1. Home
  2. Recepten
  3. Basbousa

Basbousa recepten (6) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Basbousa

INGREDIENTEN

Basbousa is een Egyptische cake, overgoten met een lekkere, zoete suikerstroop. De ingredienten voor deze cake zijn ook hier heel gemakkelijk te verkrijgen. - 300 gram griesmeel - 150 gram suiker - 1 zakje vanillesuiker - 3 eetlepels geraspte kokos - 150 gram boter - 150 gram Bulgaarse, Griekse of Turkse yoghurt - 1 zakje blanke amandelen - 100 gram suiker - 2 dl water - 1 theelepel citroensap

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200?C. Meng in een kom de ingredienten voor de cake door elkaar en schep het in een ingevet bakblik. Bak het beslag ca. 15 minuten.

Bereidingswijze

Haal de cake uit de oven en verdeel de amandelen over de cake en druk ze licht aan. Bak de cake nog ca. 30 minuten en laat het iets afkoelen. Breng intussen voor de suikerstroop de ingredienten in een pannetje aan de kook en laat het inkoken en afkoelen. Schenk de suikerstroop langzaam over de cake en laat het intrekken (de cake moet verzadigd zijn met stroop, niet doorweekt).

  • Arabisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2004
  • Arabisch
  •  30-60 min.

Basbousa

GRIESMEELCAKE MET CITROENDeze citroencake is populair van Turkije tot Egypte en wordt bij de thee of als nagerecht geserveerd. De traditionele versie bevat meer samneh dan deze, die veel minder vet is.

INGREDIENTEN

Grote kop zeer fijne tafelsuiker2 koppen griesmeel1/2 tl baksoda375 ml Griekse (Turkse) Yoghurt4 el samneh of gesmolten boter18-24 hele gepelde amandelenSIROOPgrote kop zeer fijne tafelsuiker4 el vers citroensapenkele druppels rozenwater

  • Arabisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-06-2001
  • Arabisch
  •  60-120 min.

Basbousa

Recept van Rudolph van Life & Cooking

INGREDIENTEN

300 gram griesmeel, 150 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 eetlepels geraspte kokos, 150 gram boter, 150 gram Bulgaarse, Griekse of Turkse yoghurt, 1 zakje blanke amandelen, 100 gram suiker, 2 dl water, 1 theelepel citroensap

  • Arabisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Arabisch
  •  30-60 min.

Basbousa

INGREDIENTEN

275 g suiker voor de stroop of iets minder honing, 75 ml water voor de stroop, 2 lepels citroensap voor de stroop, 300 g griesmeel, 200 g suiker, 75 g bloem, 1 theelepel bakpoeder, 75 g klapper, 125 g boter, 1,5 dl melk

  • Arabisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Arabisch
  •  0-10 min.

Sudan: basbousa

Dit gerecht van griesmeel en kokos stamt uit het Midden-Oosten, maar is ook zeer geliefd in Sudan

INGREDIENTEN

SIROOP, 275 g suiker (of honing, maar wat minder), ? dl water, 2 eetlepels citroensap, BASBOUSA, 300 g griesmeel, 200 g suiker, 75 g bloem, 1 theelepel bakpoeder, 75 g geraspte kokos, 125 g boter, 1? dl melk,

  • Afrikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-06-2001
  • Afrikaans
  •  60-120 min.

Gekruide zuidvruchten

Recept van Rudolph van Life & Cooking; lekker bij de basbousa die ook op mijn pagina staat. LET OP: moet een nacht in de koelkast staan, dus al een dag van tevoren maken.

INGREDIENTEN

100 gram bruine suiker, 4 kruidnagels, 2 kaneelstokjes, 0,5 theelepel nootmuskaatpoeder, sap van 1 citroen, 100 gram gedroogde abrikozen, 100 gram gedroogde vijgen, 100 gram gedroogde pruimen, 100 gram gedroogde amandelen

  • Arabisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Arabisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste basbousa recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top