1. Home
  2. Recepten
  3. Basilicum

Basilicum recepten (18.612)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zalmtartaar Met Basilicum In Slablaadjes

INGREDIENTEN

250 gr verse zalm, gefileerd en ontveld 100 gr gerookte zalm 1 limoen 2 eetlepels heel fijngehakte basilicum zout, versgemalen peper 8 blaadjes lollo bionda (slasoort), uit hart van krop 8 blaadjes basilicum

Bereidingswijze

Verse en gerookte zalm in kleine stukjes snijden. Limoen dun schillen en schil in dunne reepjes snijden. Reepjes in kokend water ca. 3 minuten koken. Koudspoelen. Nogmaals koken en koudspoelen. Laten uitlekken. Limoen uitper- sen. Zalmsoorten met basilicum mengen. Op smaak brengen met limoensap, zout en peper. Zalmtartaar in slablaadjes serveren. Garneren met reepjes limoen en basilicum

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

lasagna

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker.

INGREDIENTEN

1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (zoals basilicum, oregano, majoraan, peterselie, tijm, paprikapoeder-ontwikkel hierbij je eigen smaak, hoe vaker je dit recept maakt, hoe makkelijker dat wordt), 1 laurierblaadje, sambal (of verse Spaanse peper) naar smaak, 1 groot blikje tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte of verse lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella (of evt. 8 plakken jonge kaas of 350 gram geraspte kaas), 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, suiker, peper en zout.

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-02-1999
  • Italiaans
  •  60-120 min.

De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar

INGREDIENTEN

250 gr rundsgehakt ? 250 gr varkensgehakt ? 100 gr ontbijtspek of rauwe ham, in stukjes gesneden, 1 ui, 1 teentje knoflook,1 tak selder, 1 wortel, ½ liter rode wijn, 100 ml bouillon, 1 blik gepelde tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree, peper en zout, oregano, basilicum, paprika, rozemarijn, tijm, 1 laurierblad., boter, olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-03-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke, anders dan anders Italiaanse ovenschotel

Één van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines! Geïnspireerd door Rudolph van Veen, maar met een compleet eigen uitvoering genieten van alle lekkere smaken die Italië in zich heeft!

INGREDIENTEN

- 2 mooie, ongepaneerde, varkensschnitzels, - 1 pakje gezeefde tomaten of 1 blikje tomatenblokjes, net hoe grof/fijn je de saus wilt hebben, - 1 grote courgette, - 1 zak verse spinazie, - 2 grote of 4 kleine teentjes knoflook, - 1 grote of 2 kleine sjalotjes, - 1 bol mozzarella, - flink wat vers geraspte Parmezaanse kaas of oude Pecorino, - een handje vol verse basilicum, - gedroogde Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak (genoeg om het bovenste laagje in je ovenschotel te vormen)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie

Heerlijk met verse basilicum, gehakt, zongedroogde tomaatjes, kaas en olijven. Heerlijk om het is eens uit te proberen.

INGREDIENTEN

25 gr boter, 25 gr bloem, 350 ml melk, 12 lasagnebladen, snufje nootmuskaat, 1 el olijfolie, 1 ui, gehakt, 3 teentjes knoflook, 1 zal losse spinazieblaadjes (bonduel) of, wat ik doe: LEKKER ZELF EVEN MAKEN., 8 zongedroogde tomaatjes op olie, in stukjes, 100 gr zwarte olijven, zonde pit in stukjes, 250 gr ricotta, 3 el basilicum, 150 gr geraspte kaas, peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gesmolten Kaaspasta met Gegrilde Kip & Groenten

HEEEEEEEEEEEERLIJK recept van Ramon Beuk!! Van de week gezien op teevee, vanavond gemaakt en het komt beslist vaker op tafel. Penne in een sausje van gesmolten kaas met gegrilde kipfilet en gegrilde groenten. Het was superlekker!!! Thank you Ramon.

