soupe au Pistou - Basilicumsoep
Een zomersoep uit de provence. Pistou is een verbastering van het Italiaanse woord 'pesto', de naam van een saus bestaande uit knoflook, basilicum, noten, Parmezaanse kaas en olijfolie. Een variant van deze saus wordt aan deze soep toegevoegd waardoor de Soupe au pistou door de zeer speciale smaak een apart plaats onder de soepen inneemt.
1 ui, 3 tomaten, 300 gr snijbonen, 250 gr aardappelen, 1-2 eetlepels olijfolie, 1 liter water, 10 gr zout (2-3 theelepels), 40 gr vermicelli of pasta (5 eetlepels), 2-3 teentjes knoflook, veel verse basilicum, 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas, 1 eetlepel olijfolie, stokbrood
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-03-2003Frans30-60 min.
Basilicumsoep Met Reepjes Kalfslever
150 gram kalfslever, 2 grote uien, 25 gram boter, 25 gram bloem, ? liter vleesbouillon ( 1 ? tablet ), 4 eetlepels pestosaus, 2 witte boterhammen, 4 eetlepels olijfolie, zout, peper.,
- Nederlands Tussengerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-11-2000Nederlands Tussengerecht20-30 min.
Basilicumsoep met reepjes kalfslever
Een geurig soepje met pestosaus en krokante croutons
150 g kalfslever, 2 grote uien, 25 g boter, 25 g bloem, 3/4 l vleesbouillon, 4 eetl. pestosaus, 2 witte boterhammen, 4 eetl. olijfolie, zout, peper
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-02-2001Italiaans20-30 min.
Basilicumsoep Met Reepjes Kalfslever
Een geurige soep met pestosaus en een krokante crouton
150 gram kalfslever, 2 grote uien, 25 gram boter, 25 gram bloem, 3/4 l. vleesbouillon, 4 el. pestosaus, 2 witte boterhammen, 4 el. olijfolie, zout, peper
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-01-2001Italiaans20-30 min.
Basilicumsoep met reepjes kalfslever
Een geurige soep met pestosaus en een krokante crouton.
150 gram kalfslever, 2 grote uien, 25 gram boter, 25 gram bloem, 3/4 liter vleesbouillon (1 1/2 tablet), 4 eetlepels pestosaus, 2 witte boterhammen, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-10-2002Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Tomaat-basilicum soep onder bladerdeeg
* 3 tomaten, * 1 kleine courgette, * 1 ui, * 2 eetlepels Bertolli olijfolie Delicato, * 1 zakje Knorr Tomaat Basilicumsoep, * 4 plakjes (diepvries)bladerdeeg, * 1 ei, * pizzakruiden, * extra nodig: 4 vuurvaste soepkommen,
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-12-2008Italiaans20-30 min.
Italiaanse tomatensoep
Een vegetarisch hoofdgerecht uit de makkelijke keuken.
1 ui, 3 stengels bleekselderij, 1 kleine winterwortel, 2 eetlepels olijfolie, 1 blik AH Tomaten Basilicumsoep (800ml) 10 gram voorgekookte tarwe (Honig Tarly) 1 pot witte bonen, 1 ciabatta, (geraspte pittige kaas)
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-03-2003Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.