INGREDIENTEN

, 2 kipfilets, 150 gram champignons, 1 rode paprika, 1 el fijngehakte basilicum, 1 fijngesneden rode peper, 1 tl suiker, 1 el limoensap, 150 gram pasta (penne, fusilli), 1 dl kookroom, 75 gram pittige, geraspte kaas, olijfolie,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Maaltijdsalade Mango, Avocado, gerookte kip en meer...

Dit is voor mij echt een blijvertje, heerlijke salade met verschillende smaken.

INGREDIENTEN

1 mango, in blokjes, 1 avocado, in blokjes, 1 gerookte kipfilet, in blokjes, 1 gele paprika, in blokjes, 2 bosuitjes, in ringetjes, 1 bakje basilicum, ontdaan van de takjes, dus alleen de blaadjes, 1 zak veldsla, ontdaan van de zanderige kroontjes, , 1/2 zakje geschaafde amandelen, bij de bakproducten, 1 citroen, olijfolie, kerriepoeder,

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-2009
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Spinazie-pasta ovenschotel

INGREDIENTEN

400 gram spinazie / 50 gram pipe rigate (geribbelde pijpmacaroni) / 1 rundertartaartje van 80 gram / stukje ui / 1 teentje knoflook / zout / peper / basilicum / 50 gram (grot) champignons / 1 vleestomaat / 1 eetlepel geraspte 20+ kaas

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Traditioneel: Lasagne Bolognese

Lasagne volgens oud Italiaans recept.

INGREDIENTEN

1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder), 1 laurierblaadje, 3 kleine blikjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella, 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, 50 gram geraspte kaas, suiker, peper en zout.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Sonja Bakker Kabeljauw fantasie

Ik ben aan het Sonja Bakkeren en dit recept moesten we gisteren eten en dit smaakte zo fantastisch, dat ik het jullie niet wil onthouden. Ik heb wel een beetje gesmokkeld, want we moesten er brood bij eten dat heb ik vervangen door pasta. Op goed geluk een hele goede combinatie.

INGREDIENTEN

* 2 pakjes witvis (ik had botervis; heerlijk), * 8 plakjes Serrano ham, * 2 theelepels gedroogde basilicum, * 2 eetlepels balsamico azijn, * 1 theelepel (zaanse) mosterd, * 1 theelepel suiker of iets zoetstof, * 1 teentje knoflook, * 2 dl. demi creme fraiche, * 8 trostomaatjes, * 1 eetlepel olijfolie, * peper en zout, * tagliatelle

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

courgettesoep met verse basilicum

Een heerlijke soep voor als je veel eters krijgt en iets echt lekkers op tafel wil zetten.

INGREDIENTEN

Courgettesoep:, - 1 kg courgettes, - 1,1 liter kippenbouillon, - 2 teentjes knoflook, gehakt, - 2 eetlepels olijfolie, - 1/2 dl slagroom (alleen toevoegen indien, nodig), - 1 stokbrood (bij voorkeur ciabatta), , Pesto:, - 1/4 bos basilicum, - 1 teentje knoflook, - 1/4 bos peterselie, - 25 gram geraspte kaas (parmesaan), - 25 gram pijnboompitten, - 4 eetlepels olijfolie, - zeezout en gemalen peper

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
Nieuwste basilicum recepten

Pasta Met Zalmroomsaus

Een lekker snel gerecht met gerookte zalm, groenten en kruidenkaas

INGREDIENTEN

250 gram gerookte zalmsnippers, 1 ui, 2 tomaten, 1 groene paprika, 1 beker creme fraiche of room culinair, 1 pakje kruidenkaas met kruiden (bv Paturain of van AH) en 250 gram pasta naar keuze.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-1998
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Jamie Oliver Tagliatelle met broccoli en pesto

Dit is een vlugge versie van een klassiek Italiaans gerecht dat tagliatelle alla Genovese heeft. Voordat je nou denkt dat ik helemaal geschift geworden ben omdat ik geschaafde aardappel door de pasta doe, moet ik je even uitleggen dat het juist heel authentiek is om gesneden of gepureerde aardappel in pastagerechten te verwerken. Het voegt een bepaalde romigheid toe die heel goed werkt en waanzinnig smaakt je moet het echt eens proberen. Jamie Oliver

INGREDIENTEN

1 middelgrote aardappel, 1 stronk broccoli, een flinke bos verse basilicum, 70 g Parmezaanse kaas, zeezout, 400 g gedroogde tagliatelle, 4 eetlepels groene pesto

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-10-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta maaltijdsalade met kip, pesto pijnboompitjes en kaas

Een geweldige maaltijdsalade als je van pesto houd. Helemaal straks voor de zomer is dit een geweldig recept

INGREDIENTEN

300 gram spiraalmacaroni 400 gram kipfilet 2 el olijf olie zout en peper 5 volle eetlepels rode pesto 1 tl citroensap 3 teentjes knoflook 300 gr kerstomaatjes 4 lente uitjes 70 gr pijnboompitjes 100 gr geraspte jonge kaas 3 el gesnipperde basilicum

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2007
  • Frans
  •  20-30 min.

Amuse van Roomkaas met zalm, pijnboompitten en honing

Een geweldige amuse waar je vrienden nog eens voor terug willen komen. De combinatie van de kaas, noten en honing is geweldig.

INGREDIENTEN

200 gram roomkaas 100 gram gerookte zalm 40 gram pijnboompitten geroosterd 1 el honing 4 blaadjes gelatine basilicum fijngemaakt 100 ml slagroom stijf geklopt beetje bieslook

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Zelf kruidenboter maken: 5 heerlijke recepten!

In dit artikel leer je eenvoudige recepten om zelf heerlijke en gezonde kruidenboter kunt maken. Kruidenboter is roomboter waarin tuinkruiden en specerijen zitten. Dat alles wordt door de boter gemengd. Kruidenboter kun je goed zelf maken en dat smaakt vele malen beter dan uit pakje van de een winkel.

INGREDIENTEN

Basiskruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, Bosje bieslook fijngesneden, Bosje peterselie, fijngesneden, 1 teentje knoflook, geperst, 1 theelepel citroensap, 1 theelepel vergemalen zwarte peper, 1 theleepel grof zeezout, Heerlijk op (stok)brood of op een gepofte aardappel!, , Ingrediënten Italiaanse kruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, Bosje basilicum fijngesneden, 4 cherry tomaatjes, zonder de zaden, zeer fijngesneden, 1 teentje knoflook, geperst, ½ theelepel vergemalen zwarte peper, 25 gram zeer fijn geraspte Parmezaanse kaas., Heerlijk voor op brood of over de pasta., , Ingrediënten Engelse kruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, Bosje munt, fijngesneden, Zest, geraspte schil, van 1 citroen., 1 theelepel citroensap, ½ theelepel vergemalen zwart zout, ½ theelepel grof zout, Heerlijk over lamsvlees of bij groenten zoals erwten en worteltjes., , Knoflook kruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, ½ theelepel Worcestershire sauce, 3 teentjes knoflook, geschild en gepureerd, 1 mespunt versgemalen witte peper, ½ theelepel zout: fleur de sel zout, , Provençaalse kruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, 1 theelepel verse thijmblaadjes, fijngesneden, 1 theelepel rozemarijnblaadjes, fijngesneden, 1 theelepel marjoleinblaadjes, fijngesneden, ½ theelepel lavendelbloemen, 1 theelepel fleur de sel zout, Heerlijk bij roodvlees. Maak deze kruidenboter in het voorjaar dan is de, smaak van de verse ingrediënten het best.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2012
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pasta met italiaanse gehaktballetjes

Doe het gehakt in een kom en mix er het ei en de Italiaanse gehaktkruiden door. Eventueel iets steviger maken door wat paneermeel te gebruiken. Draai er vervolgens mooie kleine balletjes van. Snipper een ui en pers de 2 knoflookteentjes en bak deze glazig in wat olijfolie. Voeg vervolgens de gehakt balletjes bij en braad deze mooi bruin en gaar. Zet ondertussen een flinke pan water op, breng deze aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg, aan de inmiddels gare gehaktballetjes, de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Breng het weer aan de kook en zet het vuur dan laag. Voeg dan de 2 theelepels bruine suiker toe en de creme fraiche en roer het goed door elkaar. Als de pasta gaar is voeg je de vers gesneden basilicum toe aan de saus. Doe dit pas op het laatst. Giet de pasta af en doe er wat saus bij zodat de pasta niet gaat plakken. Eet smakelijk! Jos

INGREDIENTEN

1 pak pasta naar keuze (spaghetti, Fusili etc.), 500 gr. h.o.h. gehakt, 1 zakje Silvo Italiaanse gehaktkruiden, 2 blikken gepelde tomaten in blokjes, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 ui, 2 teentjes verse knoflook, Verse Basilicum, 1 bekertje creme fraiche of 1 flesje kookroom, 2 flinke theelepels Bruine suiker, 1 ei, Eventueel paneermeel

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2010
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Couscoussalade

Voor deze salade wordt de couscous niet in kokend, maar in koud water geweld. Daardoor houdt de couscous meer beet en wordt 'ie niet zo papperig. Het oorspronkelijke recept is van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

- 150 g couscous, - sap van 1 citroen of limoen, - olijfolie, - zout en vers gemalen peper, - ca. 2 dl koud water, - 1 rode en 1 gele paprika, - 2 tomaten, - 3 bosuitjes, - olijven, - veel verse kruiden (munt, koriander, basilicum), - rode wijn azijn

  • Marokkaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een varkenshaas vol verrassingen

Dubbel verpakt varkenshaas met verstopt gehakt in haasje "recept om over na huis te schrijven."

INGREDIENTEN

Varkenshaas (1 voor 2 personen), VOOR VULLING:, ongekruid varkensgehakt, zout, peper, gedroogde oregano, tijm (weinig), knoflook, fijn, zongedroogde tomaten uit olie, fijn, zwarte olijven, fijn, kleine blokjes mozzarella, balsamicoazijn, ontbijtspek of bacon, aluminiumfolie, 3 e olijfolie, 1. Meng alle ingrediënten voor de vulling heel goed en laat een uurtje in koelkast staan zodat de aroma`s goed kunt vermengen., 2. Snijd varkenshaas open in lengte, maar niet helemaal door., 3. Vouw varkenshaas goed open en verdeel de gehakt mengsel in vorm van een worst over varkenshaas., 4. Vouw goed dicht en verpak erna varkenshaas in spek/bacon., 5. Nu verpak jij de haas in aluminiumfolie en bak dit in oven voor 20 min. bij 200*C (dit om het vlees voor te garen), 6. Haal varkenshaas uit folie en bak dit mooi bruin en gaar in een koekenpan in 3 e olijfolie. (anders dan bij kip, mag varkenshaas tegen de roze aan zitten het moet in ieder geval niet droog gebakken zijn), 7. Houd varkenshaas warm in aluminiumfolie terwijl jij de saus maken.

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2012
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen

Nu het lente is hoeft niemand meer zware winterkost. Het was overigens behoorlijk warm hier buiten gisteren en koos voor veel, voor Italiaanse smaken en voor de zon. Deze pasta met al zijn smaken is niet alleen vreselijk lekker, maar de Italiaanse, Toscaanse smaken spatten ervan af. Een uitstekend lente recept en misstaat in de zomer ook niet. Ook heerlijk om met warm weer buiten te eten. Als je dit een keer hebt gemaakt en gegeten dan wil je niet anders meer want het is verschrikkelijk lekker !

INGREDIENTEN

400 gr spaghetti, 800 gr grote rauwe garnalen, 6 teentjes knoflook (fijn), 8 kleine roma tomaten, 3 el verse basilicum (gesnipperd), Olijfolie, 2 e vers citroensap, 2 e verse peterselie (gesnipperd), 1 e verse oregano (gesnipperd), 2 e droge witte wijn, Zeezout, Zwarte peper

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Waanzinnige kip uit de oven!

Een waanzinnige kip uit de oven gemaakt met een saus van zongedroogde tomaatjes. Een gerecht om je vingers bij af te likken, Het gerecht is gebaseerd op een recept van Damn Delicious,

INGREDIENTEN

* 600 gram kipfilet, * 3 eetlepels boter, * 2 el olijfolie, * 3 teentjes geperste knoflook, * 1 tl gedroogde chilipeper, * 1 glas witte wijn, * 200 gr crème fraîche, * 80 gram fijngesneden uitgelekte zongedroogde tomaten in olijfolie, * 25 gram vers geraspte Parmezaanse kaas, * 1 tl (verse) tijm, * 1tl (verse) oregano, * 1t (verse) rozemarijn, * handje vol verse fijngesneden basilicumblaadjes, * zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Sperziebonen-gehaktschotel met veel knoflook

Een heerlijk wokgerecht die ik zelf REGELMATIG maak als ik aan het lijnen ben. Veel verse groenten en heerlijke knoflook

INGREDIENTEN

600 gr rundergehakt 500 gr sperziebonen (5 minuten geblancheerd) 2 el olijfolie 2 Spaanse pepers fijn gesneden 4 teentjes knoflook 1 gele paprika in reepjes gesneden 2 dl creme fraiche 2 el fijngehakt bonenkruid 2 grote uien gesnipperd peper en zout heerlijk met wat verse Basilicum (naar wens), ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Jamie Oliver's pastasalade

Recept van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

- 300 g kleine pastaschelpjes, - 3 teentjes knoflook, - 250 g gele kerstomaatjes, - 250 g rode kerstomaatjes, - 1 handje zwarte olijven, ontpit, - 2 el verse bieslook, - 1 handje verse basilicum, - 1/2 komkommer, - 4 el witte wijnazijn, - 7 el olijfolie extra vierge, - zeezout, - zwarte peper uit de molen

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2005
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gevulde (punt)paprika`s met pesto en gehakt

Een makkelijk en snel avondmaaltijd, waar iedereen aan tafel van zal smullen.

INGREDIENTEN

- Twee puntpaprika`s, - 250 gr gehakt, - 1.5 tl sambal oelek, - 1 tl Italiaanse kruidenmix, - 1 tl basilicum, - 1 tl oregano, - gemalen peper naar smaak, - 2 el pesto rosso, - Strooikaas (Parmezaanse), - 100 gr Italiaanse roerbakgroente, - Boterolie, - 100 gr cherry tomaten

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kruidig italiaans tomatenbrood

Serveer dit brood gewoon met boter. Heerlijk bij de soep ofzo. Of bak er een plat brood van dat eruit ziet als een Turks brood (dit doe ik altijd, lekkerrrr!!!) Ik geef een werkwijze voor met de broodbakmachine en een werkwijze voor in de gewone oven.

INGREDIENTEN

3 el olijfolie (of beter nog: de olie van de zongedroogde tomaten);, 360 g broodbloem (of half bloem en half griesmeel, dat doe ik altijd);, 1 el droge gist (het grote maatschepje, of 1 zakje van 11 gram);, 6 el melk;, 1,5 dl water;, 1,5 tl suiker;, 1,5 tl zout;, 1 tot 2 tenen knoflook;, 1,5 tl gedroogde basilicum;, 0,75 tl gedroogde oregano;, 0,5 tl gedroogde tijm;, 0,25 tl gedroogde rozemarijn;, 50 g Parmezaanse kaas;, 6 el zongedroogde tomaten;, eventueel geraspte kaas voor eroverheen (heerlijk!)

  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-11-2004
  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Insalata caprese - mozzarella-tomaatsalade

Dit blijft een TOPPER! Deze salade is altijd het eerst op. Vooral de gemarineerde mozzarella maakt de salade zo lekker. En...buffelmozzarella is echt veel lekkerder.

INGREDIENTEN

2 bollen (buffel)mozzarella, 1 potje of zakje verse basilicum, 50 gram rucola, 2 theelepels oregano, peper, zout, 2 eetlepels witte balsamicoazijn, 6 eetlepels olijfolie extra vierge, 2 theel. honing, plm. 6 grote (liefst) Romatomaten, plastic folie, platte grote schaal

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-11-2009
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Zalmrolletjes met ricotta en basilicum

Een heel erg lekker borrelhapje uit de AH reeks buffetten en borrelhapjes. Echt een aanrader! Hoeveelheid voor ± 32 stuks.

INGREDIENTEN

2 limoenen (of citroen) - 250 gram ricotta - zout, peper - 400 gram gerookte zalm - 2 bakjes à 15 gram basilicum

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2004
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Thaise pompoensoep

Mag het een keer wat anders zijn? Deze zoete, romige pompoensoep met een `twist` staat in een mum van tijd op tafel. Maak de soep bij voorkeur met een zgn. Flespompoen (dik van onderen, smal van boven). Ze zijn meestal te verkrijgen bij de Jumbo of anders misschien bij de toko of op de markt. Vermijd het gebruik van een reguliere pompoen, want de smaak is echt ondergeschikt aan die van de Flespompoen. Citroengras kun je vers kopen (gebruik dan alleen het witte stuk en snijd de wortel eraf) of in een potje van Conimex. Persoonlijk vind ik vers lekkerder. Niet iedereen houdt van een wat pittige soep. Gebruik anders maar één pepertje.

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 1 el boter, 1 teentje knoflook, 4 sjalotjes, 2 kleine rode pepertjes, 1 el citroengras (Conimex), 500 ml kippenbouillon, 500 g flespompoen, 1 aardappel, 1 blikje kokosmelk, 1 el verse basilicum

  • Thais
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2008
  • Thais
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Cannelloni

Mix recept van meerdere Canneloni recepten. **LET OP** Geen bechamelsaus nodig.

INGREDIENTEN

Cannelloni rolletjes, 400gr.kalfsgehakt, (of runder), 200gr. champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 ei, 2 etl.broodkruim, (paneermeel), 100gr. parmezaan, olijfolie, 2etl.gehakte peterselie, peper en zout., , Saus:, , 1/2 liter vloeibare tomatenpuree (pomodore), 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels tijm,oregano,Basilicum en peterseliestengels, 2 el. olijfolie, 1 el. Suiker

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tapas Gevulde champignons met pesto

INGREDIENTEN

, 14 middelgrote champignons, 4 lente-uitjes, fijngehakt, 1 el boter, 8 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngehakt, 1 el droog broodkruim, 3 el parmezaanse kaas, geraspt, peper & zout, , Voor de Pesto:, , 100 - 150 gram verse basilicumblaadjes, 2 teentjes knoflook gepeld, 50 gram pistachenoten, geroosterd, 35 gram parmezaanse kaas, 1,5 dl olijfolie, peper & zout,

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.

Ratatouille

Recept van een collega! Serveren met Pasta, rijst of op een stokbroodje.Zowel warm als koud erg lekker.

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 1 aubergine, 1 courgette, 3 uien, 2 teentjes knoflook, 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. balsamico azijn, evt.verse basilicum fijngehakt,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2007
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Miniquiches met geitenkaas, basilicum & tomaat

INGREDIENTEN

1 pak bladerdeeg voor hartige taart-ontdooit, 5 eieren, 3 el melk, 100 gr zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc)-verkruimeld, 1 el fijngehakte basilicum plus 12 kleine blaadjes, 12 kleine kerstomaatjes

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2011
  •  
  •  10-20 min.

Mosselen, pittige

Heerlijk gerecht met pepertje en knoflook.

INGREDIENTEN

Ui, knoflook, rode peper, 4 rijpe vleestomaten, 1 limoen, 4 kg. mosselen, olie, 1 dl. witte wijn, flink wat gesneden basillicumblad en peper en zout.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Verse italiaanse tomatensoep met basilicum

Heerlijk vers gemaakt, als voorafje, bij de lunch of zomaar tussendoor!

INGREDIENTEN

1 kilo vleestomaten, 1 liter water, 1 (tomaten)bouillonblokje, verse basilicum, 1 ui, 1 of 2 teentjes knoflook, olijfolie, beetje bloem, peper, zout

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-1999
  • Italiaans
  •  20-30 min.

gevuld stokbrood

Heerlijk EN gezond. Een geweldige afwisseling op pasta met saus!

INGREDIENTEN

350 gram gemengde groenten naar keuze(bijvoorbeeld roerbak groenten of macaroni pakket); 2 sjalotjes; 200 gram gehakt (liefst runder); 2 stokbroodjes (voorgebakken zijn kleiner); 100 gram geraspte kaas (hoeft niet); 1 blikje tomatenpuree; kruiden: zout, peper, basilicum, oregano, paprika poeder naar smaak; en voor een echte kokkereller: scheutje rode wijn en/of teentje knoflook

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pesto.

De lekkerste pesto maak je met dit recept. Ik heb al heel wat potjes pesto geprobeerd, zelfs in Italie ben ik op strooptocht geweest, maar er is er geen een die zo lekker is als deze zelfgemaakte pesto.

INGREDIENTEN

* 40 blaadjes basilicum., * 2 teentjes knoflook., * 1 eetlepel pijnboompitjes (even roosteren in, de koekepan), * zout en peper., * 6 eetlepels (goede) olijfolie., * 80 gram kaas; Parmezaanse of een combinatie, van Parmezaan met Pecorino of Toscanello.

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-10-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ovenheerlijke gevulde paprika`s

INGREDIENTEN

3 a 4 gekleurde paprika`s, 500 gr gehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 potje kappertjes, 1 thl sambal, 1 blikje tomatenpuree, 1 thl suiker, 2 a 3 eetl groene pesto, geraspte kaas of cheddarkaas., verse basilicum.

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2008
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

"Italiaanse" vis met tomaten uit de oven

Heerlijk gerecht, ook voor de "beginnende" vis-eter! Supersnel klaar, licht en heel gezond!

INGREDIENTEN

600gr. witvis (panga-, tilapia- of kabeljauwfilet), 6-8 tros- of Romatomaten, Italiaanse kruiden (oregano, basilicum of een kant -en- klare mix), 2 tenen knoflook, geraspte oude kaas, zout en peper uit de molen, olijfolie, citroensap, scheut droge, witte wijn, ,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Italiaanse kipfilet uit de oven

Kipfilet anders met een italiaans sausje, geitenkaas en pijnboompitten

INGREDIENTEN

4 kleine enkele kipfiletjes, 2 eieren, parmenzaanse kaas, Italiaanse kruiden, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik pommodori, scheut rode wijn, 2 tl bruine suiker, ca. 150 gram harde geitenkaas, zakje pijnboompitten

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2005
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Caprese ovenpasta met kip

Dit recept heb ik gekregen van mijn schoondochter en daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor want het is werkelijk zaaaalig!

INGREDIENTEN

Wat heb je nodig? (4 personen), , 2 uien, 2 teentjes knoflook, 400 gram macaroni, 1 theelepel gedroogde oregano, 2 eetlepels tomatenpuree, een half blik gezeefde tomaten, 2 grote kipfilets, 1 eetlepel balsamico-azijn, 2 tomaten in plakken, 1 bol mozzarella, verse basilicum, olijfolie, peper en zout,

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2015
  • Italiaans
  •  30-60 min.

DIT is pas echt verrukkelijke kip!

Dit gerecht wordt geserveerd in het thais restaurant, maar daar is het nog pikanter. ik vind het zalig op de iets minder pikante manier. echt om te smullen, vooral heerlijk door flink wat basilicum. Kip moet wel eerst flink marineren!!!

INGREDIENTEN

2 grote kipfilets in kleine blokjes, 2 grote rode paprika`s in reepjes, 2 grote basilicum plantjes, Als je ze bij de aldi koopt dan 2 potjes gebruiken., koop je ze bij Albert Heijn dan is 1 grote bloempot voldoende., 1 (of naar smaak 2, als je van echt scherp houdt) rode pepertjes, , Marinade:, 1 rood pepertje (of 2 als je van heel scherp houdt), 2 of meer teentjes knoflook, 2 El. sherry(liefst droge sherry), 2 EL ketjap manis (zoet), 1 El. suiker, , voor de paprika`s, 1 El. suiker, 1 Theel. vloeibare honing, peper en zout, 1 teentje knoflook, olie om te bakken,

  • Thais Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2011
  • Thais Bijgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste basilicum recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top